Antamalla saa monin verroin takaisin

 

malawi, pyykki, nainen, kapua, suvi aarnio, africa, afrikka

Miten vuorille kapuaminen maailman toisella puolella auttaa kehitysmaiden lapsia? Eikö kannattaisi vaan lahjoittaa matkarahat keräykseen?

Niin, miksei hyvän tekemistä voisi liittää melkeinpä mihin tahansa, vaikka vuorelle kiipeämiseen? Harva on valmis lahjoittamaan matkarahoja keräykseen, olipa kohde miten tärkeä tahansa. Mutta jos samalla saa ikimuistoisen kokemuksen itselle ja keräyspottiin vielä suuremman summan varoja pienellä työllä, on matkan merkitys paljon suurempi ja arvokkaampi, kaikille.

Kapua voi antaa matkalle syvemmän merkityksen mutta se myös vaatii paljon. On sukellettava kehitysyhteistyön syövereihin, tiedotettava hankkeesta ja haalittava joskus kovankin työn takana olevia keräysvaroja. Antamalla saa kuitenkin monin verroin takaisin. Kokemuksia, jotka ravisuttavat maailmankuvaa. Ystäviä, jotka säilyvät vielä vuosienkin jälkeen. Muistoja, jotka eivät helpolla haalistu.

Kehitysmaissa, kuten Kapuan kohteena olleissa Kenian slummeissa, Malawin maaseudulla ja Nepalin vuoristossa voi elämä olla todella kovaa ja köyhyys käsinkosketeltavaa. Silti ihmisillä on usein hymy herkässä, sydän lämmin ja mieli avoinna. Yhtälö, joka saa helposti miettimään omaa arvomaailmaamme, yltäkylläisyyttä ja toisaalta tyytymättömyyttä. Sitä, kuinka hyvin asiat lopulta itsellä ovat.

Joskus on matkustettava kauas nähdäkseen lähelle.

 

Mama Kapua

P.S. KAPUA Guatemala -hankkeeseen haki 45 rohkeaa suomalaista, kiitos kaikille hakijoille ja sanaa levittäneille! Ryhmän kokoonpano selviää elokuun aikana. Siitä kerrotaan myös täällä Relaan blogissa.

 

http://www.relaa.com/keskustelu/index.php?topic=41174.0

Suvi Aarnio