1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
tarzan
Veneen/laivan aallot rantsuja

Moi,
Tuleeko kellään mieleen rantoja helsingistä tai lähialueille mihin tulisi edes jotakin ohiajavien veneiden aaltoja? Tarkoitus ois työnnellä 15kg poikaa isolla lautalla aaltoihib. Lande turun saaristossa missä n 200m päästä ohi ajavista muskeliveneistäkin tulee jo sen verran pikku aaltoja että voi lähettää lautaa liikkeelle miltei 15kg kuormalla.

Ite oon löytäny kallvikin pohjois puolen rannan, johon tulee jotakin. Muita mitä tulee mieleen vois olla suokissa ulkopuolella oleva biitsi mutta todennäköisesti ei sinne oikeim tule kunnon niin pieni poukama.

Löytyykö vinkkejä? Venekin on joten johonkin saareenkin pääsee.

nikohak

Tää on vähän vanha ketju, mutta vastataanpas silti. Helsingin suunnalla oikeastaan ainoat paikat mistä menee suht säännöllisesti suht isoja aluksia on Vuosaari ja keskustan matkustajalaivasatamat. Ja niissäkin on aika kyseenalaista jaksaisko odotella puolta tuntia että tulee seuraava alus. Vuosaaren suunnasta en tiedä, mutta jos matkustajalaivojen aaltoja haluaa, niin ehkä keskittyisin Tallinnan pika-aluksiin esimerkiksi Pihlajasaaren luoteiskulmalla. Kovaa mennessään Armeijan/Rajavartioston/Luotsien jne. alukset tuottaa myös sen verran isoja aaltoja että niihin saattaa päästä kyytiin.

Mut paremmat aallot saat kun menet sopivan tuulisena päivänä johonkin missä merenpohjan muodot nostaa aaltoja vähän normaalia korkeammiksi. Näin retkimelojana tulee ensimmäisenä mieleen Espoon ulommaiset saaret, Santahaminan edusta tai vaikka Porvoon Emäsalon kärki.

(Edit: ja tämä vastaus siis sillä silmällä, että haluaa vähän keskimääräistä uimarantaa isompia aaltoja. Noissa paikoissa ei välttämättä ole helppo löytää sellaista kohtaa joissa pienen lapsen kanssa olisi kovin helppo puljata. Mut sellaista normi "surffaillen hiekkarantaa kohti" tyyppistä paikka ei kyllä tule mieleen.)