1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
beisik
Autonvuokrauksen korvausvastuu - kokemus

Tälläinen kokemus voisi kiinnostaa keskieuroopan autonvuokraajia:

Vuokrasimme vuokra-auton munchenin kentältä budgetilta (Ebookersin lävitse). Tarkastin mielestäni auton tarkasti, mutta palautettaessa virkaintoinen auton kunnon katsastaja huomasi aluvanteessa sentin pituisen naarmun. (Mielestäni en ollut osunut mihinkään, mutta en voi olla tietenkään 100 varma). Ensimmäinen kerta kun jostain valitetaan ja kentän äijä pyysi allekirjoittamaan hänen mukaansa "alustavan" kuittauksen vahingosta. Lupaili että otetaan yhteyttä jos oikeasti tulee jotain maksettavaa kunhan hänen esimiehensä tulisi tarkistamaan vahingon. Selitti vain että allekirjoituksella hyväksytään naarmu ja aluksi tulee "listahinta" eli koko vanteen hinta 380 euroa.

 

Noh, nyt sitten tuli lasku täydellä hinnalla suoraan kotiin ja budget ei ole vastannut mitään kyselyihini. Aivan naurettava hinta olemattomasta naarmusta jolla ei ole mitään vaikutusta vanteen toimintaan!

 

Onneksi minulla on omavastuun pienennysvakuutus (ebookersin kautta) jonka pitäisi kattaa myös renkaat. Toivotaan että näin on.

Ehkä laittaisin neuvona muille että näköjään vanteet pitää kyylätä myös todella tarkkaan ja älkää suostuko kirjoittamaan kentällä mitään jos haluatte kohtuullistaa korvausta vaan pyytäkää esimies paikalle. Se kentän kaveri oikeastaan halusi "siivota" meidät pois tukkimasta jonoa, lupailemalla olemattomia. Ja ehkä tuli liian sinisilmäisenä/reissuväsyneenä vain uskottua sitä äijää ajattelematta mihin sitä allekirjoitustaan laittaa.

 

Onko muilla vastaavia kokemuksia?

JM

Mä kuvaan autot aina noudettaessa ja _luovuttaessa_, mitä etelämpää auton vuokraan, sitä tarkemmin, mut kyl munchenissaki on välillä vähän semmonen fiilis että kuvii kandee ottaa. Toistaseks on menny ihan sulavasti, viimevuodet on ollu vuokra-auto vapaa-ajan matkoilla alla 4-5 viikkoa vuodessa. Vakuutuksen oon ottanu tuolta http://insurance4carhire.com/, ekan kerran ku hankin ni googlella löyty ihan kokemuksia että noi korvaakin jotain.. Itte en oo korvaushommia kokeillu. Tota käyttäessä pitää sit autonvaraajan luottokortilla olla se 1000€ käyttämätöntä katetta, tai voi tulla haasteita tiskillä. Muun henkilön kuin varaajan kortti ei välttämättä käy.

Mikko Piironen

Kerran monta vuotta sit Sveitsissä joku urpo päätti vetää avaimella ns. puolipitkän (eli vain ovien mittaisen) naarmun auton kylkeen. Silloin sitä tuli fundeerattua, että nyt menee maksimiomavastuu. Mutta eipä noita tuntunut kiinnostavan kun auto vietiin takaisin. Koskaan en ole mistään omavastuiden alennuksista maksanut ja vain kerran on kosahtanut kun puhjennut rengas piti korvata.

Nykyisin mulla on luottokorttiyhtiön kautta vuokra-autokasko 230€ omavastuulla. Se on aika hyvä, en tosin ole vuokrannut autoa kertaakaan ton kortin aikana Smile

Muutaman kerran on ollut ongelmia epäselvien veloitusten kanssa, ihan noiden isompien tunnettujen kettinkienkin kanssa. Eivät tosiaankaan tunnu vastaavaan mihinkään sähköisiin kyselyihin ja puhelimeen on vaikea saada se oikea henkilö. Varsinkin jos vuokraamo on saksankielisellä alueella. Saksassa kun käytetään vielä kirjepostia.

 

 

 

 

jaksu

Sama homma - firmana Budget ja mestana München. Tuulilasissa isohko kiveniskeämä, jota ei bongattu, vaikka tsiigailtiin auto aika tarkkaan hämärässä hallissa. Joku 450 EUR veloitus tuli perästä, mutta makseltiin mukisematta. Harmittihan tuo.

b3

Munchenissa sama vanne episodi kun aloittajalla. Sanoin vastaanottohemmolle että tuollaista naarmua ei voi syntyä tuohon muualla kuin renkaan vaihdossa. Pikku jupinan jälkeen kaveri antoi periksi. KannattAa aina pyytää kuitti jossa lukee että kaikki on kunnossa. Tosin on senkin jälkeen tullut tonnin veloitus visalle. Belgia on tässä lajissa ihan oma luku, ne autot on lommoja täys ja vuokrauslapussa lukee no damage. Eli aina virkailija auton viereen kirjoittamaan viat ennen ajoa. Viimeksi oli mun varaus ja Se mitä Budget firman kone näytti erillaiset, mulla oli vapaat kilsat ja niillä 100 km/pvä. Ei kuulemma voinut vuokraamossa muuttaa. Siitä seurasi sellainen kirjeenvaihto että en tuon firman palveluja enää käytä. Lopulta suomen budget maksoi mulle liikaa perityn hinnan.

beisik

Noniin, palaanpa nyt tähän aloittamaani kokemukseen kun asia on edennyt.

Sain nyt yllättäen 3 viikon odottamisen jälkeen vastauksen budgetilta että näköjään sentin naarmun "korjaaminen" ei ollutkaan niin kallista, että vaikka olivat jo laskuttaneet minua koko hinnalla (ja olen maksanut sen laskun) niin päätyivät nyt tekemään osittaisen hyvityksen luottokortilleni, maksettavaa jäi n. 180 euroa.

Tämä 180 euron kulu, niin sen osalta taas sain todella nopeasti päätöksen ebookersin vakuutuksen kautta (jota hoitaa falck suomessa, että ei tarvinnut asioida ulkomailla), kun sain kaikki liitteet (7 kpl skannattua ja lähetettyä), että he maksavat loput.

Eli, loppu hyvin kaikki hyvin. Kannattaa siis olla joko vakuutus tai sitten vähintään pyytää korjausta vahingon hintaan jos se tuntuu kohtuuttomalta. Tuskin autovuokraamo vapaaehtoisesti alentaa sitä summaa...

 

akallio

Minulla kävi ihan samalla tavalla Etelä-Afrikassa. Vilkun lasissa oli mikroskooppinen särö. Todettiin, että ei pitäisi tulla laskua, kirjoitan vain paperille, että särö oli jo valmiina ja nimi alle. Lentokone oli lähdössä, joten toki näin tein. Mutta sitten tulikin täysi lasku lampunkuvun vaihdosta. Reklamaatio ei heitä kiinnostanut, eikä myöskään luottokorttifirmaa.

Ei siis kannata allekirjoittaa paperia, vaikka lupaillaan, että laskua ei tule. Toki en tiedä onko vaihtoehtoja? Joku lappu pitäisi saada palautuksesta. Ehkä voisi vaan kuvata auton palautuspisteessä, firman kaveri vieressään, ja lampsia pois paikalta.

Tietysti jos on oikeasti kolhinut autoa niin se on toinen juttu. Smile

 

Stockli

Munchenissä kanssa hieman on ollut ongelmia. Vuokrasin auton Dollarin kautta jota hoitaa Terstappen niminen vuokraaja. Kaverilla oli edellisellä viikolla todellisia ongelmia kuten myös minulla.

Otin kuvat autosta vuokrauksen yhteydessä sekä kävin vielä näyttämässä löytämäni merkkaamattomat kolhut. Autoa palautettaessa piti kuitata vaan että kaikki kunnossa. Postista kuitenkin pamahti 6700€ lasku korjauksista. Lukemattomien yhteydenottoyritysten jälkeen sain jonkun Terstappenilta kiinni jolle esitin todisteeni. Eivät taipuneet kunnes ilmoitin että teen heistä rikosilmoituksen. Sitten he olivatkin "harkinneet tarkasti" tapaustani ja poistivat vaateen.

Googlella hakemalla tietoja  ko. firmasta huomaa hyvin mikä on heidän varsinainen ansaintalogiikka.

DaKing

Vastaava tapaus Münchenissä. En muista mikä firma, joku "aliurakoitsija/yhteistyökumppani" myös kyseessä. Tuulilasissa kiveniskemä, joka oli tai ei ollut jo vuokrauksen alkaessa. Palautustarkastuksessa ei sanottu asiasta mitään, mutta päätimme vielä ilmoittaa asiasta vuokraamoon. Sieltä vakuuteltiin, että se on normaalia kulumista eikä perästä kuulu.

Parin kuukauden jälkeen vaativat kuitenkin koko tuulilasin vaihdon hintaa johonkin korjaamon laskelmaan (ei laskuun/kuittiin) perustuen. Aika vihaisen meilin saivat vastaukseksi, eivätkä enää palanneet vaatimuksineen.

Ilmeisesti osa firmoista yrittää laskuttaa pieniä korjauksia useammalta asiakkaalta pelkän laskelman perusteella ilman että korjausta tehdään ollenkaan. Kun kyselee korjauslaskun/-kuitin perään, niin into lopahtaa aika nopeasti.

[quote=Mikko Piironen]

Nykyisin mulla on luottokorttiyhtiön kautta vuokra-autokasko 230€ omavastuulla. Se on aika hyvä, en tosin ole vuokrannut autoa kertaakaan ton kortin aikana Smile

[/quote]

Sama järjestely itsellä. Tästä sen verran kokemusta, että mikäli jotain tapahtuu, niin korjauslaskun on tultava suoraan korjaamolta, joka on alv-ketjun "viimeinen lenkki" ja tilittää alv:n verottajalle. Saksalainen vakuutusyhtiö ei suostunut korvaamaan korjauskulujen alv:n osuutta, koska korjaus oli laskutettu suoraan vuokraamosta. Katsoivat, että koska vuokraamolla on alv-vähennysoikeus, se ei saa periä alv:tä asiakkaalta. Teknisesti tämä on oikein, mutta sillä ei asiakkaan kannalta ole väliä, kuka alv:n perii. Asiakas joutuu sen joka tapauksessa maksamaan riippumatta laskuttajasta. Normaalia saksalaista byrokratiaa. Pakko mennä kirjan mukaan, ei voi tehdä asioita joustavasti/helposti.

It's good to be DaKing!

Hobgob

Tuota noin
En tiedä lähettävätkö perään edes mitään, kun ottaa omavastuunpoiston, mutta kaks kertaa olen vuoristoteillä urheillessa ajanut autoon vikoja. Toissa vuonna tuli laitettua usvaa putkeen Majorcalla hehkeillä mutkapätkillä niin, ettei "kisakireän" Fiestan oikeassa vetovarressa ollut paljoa jäljellä kahden viikon &tuhannen kilsan jälkeen. Tänä vuonna Canarialla pikku Opel pukkasi öljyä kannen välistä &jonku alatuen joutu vääntämään kerran suoraksi, mutta ei Goldcar tai Cicar ainakaan perään huutele. Seuraavalla kerralla täytyy ottaa pykälää isompi auto, ettei hävetä rikkoa sitä.

Ihan tylysti luettuna ainakin osalta firmoista omavastuunpoistolla vuokratessa saa ekalla autolla ajaa vaikka seinään &tokassa on joku omavastuu päällä. Tietenkin omavastuu voi tuntua rankalta, jos on vain käyttöön vuokrannut auton, mutta parin viikon vuoristourheiluautoilu jollain kolmiovisella 1.6 l biilillä on ihan saatanan halpaa auton kulumaan verrattuna. Jos moinen on mielessä, kannattaa suosiolla ottaa omavastuunpoisto.

ihd

Olen vuokrannut useita kymmeniä kertoja autoja Saksassa,Italiassa, Espaniassa, Etelä-Afrikassa ja USAssa ilman suurempia ongelmia. Pari kertaa on tullut naarmuja (etenkin Espanjassa ja Ranskassa) ja kerran jenkeissä putos myrskyssä puun oksa päälle ja melkoinen lommo autoon mutta kertaakaan en ole joutunut maksamaan korvauksia vaikka esim. jenkeissä tuosta lommosta huomautettiinkin. Olen tosin vain käyttänyt isoja vuokraamoja eli EuropeCaria, Nationalia, Avista, Hertziä, Alamoa jne..Cicariakin ja Orcaa on tullut käytettyä Kanarialla.

Ainoastaan Sitxistä on huonoja kokemuksia, ilmoittivat jo kättelyssä ottavansa 750 € jokaisesta naarmusta mitä autoon tulee- ainoan kerran kun maksoin omavastuun pienennyksestä ja tietenkään parin viikon aikana ei tapahtunut mitään vaikka suht isolla kaaralla (Pösö 5008) Andorrassa ja Ranskassa tulikin ajeltua vuoristoteitä ja kapeilla kujilla. Muutenkin Sixtin asiakaspalvelu oli aika nihkeetä-en voi suositella ko. puljua.  Jotenkin saksalainen pikkutarkka natsimeininki Smile

Jollain vuokraamoilla on omistuisia rajoituksia esim. auton hajoamisen suhteen- Espanjassa vuokrattu auto pitäis ilman lisävakuutusta hinauttaa Ranskan puolelta takas Espanjaan omalla kustannuksella ja toiset vuokraamot otti lisähintaa jos ajaa Ranskan puolella. Nykyisin otan usein suosiolla ADACin lisävakuutuksen omavastuun alentamisesta kun se on paljon halvempi kuin vuokraamojen omat. Omat ajoreissut on olleet sen verran pitkiä, 3000-5000 km/reissu ja vuokra-ajat pitkiä (3-4 viikkoa) ettei ihan pienimmällä nuhapumpulla viitsi muutenkaan ajella ja ikäväähän olis tielle jäädä jos auto olis huonossa hapessa. Vain kerran on noiden isompien vuokraamojen kaaralla ollut ongelmia, Kaliforniassa Hertzin vermeestä tuli ilmastointilaitteen nesteet ulos- tosin onneksi just kun olin ajamassa autoa takas lentokentälle  Wink

Tosiaankin kannattaa tsekata ja kuvata auto ennen liikkeelle lähtöä, viimesyksynä tuli vähän kylmä hiki kun vasta ekan hotellin pihassa huomasin että auton toisessa kyljessä oli "pientä naarmua"- no onneksi vuokrapapereista selvis että kyseessä on vanha juttu Sitikan C4:sessa jolla ajettu about 5000 km Smile

Kuvat: 
Sokosti Suomujoki

Minkälaisia nuo luottokortin kylkiäisenä tulevat omavastuuvakuutukset ovat? Saako esim. kotimaiseen visaan tai masteriin tms?

DaKing

Luftwaffen Miles&More Business -kortissa se on osa matkavakuutusta ja aina voimassa, kun maksaa vuokrauksen kortilla. En tiedä saako Suomesta vastaavaa, ehkä tuota voi hakea, vaikkei asuisikaan Saksassa.

It's good to be DaKing!

jeppe jääkarhu

Jatketaanpas ketjua kertomalla lisää huonoja kokemuksia Munchenin kentältä.

Maaliskuun alussa ko. kentän Dollar merkkisestä vuokraamosta auto alla. Matka sujui ongelmitta ja auto palautui ilman kolhuja tms. kentälle. Muutama viikko meni, mutta lopulta myös 1000 euron varaus palautettiin luottokortille.

Nyt yli kaksi kuukautta auton palauttamisen jälkeen postiluukusta kolahti lasku saksan kielellä. Google kääntäjällä sain selville, että yrittävät veloittaa oikeanpuoleisen etuoven kahvan korjauksesta. Kaikki paperit on kirjattu tämän kuun alkuun eli kaksi kuukautta auton palauttamisen jälkeen. 

Kuten alussa mainitsin niin matkalla ei ollut sen kummempia kommelluksia, joten tuntuu kovin erikoiselta että kaksi kuukautta palauttamisen jälkeen vuokraamon herroilla ja ko. autosta ns. kahva käteen.

Postia laitoin juuri varausta hoitaneeseen firmaan, joten jännityksellä odottelen miten asia etenee...

tub

Meillä kävin siten, että otettiin pari vuotta sitten Munchenista paku alle. Palautettaessa otettiin tankki täyteen aivan lentoaseman vierestä, eikä palauttaessa ollut mitään ongelmaa. Jokunen viikko auton palauttamisen jälkeen saatiin lasku siitä, että tankki oli puolillaan ja palautuspäiväksi oli merkattu +1pv oikeasti palauttamamme päivän jälkeen. Joku käynyt ajamassa pientä keikkaa ilmeisesti. En muista varmasti miten tarina päättyi kun en itse hoitanut tätä, mutta ilmeisesti emme lopulta maksaneet mitään. Tarinan opetus on se, että ota viimeisen tankkauksen kuitti talteen ja pyydä joku dokumentti, että olet palauttanut auton.

Kaitsu

Håi!

Onkos kukaan vielä keksinyt tähän probleemaan mitään patenttiratkaisua?

Kooklailin aikani, kun tänäkin talvena pitäisi kolmelle eri retkelle auto vuokrata, ja nyt vähän  jo kylmää. Näyttäisi siltä, että vuokraajien kusetus on nykyään arkipäivää. Aika pelottavia tarinoita löytyi helposti kymmeniä, ja useimmat maksanevat ylimääräiset laskut mukisematta.

Tuo englantilainen vakuutusfirma edellyttää, että ilmoitus vahingosta tehdään viimeistään 30 päivän kuluttua autonvuokrauksen päättymisestä, ja useinhan noita ihme laskuja näkyy tupsahtelevan paljonkin myöhemmin, jopa kuukausien päästä. Meilläkin viime vuonna Mynhheniin autoa palautettaessa haalariukko oikein polvillaan rymysi vanteiden ympärillä etsien pienintäkin mahdollista narmua. Oli löytävinään konepellistä jotain, se oli onneksi jo merkitty vanhaksi vahingoksi papereihin.

Nykyään hiihtomatkailun vähiten kuumottavat osat taitaa olla lumivyöryt ja reileille hyppäämiset, auton vuokraamiseen ja lentomatkailuun sen sijaan pitää varautua peettasalpaajin, pentsoin ja paksuin lompakoin.

 

 

niilo

Homma on mennyt puhtaaksi v....ksi, ei tosiaan oikein tiedä miten suhtautua, joku Italia ja Espanja varmaan pahimpia, helpottaisiko jos jo vuokratessa antaisi ymmärtää että homma ottaa päästä jo etukäteen, jos kellään ei ole kivaa niin voi hiljalleen muuttaa kuvioita?

Samulijp

Italiasta tulee muutaman vuoden ajan /käynti "zona traffico limitato" sakkoja. Yleensä keskustojen alueet on rajattu, joskus saa ajaa ja joskus ei. Monesti hotellit on alueella ja paikalliseen tyyliin voit sitten valittaa myöhemmin. Helpompi vaan jättää kirjatut kirjeet hakematta niin eivät häiritse enään. Paneuduin asiaan, kun siellä tulee kuitenkin aika usein käytyä ja yritin opetella säännöt: impossible. Tuli silti taas sakot. Paskinta on että autovuokraamolla on oikeus veloittaa sun luottokortilta 60-90€ /viranomaisten yhteistietokysely.

AINA muista pyytää vuokra-autosta auton tsekkaus- ja palautuskuitti.

Aikamoiselta pelleilyltä tosiaan tuntuu nykyään. Onkohan isoilla firmoilla paremmat sopparit vuokraamojen kanssa kuin yksityisillä?

Tomi Härkönen
Käyttäjän Tomi Härkönen kuva

Täytyykö hakea uusi luottokortti aina vuokrauksen jälkeen, jotta sieltä ei voi laskuttaa? Onnistuuko näin? Mulla ei ole ollut suuria ongelmia, mutta kilpailu euroopassa tuntuu olevan kovaa, joten jotenkin yrittävät rahastaa.

Hobgob

Onko se nyt noin vaikeaa ottaa se omavastuun poisto &ajaa autoon muutama lommo lisää /reissu...

Suomimenttaliteetti vain on niin perseestä tähän aiheeseen. Suomessa ei näe klommoisia autoja ennen Kainuuta, mutta jo keski-Euroopassa alkaa osa autoista olla hieman peltivaurioisia. Etelä-Euroopassa, vuoristossa &saarilla tämä korostuu entisestään. Ottakaa omavastuun poisto; mukavampi ajaa, kun ei tarvitse niuhottaa pikku ruttujen takia.

Kaitsu

Esim. Saksassa omavastuun poisto maksaa (kun sen ottaa itte vuokrafirmalta, ei miltään kolmannelta osapuolelta) joskus jopa enemmän kuin itse auton vuokraaminen! Jonkuu Pulun tai Sorsan saa viikoksi 160 egellä, omavastuun poisto maksaa myös puoltoista satkua. Lisäksi se sakkokuumotus, kun kameroista tulleiden sakkojen sun muiden lisäksi vuokrafirmat ottaa joka sakosta satkun verran jotain välitysmaksua.

On täl kyl aika iso merkitys jopa matkakohteiden valintaan: Arlbergi ja Anttoni ovat nykyään kovinkin kiinnostavia, kun sinne pääsee helposti Zyrihistä Arlbergin Expressillä, niinpä hiihtolomalla kohteena Stubenin kylä, syyslomalla taidetaankin junailla ittemme Zillertaaliin, ja joululomalla luultavasti lennot Geneveen, kun sieltäkin näkyy pääsevän shuttlebusseilla tunturien juurelle. Mie ainakin luulen, että nykyisellä lentoyhtiöiden ja autovuokrafirmojen vittuilulla on vähä suurempikin merkitys koko hiihtomatkailukuvioon ennen pitkää.

jaakko

[quote=hobgob]

Onko se nyt noin vaikeaa ottaa se omavastuun poisto &ajaa autoon muutama lommo lisää /reissu...
.[/quote]

meillä esim nyt viime talvena genevessä meni homma europcarin kanssa niin, että:

-kentällä jouduttiin riitelemään yli tunti että saatiin varattu golf tarjotun fabian sijaan

-auton kaikkia naarmuja/kolhuja ei oltu kirjattu eli kirjautettiin ne papereihin. olisi tullut laskua tai sitten ei

-kolmen viikon päästä vuokrauksesta kortilta oli vedetty extra 60€. reklamoin 2 kertaa firman sivuilla, ei minkäänlaista vastausta. firmalle ei löydy mitään yhteystietoja eli ainoat mahdollisuudet reklamoida olisi matkustaa paikan päälle tai ottaa yhteyttä johonkin eurooppalaiseen kuluttajansuojaelimeen. sitten kun tutkin ebookersin ehtoja (pienellä painetut) niin muistaakseni totesin että kyseessä oli luultavasti winter surcharge joka ei sisältynyt vuokrahintaan. enivei..

minulle mikään muu yhtiö kuin espanjalainen helle hollis ei ole tarjonnut täydellistä omavastuun poistoa, normaalisti tarjotaan CDW joka on omavastuun pienennys 150€:oon. ja sillähän ei ole mitään tekemistä asiattomien tankkaus-, lisäpäivä- ym. laskujen kanssa.

ainakin sen verran on opittu että nyt ei enää käytetä agentteja (eg ebookers) koska yllämainitun lisäksi on tullut keskustelua auton luokasta, ja kentällä sanovat että ebookers on varannut heiltä tämmöisen auton, valittakaa sinne (panda clion sijaan, milano).

on kyllä jännää että tämä(kin) on voinut euroopassa mennä näin turkkilaiseksi, kymmenisen vuotta sitten ajelin työhön liittyen koko ajan vuokratuilla pitkin maailmaa ja en muista yhtään asiatonta laskua, lähtiessä vaan auto parkkiin kentälle ja avaimet palautuslaatikkoon

EDIT: ebookers tarjoaa sivullaan jonkinlaista allianzin lisävakuutusta, mutta ainakaan minä en kertalukemalla ymmärtänyt mitä se pitää sisällään, ilmeisesti kattaisi omavastuun 3000€ saakka ilman CDW:täkin kokonaan (tosin puhutaan "onnettomuusvahingoista" eli ovatkohan parkkinaarmut sellaisia..)

 

b3

Mä olen käyttänyt autoeuropea ja vuokrannut niiden kautta Hertzin tai Europcarin autoja, en ota pikku firmaoilta. AINA pitää pyytää kuitti palautuksesta, aina. Sen jälkeen niillä ei ole mitään mahdollisuutta lähettää muuta kuin sakkoja perään. Ja sakkojen saaminen on aika monta kertaa ihan oma vika.

Työmatkoilla ei ole tullut kun kerran ongelmia, silloinkin vuokra firma antoi periksi, mä olen jopa saanut suomen Avikselta maksun kun saksalaiset ei suostuneet palauttamaan liikaa perittyä maksua.

Tiukka ja tyly suomalainen ote kentällä auton palautuksessa ja kuitti kiitos kommentti heti kun palauttaa auton. No problems, tank is full, can I have the recipt please!

 

 

Samulijp

Taitaa ne isoimmat vuokra-autofirmat olla yleensä niitä isoimpia vedättäjiä. Pienistä paikallisista ei ole koskaan kuulunut mitään jälkikäteen.

Joo sama fiilis työreissuilta kuin yllä!  Tosiaan mieleen on tullut että kohtelevat firmoja erilailla ja rokottavat sitten yksityisiä isolla kädellä.

Hobgob

[quote=Kaitsu]Esim. Saksassa omavastuun poisto maksaa (kun sen ottaa itte vuokrafirmalta, ei miltään kolmannelta osapuolelta) joskus jopa enemmän kuin itse auton vuokraaminen! Jonkuu Pulun tai Sorsan saa viikoksi 160 egellä, omavastuun poisto maksaa myös puoltoista satkua. Lisäksi se sakkokuumotus, kun kameroista tulleiden sakkojen sun muiden lisäksi vuokrafirmat ottaa joka sakosta satkun verran jotain välitysmaksua.[/quote]

Pitääkö ottaa niitä sakkoja ehdoin tahdoin.. O_o

Kannattaa hyväxyä viimein
Saxassa on kiitettävää vain baanat, joita pitkin sieltä pääsee nopeasti pois.

jaakko

[quote=DaKing]

Luftwaffen Miles&More Business -kortissa se on osa matkavakuutusta ja aina voimassa, kun maksaa vuokrauksen kortilla. En tiedä saako Suomesta vastaavaa, ehkä tuota voi hakea, vaikkei asuisikaan Saksassa.[quote]

taas pitää nostaa tätäkin, kun juuri varasin tossa auton milanosta: en ole lukenut noita hertzin ehtoja varmaan kymmenen vuoteen, ja muistelin että CDW (autonvuokraamolta) on pienentänyt omavastuun johonkin parinsadan euron kieppeille, mutta hups, Hertzin ehdoista selvisikin että nyt ainakin italiassa CDW pienentää omavastuun esim C-maxista 1800:aan. jos ostaa lisäksi vuokraamon "super coverin" se maksaa ko. autoon 240€/vko.

otin siis autoeuropen kautta hertzin "c-maxin" eli todellisuudessa fiat pandan, josta saadaan taas riidellä kentällä pari tuntia. heidän lisävakuutuksensa pienentää nyt omavastuun (oliko 300:aan) mutta mutta.. onko nyt esim joku suomalainen luottokortti, jossa toi sisältyisi kortin tarjoamaan matkavakuutukseen ettei tää aina olis niin tätä?

laihomx

Hmm. Kesäreissulla Italiassa AutoEuropen kautta paikallinen Firefly. Ryppyinen Fiesta. Edullinen hinta ja omvastuun totaalinen poisto maksoi 130€ viikko. Eikä perseilyä tms. hommeleita.

jaakko

[quote=laihomx]Hmm. Kesäreissulla Italiassa AutoEuropen kautta paikallinen Firefly. Ryppyinen Fiesta. Edullinen hinta ja omvastuun totaalinen poisto maksoi 130€ viikko. Eikä perseilyä tms. hommeleita[/quote]

no nyt tällä reissulla meilläkin meni vaihteeksi kaikki niinkuin pitikin autoeurope+hertz- yhdistelmällä. wu-huu. edelleen silti operoisin mieluiten suoraan vuokraamon kanssa koska kokemuksen mukaan vähentää niitä hyviä hetkiä kun virkailijan kanssa yhdessä pohdiskellaan että onkos se panda nyt tosiaan ihan saman kokoinen kuin clio, tai fabia kuin golf..

muistin (edelliseen kirjoitukseen) huonosti noi autoeuropen omavastuun poiston ehdot, kyllä se tosiaan poistaa koko omavastuun eikä pelkästään pienennä sitä, mutta ei kuitenkaan kaikissa tapauksissa (listalla oli ainakin alusta, peilit, valot ja ehtoina mm. että parkkivahingoistakin on poliisiraportti yms.).

myös esimerkiksi ebookersin välittämän allianzin vakuutuksen ehdoissa on myös rajauksia ja maksimikorvaussummat ovat niin pienet että ne eivät kata koko omavastuuta. jos ton allianzin lisävakuutuksen haluaa ostaa erikseen, hinta on ihan toinen. eli edelleen olisi hienoa jos tämä sisältyisi esim johonkin korttiin.

 

Kaitsu

Kannattaa edelleen harkita pari kertaa, ennen ku lähtee autoa vuokraamaan!

Tänään, 9.3.2015 tuli Europcarilta kirje, jonka mukaan olen syyllistynyt johonkin trafic violationiin 24.7.2014! Mitään tapahtuman erittelyä ei tullut kirjeen mukana. Kuulemma veloittavat luottotililtäni 40 euroa, koska ovat olleet yhteydessä poliiseihin. Tuona päivänä kyllä vuokrasimme Fiat Pandan Venetsiasta, mutta en mie kyllä muistaakseni rikoksen poluille erheytynyt.

Kuinkahan paljon jälkikäteen, ajallisesti ja rahallisesti, nää rosmofirmat voi entisiä asiakkaitaan laskutella? Vai voikohan ne vaikka vielä vuosienkin päästä käydä niin tahtoessaan tililläni? 

jaakko

[quote=Kaitsu]Kannattaa edelleen harkita pari kertaa, ennen ku lähtee autoa vuokraamaan!

Tänään, 9.3.2015 tuli Europcarilta kirje, jonka mukaan olen syyllistynyt johonkin trafic violationiin 24.7.2014! Mitään tapahtuman erittelyä ei tullut kirjeen mukana. Kuulemma veloittavat luottotililtäni 40 euroa, koska ovat olleet yhteydessä poliiseihin. Tuona päivänä kyllä vuokrasimme Fiat Pandan Venetsiasta, mutta en mie kyllä muistaakseni rikoksen poluille erheytynyt.

Kuinkahan paljon jälkikäteen, ajallisesti ja rahallisesti, nää rosmofirmat voi entisiä asiakkaitaan laskutella? Vai voikohan ne vaikka vielä vuosienkin päästä käydä niin tahtoessaan tililläni? [/quote]

taitaa olla italiaanojen paha tapa.. oltiin syyslomalla (lokakuu) italiassa ja nyt tammikuussa oli Hertz italia vetänyt kortilta 2x40€ vedoten "verbale fine online" eli ilmeisesti juuri tohon mainitsemaasi tietojen luovutukseen. olin yhteydessä suomen hertziin joka palautti rahat tilille. pari viikkoa sitten tuli italiasta postissa laskut noista tapahtumista mutta en nyt ole katsonut onko italian pojat veloittaneet ne uudestaan. pikkaisen guuglaamalla kyllä näytti siltä että italian lait sallisi tuon.

mä alan kanssa olla aika väsynyt kun joka reissun jälkipelejä käydään vieläpä sellaisten toimijoiden kanssa joilla ei ilmeisesti ole edes s-postia ja puhelinta kun eivät ole niitä oo viitsineet laskuihin painaa (jos sieltä edes ylipäätään mitään laskua tulee.), eli ajattelin seuraavan tollaisen laskun riitauttaa luottokorttiyhtiön kanssa. onko kellään siitä kokemusta?

b3

Mä en vuokraa kun isolta firmoilta, lommojen tarkastus kentällä. Aina kuitti kentällä, palauttaa auton likaisena, käy vaikka ajelemassa jotain hiekkatietä, kukaan ei voi huomata naarmuja..., Italiassa ne sakottaa jos ajaa/pysäköi väärin niillä on jotain pirun kameroita kaupungeissa. Vaikka ei kyllä heti uskois kun kattelee sitä touhua. viimeksi joku oli naarmuttanut auton kylkeä parkkiksella, heitin parkkikselta mutaa auton päälle Smile no problem auton palautuksessa.

 

Joulukuussa vuokrasin opelin Munchenistä, 1300 euron omavastuulla. nainen yritti tyrkyttää vakuutusta, en ottanut. No about 30 minsaa motaria ja edellä ajavasta autosta tippui pakoputki ja osui suoraan opelin keulaan ja meni auton ali. Dollarin kuvat silmissä seuraavalle huoltikselle. Vain muovinen osa purkurin alla oli irronnut ja meni varovasti painamalla takaisin..Ihme kyllä maalipinnassa ei ollut naarmuakaan.

Sivut