Kausi käyntiin Norjassa - lunta, jäätä ja revontulia

 

Head Possen kippari Ape Majava kävi korkkaamassa kauden Norjassa.


Norja oli jälleen kuuden tunnin ajomatkan arvoinen täältä Rovaniemeltä. Sannan kahvilaa, lapin tunnelmaa, maisemia, upeita valoilmiöitä, revontulia ja mukavaa matkailua. Haikkailut ja laskeminenkin oli ihan mukavaa pitkästä aikaa.

 

sonkamuotka, sanna, ape, majava

 

Karautettimme Miikka Hastin, Miikka Laakson ja Mika Fältin kansssa Tamokin laaksoon. Majoituimme Aadne Olsrudin tonteille hänen uuteen Loftiinsa. Alkukauden lumitilanne Pohjois-Norjassa on ehkä paras, mitä olen nähnyt. Aadnekin hehkutteli, että nyt on jäbät kunnon pohjat.

 

tamok, oldrud, aadne

 

Lumen laatu laskemista ajatellen ei tosin tällä hetkellä ole paras mahdollinen. Alkutalven lämpöaallot ovat iskeneet myös tänne ja hanki tien penkalla kestääkin paikoin kävellä. Ylempänä rinteillä on sitten kaikkea korpusta betonkiin, mutta sieltä täältä löytyy parempiakin taskuja. Joku hyvä siivu me löydettiinkiin Blåbärfjälletin eli Mustikan latvoista. Metsälasku oli yllättävänkin hyvää Tamokissa.

 

tamok, hast, metsälasku

 

Lyngeninkin ohi ajettin ja käytiin vähän katselemassa mestoja. Yritimme mennä pujottelemaan yhtä kurua. Lumitilanne näytti sielläkin tosi hyvältä. Ylhäällä on valkoista tosi hyvin, mutta alempana lämpö ja vesisateet on tehneet tehtävänsä – lumet olivat sulaneet ja painahtaneet huolella.

 

ahma, tamok

 

Mitä lähempänä merta vuoret sijaitsevat, sitä enemmän lumet ovat kärsineet. Astuin erään kurun alla autosta ulos ja melkein pannutin jäiselle alustalle. Kurut olivat paikoin vyöryneet, joten vastassa olisi heti niiden alkupäässä jääpallojen meri. Ylempänä ränneissä näytti paremmalta. Hasti kävi spurttaamassa hankia pitkin metsikköön olosuhteita katsastamaan. Ei näyttänyt rohkaisevalta. Lisäksi Feltti ilmoitti unohtaneensa sopivasti monot kämpille. Menee alkukauden piikkiin. Päätimme palata Tamokin laaksoon laskemaan mettiä.

 

 

Kavereilta kuulimme, että myös länsirannikolla vuoret ja lumet ovat saaneet kyytiä oikein reilusti. Mutta sielläkin ylempänä törmillä on täysi talvi ja lunta hyvin.

Välillä hankalista keleistä huolimatta oli hienoa päästä liikkeellle ja aloittelemaan kautta!

 

tamon, hast, lumilauta

 

Minulla on ollut oikeassa kädessä jokin hermohäiriö, joka on piinannut keväisestä Huippuvuorten reissusta lähtien. Kesän kiipeilyt, raksahommat ja kaiken muunkin mukavan jouduin jättämään väliin. Viime aikoina käsi on onneksi alkanut näyttää toipumisen merkkejä. Pitkä kuntoutus on toki kesken, tai ehkä vasta aluillaan. Nöyränä poikana lähdin kaudenavausreissulle testailemaan, että mitä käsi sanoo haikkailusta. Nyt kotimaisemiin palattuani se tuntuu aika hyvältä ja näyttää sille että tästä saattaa tulla ihan kohtuuu terve kausi!

Mahtavaa kauden alkua kaikille!

 

norja, hiihto, vapaalasku, head, ape, majava

 

Tässä vielä muutamia kuvia kauden ekalta reissulta. Kiitokset Miikat, Mika & Aadne!

 

 

 

 

http://www.relaa.com/keskustelu/index.php?topic=43069.0

ape