1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
Anonyymi

Anonyymi

Kalavalheuista kiipeilyvalheisiin - kaikki sortuu liioitteluun. Se kuuluu asiaan! Tosin kohtuu kaikessa.

Anonyymi

Proffa:

Quote:
Asiaa tuntemattomille liioittelemme kaikki, ainakin joskus, hieman, tai emme ainakaan korjaa turhan dramaattiseksi jäänyttä käsitystä harrastuksestamme. On nolo moka tehdä nämä jutut foorumilla jossa on paljon asianharrastajia. Rikos se ei kuitenkaan ole!

Tottakai kalajutut kuuluu aina harrastuksiin. Oma syyni osallistua PasMakin kalajuttujen ruotimiseen on se, että PasMak mainostaa täällä samassa foorumissa kiipeilykursseja, joista hän kerää maksun osallistujilta. Siinä vaiheessa, kun homma alkaa lipsua yhtään kaupallisen bisneksen suuntaan, ei voi enää elvistellä ihan vastuuttomasti.

Anonyymi

Tuohan - asiakkaiden keruu - minua juuri nauratti kun edellisessä threadissa julkistin löytöni että ainakin yksi näistä "kiipeillyistä huipuista " oli noustu 99, 5 % matkasta hissillä. Se herätti hauskan epäilyksen muistakin huipuista.Maksavien kurssilaisten lisäksi tällaisilla saavutuslistoilla kerätään sponsorirahaa, joka (sponsorit) ko. sivuillakin mainitaan.Täytyy muistaa että alpine -tyylin kiipeämisen ja trekkaamisen välinen ero on kuin viiva vedessä. :!:

(Jopa sää tai vuodenaika voi muuttaa nousutilanteen täysin. Juurihan yksi kundi soolosi Eigerin pohjoisseinän muutamaan tuntiin. Trekkausreissu se ei tosin ollut! Biggrin )

Täten "huippulistoihin" tulee väistämättä helppoja nousuja. Ei siinä mitään pahaa. Kun Iiro Seppänen filmasi nousunsa Agoncacualle, filmillä se näytti vain rankalta trekkaukselta polkua pitkin. Täysi antikliimaksi. Kuitenkin vuori on vaarallinen, Iirolla siis kävi vain tuuri.

Sanoisin kuitenkin että jos A:n huipulle ajaa prätkällä (tehty) niin prätkä pitää muistaa mainita noususta kerrottaessa. Wink

Anonyymi

Proffa jauhaa Paskaa!

Anonyymi

Proffa wrote:
...minua juuri nauratti kun edellisessä threadissa julkistin löytöni että ainakin yksi näistä ......alpine -tyylin kiipeämisen ja trekkaamisen välinen ero on kuin viiva vedessä......Juurihan yksi kundi soolosi Eigerin pohjoisseinän muutamaan tuntiin...
:oops:

Anonyymi

Mitä sitten Proffa.

jos joku kiipee pari vuorta siten, että pääsee hissillä yli 90% ja kyseessä on kuitenkin yli 4000m korkuisista huipuista kyse ja kiipee loput lähes 60 alhaalta saakka. Mikä siinä tekisi henkilöstä huonon??

Hurja suoritus tuollainen vuorimäärä vierailtuna!Tsemppiä Pasi!Ja Onnea Chimbon keikalle joka näyttää lähestyvän hyvää vauhtia!

Anonyymi

Mistä noita paskanpuhujien ymmärtäjiä riittää. Pasmak on ehkä innokas trekkaaja mutta yhtään oikeaa kiipeilyreittiä se ei ole kiivennyt.

Perun sanani jos pasilla on kuvia tai muuta todistus aineistoa midin pohjoisseinältä. Mutta kun ei ole.Koko mc:n sopulilauma vois työntää vaellus hakkunsa p.....n.

Anonyymi

Vihaa taitaa vihastuttaa!

Kateellinen VIHA on ei mitään muuta, hah ja nauran Vihan päälle!

Pikkupoika mikä pikkupoika eli pentu Viha ON!

Hah haaaaa!!

Anonyymi

viha wrote:
Mistä noita paskanpuhujien ymmärtäjiä riittää. Pasmak on ehkä innokas trekkaaja mutta yhtään oikeaa kiipeilyreittiä se ei ole kiivennyt.

Perun sanani jos pasilla on kuvia tai muuta todistus aineistoa midin pohjoisseinältä. Mutta kun ei ole.Koko mc:n sopulilauma vois työntää vaellus hakkunsa p.....n.
Vai ei ole mukamas kiivennyt!?

Hyvä jätkän on puhua kun ei tiedä taaskaan asioista yhtään mitään.

Kiipeilyreittejä on vaikkapa mm. Mont Blanc du Taculin perusreitti, Breithornin perusreitti ja Norjassa monet vuoret mitä Pasi on kiivennyt.

Saatikka sitten Turkissa.

Kiipeeppä ite yhtä paljon ja siis aitoja vuorikiipeily reittejä, ennen kuin tulet tänne päätäsi aukomaan!!

Anonyymi

Niin minnekäs se Pasi Mäkelä on muutaman viikon kuluttua menossa.

Chimborazolle 6310m kiipeämään!

Eikö tuo ole mukamas vuorikiipeilyä??Mikä sitten on ??Eihän sitten Everestikään ole vuorikiipeilyä ja monet muut.

Kuuleppa Viha, mietippä ekana ja opettele itse mitä vuorikiipeily on ennen kuin hölmöilet ja häpäiset itsesi täällä!

Anonyymi

Eipä nyt aleta taas tästä yhdestä herrasta vaan vääntämään. Siis minäkään.Tämän uuden threadin tarkoitus olisi toivoakseni puida sitä että :Voiko paljon vuoria kiivennyt äärimmäisen ansioitunutkin, tällä kiipeämisellään bisnestä tekevä henkilö (kuka tahansa, vaikka Arduin/Annapurna IV)

liittää kiipeämiensä vuorten listan täytteeksi kokonaan käymättömiä huippuja/reittejä tai 99 % hissikiipeiltyjä? Kuinka monta niitä saa sinne laittaa? 10%?Mikä muuten on äskeisessä viestissä mainittu "Breithornin perusreitti"? Zermattin laaksosta omin jaloin huipulle? Tämä kysymys EI koske nyt PM:n nousuja...Ei tässä kysellä nyt sitäkään, voiko ei-mäkihyppääjä arvostella mäkihypyn pituutta. Eräiden mielestä ei.

Alppipässi

--

Ole mies, toteuta haaveesi.

Anonyymi

Quote:
Vihaa taitaa vihastuttaa!

Kateellinen VIHA on ei mitään muuta, hah ja nauran Vihan päälle!

Pikkupoika mikä pikkupoika eli pentu Viha ON!

Hah haaaaa!!
Minun mielestäni tämä on niin hieno viesti että piti laittaa se tuohon koristeeksi. Haluan onnitella viestin laatijaa. Onnea.Mutta, 60 huippua...Ihme luettelointia. Jos kuvitteellinen henkilö A on vuodessa vaikka pari kuukautta Alpeilla ja pari viikkoa Lyngenissä niin tuommoisen määrän mäkiä voi periaatteessa kiivetä+laskea parissa kaudessa. Siis jos keskittyy randoiluun/kiipeilyyn eikä hinaa hissillä keskuksissa. Ellei hissinousujakin sitten lasketa...Tuommoisia ihmisiä muuten Suomestakin löytyy aika monta.

Ne ei kyllä luetteloi tekemisiään.

Anonyymi

Vieraalle13.27. Sinä itse et tiedä kiipeilystä yhtään mitään, jos väität että pasin trekkaus reitit on kiipeilyä. Kiipeily reiteillä kiivetään eikä vaan kävellä. mount blanc taculin perusreitti on kävelyä. mutta jos pasi olisi kiivennyt esimerkiksi taculin itäseinää pitkin ylös niin silloin harrastaisi kiipeilyä. mitä Mount Everestiin tulee niin se on suurimmaksi osaksi kävelyä, mutta esim pohjois seinällä on muutama kohta joissa joutuu jopa kiipeilemään.

Anonyymi

Mitens se pasin midin kiipeily oikein meni ? käytettiinkö hissiä vai noustiinko pohjois-seinä. mikä reitti ? kenen kanssa? voisikko pasi tai sopulit kertoa totuuden.

Anonyymi

Miten TE jaksatte vielä. Hommatkaa OMA elämä...

Anonyymi

tää ei ole kiini jaksamisesta, vaan valehtelusta. Tämä loppuu vasta kun totuus tulee esille.

Anonyymi

ei kun tämä hoidetaan dominick tyyliin. vaietaan vaan niin kohta kukaan ei muista että paskaa puhui koko tyyppi. ja monesta asiasta. pasmak väitti nousseensa midin pohjoisseinän suoraan ylös siitä väliasemalta, eli tarkoitti kai frendoa. ei pasmakilla ole munaa kertoa kuka oli kaverina ja mikä oli ajankohta. tällähän tämäkin asia yksinkertaisesti varmistuisi. jos pasmak on noussut frendon, niin silloin pasmak on todellakin vuorikiipeillyt. kuvakin ois kiva reitiltä vai "unohtuiko" kamera?

Anonyymi

olen tietämätön, pääseekö siitä midin 2300m jotain väliasemalta trekkaamalla ilman frendoa ja muita spurreja midin huipulle?

Anonyymi

Väliasemalta Midille ei pääse mitään trekkireittiä. Pasmak sanoi että meni suoraan asemalta ylös midin harjanteelle. Eli Frendo tai se oikealla oleva harjanne. Se oikealla oleva harjanne on TD joten ehkä se on se "pimeässä soolottu TD" Blum 3

Anonyymi

Mitesä jos vaikka kävelee sukset/lauta repussa, reppu selässä, monot jalassa, tuolla Verbierissä Gelen huipulta tonne Tiimalasille ja banaanille, niin onkos se sitten vuorikiipeilyä?Siinä kuitenkin ainakin muutama mäki ja "huippu" (ei varmaan mitään oikeita huippuja siis..) mutta tuntuu, ainakin kun kattoo tota Matterhorni- kuvaa, että olis pikkasen vaativampi haikki toi Gele...

...Sieltähän voi vaikka tipahtaakkin!Eli voiskos tonkin haikin jälkeen lisätä mun "vuorikiipeily listaan" muutaman huiputuksen, tai siis mitä ikinä ne onkaan...

Anonyymi

Mielestäni olennaista tässä keskustelussa on se, että henkilö joka yrittää kaupallisesti hyötyä kiipeilystä, ei saisi antaa itsestään todellista pätevämpää kuvaa. Sen lisäksi, että se on epäeettistä, on se vaarallista "asiakkaille". Kaikkia potentiaalisia kurssitettavia ei varmaan tämäkään keskustelu tavoita. Kaupallisen hyödyn tavoittelussa on varmaan myös yksi motiiveista liioitella suorituksia (tai jopa valehdella).Mielestäni on hyvä, että asiasta keskustellaan! Keskustelu vain näkyy ajautuvan kovin usein sivuraiteille...

Anonyymi

Koetetaan pitää keskustelu raiteilla, OK.Onko mahdollista että useammatkin (kovinkin useat?) kiipeilijät/seikkailijat matkustavat vaikka Etelä -Amerikkaan tai Himalajalle tarpeeksi kauas vain pystyttääkseen soololeirin vuoren juurelle. Sitten ovat siellä teltalla viikon pari ja palaavat. "Tulipa käytyä soolona huipulla, hyppäsin BASE -hypyn alas".Kuvat? "Lumipyry tuli, tai kamera meni rikki."

Voipa tätä harrastaa samanhenkisen kaverinkin kanssa,

tai vain sanoa että "mukana oli yks Jose Argentiinasta".Toinen vaihtoehto höynäyttää sponsoreita on maalailla etukäteen vuori/alue täysin tutkimattomaksi. Olen saanut sen vaikutelman että eräs suomalainen seurue olisi tällaisen matkan tehnyt Himalajalle. Ja ko. luoksepääsemättömästä solasta kulkeekin 10 000 retkeilijää vuodessa...

Näin Rakka.netissä luki. Totta vai ei? :?:Houkutus huijaamiseen lienee suurempi aina kun sponsoreita/bisnestä on pelissä. Big wallissa keskeytysprosentti huitelee melkein 70:ssä. Sama pätenee Eigerin kaltaisiin vuoriin joilla suuri osa ajasta menee kyyköttäessä kivilohkareen takana kivi- ja jäävyöryiltä suojassa. Jos vuori on asumattomalla alueella syrjässä katseilta, on ehkä houkutus olla kertomatta sponsorille että oli liian huono sää... SmileNykyään on näitä Geo-trackereitä vai mitä harrastajia ne ovat, jotka piilottelevat "aarteita" toistensa etsittäväksi GPS -koordinaattien avulla. Heillähän olisi valmis metodi verifioida kuka kävi huipulla ja kuka ei... :idea: Smile

SRV

Anonymous wrote:
Vihaa taitaa vihastuttaa!

Kateellinen VIHA on ei mitään muuta, hah ja nauran Vihan päälle!

Pikkupoika mikä pikkupoika eli pentu Viha ON!

Hah haaaaa!!
Ai onko läpinäkyvää!!!Tämä kirjoitus ja kaksi seuraavaa ovat 2 minuutin välein kirjoitettu, eli todennäköisesti peräkanaa samalta koneelta ja antakaas kun arvaan... saman henkilön toimesta. Hmmm kukahan on kyseessä?ei muuta ...tun pelle

SRV

SRV

SRV wrote:
Anonymous wrote:
Vihaa taitaa vihastuttaa!

Kateellinen VIHA on ei mitään muuta, hah ja nauran Vihan päälle!

Pikkupoika mikä pikkupoika eli pentu Viha ON!

Hah haaaaa!!
Ai onko läpinäkyvää!!!Tämä kirjoitus ja kaksi seuraavaa ovat 2 minuutin välein kirjoitettu, eli todennäköisesti peräkanaa samalta koneelta ja antakaas kun arvaan... saman henkilön toimesta. Hmmm kukahan on kyseessä?ei muuta ...tun pelle
Puhumattakaan siiitä että kun lukee kaksi viimeistä putkeen, on kieli aivan sama kummassakin, tällä nyt tuskin leimaudun sherlockiksi.

SRV

Anonyymi

Kyllä kirjoitusten takana multipersona Pasi mäkelä (omaasukua Näveri).

Pasilla on pikkuisen ongelmia identiteetin kanssa, kun sitä ei saatu kohdalleen nimenvaihdolla eikä hiusväreillä, niin nyt kokeillaan keksityillä kiipeily suorituksilla. PASmak hommaa lääkitys......

Anonyymi

Näyttää täällä menevän porukalla kovaa. Te epäilijät onko teillä harhaluuloisuushäiriö? Taidatte itse olla kovankin lääkityksen tai sitten vain naisen puutteessa?

Eikö teillä ole täällä muuta tekemistä kuin syytellä ihmistä tässä tapauksessa minua, kirjoituksista joita en ole kirjoittanut.t:P.Mäkelä

Anonyymi

Olet pasi jo kirjoittanut aivan liikaa. td+ kipeily, midin pohjois-seinä, nekatiivistäjäätä, 50ms tuulet everest teltalla, ja kaikki muu höpöhöpö.

SRV

P.Mäkelä wrote:
Näyttää täällä menevän porukalla kovaa. Te epäilijät onko teillä harhaluuloisuushäiriö? Taidatte itse olla kovankin lääkityksen tai sitten vain naisen puutteessa?

Eikö teillä ole täällä muuta tekemistä kuin syytellä ihmistä tässä tapauksessa minua, kirjoituksista joita en ole kirjoittanut.t:P.Mäkelä
Osuit oikeaan, olen jo kolmatta viikkoa ilman, jahka pääsen himaan niin kyllä sängynpäätyä pääsee taas kiristämään Biggrin niin kyse ei ollut lääkityksestä.Kun kalikka kalahtaa niin koira älähtää Wink

Meihin kumpaanki taisi osua kalikka?

SRV

Anonyymi

Seuraavaksi muuten nousen mä otsikoihin olen nimittäin kiivennyt Blancille ilman päätäni. Ajattelin kiivetä seuraavaksi Everestille myös ilman päätäni, onkos kukaan käynyt jo siellä ilman. Olenkohan eka?

Sivut