1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
Metrologic
Zurich-Mont Blanc reitti

Kokemuksia kaivataan kannattaako talvirenkaista maksaa?

Matka kulkee Zurichistä Geneven ohi Mont Blancin läheisyyteen helmikuun alussa. Vuokrafirmat ottaa talvirenkaista n. 100 euroa lisää 10 päivän matkalle ja olen kuullut eri kokemuksia kannattaako renkaista maksaa.

Nehän ovat keski-euroopan kitkat eli aika kovat ja "kesärengasmaiset"

Jos kokemuksia tiestöstä ja olosuhteista tuolla suunnalla ja ko. ajankohtana niin jaa ne.

Tarkoitus pyöriä keskuksia ristiin rastiin.

Ja sitten saa myös suositella eri vuokrafirmoja mistä jäänyt hyvä maku suuhun ja firma operoi Zurichin kentällä.

Kiitos

Vode

Kaikki riippuu siitä, millaiset kelit sattuu ja sitä on aika vaikea etukäteen ennustaa. Itse en tällä kokemuksella ottais talvirenkaita, jos matka ei vie hirvittäviin korkeuseroihin (+2000m) Yleensähän eivät päästä alppiteille, jos siellä on tullut lunta, ei ees ketjuilla välttämättä. Toisaalta saattaa olla motarillakin pahat lumitilanteet. Esmes viimejouluna oltiin mayrhofenissa (olisko se jotain 500m merenpinnasta) eikä ollu mitään asiaa uudenvuoden tienoilla poiketa vuoristoon kesärenkailla, kun saksan motarinsivustatkin oli lumenpeitossa ja lämpötila -9. Suurin osa siellä kuitenkin ajaa kesärenkailla, ja suolan määrä on sen mukasta.

Jos yhtään epäilyttää, niin ota kitkat, kyllä se on huomattavasti helpompaa ajaa niillä, jos keli sattuu epävakaa olemaan.

Toimivia vuokraamoja tulla on kaikki valtamerkit.

"Aina kannattaa lähteä."

ET

Oletko tsekannut sekä ranskan että sveitsin puoleiset vuokraamot?

Sikäläiset kitkat on tehty sikäläisiin olosuhteisiin, toimivat pelit.

vesi on pilaantunutta puuteria, kuten Sepi sanoo

Rowana
Käyttäjän Rowana kuva

Kyllähän yleensä vuokra-autoissa alpeilla on talvella talvirenkaat. Ei tuon pitäisi mitään lisää maksaa. Ja ketjutkin pitäisi autossa olla mukana. Ne talvirenkaat on siitäkin kivat että ei jää vuoristokylässä kiinni esim. jokaiselle tasaiselle parkkipaikalle. Ketjujen laittaminen ja pois ottaminen koko ajan ei ole kovin kivaa.

Jos sataa lunta alas asti tuolloin, on kesärenkailla aika hasardia ajella moottoritiellä tuollaista matkaa vaikka kuinka olisi suomalainen ratissa. Ketjuilla taas voi ajaa vain 50km/h eikä oikein noin pitkää matkaa.

Eli kyllä ne talvirenkaat kannattaa ottaa.

Ja ketjut pitää ehdottomasti olla mukana joka tapauksessa.

Mikko Piironen

Ja kun ottaa huomioon, että Mont Blancin läheisyys, esim Chamonix, on noin tonnissa, niin kyllähän sinne saattaa tulla tielle paljonkin lunta, tosin kesärenkaille tarvitsee vaan sen 2cm ja sen jälkeen on liukasta.

On sitä joskus tullut vähän tuurillakin seilattua, mut nykyisin mieluummin tolla Rowanan tyylillä. Ehkä mieluusti vähän isommalla autolla (kuin Avatarissa) kuitenkin Smile

Antsu

Alppilan talviautoilu poikkeaa parissa kohtaa härmäläisestä:

Maa ei routaannu eikä tiet jäädy samalla tavalla kuin pohjolassa.

Tielle satanut lumi sulaa nopeasti koska tien lämpötila on +:n puolella.

Tielle satanut lumi sulaa auringossa nopeasti ja varjossa hitaammin. Varjon puolella voi olla hups - liukasta!

Teitä aurataan ja suolataan massiivisesti. Kaikki valkoiselta näyttävä ei siis ole välttämättä lunta.

Kun tiellä on lunta, niin kaikki ajavat jonossa 30 kymppiä.

Kun tiellä on lunta et pääse ylös kylään ilman 4-vetoa tai ketjuja oli alla talvigummit tai ei.

Kun tiellä on lunta zerpentiiniä alaspäin ajettaessa olet ilman ketjuja helposti ojassa.

Kun tie on suljettu, ei kannata ajella sinne paikanpäälle katsomaan josko sieltä kuitenkin jostain pääsisi läpi.

Zurichin kentällä tulee vuokrakiesiin automaattisesti suvikumit. Zurichistä Martignyyn saakka on motaria. Martignystä Chamonixiin noustaan solan yli joka kuitenkin on vilkkaasti liikennöity ja tiuhaan hoidettu. Verbier-Chamonix väliä enemmän suhaavat osaavat varmaan täälläkin kertoa kuinka usein tie on poikki. Vuokraamossa talvirenkaiden vuokra on tolokuton ja siksi otan ne itse alle korkeintaan työreissuilla jos käyn samalla hiihtelemässä. Omalla rahalla vuokrattessa kesänakit saa riittää. Ketjut kannattaa ehdottomasti pyytää mukaan ja opetella siellä lämpimässä tallissa sen vuokraamon apupojan kanssa miten ne menee päälle jos ei ole ennen niiden kanssa ropannu. Ja jos tulee lunta niin ettei se heti sula pois ja se kylä on jossain siellä ylhäällä (esim. Verppari, Cervinia, jne) kannattaa katella mitä lokaalit tekee ja laittaa ne ketjut suosiolla valmiiksi ennen kuin menee sinne mäkeen sutimaan.

JK. Ne kaikki isot vuokraamot on siellä kentällä samassa paikassa Hertz, Europcar, Avis, Budget.... Kiesit on kaikilla samanlaisia. Vertaa hintoja netissä ja käytä lentoyhtiöiden alennuksia. Bon Voyage!

Metrologic

Kiitos tietoa jakaneille!

Lopputulemana lähdetään varmaan matkaan kesärenkailla ja pyydetään ketjut mukaan.

Rowana: ainakaan Zurichin kentällä ei talvirenkaat kuulu hintaan.

Todennäköisesti päädytään vuokraamaan menopeli www.sixti.com

JoSi

[quote author=Metrologic link=topic=15319.msg101721#msg101721 date=1158816653]

Rowana: ainakaan Zurichin kentällä ei talvirenkaat kuulu hintaan.

Todennäköisesti päädytään vuokraamaan menopeli www.sixti.comMielenkiintoista. Noin 15 Sveitsissä talviaikaan vuokralla olleissa autoissa on kaikissa ollu keskieurooppalaiset talvirenkaat. Lumiketjut on sitten joskus joutunut erikseen vuokraamaan. Viime aikoina käytössä olleissa on ketjutkin tulleet samaan hintaan. Vuokraamot on olleet vaihtelevia, Hertz useimmin.

Rowana
Käyttäjän Rowana kuva

Jep. Avisin saittia katsoin, ja tosiaan talvirenkaista tulee 8.50Fr/pv lisämaksu mutta talvirenkaat kuuluvat talvella oletuksena varustukseen joten niitä ei kai tarvitse erikseen pyytää.

Miettisin kyllä kannattaako lähteä kalliille matkalle, säästää 8.50Fr ja olla laaksossa penkassa kiinni juuri silloin kun se pyydapäivä tulee. Tai vaikka vaan myöhästyä pyydapäivän aloituksesta muutama tunti koska joutuu ensin etsimään ketjuja kaupoista.

rolleh

Viime talvena karvailla kokemuksilla Sveitsissä autoilleena miettisin tarkkaan tuota eri keskuksissa pörräämistä autolla. Nimenomaan Sveitsissä siis. Suurin osa kartassa näkyvistä teistä EI ole auki talvisin. Joko hetkellisesti tai pysyvästi.

Joka tapauksessa kannattaa itsensä pitää hyvin ajan tasalla noista teidän aukiolosta.

Jukka R

Yksi oleellinen asia mikä tästä ketjusta nyt vielä puuttuu on sakot.

Ranskassa lähes kaikilla hiihtokeskuksiin menevillä teillä on liikkennemerkki, missä on lumiketjujen kuva. Tämä tarkoittaa sitä, että jos dumppi tulee ja tukit liikenteen sen takia, että takalootasta ei löydy ketjuja, niin saat sakot.

Meillä on toisessa autossa "keskieuroopankitkat" ja toisessa suomalaiset RSi:t. Toisilla on kiva ajaa kuivalla ja märällä motarilla ja toisilla on kivaa ja turvallista ajaa kun on liukasta. Minun ajokokemuksien mukaan nuo Continentalin eurokitkat ovat ns. perseestä kun alla on lunta saati sitten jäätä. Pitoa on nolla noihin nokialaisiin verrattuna, varsinkin jos pakkasta alkaa olemaan rehellisiä lukemia.

Jos ajelet Geneven kautta niksiin, niin suurella todennäköisyydellä et tarvitse kitkoja tai ketjuja. Se on pääväyliä, joten kunnossapito on tehokasta. Jos ajat Martignyn kautta, niin tilanne muuttuu radikaalisti. Suurin ongelma kesäkumeilla on niksissä liikkuminen. Parkkipaikalta voi olla vaikea päästä pois, jos lumitilanne on kovasti muuttunut yön aikana. Ja jos serpentiineille eksyt, niin niissä varjoisissa mutkissa ei kannata leikkiä räikköstä.

Menet sitten kesäkumeilla tai eurokitkoilla, niin ota ne ketjut mukaan. Jos vuokra-aika on pitkä, niin itse olen ostanut Jumbosta ketjut meidän autoihin ja hinta oli 25 frangia. Muista katsoa renkaan koko tarkkaan, jos itse ostat.

Tuorala

Ainakin viime talvena Zurichin kentältä Nationalilta vuokratussa kiesissä oli keskieurooppalaiset T-nopeusluokan talvirenkaat vakiona alla. Myös ketjut kuuluivat varustukseen. Auton vuokrassa oli joku talvivarustelisä, joka ei ollut kovin suuri.

Talvirenkaista oli iloa heti kentältä lähtiessä, kun Zurichiin oli satananut yön yli 40cm lunta ja kaikki tiet motarit mukaanlukien olivat lumenpeitossa. Myös jatkossa lumentulo oli sakeaa ja varsinkin korkeammalla kulkevilla teillä kovasti lunta. Talvirenkailla liikenteeseen.

"Go out and hurt yourself before your body looses it's ability to heal itself"

jaksu

[quote author=Jukka R link=topic=15319.msg101754#msg101754 date=1158835432]Ranskassa lähes kaikilla hiihtokeskuksiin menevillä teillä on liikkennemerkki, missä on lumiketjujen kuva. Tämä tarkoittaa sitä, että jos dumppi tulee ja tukit liikenteen sen takia, että takalootasta ei löydy ketjuja, niin saat sakot.

Meillä on toisessa autossa "keskieuroopankitkat" ja toisessa suomalaiset RSi:t. Toisilla on kiva ajaa kuivalla ja märällä motarilla ja toisilla on kivaa ja turvallista ajaa kun on liukasta. Minun ajokokemuksien mukaan nuo Continentalin eurokitkat ovat ns. perseestä kun alla on lunta saati sitten jäätä. Pitoa on nolla noihin nokialaisiin verrattuna, varsinkin jos pakkasta alkaa olemaan rehellisiä lukemia.vuokrattiin viime talvena hertziltä münchenistä vuokra-auto talvirenkailla (100 EUR/16 vrk), mutta renkailla ei ollut mitään tekemistä suomesta tuttujen kitkarenkaiden kanssa vaan kulkivat nimellä "Ganzjahresreifen" (Goodyear Eagle Vector). renkaan kyljestä löytyi kyllä M+S merkintä, mikä ilmeisesti paperilla täyttää talvirenkaan määritelmän. käytännössä renkaiden lumipito oli kesärenkaiden luokkaa, ja matkanteon varmistamiseksi kävimme ostamassa innsbruckin bauhausista muutamalla kympillä ketjut alle. tätä ennen olimme luonnollisesti jääneet mäkeen kiinni ja joutuneet paikallisen santarmin sakottamaksi Biggrin

asiallisen reklamoinnin jälkeen hertz hyvitti talvirenkaista veloitetun maksun takaisin.

Anonyymi

biltemasta omat ketjut mukaan 19,90e kaikki koot, niin ei tarvitse joka reissulle vuokrata erikseen ketjuja. Ainakin saksan puolella ketjuista veloitetaan lisähinta joka voi olla kolminkertainen bilteman hintaan.

hakulinen

Quote:
biltemasta omat ketjut mukaan 19,90e kaikki koot, niin ei tarvitse joka reissulle vuokrata erikseen ketjuja. Ainakin saksan puolella ketjuista veloitetaan lisähinta joka voi olla kolminkertainen bilteman hintaan.


Hirmunen homma kannella eri kokosia ketjuja laukussa ainakin tällasen kukkakepin.

JoSi

En ihan viitti ottaa mukaan reilun viiden kilon svidjoja lennolle. Muutenkin on kilot aina täynnä. Nurkissa nuita kyllä pyörii vissiin kolmet parit...

Bombardier

Sixt:llä (http://www.e-sixt.com/) on hyvä "Holiday Cars" -palvelu, jossa ainakin viime vuonna oli erikoistarjouksena Alps-special, johon kuuluu kitkat automaattisesti mukaan. Ketjut saa sitten mukaan vaikkapa lentokentältä autoa hakiessa.

funk


Maaliskuussa vuokrattiin Zurichista auto ja selvästi halvin silloin oli Budgetilla. Kikkailinpa vielä jotain (vaihdoin autoa tms) lähempänä lähtöä heidän webbipalvelussaan jolloin auton hinta laski edelleen (!).

Säännöissä tosin oli kummallisuuksia, ensinnäkin väittivät varatessa ettei saisi ajaa suoraan rajan yli Itävaltaan, mikä osoittautui paskapuheeksi. Toiseksi kielsivät muka ketjujen käytön (eipä tullut tarvettakaan).

uni


Minä vuokrailen muutaman kerran talvessa auton Zürichin kentältä ja kyllä ainakin Hertzin autoissa on aina ollut paikalliset kitkat. Tämän lisäksi takakontissa on ollut joka kerta ketjut kysymättäkin mukana. Ymmärtääkseni niillä on jonkunlainen "puolipakollinen" talvivarustepaketti johon nämä molemmat kuuluvat mukaan. Jos olen ymmärtänyt oikein niin he laskuttavat jonkun lisämaksun sitten, jos ketjuja on käytetty.

Lentoyhtiöthän ovat nykyään melko innokkaita rahastamaan lisäkiloilla joten jos ei omista mitään tavallisesta poikkeavia frequent flyer-kortteja, niin melkeinpä suosittelen jättämään ketjut kotiin, sillä 20 kiloon ei sitä tavaraa ihan hirveästi mahdu. Jos muistan oikein niin lisäkilot maksaa jotain 15,00/kg. Siitä tulee ihan mukava hinta kuljetella bilteman ketjuja edestakas :lol:

xiphias_

Aika sekalaista toimintaa tuntuu olevan eri autovuokraamoissa. Oma käsitykseni on että keskieuroopassa ajellaan kesät talvet samoilla M+S -renkailla. Ainakin tuo saksalainen Ganzenjahrereife tarkottaa sitä.

Millasia hintoja ootte maksellu autovuokrasta Zürichissä? nopeesti kattelin netistä, ja mitään alle 50e/vrk en löytäny... Tuleeko halvemmaks ottaa vuokra-auto (2henkee maksaa) ja asuu vähän kauempana hiihtohisseistä, kun asuu hissin vieressä ja kulkee junalla Zürich-Verbbari väliä?

JoSi

Viime vuosina ollaan saatu Golf/Astra farmari (tai vastaava) noin 240 € viikko. Pääasiassa www.holidayautos.ae tai www.holidayautos.co.uk nettivälittäjiltä. Vähän punnan ja taalan kurssista riippuen on noiden väliltä päätetty. Lisäks Ebookersilla on joskus ollu ihan hyviä kampanjahintoja.

Holidayautosilla on netissä näkyvissä hinnoissa jo kaikki tarvittava ollut mukana, ainakin tuossa autoluokassa. Muistelen, että joskus johonkin pienempään kinneriin olisi joutunut lisämaksulla ottamaan ketjut.

Keppo

[quote author=xiphias_ link=topic=15319.msg104831#msg104831 date=1161807439]
Tuleeko halvemmaks ottaa vuokra-auto (2henkee maksaa) ja asuu vähän kauempana hiihtohisseistä, kun asuu hissin vieressä ja kulkee junalla Zürich-Verbbari väliä?Halvemmasta en tiedä, mutta ainakin asuminen järkevän hiihtobussiyhteyden päässä lisää mukavuutta aika tavalla, kun ei tarvitse joka aamu kulkea autolla mäkeen ja selvistellä illansuussa afterissa. Ketjujen renkaisiin virittelystä ja poistamisesta puhumattakaa, jos sattuu välillä keli päälle. Vaikka auto olisikin etsisin siis majoituksen bussireitin varrelta.

Yleisesti Sveitsin julkiset toimivat aika hyvin ainakin oman kokemukseni mukaan. Valitettavasti vain lopettavat kulkemisen aika aikaisin pikkukyliin, Taksilla pääsee loppupätkät.

HeMa

[quote author=xiphias_ link=topic=15319.msg104831#msg104831 date=1161807439]
Millasia hintoja ootte maksellu autovuokrasta Zürichissä? nopeesti kattelin netistä, ja mitään alle 50e/vrk en löytäny... Tuleeko halvemmaks ottaa vuokra-auto (2henkee maksaa) ja asuu vähän kauempana hiihtohisseistä, kun asuu hissin vieressä ja kulkee junalla Zürich-Verbbari väliä?Sanotaan näin, että itse lentäisin mielummin Geneveen... Paljon helpompi päästä Verbbariin, ja toisaalta olisi ajomatkakin lyhymepi...

About 1h GVA-Martigny, 30min Martigny-Le Chable ja 20min Le Chable-Verb, julkisilla... Päälle tulee muutama hetki odottelua.

xiphias_

niin mäkin lentäisin mielummin Geneveen, mut Blue1 liput oli niin halvat, vaan 155e Zürichiin. Siihen hintaan on vissiin vieläkin saatavilla meno 14.2 ja paluu 28.2, tulkaa kaikki mukaan, ni saadaan edukas kimppamajotus.

Halonen

Kaikille niille jotka kuolaa Blue 1:n (tai joskus joidenkin muidenkin) halpoja lentoja esim. Zurichiin! Kannattaa muistaa, että majoituksia, ennenkaikkea edullisia sellaisia, ei kyllä useista hiihtokohteista löydä muuten kuin la-la. Jos nyt buukkaa Zurichin lennot esim. keskiviikosta keskiviikkoon niin joutuu useassa tapauksessa asumaan ensin jossain 3 yötä ja sen jälkeen voi vuokrata huoneiston viikoksi ja sitten taas täytyy muuttaa 4 viimeiseksi yöksi. Tämä on aika työlästä eikä kovin edullista yleensä.

Varsinkin helmikuussa. Voisin kuvitella, että ajalle 14.2. - 28.2. on melko hankalaa löytää mitään järkevän hintaista majoitusta kun se menee kolmelle viikolle joiden aikana on hiihtolomat Sveitsissä, Ranskassa, Belgiassa, Hollannissa, Saksassa, Ruotsissa, Tanskassa kuin myös monissa muissa vähemmän merkityksellisissä alppihiihtomaissa.

Niille jotka ihmettelevät vuokra-auton ja junan välillä niin valinta riippuu aika paljon tietty kohteesta. Verbieriin en lähtisi vuokra-autolla, varsinkaan Genevestä. Juna Zurichistä Verbieriin maksaa eestaas n. 120 euroa ja kestää vajaa 4,5 tuntia. Genevestä juna maksaa 70 euroa ja kestää n. 3 tuntia. Kannattaa myös huomata, että Finnairin Geneven iltapäiväkoneelta ei Verbieriin enää saman päivän aikana julkisilla ehdi. Taxi viimeiselle 40 kilometrille nostaakin matkan hinnan sitten helposti jo kaksinkertaiseksi.

Ja lopuksi mainos: Niille jotka haluavat päästä helpolla (ja useimmissa tapauksissa edullisemmin kuin itse säätämällä, varsinkin Verbierissä), on tietenkin myös mahdollista buukata koko paketti suoraan Elämysmatkoilta.

Pette

xiphias_

Niimpä! Liikaa säästäminen voi tulla kalliiks, mutta ompa meillä raukoilla rahaa!  Wink

laihomx

kyyti tarjolla zurichista 11.1.07 chamonixiin, ja autolla kun blue1 lennoltakaan kerkiä julkisiin

Metrologic

Kiitos tietoa jakaneille!

Auto varattu www.rentalcargroup.com :ista 10 päiväksi ja hinnaksi tuli pakollisine "talvirenkaineen" n.280 euroa.
Ketjuista en tiedä onko takakontissa, mutta ostetaan paikallisesta rautakaupasta jos tarvetta tulee. 

Päämääränä Comblouxissa sijaitseva Ormaret. Siellä olleet / olevat laittakaapas kokemuksia alueesta.