Kisailua, kuvailua ja fööntuulia

Teksti: Jenni
 
Helmikuun pakkasjakso
 
Helmikuun alkupuolella tiputteli ihan mukavasti lunta Zillertaliin. Lähes 3 viikkoa kestäneen pakkasjakson ansiosta lumet säily pitkään hyvinä, ja pienellä könkkäyksellä sai mukavia laskuja lähes kuun loppuun asti. Kuvauksia ajatellen keli ei ollut optimi pilvien ja huonon näkyvyyden takia, joten käytiin Venetissä ja Stubaitalin Schlick 2000 kuvaamaassa vapaalaskuleffa Pilkkeseen vähän mettälaskua. Loppukuusta keli aukeni, ja parina päivänä saatiin muutama pätkä videolle Muukkosen Artun ja Möttösen Matin kanssa. 
 
 Kruisailua Spieljochissa, kuva: Jussi Hynninen

Juuso Kivikoski rippaa Zillertal Areenalla 

Sacrificen ja uusien Tyrolian Adrenalin randositeitten testailua Spieljochissa. Ja toimii.

FWQ *** Stubai 
 
Hochkönigin FWQ-mittelön jälkeen oli useamman viikon tauko kisahommissa. Stubai oli ensimmäinen kolmen tähden kilpailu mulle. Tiesin, että taso on kovempi ku aiemmin, joten ajattelin, että nyt turhat nössöilyt pois. Lähtöpaikalle haikatessa pahin jännitys laukes. Sain mielen rennoksi, ku ajattelin laskevani huonossa kunnossa olevassa Huttu Ukossa Pyhällä. Lasku oli superhyvä, 2 hyvän kokosta hyppyä, hyvä vauhti, ja sujuva linja. Harmi kyllä kaaduin kerran kyljelleni, ku tajusin missaavani keskimmäisen hypyn. 
 
Olin kilpailun 4., jäin 0,3 pistettä toiseksi tulleesta. Kävin juttelemassa tuomareille (joista yksi oli muuten World Tour-laskija Eva Walkner) laskusta, ja ne sano, että "very good skiing, would have been better without the hipcheck". Silti kisan jälkeen fiilis oli ihan huippu, tuntu tosi hyvälle saaha kisassa laskettua sillai, ku normaalistiki laskee, silti tekemättä mitään tyhmää, tai ottamatta turhia riskejä. 
 
Stubain kisamäki 
 
kuva: Maria Knoll
 
FWQ ** Goldeck 
 
Heti seuraavana viikonloppuna oli Kärntenin Goldeckissa kilpailu. Edellisenä päivänä kisaseinän nähtyäni olin vähän pettynyt, ja ajattelin, ettei sen tyyppinen tekninen kikkailumäki oikein sovi mulle. Se oli taas eteläpuolella, ja lumesta ei oikein ottanut selvää, oliko se auringon paahtamaa korppua, vai ihan täyttä sohjoa. Mulla jännitti lähtöpaikalla niin paljon, että oksetti. 
 
Laskin aika varmasti, ja maalissa olo oli pettyny. Tuntu, että ois pitäny antaa mennä kovempaa vaan. Ajattelin olevani ehkä 3., mutta iloseksi yllätykseksi voitin!! Jeee!! Ja mikä mahtavinta, Immosen Tuomas oli lautasarjan 2., ja Hollstenin Nikke 3., MAHTAVA PÄIVÄ, hyvä Suomi! :) 
 
Vaikka oon kuinka kilpailuhenkinen, niin silti minua enemmän lämmittää Stubain hyvä lasku, ku Goldeckin voitto. Ehkä oon vähän outo, mutta ei se oo aina se tulos, vaan oma kehitys, myös henkisellä puolella. 
 
Goldeck, lähtö oli harjanteen päältä, ja mäki jatkui vasemmalle tästä

kuva: Maria Knoll 

Suomalaismenestystä, Niklas Holsten miesten lautasarjan 3. ja Tuomas Immonen sama kategoria 2. 
 
kuva: Jussi Hynninen

Fööntuulet 
 
Pari viikkoa meni aika rennosti fööntuulten sulattaessa lumia. Kruisailtiin rinteitä siskoni Johannan ja sen miehen Jukan kanssa ja käytiin vähän parkissa kikkailemassa. Teki ihan hyvää otta vähän iisimmin ja antaa kropalle lepoa. 
 
 
 
 
Johanna ja Nipsu hakemassa tuoretta lehmänmaitoa aamupalalle

Hintertuxissa rennosti 

Jussi ja Nyyti sorsajahdissa 

Jussi pöllyttää Areenalla
 
Kitzteinhorn FWQ* ja FWQ*** 
 
Goldeckin jälkeen minun ranking-pisteet nousi jonku verran. Sen hetkisillä pisteillä oisin päässyt Kaprunin kolmen tähden kisaan, mutta koska ilmottautumisen sulkeutuessa en ollut vielä niitä pisteitä saanut, osallistuin perjantaina pidettyyn yhden tähden kisaan. Sen kilpailun 2 parasta saisi villin kortin kolmen tähden kisaan. 
 
Lumi oli uskomattoman hyvää, ja aurinko paisto. Alku lähti tosi hyvin, mutta loppuvaiheessa hukkasin linjani ja lasku vähän tökkäsi. Olin 4., mutta toiseksi tullut ei tarvinut villiä korttia, ja kolmanneksi tullut ei pystynyt osallistumaan seuraavan päivän kisaan, joten minä sain villin kortin. 
 
Lauantaina kolmen tähden kisassa keli oli lämmin, ja lumi oli todella märkää ja raskasta. Ensimmäisten laskijoitten mukana valu paljon slaffia, ja kuulin jo lähtöpaikalla, että moni oli kaatunut ja osa oli valunu lumen mukana aika pitkän matkaa. Olin viiminen lähtijä naisten suksisarjassa, ja jo alun jälkeen totesin, että ei auta ku vetää varmasti maaliin. Lasku oli aika kamala, ja ehottomasti haastavin lumi tähän mennessä. Suoraan sanottuna hävetti oma lasku. 
 
Olin kuitenkin kilpailun 3., mikä oli loistojuttu pisteitäki ajatellen. Silti parempi fiilis jäis, jos laskis hyvin. 
 
 
Kitzeinhorn FWQ*, perjantain facecheck, kuva: Tina Rettenwander 

 kuva: Tina Rettenwander
 
Kitzeinhorn FWQ***, kuva: Mia Knoll

Facecheck, kuva Peter Moser

Haikki lähtöpaikalle, kuva: Peter Moser 

1. Lotten Rapp, 2. Katharina Schuler, 3. minä

Skandinavian Haglöfs-laskijoille hyvä päivä! Lotten Rapp naisten suksisarjan 1. ja Niklas Holsten miesten lautasarjan 2. kuva: Maria Knoll

Go Hammered!! kuva:Maria Knoll

Tämä kausi on ollut ens vuoden kisoja ajatellen tosi hyvä, ja menny paljon paremmin ku ootin.  Tulen olemaan euroopan ja jenkkien rankingissa suunnilleen 15., mikä on hyvin, koska en ole laskenut yhtään neljän tähden kisaan. Vaikka en juurikaan ole ollut kisalaskuihini tyytyväinen, niin sain tarvittavat pisteet, ja ensi vuonna minun pitäisi päästä mukaan kaikkiin neljän tähden kisoihin. Sillon taso tulee olemaan paljon paljon kovempi, ja pitää alkaa oikiasti laskemaan, jos haluaa pärjätä. No, nyt tietää mitä tämä touhu on! 
 
Vaikka Alpeilla kisat on kisattu, niin vielä on pari kuukautta onneksi kautta jäljellä! Viikko vielä Itävallan mäissä, sitten Pyhälle ja sieltä toukokuussa Ruotsiin.
 
Nyt fysiikan kirjojen pariin, eläinlääkiksen pääsykokeet häämöttää kauden lopussa. Jostain syystä vain tuo mäen laskeminen on kiinnostanu enemmän ku kemian ja fyysikan. 
 
Auf wiederhören! 
 
Jenni 
 
http://www.relaa.com/keskustelu/index.php?topic=45088.0

Jenska-Penska