Ripaus uskallusta

Uskallus vaatii alkusysäyksen. Minulla kaikki alkoi kapuamisesta, portaiden kapuamisesta. Vielä kolme kuukautta sitten olin kavunnut samaa 15 porrasta ylös ja alas yli kuusi vuotta. Sitten sain yllättäen tarjouksen, josta en voinut kieltäytyä. Nyt rappuja on 63. Kauniita harmaita kiviportaita. Oma koti ja oman kodin portaat. Olin onnellinen. Yksi saavutettu unelma, vuorenhuippu.

Huipulta näkee kauas, niin sanotaan. Kauas näin minäkin. Näin aivan uuden vuorenhuipun, josta en ollut osannut uneksiakaan. Tämän huipun nimi oli Ras Dashen. Ras Dashen (4550m) on Etiopian korkein vuori ja neljänneksi korkein koko Afrikassa. Tuohon huippuun liittyy myös toinen vuorenhuippu, josta voimme käyttää nimeä ”Rahavuori” (100 000€). Näitä kahta huippua yhdistää Kapua. Kapuassa vapaaehtoiset keräävät varoja kehitysyhteistyöhankkeisiin ja valloittavat vuoren. Kuudes hanke, KAPUA Etiopia 2014 kapuaa apua kehitysmaiden tytöille ja naisille. Hankkeen kumppanijärjestöinä toimivat Kynnys Ry, Plan Suomi, Taksvärkki ry ja Väestöliitto.

Nyt siis seison kahden vuoren juurella, Ras Dashenin ja ”Rahavuoren”. Vuorten valloittaminen tulee olemaan haastavaa; ote lipsuu, lihaksia pakottaa, epätoivo ja rohkeuden puute valtaa ajoittain mielen.   Mikä kuitenkin parasta, näitä vuoria minun ei tarvitse valloittaa yksin. Rinnallani on 16 muuta kapuajaa ympäri Suomen. Yhdessä olemme enemmän kuin osiemme summa. Minun ripaus uskallusta muuttuu tässä joukossa päättäväisyydeksi. Huipulla nähdään!

Käyttäjän Sari Heikkilä kuva

Sari Heikkilä