1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
RK
Zillertal ja Finkenberg

Zillertalista löytyy juttua, mutta Finkenbergiä ei taideta mainita sanallakaan. Kertokaas paikalliset onko tuo järkevä paikka majoittua vai meneekö ihan puihin? Oma auto on kyllä käytössä, mutta sitä ei ole tarkoitus käyttää rinneliikuntaan. Eli mieluiten jalan hisseille tai dösään jne. Kylän pohjalta näyttäisi lähtevän ainakin yksi isompi (?) hissi, mutta mites nuo alueen rinteet yleensä ja pääseekö alueelta hisseillä muualle vai pitääkö mennä junalla tai bussilla? Menopuoli ei ole se tärkein kriteeri, Mayrhofeniin voi ajaa tuon matkan taksillakin kun iso jano yllättää!

Alueesta ei ole siis vielä omaa kokemusta, mutta karttoja on nyt jo sen verran surffattu, että jonkilainen kokonaiskäsitys alueesta alkaa olemaan. Rinteistä etsitään pääasiassa kovaa vauhtia ja sitten offeille pitäisi päästä vähän opettelemaan.

Vode

En ole koskaan laskenu Finkenbergiin ja Hintertuxiin autolla/bussilla mennessä se on semmonen "ohiajomesta" eli en oo ite kylään kiinnittäny pahemmin huomiota. Nuo Mayrhofenista tuxiin päin olevat kylät on aika pieniä vuoristotienvarren kyliä varustettuna yleensä parilla ravintolalla ja Sparilla (pl. megalomaaninen menomesta Juns, jonne kannattaa majoittua lähinnä edullisen majoituksen toivossa, jossa ei siis ole edes ravintolaa, kaupasta puhumattakaan)

Kybiinihän siitä Finkenbergistä lähtee suoraan Penkenin pelimestoille joka tuskin on yhtä kansoitettu kuin mayrhofenista sinne vetävä, eli ei huono paikka aloittaa päivää. Lisäks on ratkasevasti lähempänä Hintertuxia ja jos oma auto on käytössä, niin liikkuminen on kyllä tuosta huomattavan helppoa. Bussitkin kyllä toimii hyvin Hintertuxin suuntaan ja muuallekin, mutta jos meinaat laaksonpohjan muihin keskuksiin (Kaltenbach, Zillertal-Arena jne...)

Finkenbergin kabiinit on siis osa Ski Zillertal 3000 aluetta, joka on alueen suurimpia yhtenäisiä. Pääsee liikkumaan Penkeniltä aina Eggalmille asti, laskettavaa rinnettä ja offia piisaa kyllä tuolla ihan kivasti lumitilanteesta riippuen. Penkeniä välttelisin ruuhka-aikoihin, kun koko Mayrhofenissa majoittuva matalanmaan kansa ja britit siellä laskee.

"Aina kannattaa lähteä."

rolleh

Toinen ääni. Vode sano kaikki oleelliset jo, mutta olenpa tilastollisesti samaa mieltä, jotta ei tarvitse yhtä ihmistä uskoa.

Tosiaan suurimpana osia päiviä kannattaa Finkenbergiltä suunnata suosiolla Rastkogeliin ja Eggalmiin päin. Penken on niin sanotusti täynnä. Mayrhofeniin pääsee iltarientoihin ymmärtääkseni aika sukkelaan Finkenbergistä paikallisen taksiyrittäjän eli Röllin Peten kyydillä.

Varsinaisia etuja siirtää majoitusta pois isommasta kylästä ei taida olla hintatason lisäksi. Voden mainitsema Hintertuxin läheneminen on tietysti toinen, joskin se kymmenen minuuttia nyt on... kymmenen minuuttia.

ET

[quote author=rolleh link=topic=15649.msg104328#msg104328 date=1161347323]Varsinaisia etuja siirtää majoitusta pois isommasta kylästä ei taida olla hintatason lisäksi.Veikkaisin että niille jotka ovat hissillä hiukan ennen avautumista, Finkenberg tarjoaa jonottoman pikastartin mäkiä kohden.

vesi on pilaantunutta puuteria, kuten Sepi sanoo

Vode

Jäi muokkauksen jälkeenkin ajatus hieman kesken tuossa. Siis tarkoitin, jotta laaksonpohjan (Mayrhofenista motarille päin) muihin keskuksiin menisin kyllä mieluummin autolla. Auto on ihan hyvä olla olemassa tuossa paikassa, kun voi aamulla ajaa vaikkapa peräti Königsleitenille, Kaltenbachiin, (Hochzillertaliin) jne. By the way Kaltenbachissa on hyvä iso supermarketti (Mpreis), josta kandee hamstrata safkat jos siis asuu keittiöllä varústetussa luukussa.

"Aina kannattaa lähteä."

Lumipöllö

Hiihtoa on kyllä kehuttu, mutta mutta...

Zilleri vaikuttaa olevan aika laaja & suosittu alue jossa majoituskapasiteettia on ja käytetään paljon. Netin selailun perusteella kämpät on uudehkoja, pientenkin kylien majoitukset on hyvin järjestäytyneitä. Pidempiaikaista majoitusta on ollut aika hankala löytää lähellekkään järkevään hintaan, hinnat lasketaan päiväperusteisesti ja kun ne on 40-100 eur, tulee 2 henkilön reissun kuukausikustannuksesta aikamoinen.

Pitäisi löytää niitä pienempiä privaattikämppiä & -majoittajia jotka vuokraa niitä kämppiään / kesämökkejään muilla kuin välittäjien määrittelemillä hinnoilla. Vinkkejä otetaan vastaan...

hvesalai
Käyttäjän hvesalai kuva

Alue kun on noin laaja, niin mitähän näistä karttoista kannattaisi hankkia? Majoitus on varattu Mayrhofenista.

http://www.aacuk.org.uk/map__books.html:

OeAV Alpine Maps:
35/1  Zillertal Alps, West
35/2 Zillertal Alps, Middle
35/3 Zillertal Alps, East [+ski]

Freytag & Berndt:
151  Zillertal-Tuxer Alps-Jenbach
152 Mayrhofen-Zillertal Alps-Gerlos-Krimml

Kompass:
28  North Zillertal

vaiko kaikki?

pakkasukko

WK 37 Zillertaler Alpen-Tuxer Alpen

http://www.kompass.at/index.php?id=98&Artikel=069037000000

Eero V
Käyttäjän Eero V kuva

Riippuu myös siitä, mitä aiot kartalla tehdä. Jos haluat yleiskuvan isommasta alueesta, niin silloin 1:50 000 kartta on paikallaan.  Jos aiot suunnistaa uusille offari-reiteille, silloin tarvitaan suurempaa tarkkuutta eli 1:25 000. Itse ainakin havaitsin Flachaussa, että Kompassin muuten hyvät kartat 1:50 000 eivät olleet riittävän yksityiskohtaisia, mm. polut, korkeuskäyrät ja metsäaukot eivät näkyneet selvästi. Kun vaihdoin nettikartalle Austrian On-lin Map:iin, niin johan rupesi yksityiskohdat paljastumaan.
http://www.austrianmap.at/

hvesalai
Käyttäjän hvesalai kuva

Juu.. kyllä tommonen 1:50000 taitaa sittenkin olla liian epätarkka, eli 1:25000 paperilla tarvittais. Netti kun ei oikein tule mukana taskussa vuorille vaikka teknologia onkin kehittynyt huimasti.