Alkukauden puuhia

Teksti ja kuvat: Mikko Lampinen

 

Kausi 2013 pyörähtänyt kuin varkain käyntiin ja kiirettä on pitänyt kaikenlaisten askareiden parissa. Joulu ajan vietin Ylläksellä, jossa keli oli kylmä ja tuulinen. Mäet olivat kuitenkin loistokuosissa. Ylläksellä pidettiin myös Semin puuhamiehen Tomi ”Reuna” Reunasen kanssa tiukkoja kurvailu palavereja Semin miesten  tulevista alusvaatekuvauksista.

 

Vuodenvaihteessa ajoimme perheen kera Chamonix'hin, jossa on tarkoitus viettää kuukauden päivät yhteensä ja suunnata helmikuun alussa Zillertalin alueelle Itävaltaan. Kevät kaudelle on mukavia suunnitelmia pohjoisessa, mutta niistä sitten myöhemmin. Tässä jokunen foto muutamalta alkukauden päivältä

 

Kesänkijärven maisemia joulukuun lopussa.

 

Mr. Kaappi Jari Ikkelän kanssa vedettiin pari mukavaa laskupäivää. Tässä Jari näyttää kaapin paikan Ylläsjärven puuterissa.

 

Chamonixiin saapumisen jälkeen kävin ekana päivänä verrytteleen automatkalla jumittuneita jalkoja randon merkeissä. Heiskasen veljesten kanssa menimme Aiguilles Rougesin puolelta Col de Beugeantin reitin. Hieno rando, jossa pikku köysi laskeutuminen solasta pohjois-puolelle. Suksillakin olisi tuon kruksin päässyt, mutta alkuun varsinkin varman päälle. Kuvassa laskeutuu ranskissälli edellä.

 

Ensimmäinen viikko oli aika lämmin ja lumet meni aika korpulle. Tässä Ode Siivosen kanssa pikku haikilla takamaastossa. Huonoista lumista huolimatta tuli pari kelpo kuvaakin Odesta napattua herran paahtaessa menemään ammatti miehen elkein.

 

Ode ottaa ilmavan loikan lumilipalta.

 

Kauan ei tarvinnut  korppulumista kärsiä, kun alkoi dumppaamaan lunta toden teolla.

 

Oden, Jarkko Henttosen, Mikka Hastin, Jonas Hagströmin ja Oden guidokaverin kanssa pikku pyydarandolla. Monteversin junalla ylös. Pikku haikki ja sitten hyvää metsäpyydaa alas. Kuvassa down climb raiteille.

 

Viime keskiviikkona keli oli niin hyvä kuin vain olla saattaa. Jengiä oli vähän ja lumi oli hyvää syvää. Rillun kanssa saatiin hyviä käännöksiä ja loistofotoja.

 

Rillu stikkaa pyydaa.

 

Sama mies ja sama meininki.

 

Mika Merikantokin tuli eilen käymään, mutta suunnitelmat meni hiukan keliennusteiden vuoksi sekaisin, joten päädyimme Midin sijasta Aiguilles Rougesin puolelle pyyda randoilemaan. Jyrkkien mäkien erikoismies pysyi pystyssä myös loivilla rinteillä.

Tänään laakson riesaksi iski lämmin föhn-tuuli, mutta pitäisi laantua huomiseen mennessä.

http://www.relaa.com/keskustelu/index.php?topic=43813.0

Head Posse