1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
Katariina.M
Kesätöihin Pohjois-Norjaan/Ruotsiin?

Haluaisin kysellä vähän kokemuksia/vinkkejä kesätöiden hausta Norjan tai Ruotsin Lapissa.
Viime vuoden Chamonix'ssa välivuotta viettäneenä veri vetäis opiskelutalven jälkeen kiipeily- ja retkeilyhommiin pohjoiseen.
Jos vapaa-ajan riennot ja luonnon vois yhdistää vielä kesätyötuloihin, niin homma olis aika bueno.
Jos itselläsi on kokemusta pohjoisen kausitöistä ja ajatuksia, mistä töitä kannattaisi etsiä ja mitä kaikkea kannattaa ottaa huomioon,
olisin tuhannesti kiitollinen kaikesta avusta!

Mahtavaa uuden vuoden odotusta kaikille relaalaisille!

gosse

Norjan parhaat työpaikkasivut:

www.nav.no (työkkäri)

www.finn.no

Norjassa saa melkein parhaiten töitä kun soitat suoraan semmoisiin paikkoihin jossa voisit ajatella työskenteleväsi. Pelkät sähköposteitse lähetetyt hakemukset jäävät useasti vaille vastausta. Norjalaiset paiskovat niska limassa 7,5 tuntista päivää, mutta paljon on tarjolla 50% 80% tms. töitä. Nehän vaikuttaisivat passaavan paremmin koska 100% työaika + norjan arvaamattomat kelit = välttämättä ei kovin montaa hienoa ulkoilupäivää. Lisäksi kannattaa ottaa yhteyttä Proffice, Manpower, Adecco ym. henksuvuokrafirmoihin. Näissä iso plussa on että voit sanoa ei jos on joku hieno retki suunnitteilla. Toisaalta töitäkään ei lupailla välttämättä koko kesäksi joten pieni epävarmuus kuuluu asiaan näille työskennellessä.

Ruotsiin en itse lähtisi kesätöihin. Ruotsissa perusasiat hoituu aikalailla samallatavoin kuin suomessa ja se on norjaan verrattuna iso plussa, mutta palkat ovat varsin heikot. Ja onhan täällä pohjoisnorjassa enämpi kiivettävää kuin pohjoisruotsissa.

Mutta jos ruotsi kiinnostaa, löytyy samat henksuvuokrafirmat sieltä. Ruotsin työkkärin sivut www.arbetsformedlingen.se.