1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
Anonyymi
Yläköysiankkuri laskeutumisankkuriin/laskeutumispulttiin?

Moi,

olen aloittelija kalliokiipeilyssä, ja mieltäni askarruttaa se voiko laskeutumisankkuriin/laskeutumispulttiin (porahaakaankin?) rakentaa yläköysiankkurin?

Jos voi, niin miten?/Minna Smile

Anonyymi

MoiTässä on nyt sellainen asia johon on parempi tutustua kaverin/kurssin tai jonkun muun pätevän tahon opastuksella. Ja mielellään vieläpä ihan kalliolla-kukkulalla. Ja vieläpä ajan kanssa.

Kukaan ei juurikaan kaipaile läheltä-piti tilanteita tai muuta lööpeiksi kelpaavaa materiaalia yhtään enempää kuin sitä jo tähän mennessä on nähty.Sorry, vastaus tuntunee aika turhalta. Mutta usko pois parempi on kun menet joko kurssille tai pyydät jotain pätevää kaveria opettamaan kiipeilyankkurien tekoa. Jos perusteet jäävät rakka.net keskustelujen varaan, niin lopputulos voipi olla aika perseestä. Täällä kun monesti tulee täyttä pa*kaa vastaukseksi, ja tarvitaan kuitenkin ne perustiedot ja niiden lisäksi hiukan maalaisjärkeä jotta osaa filtteröidä sen turhan **skan sieltä oikeiden vastausten joukosta.Niin ja lopuksi vielä, tottahan yläankkurin voi rakennella laskeutumisankkureihin/pultteihin, sitä vartenhan ne siellä ovat. Yhteen yksittäiseen porahakaan ei kannata yläankkuria missään nimessä rakentaa...Opettele kuitenkin asia jostain muualta kuin täältä rakka.netistä. Jooko ihan oikeasti.

Smile

Anonyymi

Jospa Minna annat sähköpostiosoittees, joku saattaa ehtiä sun kanssa kiipeilemään ja siinä sivussa hieman neuvomaan. Lähtisin itekkin, mutten näppisliidaamiselta ja töiltä ehdi. :lol:

Anonyymi

monia asioita ei voi oppia kirjekurssilla

kiipeilyvarmistusten teko kuuluu niihinnäin se kumminkin menee:

köyden pätkä/nauhalenkki pultilta/puulta kallion reunalle ja siihen sulkkari johon kiinnität varmistus köyden, tämä mielellään kahteen kertaanjos ymmärsit tämän täysin niin siitä vaan kalliolle kokeilemaan, panoksena tosin on oma henki joten epäonnistuminen voi olla hiukan kohtalokasta

Anonyymi

Ei kannata testata taitojaan kalliolla. Kivi on kovaa ja se satuttaa. Kurssille siitä! Ihan turhaa kysellä kuinka ankkuri tehdään jos ei edes tiedä minne sen voi tehdä...

Anonyymi

Missä Suomessa mitään yläköysiankkureita tarvitaan? Eihän täällä ole kuin boulderkallioita: useat tosi matalia ja jotkut kenties jopa highballeja, kuten olhava.

Anonyymi

Lukaise vaikkaJohn Long: Climbing anchors