1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
Anonyymi
pasmakin kotisivu?

kerros nyt pasi se osote, niin pääsee katsomaan.

Anonyymi

Anonymous wrote:
kerros nyt pasi se osote, niin pääsee katsomaan.
Tuolla 'Mainokset' -departmentissä näyttää olevan Pasin mainos kotisivuistaan. Säästän aikaasi, kopi-peistaan tähän:

http://kotisivu.mtv3.fi/makela.pasi/Pasin viestit toisesta ketjusta on mystisesti kadonneet, toivottavasti ei ole Pasilta pasmak menneet sekaisin.

Anonyymi

Kannattaako mennä SKILlin vai Pasin kalliokiipeilykurssille?

Näyttäis siltä että ko. kurssi olisi Pasilla edullisempi...

Mielipiteitä kiitos!

Anonyymi

Sepe wrote:
Kannattaako mennä SKILlin vai Pasin kalliokiipeilykurssille?
Gee? I Wonder?Blum 3 :lol: :lol:

Anonyymi

Niin Juu Wonger What??

Anonyymi

Sepe, vieras 22:44 viittaa huvittuneena kykenemättömyyteesi tehdä eroa mainitsemiesi kurssien välillä. Jos tarkkoja ollaan, SKIL ei järjestä kursseja kuin ohjaajatasolla, liiton speksien mukaisia peruskursseja järjestävät liiton jäsenseurat. Näillä kursseilla ohjaajat ovat SKIL:n auktorisoituja KO- tai KKO heppuja ja käsittääkseni olet kurssilla heidän vastuuvakuutuksensa piirissä. PasMak ei nähdäkseni omista SKILin myöntämää tai muutakaan ohjaajakorttia ja hänen kurssillaan olet oman tapaturmavakuutuksesi armoilla eli et, ellet hanki siihen kiipeilyn kattavaa lisäystä. Ja kurssin sisältö lienee hänen omasta päästään - mikä ei tietenkään tee siitä välttämättä huonoa. Take your pick...

Anonyymi

Moi, on kokemusta sekä seurojen, että PasMakin kursseista ja PasMakin kurssi oli todellakin hintansa väärtti.

Suosittelen varauksetta noita kurssei.

Anonyymi

Vakuuttavaa... ja sähän et tietenkään ole Mäkinen itse...

Anonyymi

PasMak=VGu

Et kai Pasi kuvittele että luulemme tuon VGu nimimerkin olevan vaikka

Veikka? Ethän Pasi?

Se olet kuitenkin vain sinä Pasi. Vaikka Pasi olisit kävellyt kuinka monta mäkeä ylös Turkissa, et varmaankaan ole ihan Veikan tasoa Pasi.

PasMak

Sorry, en kyllä tiedä kuka Vgu on, mutta itse kirjoitan tänne vielä ihan vain omalla merkilläni!Ja just joo varmaan Veikka tulisikin mun kurssille, sen päivän kun näkiskin!t:Pasi Mäkelä

Anonyymi

Hei PasMak,Minkä rotuinen tuo superkoira oli joka meni sitä 60-asteista lumiseinää siellä

Turkissa ylös ja alas?Ikinä en ole niin jyrkkää laskenut, mutta hurjalta kuulostaa. Harvassa taitaa olla suomalaiset jotka on 60 asteista pidempään laskeneet. 45-asteisessakin on tekemistä, jopa ylös mennessä kun pitää käsillä auttaa että pääsee. No, koirathan meneekin 4-vedolla koko ajan että tuskinpa se 60-astetta niille niin vaikealta tuntuu?

Anonyymi

Pässinpäät käykää nyt joskus tällä Alpeillakin toteamassa mihin paikalliset naudat kulkee. 45 on vasikoidenkin hommaa.Vuoripässit on sitten eri luku.Eikä se 60 ole laskemisessa kuin päästä kiinni.

Anonyymi

Aivan, Riksullakin on kuulemma ihan perusmäet jotain 50 asteisia. Jotku vähän tiukemmat lähenee 70 astetta. Silloin kannattaa olla mukana joku kevyt hakku että voi tehdä self-arrestin (niitä hakkuja saa vuokrattua hotellilta).Ens vuonna lasken sen Levin rinteen joka on 52 astetta jyrkkä. Jos on hyvät olosuhteet.

Anonyymi

Levin rinne onkin rankka kun yleensä MC-kisat lasketaan alle 25 asteen rinteilllä. Mutta ei se silti muuta sitä että 60 ei ole kuin päästä kiinni.

Anonyymi

kuuskyt plääh...kent kreitler vai olikse joku sen frendi laskee seitkyt asteista tupla eksposea..et repikää siitä..

Anonyymi

Anonymous wrote:
Ens vuonna lasken sen Levin rinteen joka on 52 astetta jyrkkä. Jos on hyvät olosuhteet.


tämä nyt oli varmaan vitsi mutta joku ei varmaan sitä kuitenkaan tajua. Se levin rinne on 52 PROSENTTIA, ei astetta.Asteissa se Levin pätkä hiukan alle 30.

Anonyymi

Niin ja mainittakoon vielä, että PasMak on hypännyt kerralla myös suurten suksilegentojen joukkoon. Edesmennyt P. Vallencant laski v. 1979 Perussa andeilla (Yerupaja) jyrkkää ja sitä laskua pidetään yhä edelleen maailman kovimpana extremelaskuna. Rinteen jyrkkyys n. 60 ASTETTA.

Anonyymi

Tuostapa voisi äkkinäinen vetää johtopäätöksen että mr. pasmak PUHUU PASKAA... Mene ja tiedä. Tai sitten meillä on uusi legenda joukossamme. :lol:

Anonyymi

Yeah, pasmak rules, hämmentävän kurko jätkä.

Skipe sucks verrattuna pasmakkiin,

ja pasmak sooloaa Josemiten seinät tosta noin vaan, yhtenä stinttinä.HAjotkaa pasmakin arvostelijat,

pasmak on kuningas :shock:

Anonyymi

Alkaa hieman epäilyttämään PasMakin järjestämät kalliokiipeilykurssit, jos hänellä löytyy näin paljon arvostelioita ja vihamiehiä..

Ehkä valinta kääntyy Skillin kursseja kohti, hinnasta huolimatta.

-Sepe-

Anonyymi

Rakka näyttää toimivan Pasi Mäkelän parhaana markkinointi kanavana!!!!

8)Toisaalta annettas Pasin jo olla...sehän on näköjään poistunut Rakastakin kokonaan! Kumminkin siinä rehti kaveri että ei jääny nimimerkkien taakse vaan tuhosi näköjään ihan oman nimensä maineen!?Toisaalta, vaikka Pasi esittäisi asiat hieman kyseenalaisesti, on aika noloa mollata nimettömänä. Etenkin jos omia saavutuksia ei edes ole mainittavaksi. Kuka tahansa osaa lukea kirjoja ja nettisivuja. Ja selittää kuinka kova joku legenda on.-nimetön

Anonyymi

Paroni von pasmakausenin seikkailuja on ilo lukea,

joten antakaahan speissii, ni saadaan tarinoille jatkoa

PasMak

Huomenta vaan kaikille.

Ei tänne Rakkaan aina ehdi kirjoittaa, kun on muutakin tekemistä, mm. töitä.Onhan noita 60 seiniä monikin suomalainen laskenut.

Ja se on totta, että päästä se paljon kiinni on.t:PasMak

Anonyymi

monikin suomalainen?tiedoks vaan et esim. jossain malloryssa ei o ainakaan pitkiä pätki 60 asteista jos ollenkaan.60 asteista pidempiä pätkiä kuulostaa aika jyrkältä..joku reilu viisvitonen vaikkakaan ei edes kovin pitkään on jo pirun jyrkkää..

Anonyymi

60-asteista seinää ei kiipeä koira ylös. Ihminen hakkujen ja rautojen kanssa. Eikä niin jyrkkää ole laskenut kuin pari suomalaista ja lyhyitä pätkiä. Maailmassa ehkä pari jeppeä on niin jyrkkää pidempään laskenut. Ja ei se ole kyllä edes päästä kiinni. 60 -asteisella ei pysy lumi ja ylhäältä katsottuna se vaikuttaa lähes pystysuoralta.40 -asteinenkin voi näyttää vähemmän laskeneelle todella jyrkältä ja tulee ehkä pistettyä vähän lapin lisää varmuuden vuoksi. Itsellekkin ekoilla alppireissuilla eräs pieni kuluaari tuntui 45 -asteiselta, nykyään tietää että kyseinen mäki on maks. 35... (No, jenkkien mielestä se on 50 asteista.) Pidemmät 45- 50 -asteiset randomäet (jyrkkyys katsottu topoista) tuntuu sitten jo kuumottavilta ja aika rauhassa tulee käännöksiä tehtyä. Ei huvita kaatuilla.

Anonyymi

no en tiedä paljon se oli.enkä välitäkkään.ihan sama.ei tullu mitattua ku ei ollu sellasia lekin teleskooppeja millä voi mitata jyrkkyyksiä tai suunnon rannetieskaa..muttta oli se ainakin jyrkempi ku vaikka tour ronden pohjoisseinä ennen rappelia..

Anonyymi

Siitä on vielä matkaa kuuteenkymppiin. Samoin kuin 50 m/s tuuliin ja negaan jäähän pikkuhakuilla...

Alppipässi

Laskemisesta en tiedä mitään, mutta mitä jyrkkyyksiin tulee, niin esim. Tour Ronden pohjoisseinä on noin 50 astetta. Ihan alku bergshcrundin jälkeen ehkä vähän enemmän. Gervasutti couloir Taculilla on tuollaisen 45-50 astetta. Aivan lopussa hiukkasen enemmän. Keskimäärin kuitenkin tuollaisen alle 50 astetta.Niitä vakavasti otettavia suksi ja lautaepeleitä joita jollain tasolla tunnen, niin hyvin harva sanoo tuntevansa montaa tyyppiä joka pystyisi pidempiä pätkiä laskemaan 60 asteista. Siis vakavasti otettavilla tyypeillä tarkoitan niitä, jotka ovat jo ohittaneet Levin rinnebaarissa uhomisvaiheen.Tiedän kyllä esimerkiksi tapauksen, että ollaan katselemassa maisemia Vallee Blanchilla ja kaveri osoittaa Ronden pohjoisseinää ja tokaisee, että tosta ei edes kukaan reikäpää laske alas. Sama kaveri oli edellisenä talvena siellä Levin rinnebaarissa selittänyt, kuinka oli vetänyt ainakin 60 asteista ruatsis...

Ole mies, toteuta haaveesi.

Anonyymi

Anonymous wrote:
Siitä on vielä matkaa kuuteenkymppiin. Samoin kuin 50 m/s tuuliin ja negaan jäähän pikkuhakuilla...
Bermudalla oli viikonlopun tienoilla pahin hurrikaani 40:een vuoteen,

tuulen nopeus huipussaan (hetkellisesti) noin 50 m/s = 180 km/h.

Jälki hurrikaanin mentiä saarten yli kuin pommin jäljiltä.Noilla tuulen nopeuksilla ihmiset ovat kuin tulitikkuja tuulenpuuskissa,

mutta pasmakausen ei oo moksiskaan... :?

Anonyymi

Ja Everestin teltta sen kesti!Kuka on katsonut elokuvan Kaunis mieli? Mun on ainakin helppo kuvitella PasMakki mr. Nashin tilalle, sen verran vakoilujuttuja jätkä heittää.

Anonyymi

Jos joku väittää laskeneensa Chamonixissa ison seinän jyrkkyydeltä 55-60 astetta on sen täytynyt laskea verten, courtesin, trioletin tai jorasseksen(linceul) pohjoisseinä.Tai joku äärimmäisen härö ensilasku.

Sivut