1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
Relaa
Käyttäjän Relaa kuva
Espanjan kalliolle kukkulalle (Neito pihalla - Anne Dahlgren)

Pääsiäisenä oltiin kavereiden kanssa kalliokiipeilemässä Espanjassa Lleiden suunnilla. Kotikylämme oli nimeltään Vilanova de Meia. Lähistön seinien lisäksi kävimme Terradetsissä jonne oli noin kolmen vartin ajomatka. Espanjalainen opas Fabio Levi asui kanssamme koko reissun ajan, kuskasi meitä ja liidasi suurimman osan reiteistä. Meistä ei kukaan ollut aikaisemmin käynyt suunnilla niin päädyimme, että ihan ajansäästönkin takia opas oli hyvä ratkaisu. Ja ratkaisu osoittautui oikeaksi koska olisimme todennäköisesti päätyneet aivan liian vaikeille reiteille. Alueen reittien greidaus (numero joka osoittaa reitin vaikeustasoa) oli todella paljon vaikeampi Suomeen verrattuna.
------------------------------------------------------------------
Lue kokonaan.

Hobgob

Mukavia kuvia.

Oman kokemukseni mukaan Espanian grade on suht sama kuin suomessa.

aku_

En osaa sanoa Espanjan greideistä mutta 4m lienee aika normaali pulttiväli ulkona jopa suomessa ja varsinkin pitemmillä reiteillä ulkomailla. Saattaa tietty olla jänskää jos on enimmäkseen kiivenny sisällä 1m väleillä...

Hauska lukea Annen juttuja kun ensin on palkattu opas että säästyisi aikaa ja sitte ollaankin jo vetämässä yläköydessä neljäplussia frenchfreenä kun pulttiväli jänskättää.

Mitäs sille Lofoottien purjehdusretkelle kuuluu? Mä voin lähteä oppaaksi=)