1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
Anonyymi
Terkut Ecuadorista!

Moi!

Niille joita juttuni kiinnostaa tassa hieman faktaa!Chimborazo:

Jaatikot kovalla jaalla ilman lunta.

Tuli kaytya massiivissa ja mukavaa oli, ei huipulle mutta kokemuksia ja muuta mukavaa, suosittelen paikkaa juuri tyylilla etta jaa alle 4000m ja aloittaa nousun! Valileireja!

Huiputuksiakin alueella tuli!

Jos olisi yksin mennyt jaatikoille niin, jaa uskon etta en tassa kirjoitelisi!El Altar vuoristo, juttu sinansa!

16km perusleiriin, mutaa, sademetsaa, susia jne...

tuli kiivettya huipullekkin!

Yo tulivuoren kraaterissa 3930m korkeudessa.

Alueen korkeimmat (yli 5200m) tosin ovat kovinta luokkaa mita loytyy!

mm. 800m +90 astetta jaata jne...

Ei yksin kiitos mutta kenties jonkun kaverin kanssa!Laitan juttua lyhyesti sivuilleni ensi viikolla kun palaan Suomeen, mm. pulssilukemia, hintoja, jne...Koko jutun saatte lukea EDGE lehdesta kun ehdin saada sen valmiiksi yritetaan jo loppuvuoden numeroon!t:Pasi Makela

Anonyymi

Pasi olet säälittävä...............................

Anonyymi

hoh-hoijaa...

Anonyymi

P.Makela wrote:
Alueen korkeimmat (yli 5200m) tosin ovat kovinta luokkaa mita loytyy!

mm. 800m +90 astetta jaata jne...


Jäikö Microt himaan?Susiakin vielä. Ja suosituksia miten homma pitäisi tehdä, mutta suosittelija itse ei päässyt huipulle. Joopa joo.Edgen oikolukijalle on muuten tulossa kunnon urakka Wink

Anonyymi

Aika outo juttu että jäätiköillä oli railoja! onkohan etelä-amerikassakin ilmasto muuttunut kun jäätiköillä ei pääse yksin liikkumaan?Ai että 800 metriä negaa jäätä? No, eiköhän se Pasi Microilla hoidu, jos van pääsette sinne mudan ja susien raateluhampaiden ohi mestoille...

Anonyymi

SUSIA? Ecuadorissa? Pasi, Pasi,...Tässä susien levinneisyysalueet muailmalla

http://tinyurl.com/unztTässä kuva Etelä-Amerikan SUURIMMASTA koiraeläimestä

http://www.tunturisusi.com/harjasusi.html

Sekin tosin elää vain Brasiliassa. On muuten aika hurja peto :oops:Sä olet kyllä aika veikko. Harkitse nyt kahdesti kirjoitatko Ecuadorin susista Retki-lehteen. Sitä lehteä kun saattaa lukea joku joka tietää jotain biologiasta.

Anonyymi

Huomaatkos Pasi, että kun kerran jää kiinni valheesta, kukaan ei enää usko mitään mitä sanot.

Anonyymi

Niin, ainakaan edellinen ei biologiasta, tai ainakaan Etelä-Amerikan faunasta tiedä juuri mitään, eli susia on kyllä muuallakin kuin noissa linkkisi mainitsemilla alueilla... (tuliko yllätyksenä?)Kun tuo webbi näyttää olevan se mihin täällä nojaudutaan, niin käypäs Vieras vaikka lukemassa Equadorin ekoturismin kotisivuilta tarjolla olevasta faunasta (http://www.ecoturismo-ecuador.com/trek_clim_mount.html), jossa kerrotaan mm. seuraavaa:<klip>

In this place, you may also find wolves, foxes, gazelles, partridges, rabbits, sparrow-hawks, a variety of reptiles, marsupials, rodents and in the most distant part, bears of spectacles, deer, pumas.

</klip>Hohhoijaa...

Anonyymi

Anonymous wrote:
Niin, ainakaan edellinen ei biologiasta, tai ainakaan Etelä-Amerikan faunasta tiedä juuri mitään, eli susia on kyllä muuallakin kuin noissa linkkisi mainitsemilla alueilla... (tuliko yllätyksenä?)Voisitko nimetä minulle yhden suden alalajin mikä elää Ecuadorissa? Ja nimenhän tulee siis alkaa Canis Lupus...

Anonyymi

joo, kannattanee kirjoittaa ennemmin puumista tai jakuaareista tai niistä silmälasikarhuista.South American Foxis the largest member of the gray fox family but locally called

Lobo del Paramo or Paramo Wolf. It has a thick and beautiful grayish to silvery fur with a long haired tail. It is the only member of the wild dog family, which lives in the high Ecuadorian Andes.http://www.ecuador-travel.net/information.biodiversity.ecosystems.paramo.htmhttp://www.ecuador-travel.net/information.biodiversity.mammals.htm

Anonyymi

Voi vittu mikä talidomi. Ei Ecuadorissa mitään susia ole.

Anonyymi

Anonymous wrote:
Niin, ainakaan edellinen ei biologiasta, tai ainakaan Etelä-Amerikan faunasta tiedä juuri mitään, eli susia on kyllä muuallakin kuin noissa linkkisi mainitsemilla alueilla... (tuliko yllätyksenä?)
Puhutko mahdollisesti eläintarhoista vai mistä muulta niitä löytyy?

Anonyymi

P.Makela wrote:
Chimborazo:

Jaatikot kovalla jaalla ilman lunta.


Eikös tän pitäisi olla juuri hyvä asia kun mennään soolona???

Anonyymi

Älkää nyt, hyvät Rellut, pilatko lupaavasti alkanutta uutta hurjien tositarinoiden tukkisumaa. Antakaa nyt miehen tulla edes sieltä rauhassa takaisin! :evil:Odotetaan nyt hiljaa EDGEä ja katsellaan mitä saamme tietää näistä banaaneja syövien hammasharjasusien laumoista ja muista hurjista asioista. :shock:Susisivulta:

"Kroonisen yskän voi yrittää parantaa juomalla harjasuden kuivatuista ulosteista valmistettua teetä."

Esimerkiksi jotain tällaista vaivaa voi siellä kylmässä tulla, siis köhää...

Maltan tuskin odottaa. WinkPM:

"Chimborazo on todella yksi suurimpia asioita maailmassa mita voi nahda! ...Porukkaa on loukkaantunut ja kuolon uhreilta ei ole valtytty."Suorastaan kutkuttavan jännittävää, sanoisi Kyllönen. Mutaa ja sademetsää; kyllä on vielä miehiä jotka kulkevat omia polkujaan (myös paperilla)! Oi jospa oisin saanut olla muukaanaa!On muuten hyvä että hänellä oli sen verran järkeä että ei mennyt kuolemaan sinne huipulle vain näyttääkseen meille (puoli)kateellisille, mistä kana pissaa. :!:

Se EDGEn numero tulee takuulla myymään muita enemmän!Tervetuloa takaisin, PM, ja onnitteluni!

Biggrin

Biggrin Biggrin Biggrin Biggrin Biggrin

Anonyymi

Tässä pasmakille hiukan materiaalia niistä Ecuadorin veret pysättävistä susista.

http://www.tunturisusi.com/culpeo.htmlAjatella että jotkut yksilöt saattavat painaa jopa 13 kiloa. Siinä saa huitoa microilla oikein tosissaan että pysyy hengissä kun tuo hyökkää.

Anonyymi

Proffa wrote:
Susisivulta:

"Kroonisen yskän voi yrittää parantaa juomalla harjasuden kuivatuista ulosteista valmistettua teetä."

Esimerkiksi jotain tällaista vaivaa voi siellä kylmässä tulla, siis köhää...

Maltan tuskin odottaa. Wink
:lol: :lol: :lol: :lol:

TÄÄ OLI PÄIVÄN PARAS

:lol: :lol: :lol: :lol:

Anonyymi

Minne kiipesit El Altarissa? Korkeimmalle huipulle, vai jonnkein muualle.

Trekki perusleiriinkin on mielenkiinoinen...

Anonyymi

Vieras 11:24 : No tuohan selittää kaiken; jos liikut vieraassa maassa ja tiedustelet esim. faunasta, eiköhän nuo paikalliset käytä omia nimiään, eli esim. tässä tapauksessa puhuneet wolfeista (vaikka virallisesti ko. eläin onkin kettu) Pasille. Tarvitseeko tuo nyt sen kummempaa olla, pitääkö kaikista vetää se palkokasvinsiemen nenäonteloon?

Anonyymi

Ymmärsin varmaan jotain väärin tuosta aloituksesta, mutta sanoitko että yövyitte El Altarin pohjalla? Siis täällä:

http://tinyurl.com/uo8uAivan sairas paikka majoittua, kun katsoo kraaterin seinällä olevaa lunta.Mutta paikka on kyllä komean näköinen.

Anonyymi

Tsiisus.Henk. koht. olisin kuumotellut viidakossa vaikka paikallinen opas olisikin sanonut että "here are wolfs, but they not part of the Canis Lupus family. They are smaller than Canis Lupus. In your language they're called brushwolfes." Jos paikallinen sanoo että susi, niin sitä varmaan uskoo.Siellähän mönkii kaikenmaailman öttiäisiä ja isoja hämähäkkejä, ne ne ois kuumotusta aiheuttaneet ainakin minulle.

Anonyymi

Tuskinpa Pasi siellä kraaterin pohjalla on nukkunut, onhan tuossa tilaa pitkin reunoja jne, tai vaikkapa kraaterin reunaharjanteella (sekin olisi "nukkumista kraaterissa"). Hulluhan sitä nyt tuollaisen bowlin keskelle menisi odottamaan viikatemiestä.

Anonyymi

PAsi on legenda!!!

Anonyymi

Mitä ihmettä te oikein epäilette! :shock:PM:

"Moi!

Niille joita juttuni kiinnostaa tassa hieman faktaa! ...

Huiputuksiakin alueella tuli! ...

...El Altar vuoristo, juttu sinansa!

16km perusleiriin, mutaa, sademetsaa, susia jne...

tuli kiivettya huipullekkin!

Yo tulivuoren kraaterissa 3930m korkeudessa. "Tulivuorisivut:

"El Altar

Location: 1.68S,78.42W

Elevation: 17,730 ft (5405 m)"

Yöpyminen tapahtui "kraaterissa 3930m korkeudessa".

5405 m miinus 3930m tekee yöpymisen paikaksi 1475 m huipun alapuolella kraateriSSA, eli sen sisällä. Kuvasta päätellen se olisi aivan lähellä pohjaa, tai pohjalla.

Suunto - korkeusmittari on aina luotettava, jopa ääriolosuhteissa!

Miksi ihmeessä pitää aina epäillä? Jos on kova jätkä, niin sehän pistää teltan/iglun pystyyn mihin haluaa. Iiro S:kin on kova jätkä. 8)Ja joku El Altarin kolmesta huipusta käytiin ylläolevan mukaan siis myös.Vai että vain opas olisi ohimennen maininnut "susista"!

Jos minä kerron reissuillani reitillä olleen "laavapilareita, luolia, irtokiviä", niin ei se piru :evil: vie tarkoita että olen vain kuullut jonkun turistioppaan niistä mainitsevan!

Tottakai PM:kin on kokenut itse (samassa lauseessa olevaa) mutaa ja sademetsääkin, eikä niistä vain kuullut jossain hotelliaulassa.Ja mitään enempää informaatiota ei takuulla tipu nettiin jos "ootte tollasii". :!:

Sordiino päälle, pojat, joksikin aikaa. Naatitaan sitten myöhemmin; odotetaan nyt sitä lehteä.Nyt otetaan kaikki sanat ihan "face value", kuten minä tässä yllä. Annetaan miehelle mahdollisuus.

Mikke_id

Proffa on oikeassa!Tässä jutussa on potentiaalia, alusta asti tiukkaa vääntöä ja extreme -ilmiöitä (miten 800m negaa jäätä muuten pysyy kiinni kalliossa. Luulis painavan aika paljon :?:)Sitäpaitsi tässä on oppinut rutkasti söpöistä elukoista joita kaukomailla elelee. Aina hyödyllistä :lol:

"Equador, a country with nice furry animals. Such as the wolf!" :shock:

pakkasukko

kuvassa rinteet näyttää just 90 prosenttisilta pienen aste/prosentti- muunnoksen jälkeen.

onkai seudulla muitakin kraatereita ja huippuja, kuin El Altarin pääkraateri ja -huiput yöpyillä ja kiipeillä?

Anonyymi

Ei näitä kestä kun väsyneenä lukee niin ei voi olla nauramatta ... Biggrin SmileNää on ihan parhaita keskusteluja, ikinä, missään!!!

Anonyymi

Tottakai noin jyrkällä kraatterilla voi olla yli 90-asteista jäätä paikoitellen, jokainen vuoristojäällä kiipeillyt sen tietää. Crevassin reunoja, jääpuikkoja, vesijäätä kalliolla jne. Pasi on oikeassa! Eri asia ketkä sellaista kiipeää. Pääasia Pasi että huiputit - vuoria toivottavasti, etkä meitä! Älä näistä dissaajista välitä, suomalaisten perisynti on kateus ...

Anonyymi

Varmaan on negaa jäätä paikoitellen, sitä löytyy pakastimestakin. Kyse oli nyt kahdeksastasadasta metristä :shock:

Anonyymi

Eiköhän tuon asteluvun kanssa tullut Pasilla pieni vahinko, ei sen kummempaa. Selvähän se on että yli 90 asteista pätkää ei 800 metriä ole kenenkään unissakaan, mutta 90 asteinen on jo aivan mahdollinen. Ja veikkaanpa vielä että tuo 800 metrinen jääseinämä ei ole El Altarin rinteillä, vaan muualla massiivissa.

Anonyymi

Tää on kyllä molemminpuolin aika huvittavaa. Ihan sama vaikka Pasi ois vaan käyny hengailemassa tuolla, on se silti päässy aika perkeleesti kauemmas siitä näppikseltä, kuin nämä kundit jotka tommosesta lähemmäs 10 km päästä yläviistosta otetusta kuvasta alkaa arvioimaan lumen laatua ja kraaterin syvyyttä :lol:

Anonyymi

Jos jotensakin turvallinen telttamesta olis lumirajan yläreunan tuntumassa tai sen yläpuolen rinteellä ja silti 1470 metrin päässä huipuilta niin sit toi kuoppa on jotain 3 kertaa niin syvä sisältä eli jotain 4 ja puol kilometriä syvä. :shock: Ei kyllä oo. Pohjasta on kyse.

Sivut