Sadetta, flunssaa ja puuteria

Sadepäivien viettämistä laaksossa ja taistelua flunssaa vastaan. Muutama auringonpilkahdus ja sateen tuomaa pyydaa.

 

Pilkahduksia auringosta

Edellisen postauksen jälkeen aurinkoisia päiviä on ollut onneksi muutama. Ne ovat tulleet tarpeeseen, sillä tytöt ovat taistelleet flunssaa vastaan ja Terhillä olo on ollut kuin puuhun lasketulla laudalla. Haaveet aurinkoisista vaelluspäivistä Ärmyli kantorepussa liukenivat sateen ja rään mukana viemäriin. Sami onkin saanut kuulla kitinää ja urputusta tilanteesta kerran jos toisenkin.

Ennen pahinta flunssaa kävimme koko porukalla kävelemässä rinteiden pikkupolkuja Montenversin junarataa seuraillen. Sami hikoili lauleskeleva Ärmyli repussa.

 

Ulkona on pyritty viettämään kaikki mahdollinen aika, jotta pienen yksiömme seinät eivät kaatuisi päälle. Ilmeisesti Samin rauhattomuus on helposti tarttuvaa.. Ärmyli nauttii ranskalaisten sosiaalisuudesta, ja kulkee kylillä käsi pystyssä ihmisiä morjestellen. Ulkona voi ihastella vaikkapa koiria, lintuja ja tupakantumppeja, joita on aivan joka paikassa.
 

 

Ja sitten sitä PYYDAA!

Sateet ovat tuoneet mukanaan myös jotain hyvää, sillä sade kylässä tarkoittaa lunta ylempänä vuorilla.
 

Sami pääsi verestämään vanhoja muistoja laskemalla Glacier Rondin - yhden Chamonixin hissiklassikoista. Vaikka puhutaan hissiklassikosta, ei mäki ole mikään perinteinen laskettelurinne, eikä siihen värikoodit riitä. Kokeneemmille laskijoille kyseessä on hyvä, helposti saavutettavissa oleva, hieman vaativampi vuorimäki. Mäkeen päästäkseen ei tarvitse kiivetä, vaan sukset saa heittää jalkaan Aiguille du Midin huippuharjanteella 3800 metrin korkeudessa.
 

Alkuhuolien jälkeen mäki osoittautui paraatikuntoiseksi ja Karva pääsi vähän kiljahtelemaan.

Pienen suksitamppailun jälkeen Sami löysi itsensä yksin Rondin päältä hieman huolestuneena, koska mäen sisäänmeno osoittautui hieman huonokuntoiseksi. Kiviä ja kaapeleita törrötti lumesta, ja mäessä oli juuri suksen mentäviä kohtia, joista pääsi jatkamaan. Alkuhuolien jälkeen mäki osoittautui paraatikuntoiseksi, ja Karva pääsi vähän kiljahtelemaan.

 

 

Seuraavassa postauksessa luvassa totisempaa touhua vuorilta.

Seuraa meitä myös Instagramissa. Mukana menossa myös Cébé, Black Crows, Lajikumppanit Oy ja lapittaako.fi?

 

- Sami, Terhi ja Ärmyli

 

haapasalmikallinen