1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
MV18
Ylävuoristokengät??

Moi!Mistä voisi vastuullinen kiipeilijänalku vuokrata ensi kesänä viikoksi pariksi ylävuoristokengät? Esim. Scarpan Vega...Tiedän kyllä, että parempi olisi ostaa omat, mutta opiskelijabudjetilla ei paljon juhlita. Yhtä reissua varten ei ole varaa ostaa satojen eurojen kenkiä... Sad

teesaa

Veikkaan, ettet onnistu.Jokaisella on omanlaisensa jalka, ja kenkä muotoutuu siihen. Lisäksi erilaiset hajubakteeri + muut hygieniariskit pienentävät halukkuutta vuokraamiseen. Saatika se, että lapikkaat menevät rikki tai varastetaan.Yleensä maksullisillakin ylävuoritrekeillä edellytetään omia jalkineita.Osa käytetyt, lienee yksinkertaisin vaihtehto.

Wannabe mies monessa lajissa!

Antsu

Kiipeilykamoja, kuten kovia kenkiä, hakkuja, rautoja jne. vuokrataan alppilassa yleensä paikallisissa kiipeilykamaa myyvissä urheiluliikkeissä. Jos siis tiedät minne olet menossa, niin googlettamalla ja sähköpostilla tai suoraan liikkeeseen soittamalla voit selvitellä tilannetta etukäteen jo koto-suomesta. Lisäksi lähes joka alppikylässä on jonkinlainen turistitoimisto josta löytyy lisäksi ammattiauttajia näihin ja moniin muihinkin probleemoihin.

Rowana
Käyttäjän Rowana kuva

Näin on. Kenkiä niinkuin kaikkea kamaa vuokrataan joka lähtöön alppilassa ja veikkaisin että ruotsi/norja akselillakin, en tosin tiedä.Jos olet menossa johonkin tumppukylään niin katso lähin tunnettu isompi turistikylä tai vähän isompi kylä laaksossa ja vuokraa sieltä.Ainoa ongelma on että sesonkiaikaan vuokrattavat kamat voivat olla jo kaikki reissussa ja kauppa vuokraa eioota. Silloinkin myyvät kyllä mielellään..

Jukka®

Jotenkin tulee nopeasti mieleen, että jos ei ole kenkiä, ei ole myöskään aikaisemmin käynyt korkealla vuoristossa. Jos otat oppaan tai osallistut kurssille, löytyvät myös kengät sitä kautta.

Opa

MV18 wrote:
Moi!

Mistä voisi vastuullinen kiipeilijänalku vuokrata ensi kesänä viikoksi pariksi ylävuoristokengät? Esim. Scarpan Vega...

Tiedän kyllä, että parempi olisi ostaa omat, mutta opiskelijabudjetilla ei paljon juhlita. Yhtä reissua varten ei ole varaa ostaa satojen eurojen kenkiä... Sad
Kuten edellä mainittiinkin, jos matkaat alppimaihin, niin isommista keskuksista löytyvät urheiluliikkeet vuokraavat riittävän jäykkiä kenkiä (ei välttämättä kovia muovikenkiä) joihin saa raudat kunnolla kiinni jne. Olen ymmärtänyt että myös Etelä-Amerikassa tätä vuoristokenkien vuokrausta harjoitetaan jossakin määrin seuduilla joilla ko. bisnes kannattaa, eli vuoristojen lähellä SmileSuomessa tietääkseni Mountain shop on ainakin aikaisemmin vuokrannut ylävuoristokenkiä; kannattaa varmaan kysellä.Itse käytin toissa kesänä alpeilla pelkästään vuokrakenkiä, ja kyllä homma vuokrakengilläkin sujui, kunhan seurasi tarkasti jalkojensa tuntemuksia: jos jotain arveluttavia kutinoita esiintyi, niin heti vaan kunnon teippaus jalkaan ao. kohtaan. Hyvin selvisin ilman rakkoja tai hiertymiä.