1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
Anonyymi
Kiipeily -lehti, vain etelän kivijuttuja

Mitä mieltä olette Kiipeilyliiton julkaisusta? Kyllästyttää lukea aina samanlaisia juttuja samoista naamoista samoilla kivillä.

Eikös kiipeilyyn kuulu muutakin kuin boulder ja sportit (ei sillä etteikö se olisi sinänsä lukemisen arvoista).

Anonyymi

no aarne kun olet kiivennyt jonkun päätähuimaavan vaarallisen ison seinän luonnollisilla ja sateessa niin toki varmaan olet aina kirjoittanut sinne jutun ja lähettänyt mukana upeita kuvia. lehti on yhtä kuin kama jota se saa.

Anonyymi

Voiko lehden tilata, keneltä ja mitä maksaa? Onko vanhoja numeroita kaupan?

Anonyymi

Lehti tulee ilmaiseksi kaikille Suomen Kiipeilyliittoon kuuluvien jäsenseurojen jäsenille. Lehti ilmestyy 3-4 kertaa vuodessa. Irtonumeroita voi ostaa kiipeilykaupoista, kuten Mountainshopista 6 euroa/kpl.

Anonyymi

Kivijutut on ok, mutta niitä on ollut aivan liikaa. Enemmän sporttia...

Anonyymi

Onks syksyn numero jo ilmestynyt? Taitaa olla siis numero 3/2003.

Anonyymi

Väännetään, väännetään, mennee kuun loppupuolelleT: Taitto-orja

Anonyymi

Totta, monasti jos lähettää juttua vuorikiip. ni ei julkaista ei!

Kiviä, kiviä, pikkukivä!

Älytöntä Boulderiii!

Lehti o todel alaarvoinen!

Anonyymi

Parempi se on kuin ei mitään. Ei noita suomen kielisiä kiipeilylehtiä liikaa ole Biggrin

mutta oletteko aatelleet omaa boulder lehteä???

siinä voisitte kertoa sit niistä 7cde+ reiteistä mitä "sala"paikoissa on kiivetty.

Anonyymi

Ei kukaan jaksa kukea mitään mount blanc juttuja. jos suomalaisessa vuorikiipeilyssä tapahtuisi jotain, niin kyllä siitä kirjoitettaisiin.

Anonyymi

Quote:
Totta, monasti jos lähettää juttua vuorikiip. ni ei julkaista ei!

Kiviä, kiviä, pikkukivä!

Älytöntä Boulderiii!

Lehti o todel alaarvoinen!
Niin no, jos kieliasu on tuommoista niin ehkä parempi että ei julkaista...

Kiitos Kiipeilylehden toimitukselle että säästitte meitä moiselta.

Anonyymi

Lumessa tamppaaminen ei ole kiipeilyä joten se ei kuulu kiipeilylehteen.

Anonyymi

Ja tollasen kommentin voi varmasti jättää omaan arvoonsa.Tottakai sen lehden pitäisi kattaa mahdollisimman hyvin KAIKKI kiipeilyn osa-alueet. Pistäkää vaan niitä juttuja sinne kyllä niitä varmasti julkaistaan -ennemmin tai myöhemmin.

Anonyymi

Tulevan lehden kansi on liiton sivuilla, kuolatkaa sitä odotellessa. Mutta varoituksen sana: Kannessa BOULDEROIDAAN!

Anonyymi

Lehteen tuskin halutaan vuorivaellusta ja sitähän ne jutut yleensä ovat mitä tarjottu on. Kiipeily ei ole kävelyä tai hiihtoa. Reissaajat voisivat kirjoittaa käymistään paikoista beettaa ja lehti voisi sellaista julkaista jos tarjotaan!

Anonyymi

"Mutta varoituksen sana: Kannessa BOULDEROIDAAN"Joo, ei mikään ylläri sekään. Eikä sekään yllätä, että samat naamat aina näkyy kannessa. Siihenkin on kuitenkin hyvät perustelut, kun kuvaajana toimii useimmiten "wannabee8bkiipeilijä" joka kuvaa kavereitaan...

Anonyymi

Ei Ville oo kannessa ollu koskaan ennen. Ja hyvä kuvahan toi on.

Jukka®

Vieras wrote:
Lehteen tuskin halutaan vuorivaellusta ja sitähän ne jutut yleensä ovat mitä tarjottu on. Kiipeily ei ole kävelyä tai hiihtoa.
Jos lehteen valikoidaan vain sisäseinä-, lohkare- ja seinämäkiipeilyä, niin silloin jätetään iso osa vuoriliikunnasta pois. Minua kiinnostaisi kovastikin juttu esim. hiihtovaelluksesta ylävuoristossa. Siinä on jotain muutakin kuin hilpaisu autolta kaltsille ja takaisin kotiin. Ja erityisen kiinnostava olisi myös vertailututkimus alppimajojen olutmerkeistä ja safkoista. Kiipeily-lehden tulee valtakunnallisena alan kärkijulkaisuna esitellä alaa monipuolisesti, niin kuin se oikeastikin on. Julkaisun nimi vain on hieman suppea, mutta ei anneta sen hämätä.

Anonyymi

hiihtovaellukseen hyvä media on loska tai vaikka skimbaaja. se on mäenlaskua.

Jukka®

Siis tarkoittaako tämä sitä, että matkakertomukset julkaistaan Matka-lehdessä, retkikuntakertomukset Retki-lehdessä, hiihtojutut Skimbaajassa, vuoristovalokuvat Valokuva-lehdessä, rantakallioilla kiipeilyn alku- ja loppuosat ovat Vene-lehdessä ja keskiosa Kiipeily-lehdessä...? Great.

Anonyymi

ei pidä hermostua.

Anonyymi

Anonymous wrote:


Joo, ei mikään ylläri sekään. Eikä sekään yllätä, että samat naamat aina näkyy kannessa. Siihenkin on kuitenkin hyvät perustelut, kun kuvaajana toimii useimmiten "wannabee8bkiipeilijä" joka kuvaa kavereitaan...
Sattuu tuo kuvaaja olemaan suomen parhaita kuvaajia. Ja kuvat kyllä ovat hyvää tasoa. On ihme, jos niistä jotain valittamista löytyy.

Hmm

Jukka® wrote:
Siis tarkoittaako tämä sitä, että matkakertomukset julkaistaan Matka-lehdessä, retkikuntakertomukset Retki-lehdessä, hiihtojutut Skimbaajassa, vuoristovalokuvat Valokuva-lehdessä, rantakallioilla kiipeilyn alku- ja loppuosat ovat Vene-lehdessä ja keskiosa Kiipeily-lehdessä...? Great.


Ei. Ainoa ongelma noissa vuorijutuissa on se, että liian harva jermu pitää metelia itsestään ja jutut tulevat ilmi vain iltanuotiolla kahden jekkupullon jälkeen.Siis sitä painetaan, mitä tarjotaan. Jonkin verran tehdään ymärtääkseni myös itse, mutta jos omaan harrastusrepertuaariin ei kuulu alppimajojen viinitarjonnan kartoittaminen, niin siitä on paha kirjoittaa. Smile

"Well, I'll say this: climbing can kill you, but women can destroy you. There's a big difference, y'know." — Derek Hersey

Hmm

Anonymous wrote:
On ihme, jos niistä jotain valittamista löytyy.


Kuvat ovat liian hyviä. Iskee kateus...

"Well, I'll say this: climbing can kill you, but women can destroy you. There's a big difference, y'know." — Derek Hersey

Mikael

Miksette hyvät ihmiset kirjoita niitä juttuja, sen sijaan että valitatte tänne niiden puutteesta, vieläpä nimettöminä?Puuhamiehet lehden takana kirjoittaa/kuvaa tietysti sitä mitä niitä itse paljon kiinnostaa. Niin mäkin tekisin, ei siitä mitään palkkaa saa, homma perustuu siihen että se on mieluisaa puuhaa. Siihen perustuu Loskankin tekeminen.Totta, molemmat lehdet ovat aika sisäpiirisiä, mutta en jaksa uskoa että se on tietoinen valinta. Enemmän se johtuu siitä että on kovin harva joka viitsii uhrata omaa aikaansa sellaiseen mistä ei saa rahallista korvausta, kuten juttujen kirjoittamisesta mainittuihin lehtiin.Propsit tekijöille tietysti ja sensellaista!PS. Ei kiipeilylehdellä ole kovin suurikokoinen arkisto kiipeilykuvia. Sen takia niiden kansikuvatkin ovat aika paljon samojen naamojen napsimia.

Anonyymi

Kiipeily lehden historian huonoin juttu on Nuuksion jääputouksien roskaamisesta. Jutun saldo oli yksinamupaperi,metallinpala limupullo.

vanha liitto

jos suurin prossaosuus kiipeilijöistä kiipeää boulderia, sporttia tahi sisäseinää niin kaippa suomalainen kiipeilylehtikin kertoo em. lajeista. Jos paletti ei miellytä niin peruuta tilaus. Tuskin kiipeily-lehdellä on fyrkkaa ylläpitää avustajakaartia, joka vetäisi viinaa maailman keskeisissä perusleireissä ja raportoisi näkemisiään ja kuulumisiaan. lehteä tekee pieni jengi vapaaehtoisvoimin(?), eli juttuaiheet tulee lähipiiristä. koska veikka g-piste ei kuulu avustajakaartiin, pysynevät himalajan uutiset poissa kiip-lehdestä.eikös tuollaisen "suomalaisen kiipeilyn pää- äänenkannattajan" tulisi olla suomalaisen kiipeilyn kuva. jos se nyt sattuu tähän maailman aikaan olemaan boulderpainotteista, niin so not, niin se vaan on. kyllä mä olen selannut vanhoja suomalaisia lehtiä, kletteratiini muistaakseni, ja niissä oli allpihommaa yllin kyllin. mahtaisiko johtua siitä, että siihen aikaan suurin osa jengistä kiipesi korkeammilla mäillä??!! jos/kun boulderimuoti menee ohi, luulen että lehdessä nähdään sellaista, mikä on suosittua siihen aikaan.ja sitten on omana lukunaan nämä tekijäjengit, jotka ei välitä tekemisiään ko. lehdessä edes kuulutella esim. ljk:n vuoriretkueet. heilä on omat kanavansa ja hyvä niin.tsemiä vaan kiipeilylehden toimitus!!

Jukka®

vierastaja wrote:
Kiipeily lehden historian huonoin juttu on Nuuksion jääputouksien roskaamisesta. Jutun saldo oli yksinamupaperi,metallinpala limupullo.
Roskaamisjuttua en muista, mutta kerran oli juttu maaston kulumisesta Oikean Suoran alueella. Jos alueelta on todistetusti löytynyt noin vähän roskia, niin eikös se ole vain hyvä?Juttu oli yksinkertaisuudessaan varmasti yksi Kiipeily-lehden suurimpia julkaisusaavutuksia ja täysin käyttöoikeuspoliittinen tarkastelu. Koska vireillä oli kielto jääkiipeilyn rajoittamiseksi, tuli tehdä jotain. Nuuksion laki antaa mahdollisuuden rajoittaa liikkumista, jos liikkuminen aiheuttaa kasvillisuuden, maaston jne. vaurioitumista tai vakavaa uhkaa. Nykyään samat asiat ovat luonnonsuojelulaissa.Koska jo vakava uhka riittää rajoittamisen syyksi, oli ainoa keino selvittää asia pienellä tutkimuksella. Jääkiipeily on alueelle vakiintunutta toimintaa, jota on harjoitettu yli 15 vuoden ajan. Maastossa ei ole kulumista eikä kasvillisuudessakaan kuin vähäisiä merkkejä (abseilaus rungoista).Ko. Kiipeily-lehti oli Kiipeilyliiton lausunnon liitteenä alkuvuonna 2003. Alueen haltija oli kuin olikin esittänyt jääkiipeilyn rajoittamista laatimassaan hoito- ja käyttösuunnitelman luonnoksessa. Kiipeilyliitto pääsi toteamaan mm., että se seuraa kiipeilyn vaikutuksia, ohjaa kiipeilytoimintaa ja tiedottaa asiasta. Asia tuli esille talvella 2000/01 ja tietoja tarvittiin tammikuussa 2003.Toivottavasti tulee paljon vettä taivaalta nyt syksyllä. Järjestösihteeri kirjoittanee pari riviä seuraavaan lehteen.Jos kiinnostaa kirjoittaa aluekuvauksia tai käyttöoikeuspoliittisia tarkasteluja niin voisin antaa pari vinkkiä. Tietoja voidaan tarvita 2005/06. Lähettäkää yksityisviesti. Erityisesti boulderoijat. Vierastaja ei kelpaa avustajaksi, koska ei hallitse suomen kielen käyttöä. Kristallipallosta olen näkevinäni, että käyttöoikeusongelmat eivät ainakaan vähene tulevaisuudessa.P.S. Anteeksi tekstin suuri pituus, mutta kirjoitin nopeasti.

Anonyymi

Ehdotus lehden toimitukselle:Tehkää/tehdään muutaman sivun juttusarja per lehti

jossa esiteltäisiin Suomen kiipeilyalueita tai -kaupunkeja

esim. Jyväskylä,Turku, Vaasa, Oulu, jne. paikallisesti.

Kriteereinä vois olla jonkinasteinen seuratoiminta tai

mainittavan arvoinen kiipeilyalue tai jotain sinnepäin.Paikalliset ihmiset osaisivat kenties parhaiten aina kertoa

alueen kiipeilymahdollisuuksista ja tulevasta kehityksestä.

Olisi tällöin myös juttuja sellaisilta(sta) 'tavallisilta' kiipeilijöiltä,

joilta ei ehkä 8b boulderi tai 7c köysireitti mene - vielä,

mutta joilla on oikea asenne!Mitäs mieltä te muut olette?

Anonyymi

Ehdotus lehden toimitukselle:Tehkää/tehdään muutaman sivun juttusarja per lehti

jossa esiteltäisiin Suomen kiipeilyalueita tai -kaupunkeja

esim. Jyväskylä,Turku, Vaasa, Oulu, jne. paikallisesti.

Kriteereinä vois olla jonkinasteinen seuratoiminta tai

mainittavan arvoinen kiipeilyalue tai jotain sinnepäin.Paikalliset ihmiset osaisivat kenties parhaiten aina kertoa

alueen kiipeilymahdollisuuksista ja tulevasta kehityksestä.

Olisi tällöin myös juttuja sellaisilta(sta) 'tavallisilta' kiipeilijöiltä,

joilta ei ehkä 8b boulderi tai 7c köysireitti mene - vielä,

mutta joilla on oikea asenne!Mitäs mieltä te muut olette?

Anonyymi

Hyvä idea jansku!Kunkina alueen pahin elämäntapaintiaani näppiksen ääreen ja juttua tulemaan. Smile

Ja hommaan vaikka sellaiset perus- yhteystiedot joilla viitsii jo lähteä

alueeseen tutustumaan. Vaikka nämä netistä useinmiten jo löytyykin, niin kertaus lienee edelleenkin opintojen äiti.

:twisted:

Sivut