Matkamessuilla liehuvat unelmien rukousliput Kapuan ständillä

 

Kapua lähtee innoissaan mukaan matkamessuille. Jo pitkään on povattu, että ekomatkailun jälkeen kokemuksellisen aktiivimatkailun suosio kasvaa. Reissaajat ovat kuulemma kyllästymässä rantalomiin. Uskomme vahvasti, että vapaaehtoistyömatkailu on tulevaisuuden juttu.  Onko todella näin?

Matkamessuilla on aiempina vuosina ollut valtavasti vilinää. Sen keskellä on mielenkiintoista tunnustella, kuinka moni olisi todella valmis tekemään yhdessä hyvää. Aikaisempien vuosien kapuajat ovat hakeneet hyväntekeväisyysreissusta erityistä yhdessä tekemisen kokemusta. Löytyykö messuilta kenties muita samankaltaisia?

 

nepal, katmandu, rukouslippu

 

Konkarikapuajat kertovat kokemuksistaan

Konkarikapuajat kertovat Kapuan messupisteellä 6F81 vapaaehtoisreissuista ja omista huippukokemuksistaan. Tulevaisuuden kapuajat voivat lähettää haaveensa tuulille ripustamalla toiveensa yhteiseen rukouslippunauhaan.

Rukousliput ovat vuoristomatkaajille tuttuja buddhalaisuuden kulttivälineitä. Kutsuloitsuja sisältäviä lippunauhoja ripustetaan korkeille paikoille ja tärkeisiin kohtiin, kuten vuoristosoliin, tienristeyksiin, temppeleiden ja kotien yhteyteen sekä puiden ja pensaiden oksille.

Sanotaan, että rukousliput tuovat onnea, pitkän iän ja hyvinvointia lippujen ripustajalle ja heille, jotka ovat niiden läheisyydessä. Mitä enemmän lippu liehuu tuulessa, sitä enemmän tuuli toistaa rukousta.

 

Oma Kapuasta tietoa tarjolla

Kapuan pisteellä voi tutustua myös Oma Kapuaan. Oma Kapua on tarkoitettu niille, jotka ehkä ovat jo matkustaneet paljon ja joita kutkuttaisi jatkossa vaikkapa kiivetä vuorelle, vaeltaa Afrikassa taikka pyöräillä Aasiassa hyvän asian puolesta.

Kapuan pisteellä voi tutustua rauhassa, miten tällainen reissu suunnitellaan ja toteutetaan. Oma Kapuan kautta on helppoa kanavoida hyväntekeväisyysvarat kotimaisten järjestöjen kautta turvallisesti perille.

Mukana Kapuan ständillä ovat myös kumppanijärjestöt Väestöliitto, Taksvärkki ja Kynnys.

Messukeskukseen löytää perille näillä ohjeilla. Kapuan ständi löytyy hallista koordinaateilla 6F81. Lisää infoa ja kuvia toiminnasta ja tavoitteista Kapuasta verkkosivuilla ja Facebookissa.

 

http://www.relaa.com/keskustelu/index.php?topic=43744.0

Suvi Aarnio