Blogit: Les Marecottes

Teksti & kuvat: Mikko Lampinen

10.1.2012 Les Marecottes

Pitkä traverssi Ylläkseltä Tampereen kautta Alpeille suoritettu, ja takana jo jokunen hyvä touhupäivä. Finnlinesin lautalla Hesasta Travemundeen oli aika myräkkä. Miehistön mukaan tuulta oli ollut 29 m/s ja puuskissa enemmän. Se pani ainakin tällaisen rantanasun huojumaan vielä seuraavana päivänä kuivalla maallakin.

Nyt ollaan päästy pesueen kanssa määränpäähän Les Marecottesiin ja nettiyhteyskin auennut, joten on hyvä aika aloittaa kauden päivitykset. Kauden alku ja loppu sinänsä jiirissä, että täällä olemme ainakin viisi viikkoa, ja huhtikuu menee pitkälti Lyngenissä. Komeaksi kruunuksi kaudelle on tarkoitus toukokuussa tehdä kunnon expedition-reissu tutun randoporukan kanssa. Suuntaamme Huippuvuorille Atomfjellan alueelle. Tuolle reissulle lähdössä myös originaali posse-ryhmitys, elikkä meikä, Hautsi ja Ape. Mitä Les Marecottes -ajan ja kevään välillä tapahtuu on vielä auki, mutta toivottavasti kaikki menee buenosti ja paikat pysyvät ehjinä.

Kuten kaikki kelejä seuranneet tietävät, niin Alpeilla on pitkästä aikaa loistokelit. Oli tosi komeaa saapua hienoon ja lumiseen Marecottesiin. Sunnuntaina Cottesin suurlähettiläs Miku Merikanto tutustutti sinkkikelillä meikää alueen komeisiin metsiin. Päivän lopuksi hurautimme hienoa bowlia pitkin alas Salvanin kylään, jossa sukset napsautettiin irti Mikun saunan oven edessä. Aika jees.

Miku lähtikin työhommin Zurichiin, mutta loppuviikosta palataan hänen kanssa tositoimiin randoilun merkeissä. Nyt on nimittäin niin, että lähipäivinä Las Palmasissa ei sada lunta, eikä ole pelikaani turbiinissa vaan korkeapaine puski sisään. Toivottavasti ei kestä yhtä pitkään kun viime vuonna.

Kun kerran bluebird-kelit alkoivat, niin oli hyvä aloittaa myös kuvaustouhut. Lumetkin oli hyvät siihen hommaan. Maanantai amuksi tehtiin Leukun Antin kanssa tärskyt Cottesin hissin eteen, johon Antti pyyhälsikin lähes ajallaan Verbier-tyyliin tukka pystyssä. Alppituuli ja pikku kuumotukset ekalla ranilla saivat silmät auki ja päivästä kehkeytyi varsin mahtava ja tuottelias fotauspäivä. Kiitokset Antille täsmällisistä käännöksistä. Kuvasatoa tältä päivältä heti seuraavan Skimbaajan galleriassa.

Tiistaiaamuna pulkkailimme poikani Pyryn kanssa törmällä. Pyryn päiväunien aikana pääsin superhyvässä kuosissa oleviin lähirinteisiin. Oli loistavaa tykittää niitä Head iPeak 90 -keihäillä. Tekniikkareenaus on kuin laittaisi rahaa pankkiin.

Keskiviikkona päräytimme perherandon St-Bernadin luostarille. Lumet olivat lentäneet myrskytuulien riepottelemana ties minne. Oli tosi hienoa nähdä luostari taas parin talven jälkeen. Vietimme siellä yhden yön toissa talvena, kun sipaisimme Haute Routen Gran Lui -version jätkien kanssa. Oli muuten sama munkkiveli taas tyylillä teetä kaatamassa.

Huomenissa ja viikonloppuna Mikun opastuksella onkin sitten tarkoitus aloittaa syventävät tutustumiset Les Marecottesin takamaastoihin.

Tältä pohjalta tulee jatkoa ja tässä muutama foto viikon varrelta.

Mikko

Boneshakerit pykälässä
Boneshakerit pykälässä

Antti pöllyssä ;-)
Antti pöllyssä ;-)

Marecottes maastoa
Marecottes maastoa

Maistiaisia Antin kurveista parhaat setit myöhemmin lehdissä
Maistiaisia Antin kurveista parhaat setit myöhemmin lehdissä.

Mr. Ice back in business
Mr. Ice back in business

Pyry repussa skinnaillua kohti St-Bernadin luostaria
Pyry repussa skinnaillua kohti St-Bernadin luostaria

Pyry ja Ulriika Luostarin pihalla. Taustalla Italian puolen hienoa maisemaa.
Pyry ja Ulriika Luostarin pihalla. Taustalla Italian puolen hienoa maisemaa.

. Lasku takaisin autolle alkamassa. Pyryn mielestä loiva lasku oli niin tylsä et
Lasku takaisin autolle alkamassa. Pyryn mielestä loiva lasku oli niin tylsä että pikkumies nukahti sen aikana reppuunsa.

http://www.relaa.com/keskustelu/index.php?topic=38982.0

Head Posse