1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
tito 75
20kg ylitys matkatavaroissa

eli rahallisesti mitä tarvitsee lisää maksaa,ylipainosta riippuen.......

jaksu

[quote author=gentleman link=topic=15942.msg106194#msg106194 date=1162879403]
eli rahallisesti mitä tarvitsee lisää maksaa,ylipainosta riippuen.......euroopassa taitaa olla yleisesti 5 EUR/alkava kg lentolegiä kohden.

Kim Öhman
Käyttäjän Kim Öhman kuva

[quote author=jaksu link=topic=15942.msg106195#msg106195 date=1162879646]
[quote author=gentleman link=topic=15942.msg106194#msg106194 date=1162879403]
eli rahallisesti mitä tarvitsee lisää maksaa,ylipainosta riippuen.......euroopassa taitaa olla yleisesti 5 EUR/alkava kg lentolegiä kohden.


Paitsi Austrian Airlines Genevessä 3.11. 20€/kg

Zuppi

Riippuu lentoyhtiöstä tuo lisäpainomaksu. SAS:lla oli ainakin kesällä tarjous 10EUR/kg, joka taisi koskea myös useimpia StarAlliancen lentoja. Austrian on aina ollut kalleimmasta päästä.

Jos joudut vaihtamaan lentoyhtiötä välilaskun/koneen vaihdon yhteydessä, lasketaan muodostuu ylipainomaksu eri lentoyhtiöiden maksujen keskiarvosta. Esim. SAS 10EUR/kg ja Lufhansa 20 EUR/kg -> tällöin ylipainomaksu olisi 15 EUR/kg. Ei esim. halvimman mukaan.

5 eurolla on ole kyllä koskaan selvinnyt, aina ollu vähintään kymppi per kilo. Lentäminen halpa, elämä kallis Wink

"Nemo Saltat Sobrius"

jaksu

www.finnair.fi
--
Euroopassa Finnair soveltaa edullisempaa ylipainohintaa silloin kuin lentovuoro on Finnairin liikennöimä reittilento ja lippu on kirjoitettu Finnairin reittinumerolle (AY). Tällöin Suomen ja muun Euroopan välisillä lennoilla matkatavaran ylipainosta veloitetaan viisi (5) euroa kilolta. Poikkeuksena on Viro jonka kilomääräinen ylipainomaksu on kaksi (2) euroa sekä Pietari, Riika ja Tukholma kolme (3) euroa kilolta. Hinnoittelu ei koske erikoismatkatavaroita (pyöriä, eläimiä yms.), joihin sovelletaan aina korkeampaa hinnoittelua.
--


www.scandinavian.net
--
Excess baggage charges

European flights


Single flight leg

Baggage exceeding allowance 40 DKK/NOK/SEK 5 EUR per kilo

Multiple flight legs (2 flights or more)

Baggage exceeding allowance 80 DKK/NOK/SEK 10 EUR per kilo
--

rolleh

Itse maksoin viimeksi ennen viime joulua ylikiloista, jolloin rapsahti 5eur/kilo. Tosin vain viideltä kilolta, eikä kymmeneltä kilolta, joka oli oikea ylipainoa. Ystävällistä mielestäni.

MagicMullet

Air Berlinillä näytti olevan 4e/kg.

Anonyymi

Täytyy kommentoida kun tulee lennettyä todella paljon.

Eli vailkka raja on 20kg, niin mun kokemusten perusteella siinä on +5kg toleranssi. Eli kun laukku painaa 23kg niin lisämaksua ei mene.  Itse jouduin maksamaan yli 25kg menevältä osalta. Logiikka on ilmeisesti sellainen, että sulla on 20kg laukku + 5kg käsimatkatavaroita = 25kg salittu!?. (mutu)

1. Survo reppuun niin paljon 'käsimatkatavaraan' kuin pystyt. Käsimatkatavaraa kun ei punnita.
2. Älä laita suksia vaa'lle ellei sitä välttämättä vaadita.
3. Vaikka Helsingin terminaallissa pääset 'läpi' ilman lisämaksua , niin voit joutua toisella kentällä samasta set-upista maksamaan.
4. Jaa painoa kavereitten laukkuihin, jos ne on kevyemmät.
5. Ylipaino maksaa v..tusti!

veikkonen

Ei suksia lasketa siihen 20 kg, eikä muitakaan varusteita joista menee oma hintansa (polkupyörät, yms. harkkakamat). Kannattaa hokata että esim. monot saa tunkea suksipussiin ja näin ollen ovat pois siitä 20 kg. Ainaki meikäläisen monot painaa ihan sikana.

Välillä tuntuu että nuo ylipainomaksut revitään ihan hatusta riippuen siitä miten paljon on ylipainoa ja miten pitkäksi aikaa matkustaa. Itselläni oli tavaroiden paino noin 30 kg ja pelkkä menolippu eikä mitään maksuja peritty Helsinki- Vantaalla.

Anonyymi

Normaali lentoyhtiöillä ei suksista mene mitään omaa hintaa jos ne mahtuu tuohon maagiseen 20kg (25kg tai minkä limitin ne siellä checkinissä sitten keksiikin.)
Low budget lentoyhtiöillä voi joutua maksamaan myös suksista, paino mitä paino.

Huom. Hesan lähtöselvitys on ollut tosi joustava tässä paino asiassa. Mullakaan ei noin 30kg virityksistä mennyt mitään maksua. Tulin samalla satsilla Lufthansalla Münchenistä ja piti maksaa niin pirusti.

Hercules

Quote:
4. Jaa painoa kavereitten laukkuihin, jos ne on kevyemmät.


--> Lensimme tuossa pari viikkoa sitten eurooppaan (4 hlö). Oli pari pyörää ja viikon vaellussälät. Bookkasimme koko hoidon samassa paketissa, eli kahdella ois muuten mennyt heittämällä yli, mutta kokonaispaino oli ratkaiseva (n.75 kg).

Quote:
Ei suksia lasketa siihen 20 kg, eikä muitakaan varusteita joista menee oma hintansa (polkupyörät, yms. harkkakamat). Kannattaa hokata että esim. monot saa tunkea suksipussiin ja näin ollen ovat pois siitä 20 kg. Ainaki meikäläisen monot painaa ihan sikana.


--->Kylläpäs muuten lasketaan. Sulla on ollut hyvä tuuri, jos eivät ole vilkaisseet. Kysymys on kyllä siitäkin, miten täydeksi koneen tiedetään tulevan: Vähän porukkaa, ylitykset sallitaan.

Yksi hyvä perussääntö on, että menee hyvissä ajoin kentälle, sillä alussa katsotaan enemmän läpi sormien. Virkailijat näkevät koneilta ilmeisesti koneeseen pakatun määrän ja pystyvät hieman joustamaan sen mukaan. Vinkki nr.2: Jos suksipussi käsketään nostaa hihnalle, niin sitä voi usein huomaamattomasti kannatella hieman tai laittaa vain sen toisen pään siihen (Eettisesti täysin väärin!). Smile

Porcus se movet

anttiilmari

Just tuohon tyyliin mitä muutamat on kertoillut, eli maksut riippuu monesta asiasta. Hinnoittelupolitiikasta tottakai, mutta myös koneen tiedetystä lastista, virkailijasta, vahingosta, huolimattomuudesta, tuurista yms.

Itellä on parhaiten toiminut sellainen säätö, että käsimatkatavarareppu on ollut ihan täynnä, sen kun saa yleensä pidettyä itellä, niin että sitä ei punnita. (yleensähän siinä pidetäään 5 kg:n rajaa, mutta ei yleensä valvota) on mennyt 10-15 kiloo aina käsissä. Ja ruumaan sitten ainoastaan iso suksi/lauta-varustebägi, johon oon sullonut kaiken muun rojun. Tämä toimii usein silleen, että laukku todetaan bulkyksi ja nakataan eri hihnalle ilman punnitusta. Siinäkin kannattaa sitten kuitenkin muistaa, että maksimi kollipaino on 32 kg, joka ei kovin pitkälle reissulle helposti riitä, mutta yhellä suksiparilla/laudalla ihan kohtuullisesti kuitenkin. Tuosta maksimikollipainosta(32kg/kolli) ei sitten jousteta rahalla tai muullakaan keinolla, koska se on puhtaasti lastaustekninen juttu.

Ja punnitukseen joutumisen vaaraa vähentää tietenkin se, että laukkuu kulkee kevyen näköisesti. Ja jos se suksikassi punnitaan, niin se harvoin onnistuu vaaka-asennossa. Eli laukkua tietenkin pidetään pystyssä kevyesti samalla nostaen.

Pidemmille retkille menee sitten vähän hankalammiksi, kun se suksibägi ei riitä ainooksi laukuksi. Silloin neuvottelutaito on yleensä valttia. Itse sain tuolla 5€/kg hinnoittelulla lennot Kajaani-Hki ja Hki-Mynchen helmikuussa n. 80 kg tavaraa 200 eurolla. 80kg*5€*2 lentoa =800€. Ihan ok alennus listahintaan. Ja käsimatkatavaraahan ei tuohon laskettu, siinä meni extra 13 kiloo päälle.

Jotain suomeksi sitten. Siis se 5€/kilo on yleinen listahinta 20 kg:n ylittävältä osalta, mutta kaikennäköisellä fuulalla ja selittelyllä yleensä selviää halvemmalla.

Vielä sellanen juttu, että mun kamat on aika usein ollut hihnalta haettaessa varustettu "special security checked"(tai jotain siihern suuntaan) tarroilla varustettuja, eli ne on avattu matkalla. En tiiä mitä vartijat tekis, jos ois lukossa ja haluaisi avata, mutta mieluummin annan niiden tonkia kamat, kun laitan siihen lukon niiden hajotettavaksi.

E

Simple Enough?

Zimtstern

[quote author=TMike link=topic=15942.msg106211#msg106211 date=1162884143]
Täytyy kommentoida kun tulee lennettyä todella paljon.

Eli vailkka raja on 20kg, niin mun kokemusten perusteella siinä on +5kg toleranssi. Eli kun laukku painaa 23kg niin lisämaksua ei mene.  Itse jouduin maksamaan yli 25kg menevältä osalta. Logiikka on ilmeisesti sellainen, että sulla on 20kg laukku + 5kg käsimatkatavaroita = 25kg salittu!?. (mutu)

1. Survo reppuun niin paljon 'käsimatkatavaraan' kuin pystyt. Käsimatkatavaraa kun ei punnita.Lentoyhtiöstä riippuen käsimatkatavaroilla on omat painorajat ja me joudutaan niitäkin kyllä mittaileen. Jos kone ei ole kuin puoliksi täynnä, niin sitten voi katsoa vähän sormien. Eilen alkaneiden tiukentuneiden käsimatkatavararajoitusten johdosta sinne ei kyllä survota kovinkaan paljon ylimääräistä, kun maksimi leveys taitaa olla 25cm (en jaksa tarkistaa Finavian-sivuilta).

Air Berlinillä ylipaino on tosissaan 4e/kg, joka taitaa olla halvimpia ainakin Euroopassa, ne joustaa 22kg saakka, mutta mikäli on 23kg, niin joka kilosta velotetaan eli 3x4e. Riippuen tietenkin vähän lähtöselvitysvirkailijasta, mutta tuo on virallinen sääntö. Muttamutta Air Berlin on selvästi urheilijoiden ystävä, sillä yhden urheiluvälineen (esim. sukset, sauvat ja monot (vai onko ne nyt kengät??), lauta ja monot tms.) saa kuljettaa veloituksetta, mutta ne pitää olla pakattu erikseen ja siten, että käy selvästi ilmi, että kyseessä on urheiluväline. Ei siis kelpaa, jos sanoo, että ylimääräinen matkalaukku on täynnä tennispalloja, että se on saatava ilmaiseksi.

Suksien kuljetus on kuitenkin halvempaa, kuin maksaa ko. painosta ylikiloja (ellei laske jollain megakevyillä suksilla). Esim. Air Finlandilla sukset kulkee 25e/suunta ja ylipainokilot ovat 5e/kg ja tuskin kenenkään sukset painaa sitä 5kg. Suksipussiin saa laittaa monot, mutta kaksista suksista samassa pussissa menee tuplamaksu (mikäli se käy ilmi ja virkailijaa kiinnostaa). KLM:llä riippuen kohteesta sukset kulkee 40e/suunta, mutta mikäli sopii kiloihin, niin ei tule veloitusta ja KLM:llä joustoa löytyy sääntöjen mukaisesti 23kg, mutta mikäli yli sen, niin joka kilosta veloitus. German Wingsillä sukset maksaa muistaakseni 15e, mutta se tuli nyt ihan lonkalta ja joka ylikilo veloitetaan 7e/kg.

Parhaiten välttyy maksuilta, kun 1. on ystävällinen, 2. tulee pahimpaan kiire aikaan, 3. virkailijalla on hyvä päivä, 4. tai sitten niin huono, ettei mikään jaksa kiinnostaa. Virallisestihan virkailijoiden oma mieli ei vaikuta, mutta ihmisiähän mekin vain ollaan. Mutta lohdutuksen sana, kyllä multa ainakin menee helpommin muutama ylipainokilo sormien välistä, mikäli näen, että kyseessä on laskija Wink

t. Matkustajapalveluvirkailija Wink

P.S. Omina kikkoina ollaan käytetty kyllä sitä, että samassa suksipussissa on ollut jopa kolmetkin sukset ja Finnairilla kun erikoismatkatavarahihna on kauempana, niin eivät yleensä punnitse niitä erikseen, mutta muilla em. erikoismatkatavarahihna on yleensä vieressä, joten painonkin näkee aika nopeasti niin halutessaan ja kyllä se aika helposti näkee ihan silmämääräisesti, mikäli pussista löytyy enemmän suksia kuin yhdet.

Zimtstern

[quote author=anttiilmari link=topic=15942.msg106228#msg106228 date=1162890661]

Vielä sellanen juttu, että mun kamat on aika usein ollut hihnalta haettaessa varustettu "special security checked"(tai jotain siihern suuntaan) tarroilla varustettuja, eli ne on avattu matkalla. En tiiä mitä vartijat tekis, jos ois lukossa ja haluaisi avata, mutta mieluummin annan niiden tonkia kamat, kun laitan siihen lukon niiden hajotettavaksi.

EMatkustajapalveluvirkailija jatkaa vielä...

rinkkoihin ja kaikkiin muihin erikoismatkatavaroihin tulee tuo security checked -tarra, koska erikoismatkatavaraa tulee useissa pisteissä kahdesta eri suunnasta ja jotta pysyttäisiin kärryillä, että mitkä on jo läpivalaistu, isketään niihin se tarra. Se ei siis tarkoita, että ne olisi avattu.

Mikäli laukku tms. on lukossa ja muutenkin mikäli matkustajan laukkuun halutaan katsoa sisälle ja LENNON LÄHTÖÖN ON VIELÄ REILUSTI AIKAA, matkustaja kuulutetaan paikalle. Mikäli boordaus on jo alkanut tai muuten vain koneen lähtöön on vähän aikaan tai matkustajaa ei saada kiinni, niin turvamiehet joko avaavat lukot (Samsonitet, Delseyt yms. muut peruslukot aukeavat helposti) tai rikkovat lukot. Lentoyhtiö ei ole vastuussa turvatarkastuksessa rikotuista lukoista (toiset kyllä korvaa ne silti). Suomessa näihin laukkuihin jätetään joku lappu, jossa kerrotaan, että laukku on avattu ja mikäli sieltä on jotain poistettu.