1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
JKarhu
Käyttäjän JKarhu kuva
Mistä duunia ulkomailla? Etsi ja vinkkaa!

Moroo,

tuli idea tällaiseen ketjuun, jossa voisi vinkkailla duunimahdollisuuksista, kausi- tai muista töistä ulkomailla. Eli työpaikkoja, jotka mahdollistavat ulkomailla olon ja harrastamisen!

Idea tähän ideaan tuli, kun nyt olen kuukauden täällä Grenoblessa pyörinyt ja joutunut aloittamaan työnhaun. Alkuperäinen ajatus freelanceriudesta kun ei ole oikein lähtenyt vetämään toivotulla tavalla ja talousasioiden olessa rempallaan on aika vaikea keskittyä laskemiseen. On muuten ihan totta, että ilman tanakkaa kielitaitoa työnhaku esim. täällä Ranskassa on kohtalaisen nihkeää.

Aloitan itse vinkkaamalla: Grenoblessa Spartoo -niminen yritys työllistää myös Suomea äidinkielenään puhuvia, joten jos tänne suunnalle on tulossa, sinne kannattaa laittaa avointa hakemusta menemään!

Kohto

Tulipa mieleen sellainen näkökulma tähän hommaan, että miten olisi työskentely netin-kautta jollekin suomalaiselle yritykselle. Noitakaan paikkoja ei tietenkään ole järin paljon, mutta jonkin verran on tarjolla hommia, joita pystyy tekemään koska vain ja missä vain. Esimerkiksi käännöshommia osaaville on olemassa tällainen mahdollisuus:

https://www.lingosaur.com/fi/

Kyseiseen firmaan voi siis rekisteröityä kääntäjäksi ja työtä voi tehdä missä haluaa, joustavien aikataulujen puitteissa.

JKarhu
Käyttäjän JKarhu kuva

Jep, suomalaisille firmoille mäkin teen tällä hetkellä, mutta duunia ei vain ole ollut riittävästi. Teen siis koodauksia, noi käännöshommat on tietty eri. Mut kääntäjille vaikuttaisi olevan tosi hyvin töitä, Barcelonassa kun olin tuntui että joka toinen ulkkari on kääntäjä.

Twitter: @jaakkokarhu

ebola

Mitä oot tykänny Grenoblesta kaupunkina noin muuten? Entäs laskuhommien puolesta, onko riittävän lähellä ajomatkan puolesta? Joskus unelmoinu just tuota paikkaa johon muuttais jos osais kieltä, jos ja jos jos... Biggrin

 

lohjalainen

Näissä nettitöissä freelance-hommien ja freelance-hommien välillä on eroa. Esim. https://www.freelancer.com/ sivuilta löytyy suomenkielisille tehtävää, mutta palkka on useimmiten niin huono, että ei sillä elä. Sama juttu useimpien netistä löytyvien kääntäjä-/copywriter-tehtävien kanssa. On täysin eri asia, jos pystyy laskuttamaan asiakkaitaan kunnon tuntipalkalla, mutta siihen tarvitaan vankka osaaminen ja ueimmiten vakiintununut asiakaspiiri. Olen itse saanut netin kautta pientä ns. taskurahaa, mutta ei niillä tuloilla tosiaan länsimaista elämänlaatua pidä yllä.

pussikka

Tossa mainittiin jo toi freelancer.com - sieltä ite alotin. Toinen hyvä on Upwork.com ja monia muita vastaavia löytyy myös. Kannattaa tsekata facebookista myös jotain ryhmiä tai yrittää päästä jutteleen tyypien kanssa, jotka on duunissa ulkomailla. Ite huomannu, että ihan mihinkään työkkärin sivuille ei niitä ulkomaan duuneja laiteta tarjolle.
Suomalaisille löytyy erityisen hyvin duunii just Espanja, Malta ja Portugali. Maltalla tosi paljo netticasinoihin liittyvää hommaa ja Espanja/Portugali kääntäjän töitä ja kirjottamista.
Suosittelen kyllä lähtemään töihin ulkomaille, jos tilaisuuden saat!