1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
Kohto
Kajakkia noin 75-vuotiaalle miehelle edullisesti

Olen ostamassa lahjaksi kajakkia noin 75-vuotiaalle miehelle. Mies on ikäisekseen hyvässä kunnossa ja hän on harrastanut jonkin verran melontaa kotijärvellään, mutta harrastus on hiipunut. Kuten usein iäkkäiden ihmisten tapauksessa, hänellä on vanha jo ikäkulu kajakki. Kyseinen kajakki ei kulje suoraan, joten sillä on ikävä meloa. Olemmekin muutamien sukulaisten kanssa päättäneet ostaa sukulaismiehellemme uuden kajakin.

Ongelmana on budjetti. Esimerkiksi XXL myy kajakkeja alkaen 799. Tuo on meille liikaa. Budjetti saisi olla maksimissaan noin 300 euroa.

Löysin esimerkiksi nämä pari tuotetta alle tuon hinnan:

https://www.savenmaa.fi/tuote/boatman-kajakki-flow/6410412283269/

http://www.bearwater.fi/kauppa/kajakit/mokkikajakkitarjous/

En itse ole juurikaan melonut, enkä osaa noita kajakkeja arvioida. Mikä mahtaa olla ero 799 euron ja alle 300 euron kajakeissa. Voiko alle 300 euron kajakki olla hyvä melottava. En usko tässä tapauksessa juurikaan olevan merkitystä kuinka nopeasti kajakilla pääsee. Tärkeämpää varmaan on, että se olisi suhteellisen helppo meloa.

Mitä kokeneemmat sanovat?

Kohto

Kommentteja tähän?

Josie

Ikäihmiselle (nyt tietysti taitotasoa tai kuntoa tietämättä) miettisin, että suurehko aukko kajakissa helpottaa kyytiin pääsemistä ja poistumista. Notkeus ei välttämättä iän karttuessa parane. Tuo ensimmäinen kajakki on todella leveä 80+cm, eli todennäköisesti se on siitä syystä aika hankala melottava. Jos kajakilla meloskellaan järvellä, niin ehdottaisin laipiollista peruskajakkia kuten esim. tuo jälkimmäinen tarjouskajakki, Rainbow Oasis, Roto Attivo Buran tai joku muu vastaava - mitat varmaan n. 430cm x 60-65cm. Laipiot siksi, että saa halutessa eväät mukaan ja tekevät kajakista turvallisemman (kellukkeet aina mukana). Lisäksi lasikuituvartinen kunnollinen mela ja tietysti melontaliivit. Tutkitko jo melontaliikkeiden ja -vuokraamojen valikoiman? Esim. Welhonpesä, BearWater, Eräkettu jne. Monilta löytyy myös hyväkuntoisia käytettyjä etenkin tähän aikaan vuodesta.

herra nylppy

Perinteiselle kajakille hyvä vaihtoehto voisi olla myös ns. SOT, eli kajakki jossa ei ole varsinaista aukkoa, vaan siihen on muotoiltu istuin rungon päälle. - Etenkin jos melonta tapahtuu pääasiassa lämpimän veden aikaan, tätä kannattaa harkita. Viileämmillä keleillä roiskevesi saattaa aiheuttaa ongelmia, mutta toki vedenpitäviä vaatteitakin on jo keksitty.

- Nylpytystä jo vuodesta 1973!