Jäätä pitkin korkeuksiin - hauskinta mahdollista hyväntekeväisyyttä

 

Kuten edellisessä blogikirjoituksessani mainitsin, ajatus jääkiipeilytapahtuman järjestämisestä alkoi muhia päässäni heti Kapua Guatemala –hankkeeseen päästyäni. Ajatuksissani oli aluksi järjestää tapahtuma keväthankien aikaan, kun valoa riittää pitkälle päivään ja lämpötila ei niin suurella todennäköisyydellä vajoa alle -20 asteen. Joulukuun alussa selvisi kuitenkin muuttoaikatauluni. Vain kaksi kuukautta aikaa toteuttaa tapahtuma ennen muuttoa! Kiire ja paniikki!

Otin saman tien yhteyttä Pyhätunturilla toimivaan seikkailupalveluyritykseen, jonka tiesin järjestävän muun muassa jääkiipeilykursseja. Tämäntyyppisen tapahtuman järjestäminen itsekseni olisi ollut sula mahdottomuus. Bliss Adventurelta tulikin onnekseni myönteinen vastaus nopeasti ja aloitimme suunnittelun.

Joulukuu hurahti suunnitellessa ja sponsoreita metsästäessä. Työtä riitti myös kahden muun hyväntekeväisyystapahtuman suunnittelussa ja järjestelyssä. Vuoden vaihtuessa aloin rummuttaa tapahtumaa aktiivisesti Sodankylässä, myöhemmin myös muualla Keski- ja Itä-Lapin alueilla.

Alun itsevarmuus ja ylioptimistinen kuvitelma kymmenistä ja taas kymmenistä (sillä kaikkiahan tietenkin kiinnostaa jääkiipeily!) osallistujista vaihtui h-hetken lähestyessä painajaisiin siitä, ettei ketään ilmesty paikalle. Osallistujalista elikin kaiken aikaa, muutamasta varmasta, pariin "ehkään", aina edeltävään päivään asti. Jossakin välissä päätin ajatella niin, että mitä vähemmän osallistujia, sitä enemmän aikaa kiivetä itse ;)

 

Jääkiipeilypäivä à la Kapua

Sunnuntaina 27.tammikuuta päivä valkeni kirkkaana ja noin -10 asteen pikkupakkasessa. Täydellistä! Pyhätunturilla sijaitsevan Tajukankaan jääseinä otti meidät vastaan tuhdissa kunnossa noin 30 metrisellä komeudellaan. Ei voisi olla tämän paremmat puitteet tutustuttaa alokkaita uuden lajin pariin.

 

Päivän ensimmäiset kiipeilijät takomassa tietään kohti huippua.

 

Päivä alkoi viiden rohkean sodankyläläisen naisen voimin. Jännitystä oli ilmassa lähes käsinkosketeltavasti. Bliss Adventuren oppaiden antamien ohjeiden jälkeen jokainen pääsi vuorollaan kokeilemaan kuinka jäävuori valloitetaan. Iloisia kasvoja palasi kerta toisensa jälkeen nuotiopaikan lämpöön.

 

Tekniikkaopetusta tauon aikana.

 

Tajukangas päivän jo pimennettyä.

 

Sodankyläläisten poistuttua saapui vielä myöhemmin iltapäivällä toinen pieni osallistujaryhmä kartuttamaan hyväntekeväisyyspäivän saldoa.

Summa summarum päivä meni juuri niin kuin pitikin. Olen tyytyväinen :) Pienehkö määrä osallistujia mahdollisti kaikille riittävästi aikaa kiivetä niin paljon kuin hauiksista irtosi. Mikä ilahduttavinta Kapua Guatemala – hankkeen keräystilille kilahti euroja usean sadan edestä. Iloiseksi kapuajan mielen teki myös jälkikäteen sähköpostiin saapunut viesti: "Kiitos, ihan taisi iskeä jääkiipeilykipinä". 

http://www.relaa.com/keskustelu/index.php?topic=44298.0

Sonja Savolainen