1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
pajute
Käyttäjän pajute kuva
Keskiviikkovapaa - anomatta paras

Keskiviikkoiltaisin Espoon chamonixissa, Aiguille du Solvallan pohjoisseinämällä Refuge de FK37:n herttaiseen pullantuoksuun sekoittuu vahva testosteronin haju – mistä on kyse?

http://winter-consulting.fi/keskiviikkovapaa/

Lisätietoja allekirjoittaneelta tai Henkalta

Keppo

No mutta loistavaa! Kunhan vain lämpötila putoaisi ja Aiguille du Solvallan pohjoisseinäkin saisi valkoisen peitteen.

-jfg-

Tuohan on hauskaa, onko muuten kyseessä myös rinteen osalta keppivapaat iltamat vai urostellaanko vain kahviossa?

Kim Öhman
Käyttäjän Kim Öhman kuva

Todella jees-henkinen juttu! Eipä tarvitse miettiä miten keskiviikkonsa viettää Smile

Henkka

Keppivapaata keskiviikkoa tahi muutakaan kepitöntä päivää emme saa aikaan. Pajuten kanssa ollaan vaan asiakkaina tuolla ja ei siis pystytä noita rataryhmiä siirtelemään.

Toisaalta mitäs muutama keppi haittaa laskijoita, jotka tottuneet railoihin, serakkeihin, metsään/pusikkoon, kiveen/kallioon ja 60 asteisiin seinämiin. Vakavasti puhuen luulen, että mikäli keskiviikko vetää vapaata laskevaa porukkaa mukavasti keskuskin avaa silmänsä ja näkee, että maksavia asiakkaita on muitakin kuin treeniryhmät. Se voisi luoda painetta pitää ratojen määrä vaikkapa vain yhtenä ja tiukasti rinteen reunassa.

Käytiin myös viime lauantaina Hubben (rinnepäällikkö) ja Pajuten kanssa vetämässä moottorisahalla vähän puskaa ja risukkoa nurin. Nyt löytyy risuvapaat linjat ankkurihissin molemmilla sivuilla - siis sitten kun tulee lunta.

Huono uutine on se, että legendaarinen uima-allaskuluaari on metsittynyt umpeen. Tota toi kasvihuoneilmiö teettää.

pertti2

todella asiallista toimintaa, hyvä saada maahantuojia ja kauppiaitakin yhteen laskijoiden kanssa
täytyy lähteä tarkastamaan

-Pera

skiordie

P-tex
Käyttäjän P-tex kuva

uima-allaskuluaari? Missäs siellä sellainen on?

Four and a half feet Red Mountain!

Henkka

Ankkurin yläasemalta tiellepäin. Talon pihan läpi uima-allasta ja huskya varoen. Ei siis laskettavassa kunnossa nykyään. Sen sijaan voi haikata 180 astetta toiseen suuntaan vanhan laskettelurinteen maastoon ja etsiä neitseellistä pyydaa...

pajute
Käyttäjän pajute kuva

Session aloitus on siirtynyt kasvihuone- tai jonkin muun ilmiön takia, joka pitää lämmöt käsittämättöminä. Itsenäisyyspäivänä oli lähes 11 astettä lämmintä! Aloittamaan päästään näillä näkymin vasta ensi vuoden puolella 3.1.2007.

Image is nothing - thirst is everything

Henkka

Eilen (maanantaina 18.12.) klo 16.00 aloitettiin Espoon Nixussa lumetus koko patteristolla. Pakkasta kestäneekin sitten ruhtinaallisesti ihan tähän iltaan asti ja tulevaisuus näyttää säätietojen osalta lauhalta. Onneksi rinteen pintaa on tasoitettu ja tykkejä on aika mukava määrä, joten lunta tarvitaan vähemmän ja kapasiteettia on enemmän kuin mennä aikoina. Nyt vaan pakkasta kehiin niin päästään vapaalle.

niilo

Mä tuun käymään, murtsikoilla, ainoat oikeat freeridevermeet, nähdään.
nimim. raivaajaveteraani

Henkka

Eilen (torstaina) pojat avasi  taas hanat (lumitykkeihin) klo 21.30. Saa nähdä miten sää kehittyy. Kun pysyis pakkanen edes muutaman päivän niin avot...

Henkka

Pakko oli käydä kokeilemassa mäkeä vaikka ei ole vielä auki. Hyvin siinä mahtuu kissan jälkeä laskemaan lähes alas asti, siinä on alhaalla topparina sellainen Lenko-tykki.

Foreca huhuilee torstain ja perjantain väliselle yölle -6 astetta ja Accuweather lupailee siihen päälle reilun viikon pakkasjaksoa. Toivoa siis on, että keskiviikkovapaat voi siirtää baarista mäkeen.

Offareilla oli kyllä uutta lunta, mutta pohjat vielä vähän heikot  Biggrin

vortextat2

Kysymys kuuluukin että onko swinghill siis jo auki tai millon avataan?Kun ei siellä niitten nettisivuilla ainakaan mainita vielä aukiolosta mitään,ainakaan rinteiden osalta.

pajute
Käyttäjän pajute kuva

Ei ole auki, ei. Nousulatu puuttuu.

Image is nothing - thirst is everything

karipv
Käyttäjän karipv kuva

Swinghill:n saitilla oli, että yrittävät avata 27. päivä. 8) Toivottavasti saavat auki, on sitä meinaan odotettukin.

Hei miten on, tietääkö kukaan loppukauden ratatreeneistä eli päivät, jolloin sinne ei kannata mennä?

Henkka

Keskiviikkovapaalle yritettän jo keskiviikkona 24.1. klo 18 HUOM!

Ratatreenit seuraavasti:

Manantai: FK37 junnut+hiihtokoulu, Masters slalom, GRIFK
Tiistai: GRIFK, Masters
Keskiviikko: FK keskis kisat
Torstai: GRIFK+GRIFK
Perjantai: Suljettu (yksityiskäytössä)
La+Su: Ei treenejä

Nämä siis plokattu FK37:n kiertokirjeestä, onko tullut muutoksia - sitä en tiedä.

Asia on kyllä niinkin, että jos noita ratoja kauheasti ujostellaan eikä mennä mäkeen niin enemmän sinne sitten vaan on haalittava rataryhmiä. jostainhan sitä lipputulojakin on saatava. Jos taas muita laskijoita on paljon joutuvat rataryhmät tekemään tilaa. Niin se menee eikä ne siellä kukaan päälle laske.

karipv
Käyttäjän karipv kuva

Juup joop, noinhan se tietty on. Lasken kuitenkin enimmäkseen vahvasti leikkaavalla carving-laudalla pitkäsäteisiä käännöksiä ja jos siellä on kaksikin rataa samanaikaan pystyssä, niin eipä siinä enää mahdu kunnolla kääntymään. Enkä viitsi maksaa hissipilettiä, että pääsee laskemaan tylsää suoralinjaista laskua. Yksi rata on vielä ihan OK.

Henkka

Juu, ymmärrän - ojankaivuu vaatii tilaa. Suositteln lauantai aamuja kun muu Suomi viettää aikaa sängyssä kankkusessa tai ostoskeskuksessa. Tuuhan ensi keskiviikkona raapimaan vakoa mäkeen.

karipv
Käyttäjän karipv kuva

Joo, onhan se tultava. On sitä jo odotettukin. Tulis nyt tälle talvelle vielä kunnolla lunta, niin pääsis laskemaan offi-vermeilläkin, edes vähän alustavasti. 8)

Joo, viime talvenakin siellä tosiaankin käytiin poikain kanssa yleensä viikonloppu-aamuisin laskemassa. On se vaan hyvä mäki!

janneki

Jos ja toivottavasti kun Solvallan Chamonix aukeaa lauantaina niin ilmeisesti aikataulussakin mainittu 31.1 Keskiviikkovapaa järjestetään tuolloin ensimmäistä kertaa. Swinghillin sivuilla ei ole minkäänlaista "agendaa" illalle, eli onko tuosta mitään havaintoa? Lähinnä onko tarjolla carving suksitestejä, ratalautoja, snowscootteja, lentäviä mattoja jne... Lähinnä se, että kannattaako tellumiesten tulla paikalle myös asian vuoksi? Laskeminenhan on se pääasia, mutta kuhan tässä vaan utelen.

-janneki-

Heavy on paskimmillaankin parasta...

Henkka

Siis tarkoitus on pitää eka keskiviikkovapaa ylihuomenna 24.1. klo 18.00 alkaen. Hekan kanssa on sovittu, että raahataan paikalle Skiservicen testisukset (on siinä telluja) ja Cubesportin Arppa tulee kertomaan miten sukset pidetään laskukuosissa reissussa...

Tämä keskiviikkovapaahan ei ole mikään keskuksen järjestämä virallinen ohjelmanumero vaan ihan tälläinen vapaaehtoisten yritys tuoda vähän vapaahiihtäjien ääntä kuuluville täällä syvässä etelässä. Pajute on tässä ollut kantavana voimana ja hän yrittää juuri ratkaista miten ensi keskiviikkona saadaan hissi pyörimään. Virallisestihan keskus aukeaa vasta lauantaina. Keskus luonnollisesti antanut luvan touhulle ja rinnepäällikkö on kybällä mukana. Toi hissi on tuolla sikäli haaste, että tuolla erämaassa on sähköstä pulaa ja lumetusjärjestelmälle ja hissille ei riitä virtaa samanaikaiseen käyttöön.

Potkukelkkoja tahi muita skootteja ei ole tarjolla. Testattava tavara rajoituu siihen mitä maahantuojilla/myyjillä on tarjota ja luonnollisesti lisänä ovat osanottajien paikalle tuomat laskuvehkeet. Yritetään sitten vielä kauden lopulla järkätä viimeisen sessarin päälle saunailta tohon rinnemökin saunaan, joka on muuten siisti ja viimeisen päälle remontoitu.

Pajuten ja rinnepäällikön kanssa vedettiin ankkurin ja hissin välistä puskat veks jotta siitä voi laskea. Ankkurin oikealle puolelle raivattiin vähän laskulinjaa ja lapioitiin sellainen "back-contry-kicker". Tykittäessä lipsahti noille paikoille vähän luntakin joten siinä on jo pientä pohjaa.


Kim Öhman
Käyttäjän Kim Öhman kuva

Mikäs on tämän hetken tieto, saadaanko hissi pyörimään huomenna?

Henkka

Pajute selvittelee. Alashan pääsee tosi hyvin nyt kun kaikki tykitkin on jo siirretty perherinteen puolelle. Me raportoidaan mikä tilanne heti kun selkiää - luntahan siellä on tehtynä ihan homona.

Kim Öhman
Käyttäjän Kim Öhman kuva

Loistavaa, huomenna mestoille ehdottomasti.

janneki

Joo ei siis kannata missään nimessä vetää herneitä nenään kyselyistä. Onhan se hemmetin hyvä juttu että tällaisia joku jaksaa värkätä vaikka agendalla olisi mitä. En minä siis mitään tellusessioita kaipaa vaan hieman ennakkomakua siitä mitä on luvassa. Swinghillin sivuilla sanotiin tosiaan että hissit aukeaa lauantaina ja sen takia en jotenkin odottanut että huomenna olisi tapahtunut mitään. Nyt on kyllä semmonen juttu että hiihtoreissu on niin lähellä että on melkein pakko mennä sinne missä hissi pyörii, jotta saa kyykkyjä alle. Jännityksellä jään seuraamaan tietoa siitä onko Chamonixin toppihissi auki huomenna. Laittakaapa heti kun tiedätte hissitilanteesta niin tietää mihin suuntaa autonkeulan suoraan töistä. Kiitoksia etukäteen!

-janneki-

Heavy on paskimmillaankin parasta...

Henkka

Joo anteeksi ärähdys. Ei tässä herneitä, mutta alkaa hermo olla aika paskana kun viimeksi pääsi mäkeen itsenäisyyspäivänä.

Tossa suksitarjonnassa on sellainen realismi, että noita leveitä lankkuja myydään Suomessa muutama pari vuodessa joten testisuksia ei kauheasti kannata kauppiaiden pitää. Laskijoiden alla olevat sukset ovat turhan usein peräisin Conrad-sedältä tai jostain kaukomailta. Mutta se mitä irti saadaan tuodaan paikalle. Eli ekalle sessiolle Skiservicen varasto - kiitos Heka!

pajute
Käyttäjän pajute kuva

No niin, ensimmäinen Keskiviikkovapaa on tänään, jossa Servisen kamppeet ja Arpan huoltovinkit.  Mäessä on lunta tolkuton määrä ja värkkäsimme eilen Henkan kanssa ns. offaripätkän myös vireeseen. Hissit eivät pyöri, mutta tampparikyyti järjestyy, joten ison maailman tyyliiin....
Tänään  ja kuten myös vastaisuudessa on mahdollista esittäää toiveita mitä värkkejä paikalle yritetään hankkia, aina sen mahdollisuuden rajoissa mitä kullakin kauppialla/maahantuojalla on tarjolla, joten allekirjoittaneelle tahi Henkalle, voi pistää yveetä tai kysellä sitä suoraan Relaassa. Tällekkin päivälle ehtii vielä, koska käyn hakemassa Hekalta värkit iltapäivällä.  Hommahan alkaa tänään klo 18.00.

Tere tulemast.

Image is nothing - thirst is everything

HeMa

Kiitokset järjestelijöille... Vaikka lupailuista huilimatta piti ne käännökset ansaita itse.

Asiasta kuudenteen, Ison Omenan Stadiumissa oli myynnissä FreeRadicalsin Rising DVD-laskuleffaa poskettoman kalliiseen 2.90 Eur hintaan. Saattaa löytyä muistakin Stadiumeista, tai sitten ei.

Henkka

Se on aika hyvä pätkä, varsinkin ne Intiassa kuvatut osuudet, suosittelen.

Pahoillani, että tamppari ei joutanutkaan kuljettamaan meitä ylämäkeen. Reippaastihan ne pojat jaksoi kävellä ja hyvät askelmat potkitte rinteeseen. Eikä muuten mennyt rahaa hissilippuihin. Jatkossa voi sitten valita käveleekö (edelleen ilmaista) vai meneekö hissillä.

Ilmoitelkaahan jos on toivomuksia, että mitä testattavaa yritetään saada paikalle.

HeMa

[quote author=Henkka link=topic=16085.msg113091#msg113091 date=1169729489]
Se on aika hyvä pätkä, varsinkin ne Intiassa kuvatut osuudet, suosittelen.

Ilmoitelkaahan jos on toivomuksia, että mitä testattavaa yritetään saada paikalle.Jep, ja tuolla hinnalla sen kehtaa jo ostaa... Ennen alennusta taisivat pyytää DVD:Stä 24,90 €, joten säätöä tulee mukavat 22 egee.

Jossain vaiheessa Elanin M999 olis ihan kiva päästä koettaan... Kun tuo 100mm keskusta suksikatraasta on vähän heikolla hapella. Ei niinkään väliä onko kiinni sitten tellut tai alpit (toki toivottavaa olis et saisin runnottua randomononi siteeseen :lol:).

Sivut