1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
maunoooh
Reissupaku

Laskukausi ei lopu koskaan, mutta se karkaa aina välillä Norjaan, ja kiipeilyreissut helpottuisi jos ei tarvitsisi miettiä asumista ja sen hintaa. Mieli vie pakettiauton tuunaamiseen, ja niitähän näkee nykyään paljon. Transporterit, Sprinterit, ja muut maanteiden dirtbag-kuninkaiden kärryt kiinnostavat. Nyt pitäisi saada oma.

Rahaa on kuitenkin rajoitetusti, ja kokemusta vielä vähemmän. Vaikka netistä löytyy englanniksi vaikka mitä ohjetta, olisi kiva saada tänne meidän ihan oma paku-keskustelu. Suomessa on kuitenkin omat lait, lämpötilat, ja niiden tuomat haasteet.

Eli aloitetaan alusta. Löytyykö juuri sinulta kokemusta? Jaa se!

Lähtökohtana taitaa siis olla käytännössä peltikontti, jossa on useimmiten liukuovi ja takaovi. Talvihommiin tämä pitää eristää ja jollain tavalla lämmittää. Kaverin pakusta löytyy venelämmitin, ja joku autopalstalla sanoo että "ostat vaan paremman makuupussin". Taidan nojata sinne lämmittimen suuntaan. Ne on kuulemma diesel-toimisena hyviä, mutta mitä wattimäärää pitäisi olla jos pieni paku lämmitetään Pyhätunturin juurella tammikuussa? Paikkakin sille pitää löytää, saako se palaa siinä hytissä missä nukutaan, vai pääseekö sillä hengestään? Rautakaupasta saa lämpösuojalevyä, sille voisi laatikon vaikka nikkaroida, eipähän polta näppejään tullessaan Torstai-iltana "kotiin" bingosta.

Kun se auto on lämmin, sinne syntyy varmaan kondensaation takia kosteutta. Millä vältytään siltä että se auto hikoaa ulkoseinän ja eristeen välistä (vaikka sinne varmaan jätetäänkin pari senttiä ilmavaraa)? Tuuletus on varmaan pakollinen varuste, mutta niitä kattohyrriä saa varmaan törkyhalvalla biltemasta.

Lämmitin pitää olla kytkettynä akkuun, eli varman päälle pitäisi varmaan pelata ja viskoa kyytiin myös toinen iso akku. Tähän luulisi löytyvän ohjeita helposti, mutta jossain Relaacomin jäsenen pään syrjäisessä kolkassa on varmaan joku tosi nerokas vinkki tähänkin. Jakakaa sitä viisautta.

Viimeisenä seikkana mainitsen sängyn. Suomessa taitaa tulla satikutia jos paku onkin matkapaku. Sängyn alle pitäisi varmaan mahtua pari crashpadia ja ainakin kolmen hengen laskukamat. Se pitää myös voida irrottaa katsastukseen, vaikka en tätä TODELLAKAAN ROHKAISE, sehän olisi laitonta. Onko olemassa sänky, joka meneekin valehtelematta sohvasta? Jos kiinnitän sen liinoilla, voiko herra konstaapeli silloin väittää sitä kiinteäksi?

Tässä on varmaan jo keskustelun aihetta. Lyödään päämme yhteen, ja mennään sendaamaan se kallio/vuori/polku, tai marjametsä.

Hulmis

Hei mun oli aivan pakko tämän sun postauksen takia rekisteröityä tälle foorumille Biggrin Asuin vuoden -88 VW transportterissa vuonna 2011 (eli just kun olin ajokortin saanut - ensitöikseni kamat kyytiin ja pohjoseen). Volkkarin leirissä oon yhä, mutta jälkiviisaana, olisi voinut katsoa myynnissä olevia ambulanssejakin, niissä kun on niitä hyllyratkaisuja. Sänkyratkasu oli mulla vaan patja siellä takana moottorin päällä, oon aika pieni tyyppi, hyvin mahduin nukkumaan poikittain siinä. Patja vaan veke katsastuksen ajaksi.

Pöyhöttimen/akkujen kanssa eipä muuta kuin että jos käyttää kahta akkua, mielellään saman ikäisiä sitten, ettei vanhempi riko uudempaa (mutta tää oli kaverin bussikokeilusta terveisiä, ite en hirveesti lämmitelly. Joku invertteri oli mutta tuli silläkin enemmän latailtua ajon aikana vaan). Mene ja tiedä. Talvea en siinä tölkissä viettäny, joten joku muu ottakoon koppia tuosta tammikuisesta tunturimielikuvasta.

Vaahtouretaania ja XPR-eristelevyä suosittelisin. Vähän rauhoittaa kesälläkin sitä kuumuutta (tiedäthän, että koiraa ei saa jättää vahtimatta parkkipaikalle autoon päiväunille? Noh, kerran kun jätät itsesi, huomaat kyllä tämän lajin haasteen, ja se ei ole suinkaan se pelkkä kylmyys). Ennen eristeiden laittoa ei myöskään kannata parkkeerata järvien läheisyyteen, se tiivistyvän kosteuden määrä, ah ;D Suosittelen lämpömittaria (ne talojen ikkunoihin tarkotetut, markettikamaa, ihan pari egua vaan) ihan silkasta harrastuneisuudesta, voi sitten tykitellä kavereille kärsimysviestejä, kun kämppä on lämmenny neljänkympin yli ja safkat on liimautunu paaliks.

Sanon nyt mäkin. Ostat vaan paremman makuupussin. Just tähän aikaan vuodesta untuvamakuupussit on alennuksessa, prismassa tänään huomasin et niiden hinnoista on satku tai pari poissa.

Mitähän vielä... muistat pakata messiin muutamia ylimääräsiä laturin hihnoja ja moottoriöljyä ynnä muuta muutamien eurojen investointeja, johki sinne kuskin ja kartturin pyllyn alle pyörimään.

heitä toki kysymyksiä, tuun myöhemmin tsekkaamaan mitä sun matkakuumeelle kuuluu Smile

Vihannes

Meillä on nyt menossa kolmas reissupaku. Ensimmäinen oli Transporter syncro -94, rekattuna 1+6 matkailuautoksi. Rekisteriotteessa tosin maastopakettiauto. Se lahosi yhdessä kesässä käsiin, kilsoja tuli noin 12000. Seuraava oli sitten hieman uudempi vm. 2005 Opel Vivaro. Siihen rakentelin taakse irrtottavan laverin, lisäakut, jääkaapin ja yhden hyllykön, tavaraa mahtui juurikin tuo kuvailemasi tarve, eli kolmen hengen laskukamat tai pari pädiä ja yksi patjaksi. Opelilla ajeltiin kolme vuotta ja käytiin Euroopassa laskemassa ja kiipeilemässä pariin otteeseen (siis alueella Pohjois-Norja – Gibraltar – Kroatia).

Nykyinen rassi on Citroen Jumper vm.-11, pitkä ja korkea. Auto on rekisteröity kevyeksi kuorma-autoksi, mikä on nykyisellään mielestäni hyvä ratkaisu koska: 1. Autoon saa rakentaa melko vapaasti, kunhan huolehtii että väliseinä on määräysten mukainen ja tavaratilan koko vähintään minimi. 2. Verot noin 90€ vuodessa ja 3. Kameroista saa hyvin harvoin sakkoja koska on rajoitettu 90km/h.

Tuolla Jumperilla kun on nyt reilu 2 vuotta reissuja ajettu ja noin 85000km, niin voin listata asiat joista en enää mielelläni luopuisi. Seisomakorkeus on ehkä tärkein, on ihan eri asia vääntää märkää laskuvaatetta pois päältä katon alla, kuin ulkona räntä- tai vesisateessa. Seuraavaksi tulee jääkaappi (kompressori, ei kuluta virtaa kovin paljoa, eikä ole riippuvainen kaasusta), helpottaa elämistä etenkin kesällä merkittävästi, kun saa grillipihvit ja kaljat kylmään. Lämmitin (Planar 44d, diesellämmitin) on myös tällä listalla, saa kamat kuivaksi, sadepäivinä autossa viitsii edes vähän kärvistellä ja juomavedet pysyvät talvella helpommin juotavassa olotilassa. Ja se listan viimeinen asia on Portapotti, eli kemssa, eli vessa. Yöllinen tuuleen ja tuiskuun kuselle ryntääminen on paljon miellyttävämpää ilman sitä tuulta ja tuiskua. Myös kaupunki parkkeeraaminen helpottuu merkittävästi.

https://www.instagram.com/p/BcXNiOZloUv/?utm_source=ig_web_copy_link tuolta löytyy parin vuoden takaa pari kuvaa autosta. Sen jälkeen jonkin verran muutoksia olen tehnyt ja tänä kesänä taas lisää. Näillä varusteilla voi siis ajaa suoraan katsastukseen ja ei tule sanomista. Tuo takatallin koko on sellainen, että sinne mahtuu esimerkiksi normaali vanerilevy miten päin vaan, eli toisin sanoen vaikkapa kaksi maastopyörää purkamatta, trädikiikkukamat ja kuusi paria suksia sekä muut laskukamat (ja lisäksi grillikamat, autonkorjaus välineet, vararengas yms.). Ainakin itselle on käynyt niin, että ne ensimmäiset sisustusratkaisut autoissa on olleet melko lyhytaikaisia, kun on tajunnut että mitä oikeasti tarvitsee ja missä.

Tuo ajatus lisäakuista/ akusta on hyvä, sähköä tarvitsee aina etenkin jos on se lämmitin. Itse olen tuon yleensä toteuttanut niin, että pääakulta paksu + kaapeli riittävän isolle sulakkeelle (katso mitä sun auton laturi antaa ulos amppeereja, yleensä jotain 50Ah ja 85Ah väliltä), jotta jos johto hieroo itsensä vaikka koria vasten puhki, ei koko auto välttämättä pala eikä akku räjähdä. Sulakkeelta jakoreleelle joka estää virran kulkemisen pääakun ja hupiakun välillä, jos pääakku on kovin vajaa. Jakoreleitä saa esim. Biltemasta tai veneliikkeistä. Jakoreleeltä sitten taas hupiakulle plussaan. Halutessasi voit vielä asentaa rinnakkaisen ohituksen jakoreleelle kytkimen kera, jotta pääakun väsähtäessä voit antaa sille suoraan virtaa hupiakusta kääntämällä kytkimen vain ON asentoon. Myöhemmin tähän järjestelmään on sitten helppo lisätä vaikka aurinkopaneeli.

Kaapelointien pitää olla sitten riittävän paksut, vaikka se paksu johto onkin kallista. Laskureita löytyy netistä vaikka kuinka paljon. Akkujen olisi hyvä olla samanlaisia keskenään, jotta eivät hajota toisiaan.

Ilmanvaihtoon autossa on mielestäni paras avattava kattoluukku. Hyvän ja siistin näköisiä luukkuja saa reilulla satasella esim. caravan liikkeistä. Bilteman 30€ maksava aurinkopaneelilla hyrräävä tuuletin on ainakin itsellä osoittautunut fiaskoksi, kovalla sateella päästää vettä sisään ja aamulla auringon noustessa pitää hillitöntä hurinaa (viimeinenkin tällainen vaihtuu kohta meillä kattoluukkuun). Kattoluukun etu on esimerkiksi se, että kun laitat ruokaa sisällä, pystyt säätämään silloin ilmanvaihtoa isommalle helposti.

Ja osta se hyvä makuupussi, lämmittimen huudattaminen koko yön kyllä onnistuu jos akuissa on 300Ah kapasiteettia, mutta mielestäni täysin turhaa, etenkin jos joutuu seuraavana päivänä ajamaan vain että saa akkuihin taas virtaa..

Huhhuh että tuli tekstiä ja puolet jätin kirjoittamatta..

Alibaba

Puinen vaneri sisäpinta, ei kondenssia. vanerissa kiinni peltiä vasten ohut finnfoam.
Kattoluukku varmistamaan hapensaannin ja avattaviin etuikkunoihin pleksisuoja yläkarmiin, niin voi pitää raollaan korvausilmalle.
Ilmastointilaite (Lämmitys/Jäähdytys ja puhdistus), pitkä jatkojohto kun sähköä saatavilla ja salkkuaggregaatti kun ei.
Vanerinen parisänkylaveritaso koko auton leveydeltä liukuoven ja takaluukun väli. Alle säilytysboksit.
Väliseinä pois, etupenkit yms käytettävissä sisäkautta.
Vaneriseiniin kauttaaltaan verkkotaskua vahvoilla kuminyöreillä = Valtavasti helppoa säilytystilaa - tyhjänä ei tiellä
Katsastukseen vain laverin päältä patjat pois ja jotain rakennusrojua tilalle.