1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
Anonyymi
ympäristökysymys

oletteko te, hyvät kiipeilijät, havainneet saman kuin minä. kallioiden juuret (ja päälliset) ovat joskus tosi törkeässä kunnossa. onneksi kuitenkin ollaan vielä kaukana siitä, millaisen kallioiden ympäristön näkee esim. espanjassa.mutta silti, vähäkin törkyä ja saastaa on liikaa. esimerkiksi havukallio. eikö niitä tupakantumppeja ja nenäliinoja voi kiikuttaa vaikka nuotiopaikalle, jossa palaisivat. no, räkärätithän kyllä maatuvat, mutta kyllä ne tarpeeksi kauan siellä jaloissa pyörivät. viimeksi haviksella ollessani oli notskiin työnnetty juomatölkkejä. mustuvathan ne, mutta palamisen kanssa niin ja näin. luulisi sen olevan jo tajunnassa. karkkiparerit, korkit jne. tuntuvat pieniltä, mutta pisaroistahan se merikin muodostuu...itsellä usein lähtiessä pussi täynnä muiden jättämistä roskista. paitsi luontoa ja muita kiipeilijöitä, voisi kunnioittaa myös ihmistä, joka antaa kiivetä omilla maillaan ja talloa peltoaan.haviksellahan ei ole huussia, mutta mielestäni olisi vähintään kohtuullista painella kakalle vähän syvemmälle metsään. muutaman kerran lirille mennessä meinannut kompastua jonkun väh. kilon painoisiin torttuihin. ja ihan siinä nuotio/telttapaikan vieressä.anteeksi saara. mutta kyrsii.

Anonyymi

siis SAARNA

Anonyymi

Joo vitsi sä olet hieno ihminen kun noin epäitsekkäästi otat asian puheeksi! Tästähän ei ole koskaan aiemmin keskusteltu, saati että asiasta olisi esim. topoissa AINA MAINITTU!

Anonyymi

hieno tai ei. epäilemättä asiasta on puhuttu vaikka kuinka paljon, mutta eri asia on se, että totutuuko asia. tietenkin aika turhaa tänne kirjoittaa. tuskin kukaan roskaaja tämän perusteella jättää roskaamatta. kiitos vaa sinulle ja mukavaa viikonloppua. hieno asenne kaverilla!osuinko jotenkin ärsyttävään paikkaan?

Anonyymi

vaikka asiasta on puhuttu paljon, ei konkreettista muutosta tunnu olevan kiipeilypaikkojen siisteyteen. se ei ihan oikeesti ole iso asia ottaa niitä omia roskia mukaan.röökaaminen on ihan pirun coolia, mutta ei niitä tumppeja ole kiva katsella. v...tun väliä jos on saarnaamista, ei se kuitenkaan ketään haittaa jos vähän paikkoja siistii.

Anonyymi

Erittäin hyvä että asiasta puhutaan. Vaikka suurin osa roskaajista ei ajattelekaan omaa nenäänsä pidemmälle, aina joku vähän fiksumpi henkilö herää ajattelemaan omaa käyttäytymistään, kun asiasta tarpeeksi puhutaan. Sama homma vaelluksilla. On RAIVOSTUTTAVAA nähdä tyhjiä säilykepurkkeja, viinapulloja, lenkkipaketteja ym. hienojen vaellusreittien varrella. Ja kun paskalla käy, niin ei varmasti ole liikaa vaadittu että peittäisi jätöksensä sammaleella( kuori sammal maasta, kakkaa, laita sammal takaisin). :twisted:

Anonyymi

Saarnaa tai ei!

Hyvä että joku ottaa asian puheeksi, ehkä aina joku herää ajattelemaan. Itseäni ainakin korpeaa katsella kun ihmiset jättää roskiaan esim. tuonne havukalliolle, ehkä jotkut ihan tosissaan kuvittelee metallitölkkien palavan nuotiossa. Minua hävettää kiipeilijöiden ja muiden metsässäliikujien puolesta. Toisaalta myös pelottaa, että kauanko saamme jatkaa mukavaa harrastustamme näinkin rajoittamattomasti, jos sottaaminen jatkuu samaan malliin. Tulipa vuodatusta, mutta kun ottaa päähän!!!:oops: :oops:

Anonyymi

Joo, samaa mieltä! Ottakaa nyhveröt äiti mukaan siivoomaan teitin roskat, jos ei vielä itseltä onnistu! Ja vittuilla saa kyllä ihan suoraankin siellä paikan päällä, jos tuntuu että kavereille ei muuten kolahda! Ei se saarnaamalla parane täällä, mutta jos jokainen kattelee vähän niiden juveniilien perään siellä kaltsulla, niin pienellä kollektiivisella ojennuksella se homma alkaa sujua. Niin se on, perkule! :evil:

Hmm

Jotkut eivät ikinä opi. Osan saa kuitenkin ainakin hetkeksi ajattelemaan, kun käy itse siivoamassa heitetyn tupakantumpin jalkojen juuresta ja huomauttaa samalla asiasta.

"Well, I'll say this: climbing can kill you, but women can destroy you. There's a big difference, y'know." — Derek Hersey

Anonyymi

Niin ja eihän nämä "roskaavat" kiipeilijät sotke kotonaankaan eli heitä sohvalta makkarapaketteja sohvan taakse tai saati tumppaa seinään ja sitten neppaa röökiä olohuoneen kulmaan. Tai sitten ne juuri tekevät niin kotonaankin ? mene ja tiedä?

Anonyymi

Homman pitäs olla isestäänselvyys! Myös kailli rakan kinaajille!

Anonyymi

Koska tätä roskaamista esiintyy edelleen ja runsaastikin niin siitä pitää nähtävästi puhua edellenkin. Ja mitenkäs pitäisi toimia jos muutaman kaverin roskaamisen/paskaamisen takia esim maanomistaja kieltää kiipeilyn maillaan? Näinhän käy. Lyödäänkö daijuun vai pannaanko etsimään uusi mesta?

Anonyymi

sekä että. ja daijuun uudestaan jos uusi mesta on kehnompi kuin alkuperäinen.

Anonyymi

mä ainakin merkkaan kiipeämäni reitin vääntämällä helkkarinmoiset jöötipökäleet ylä ankkurin päälle

Anonyymi

Jos sulla on Saaralle jotain sanottavaa niin kandeis ehkä sanoa päin naamaa eikä alkaa tällee törkeesti revitteleen netissä.

Anonyymi

Kuka on tämä Saara joka paskoo kallioillemme?

Pitäis käydä vähän avautuus sille.

Juuri tässä männä viikolla täräytin five tenini kunnolla sontaan...

Kyllä oli juhlaa.

Anonyymi

Loukkaavinta on se kun SE ei tajua loukkaantua!

Anonyymi

otitte sitten tonkin jutun tosissanne

t. shitman

Anonyymi

Vitun Saara.

Just tän takia mä en ole ottanut ämmääni kalliolle.

Ne ei osaa käyttäytyä.

:lol: :lol: :lol: :lol: :oops: :oops: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :shock:

Anonyymi

Eniten Harmittaa ihmiset jotka ottaa itteensä jos sattuu mainitsemaan roskaamisesta. Jos jonkun omatunto ei muista huomauttaa niin sivullisenhan se on viimeistään tehtävä. Muutenhan homma ei muutu mihinkään ja roskat jää maastoon ellei sitten ite nouki.Jos joku joskus huomauttaa mulle asiasta niin ei siinä auta kuin todeta että voi helvetti mun kanssa eikä ruveta toiselle aukomaan.SAARNATKAA HÄPEILEMÄTTÄ!

Biggrin

Anonyymi

"Amen!":o :o :o :o :o :o

Anonyymi

tumppaa tupakka ja laita natsa tyhjään filmipurkkiin. ei haise taskussa ja voi tyhjentää nuotiopaikalle tai roskikseen. ja taas maailma pelastuu ja tullee hyvä mieli ku tumpit on tallessa taskussa eikä kymmene kive juurella Wink

Anonyymi

Saako urheiluteipin pätkät laittaa myös siihen filkkapurkkiin vai olisiko esim. minigrip -pussi tähän käyttöön sopivampi?

Anonyymi

saa laittaa molempiin 8)

Anonyymi

Entäs tyhjät kaasugrillin pullot, sekä lyttyyn menneet anoppikandidaatit, eli suomex boulderointipatjat. Ne ei taida filmipurkkiin tai minigrip -pussiin mahtua?Nimim. orastava patalapun virkkaaja & sivutoiminen viherpiipari

Anonyymi

luonto on jo menetetty lopullisesti, siirry siis ihan rohkeesti voittajan puolelle!!!! :twisted: