1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
Kohto
Miten saa keskusteluaiheen poistettua?

Mitenkähän Relaan nykyisessä foorumissa saa keskustelunaiheen poistettua? Loin keskustelun,  jonka halusin poistaa, mutta en löytänyt mistään mitään toimintoa, jolla keskustelun olisi saanut poistettua. Lopulta päädyin ratkaisuun, jossa muokkasin keskustelun avausta siten, että otin kaiken tekstin pois ja vaihdoin otsikon merkityksettömäksi. Vaihdoin myös foorumiksi Sonta foorumin. Tämä on tietenkin käytännössä aika lailla sama kuin poistaa aihe, mutta kai nyt jostain luulisin ihan normi poistonkin onnistuvan.

Relaa
Käyttäjän Relaa kuva

Kiitos hyvästä kysymyksestä!

Nyt poistamisen pitäisi onnistua. Keskustelualueen poistaminen tapahtuu Muokkaa-näkymän kautta. Muokkaa-näkymässä on alhaalla painike Poista.

Huom! Jos poistatte koko aiheen niin samalla poistuvat luonnollisesti siihen liittyvät muiden kirjoittamat vastausviestit. Suomalaisen ulkoilukulttuurin arkistoitumisen nimissä kannattaa siis välttää muidenkin vastauksia sisältävien keskusteluavausten poistamista. Kiitos!

---------------------------------------
Elämä on ulkona. Relaa netissä.
---------------------------------------

Kohto

Kiitoksia vain. Ilmeisesti tämä vaati pientä konffiksen muokkausta. Nyt poisto löytyy muokkaa näkymän kautta ja näkyypä se olevan ihan tuossa viestiketjun alussakin.

On tietysti selvää, että arkistoitumisen nimissä on ikävää, jos viestejä poistellaan noin vain. Minusta on kuitenkin hyvin tapojen mukaista, että jokainen voi poistaa aloittamansa keskustelun. Samoin on asianmukaista, että oman keskustelun kommentteja voi poistaa. Ainahan on mahdollista kaikenlainen häiriköinti. Itse olen lähinnä poistanut jotain aiheita, jotka eivät ole saaneet keskustelua aikaiseksi ja sitten postannut aiheet kenties hieman paremmin muotoiltuna myöhemmin.

Korpijaakko

Itse olisin selkeyden ja arkistoitumisen vuoksi sillä kannalla, että aloittaja voisi poistaa vain viestiketjun, jossa ei ole vielä vastauksia. Vastauksellisen viestiketjun poistaminen kun antaa käytännössä käyttäjällä oikeuden poistaa muiden viestejä (vastaukset). Tietysti tämä tuottaa moderaattoreille enemmän töitä (turhien vastauksellisten ketjujen poistelu ja siritely), mutta eikös ne modet sitä varten ole olemassa? Wink

Mielestäni olisi myös selkeää, että omie viestejään voisi poistaa vain jos se olisivat ketjun/aiheen viimeisenä viestinä, jolloin keskustelun rakenne säilyisi poistelusta huolimatta. Muuten voi mennä aika sekavaksi myöhempää lukemista ajatellen jos vastauksissa ei käytetä aina lainausta...

Kohto

Korpijaakko: Taitaa olla aika yleinen käytäntö keskustelupalstoilla, että ketjun aloittaja voi poistaa viestiketjun kokonaisuudessaan. Elävään elämään kuuluu, että joskus joku saattaa kirjoittaa harkitsemattomuuksissaan ties mitä ja nämä keskustelut on hyvä päästä poistamaan. Lisäksi on mielestäni aika hullua, jos joku vahingossa tai kokeilumielessä luo aiheen "Koe". Toinen henkilö vastaa siihen ja sen jälkeen aiheen kanssa ollaan jumissa, kunnes ylläpito sen poistaa. Tuskinpa historia jää tallaisia ketjuja kaipaamaan. Moderaattorit ovat olemassa, mutta ihan omasta kokemuksesta tiedän, että moderointiin menee pahimmillaan todella paljon aikaa.

Korpijaakko

Kohto: Toki vapaamilla ja laajemmilla käyttäjän oikeuksillakin on puolensa. Molempia tapaa netissä. Olen tässä asiassa kuitenkin edelleen edellä esittämäni kannalla  jos vaan tarvittava moderointityövoima löytyy.

nilsson

Huh, säikähdin jo että Suuri sauvalenkki keskustelu olisi poistettu mutta ei sentään.