Hyvää tekeviä seikkailijoita haetaan Kapua-tiimiin

Yhä useampi suomalainen etsii keinoja tehdä hyväntekeväisyyttä mieleisellään tavalla. Kapua-hyväntekeväisyyshanke on konkreettinen teko ja vuoden mittainen projekti. Kapua hakee nyt uusia seikkailija-hyväntekijöitä Kapua 2018 Malawi -tiimiin.

Kampanjassa vapaaehtoiset osallistuvat ”Kapua-triathloniin” Malawissa ja keräävät varoja koulutuksen ja terveyden edistämiseen itäisessä ja eteläisessä Afrikassa. Haku tiimiin on käynnissä lokakuun ajan.

Kapua-tiimi matkaa syyskuussa 2018 eteläisen Afrikan pieneen sisämaavaltioon Malawiin tutustumaan, miten Väestöliiton ja Taksvärkin hanketyöllä edistetään tyttöjen ja naisten kouluttautumista ja oikeuksien toteutumista kyläyhteisöissä. Malawissa tiimi kokee ikimustoisen seikkailun pyöräillen, meloen ja vuorelle vaeltaen. Kapua-triathlon huipentuu Malawin korkeimmalle huipulle Mt. Mulanjelle (3002m) kapuamiseen.

Kapuajat keräävät varoja koulutuksen ja terveyden edistämiseen Malawissa ja Etiopiassa ja tiedottavat kampanjasta Suomessa vuoden ajan. Kapua 2018 Malawi -ryhmän tavoitteena on kerätä yhteensä 100 000 euroa kansalaisjärjestöjen tekemään kehitysyhteistyöhön. Osallistujat maksavat itse matkakulunsa Malawiin.

Kymmenennen Kapua-kampanjan yhteistyökumppanit ovat Väestöliitto, Taksvärkki ry ja Kynnys ry. Kapuajien keräämät varat ohjataan projekteihin näiden järjestöjen kautta.

Malawi oli Kapuan kohdemaana edellisen kerran vuonna 2010. Kapuajat tutustuivat Malawissa Väestöliiton kehitysyhteistyöhön, jonka jälkeen he starttasivat pyöräilyä, melomista ja patikointia Malawin korkeimmalle vuorelle sisältäneen Kapua-triathloninsa. Videolta voit katsoa koosteen matkalta.

Yli 200 vapaaehtoista Kapuajaa ovat keränneet jo yli 800 000 euroa vuodesta 2006 saakka.

Hae mukaan tiimiin, joka muuttaa maailmaa! Täytä hakemus: www.kapua.fi

Suvi Aarnio