1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
Merinorsu
Suosittele merikajakkia

Moi, haussa on laadukas merikajakki viikonloppuretkille. Kokoa minulta löytyy 186 cm / 95 kg. Eskimo onnistuu eli en tarvitse mitään liian tukevaa ammetta. Nopeus on tärkeää, mutta yhtä tärkeää on kevyt käsiteltävyys tuulessa ja aallokossa. Tässä on muutama kiinnostava vaihtoehto, onko kommentteja? Greenland Agilehttp://www.welhonpesa.fi/tuote/933/agile Lettmann Skinnerhttp://www.welhonpesa.fi/tuote/3201/lettmann-skinner Rebel Jarahttp://www.bearwater.fi/kauppa/kajakit/rebel-jara/ Valley Nordkapp Forti (hinta karkaa jo vähän liikaa)http://www.bearwater.fi/kauppa/kajakit/merikajakit/valley/valley-nordkap... Kiitos ajatuksista! (onkohan tämä foorumi jo ihan kuollut...)

Kennola

Skinneriä olen melonut ja se teki vaikutuksen ketteryydellään. Pituudestaan ja nopeudestaan huolimatta totteli varsin hyvin kallistusohjaamista, joka teki siitä myös ketterän. Nordcap löytyy seuralta ja olen sitä muutaman kerran melonut. Kevytkulkuinen ja hieman kiikkerä peli, en muista miten hyvin totteli kallistuksia. Nykymaku retkikajakissa on kuitenkin enempi hitaamman pelipaatin suuntaan, mutta skinner olisi aika vahvoilla, jos hakisin kajakkia vartavasten matkamelontaan.

Merinorsu

Kiitos vastauksesta. Homma lähti nyt sen verran lapasesta että kajakiksi taitaa valikoitua Tiderace Xplore...

HannuV.

Joko tuota Xplorea tai Xcitea olisin suositellut. Ostitko ja jos niin minkä koon?

Merinorsu

Xplore M. Hyvin mahdun ja on ainakin paperilla nopeampi kuin L-versio. Pari lyhyttä reissua oon vasta tehnyt mutta hyvältä vaikuttaa. Penkkiä piti siirtää oletusasennosta taaksepäin, mutta se vaati vain neljän torx-ruuvin avaamisen, nopea homma. Kajakista tuli suuntavakaampi kun sai painopistettä taaksepäin ja pitkäjalkaisenakin on helppo pujottautua aukkoon.

edit: Tuo torxien avaaminen on siis aivan pirullinen homma jos ei ole oikeita työkaluja... Pienen lenkkiavaimen tarvitsee että saa pidettyä mutteria paikoillaan kun ruuvaa. Yritin ensin pitää siitä kiinni leathermanin pihdeillä, mutta ei yksinkertaisesti onnistu noin ahtaassa tilassa.