1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
JRi
Reveil kanootit

Onko kokemuksia Virolaisista Reveil -kanooteista (aimmin tunnettu ilmeisesti nimellä Sak?)

Foorumin haulla löytyi muutama keskustelunpätkä aiheesta, mutta ei ensimmäistäkään käyttäjäkokemusta. Onko kenelläkään kyseistä kanoottia ja kannattaako tuollaisen hankintaa harkita.

 

Kiitos.

JRi

Onpas omituista, valmistajan mukaan näitä on myyty vuositasolla satoja kappaleita Suomeen vuosien varrella, mutta kenelläkään ei tunnu olevan kokemuksia näistä ?

varg62
Käyttäjän varg62 kuva

Näytti olevan Lemmenjoella pari vuokrattavana. Kyllä niitä porukat meloi ja eiköhän jostain löydy kokemuksia kun etsii melonta lemmenjoella 2016 haulla

jucca

Itselläni kyseinen kanootti on, mutta ostettuna Suomesta erä kanootin nimellä. Kun ei ole viime vuosilta kokemuksia muista kanooteista, niin en osaa antaa vertailupohjaa muihin. Muutenkin kanootilla melottu vähän. Kajakilla enemmän. Hankin kanootin erään tuttavani suosituksesta, jolla oli kyseinen kanootti ja muutamia sellaisia vuokrakäytössä. Itselle tämä on hankittu lyhyitä päiväretkiä varten, jolloin voi ottaa pienen lapsen mukaan.

Mutta lyhyesti omasta. Siihen mahtuu kaksi aikuista ja yksi lapsi hyvin (kolme istuinta). Ainakin päivä retkille - pidempiä ei ole tullut tehtyä. Myös yksin melominen on sujunut (olen tehnyt tätä mm. keskipenkiltä tai takapenkiltä). Liikkuu kevyesti (mutta kuten sanoin ei vertailupohjaa muihin kanootteihin kuin pitkän ajan takaa). Lasikuitutyön jälki on ainakin omaan silmään hyvä. Hieman ehkä raskas nostella/kantaa, mutta kaksi ihmistä kiinteinä olevilla kantokahvoilla sitä kyllä liikuttaa. (Hartioilla kantamista ei ole tullut kokeiltua). Kalastaminen onnistuu (heittely), samoin valokuvaus (järjestelmäkamera). Epäilisin kuitenkin että mikäli enemmän käyttäisin kanoottia tai joskus myöhemmin, jos asiaan enemmän tulee innostusta, niin tuo ei ole se lopullinen kanootti itselleni. Mutta hyvä ainakin ensimmäiseksi itselleni.