1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
Juha_74
Käyttäjän Juha_74 kuva
Japani hiihtokohteena

Moi,

Ollaan lähdössä Helmikuun puolessa välissä Japaniin pariksi viikoksi laskemaan. Meillä on auto käytössä joten ajateltiin käydä parissakin paikassa. Suunnitelmissa on rento reissu jossa nousut hoidetaan pääosin skinnailemalla omin avuin. Ainakin alustavasti meinataan majoittautua yöt telttoissa vuorilla sekä matkan varrella jossain halpis mestoissa. Olisi kiva kuulla kokemuksia sielläpäin laskeneilta mm. mihin Japanissa kannattaa suunnata laskemaan ja missä rinkkamatkaaja voi edukkaasti majoittautua.
Olen ymmärtänyt että Naganossa ja Hokkadossa on Japanin isoimmat laskualueet. Missä muualla mahtaa olla hyviä mestoja? Hyviä vinkkejä ja linkkejä otetaan kiitollisena vastaan. Pitää kanssa kaivella jostain tuo Jarkon mainitsema Loska jossa on juttua

Kiitti etukäteen vinkeistä

JK71

Tuo Nagano on osa aluetta, jota kutsutaan nimellä "Japan Alps" ja skinnailtavaa on tuolla varsin isolla alueella taatusti, myös kesällä. Ainakin snowjapan.com 'issa oli juttua joskus aiheesta artikkeliosion puolella, en tarkkaan muista enää, mutta tais olla lumiturvallisuusjutun yhteydessä.
Hokkaidolla on varmaan myös hyviä paikkoja, mutta ainakin keskitalvella usein sen verran kylmää, että saattaa hankaloittaa skinien kiinnittämistä.

Kannattaa varmaan kysäistä tuosta vuorella leiriytymispuolesta Japanin telemarkliitosta, ne tuntuu harrastavan varsin yleisesti muutakin kuin hiihtokeskuksista käsin hiihtelyä.

P-tex
Käyttäjän P-tex kuva

Eikös Hokkaido ole se pohjoisin saari, millä mm. tuo Nagano sijaitsee?!

Four and a half feet Red Mountain!

Juha_74
Käyttäjän Juha_74 kuva

Juu, Hokkaido näyttää olevan pohjoisin saari jossa tuntuu olevan kanssa hyviä laskukohteita.  Olen kanssa ymmärtänyt että Japanin alpeilla tarkoitetaan tuota keski Japanissa  sijaitsevaa Chūbun lääniä jossa mm. Fuji vuori sijaitsee.
Luulen että ajan säästämiseksi suuntaamme kuonomme tuonne Fuji vuorten  suuntaan jotta ehdimme hönöilemään hiukan Osakan ja Kioton lähiöissä rinkat selässä.

Onneksi Japanin telemark liitolla on selkeät veppisivut tuolla internetissä. Tsekkaapas huviksesi -> http://www.ski-taj.org .


Movement

Kannattaa tutustua Hakkodaan: http://www.hakkodapowder.com/index.shtml

Sitten jos Pohjois-saari eli Hokkaido tulee kysymykseen, niin siellä on sellainen mesta kun mt. asahidake.

Mikäli toi Hakkoda iskee, niin me ollaan siellä joskus helmikuun puolivälin jälkeen, laita yv:n niin sovitaan sakesessiot!

www.frbc.fi FreeRide Boot Camp Pallas|Lyngen Lumiturvallisuutta, hyviä laskuja ja loistavaa seuraa.

jjhenttonen
Käyttäjän jjhenttonen kuva

Juttelin aiheesta viime keväänä powderin entisen pt:n kanssa ja se sanoi että Japanissa on maailman paras puuteri, ja että sitä on käytännössä takuuvarmasti. Just sillä alueella mistä se Loskan juttukin oli.

Mika K

Kannattaa käyttää hakua kun asiasta oli aika vastikään juttua. Ja tämän kommentin voi laittaa osastoon kateellisten paneskelua kun ei ite pääse kuluvana kautena oikein reissun päälle Biggrin Ehkä ensi kautena voisi jo tuo Hokkaido olla yks vaihtoehto..

Kannattaa hakea esmes TGR ja TTips foorumeista asiaa jaappania koskien, siellä muistaakseni pari ihan asiallista reissukertomusta on aikoinana ollut. Myös Snowjapanista ja keskusten kotisivuilta saa kaivettua aikalailla infoa irti jos hermo riittää.

Pannaas vielä linkki vanhaan relaan aiheeseen, joka tietty on aika suppea:
http://www.relaa.com/index.php?topic=15369.0

Ja tämä vielä http://www.snowjapan.com/e/index.php jos ei satu olemaan jollekin tuttu.

Läskikymppi Freeride Team

Juha_74
Käyttäjän Juha_74 kuva

Mister Movement,

Olemme Jaappanissa mestoilla Helmikuun puolesta välistä Maaliskuun alkuun jolloin pukkaamme Muncheniin ja sieltä Itävaltaan. Pistetään mailia lähempänä ennen reissuun lähtöä. Ei vielä hajuakaan minne ollaan menossa, jos aika riittävän niin tullaan Hokkaidoon. Muussa tapauksessa jäädään Japanin pääsaaren keskellä olevalle Chūbun alueelle.

pitää kaivella noita teidän hyviä linkkejä.


Chubun alue tummennettuna

Juha_74
Käyttäjän Juha_74 kuva

TGR:stä sekä Snowjapanista löytyy hyvin tietoa nousevan auringon kohteista. Mulla on vielä hiukan auki kohde mutta suosituimmat offari mestat tuntuvat löytyvän Hakubasta, Nisekosta sekä tuolta Movementin mainitsemasta Hakkodasta. Vaikka Niseko ja Hakkoda näyttävät upeilta niin ne eivät tarjoa yhtä paljon korkeuseroa tai jyrkkyyttä kuin Hakuban rinteet Japanin alpeilla.

Huoh, olisi niin paljon upeita paikkoja tarjolla ja itsellä niin vähän aikaa  Smile Me nähdään Tokiossa asuva frendi 16.2. ja lähdetään ajelemaan siitä kohti Naganoa. Jos satutte olemaan siellä päin niin pistäkää messua tulemaan ja käydään kiskaisemassa laskupäivän jälkeen huurteiset Asahit .

Jos Japaniin lähtö kiinnostaa niin pistän muillekin jakoon vastaantulevia topikkeja.
Hakubasta juttua mm. -> tässä, tässä, tässä.

Nisekosta löytyy juttua mm. -> täältä  ja täältä.

Hakkodan puuteriparatiisista löytyy messua mm.  täältä, täältä

Juha_74
Käyttäjän Juha_74 kuva

[quote author=P-tex link=topic=16212.msg107904#msg107904 date=1164352114]
Eikös Hokkaido ole se pohjoisin saari, millä mm. tuo Nagano sijaitsee?!Nagano sijaitsee Naganon prefektuurissa Tokion viereisessä pitäjässä.  Snowjapanissa on kätsy kartta jonka kautta löytää Japsien keskuksia.

Juha_74
Käyttäjän Juha_74 kuva

Lähdemme ensi viikolla ajelemaan Tokiosta kohti Hakubaa. Huomasimme että Fuji vuori sijaitsee ihan matkan varrella joten käymme harrastusmielessä laskemassa sen alas kun kerran siitä mennään ohitse.

Onko joku ollut laskemassa Fujilla tähän vuodenaikaan? Onko tietoa miten Fujin viides yläasema 'Fuji Subaru line' on auki? Ainakin kesäisin Subaru linelle menee tie jonne pääsee autolla. Skinnatavaa alhaalta toppiin on vajaat 4 kilsaa joten auto helpottaisi nousua kummasti. Olisi hauskaa viettää Fujilla yötä ja skinnailla rauhallisesti nautiskellen pari päivää. Emme kuitenkaan aio ottaa telttoja ja makuupusseja messiin joten käydään pikaisesti nousemassa ja laskemassa alas kiveltä. Fuji on shintolaisille pyhä paikka joten eivät varmaan edes katso hyvällä telttailijoita vuorella.

Jos on kokemusta Fujin keleistä niin laittakaahan messua tulemaan.

viller

Oletko yhtään otellut kuvia reissulta? www.photobucket.com , ja sieltä luot omat tunnukset ja laitat (jos mahd.) kuvia esiin. Ihan mielenkiintoiselta reissulta tuo on kyllä kuullostanut.

ape

Hola,
Fujille meniöitten kannattaa varautua tosi korppuun.
Kävin tänään laskeentopista ja kraateri kelit näyttää olevan tuolla tuulisella vuorella.
Isokorkeusero Fujilla kyllä on 1500-1800m riippuu minne laskee.
Kokonaisuutena hieno tönkki.
Sieltä näkyi jonkun matkan päässä Japanin alpeiksi kutsuttua vuoristoa, näytti hyvältä useita yli kolmetonnisia, lunta näytti olevan aika vähän. Ainakin alaosissa vuoria.
Profiilit oli alppimaisia.Sapporo tokio all night long:

Ape

Mikko Piironen

Nonii, Japanin reissu on nyt hoidettu alta pois. Tässä jotain omia ja aamupalapöydästä napattuja kommentteja.

Helmikuun alkupuoliskolla Nisekossa Hokkaidon saarella oli about parisenkymmentä suomalaista. Osa Elämysmatkojen pakettimatkalla ja osa omatoimisemmalla reissulla. Molemmat lienevät aivan toimivia vaihtoehtoja. Reissun suurin kustannus on kuitenkin lennot, joten hintaero järjestetyn ja omatoimisen välillä ei ollut kovinkaan suuri. Ja tietysti Elämysmatkojen konseptin mukaisesti siihen järjestettyynkin voi yhdistellä omia elementtejään.

Niseko on oikein mukava keskus. Riittävästi hiihdettävää parin viikon kiekaukselle ja kylä on täynnä edukkaita ravintoloita. Muutenkin Japanissa kaikki on halvempaa kuin Alpeilla, Lapista nyt puhumattakaan. Japanin kallis hintataso on vain muisto historiasta. Viimeisen kymmenen vuoden aikana deflaatio ja valuutan devalvoituminen ovat tehneet Japanista edullisen meille. Jos keskukseen kyllästyy, niin lähistöllä on myös muuta tekemistä. Useita pieniä keskuksia ja/tai skinnaustsäänssejä löytyy niitä etsiville. Järjestetyt retket ja oppaan palkkaaminen on edullista puuhaa verrattuna Eurooppaan.

Sää Hokkaidolla voi olla jäätävä. Tuuli on yleensä ns. helvetin kova, joten sinänsä ei niin kylmät pakkaslukemat tuntuvat todella kylmiltä. Tosin Snow Japanin mukaan tänään topissa on -18, joten eipä ihme että vähän viluttaa. Luntahan siellä sataa todella paljon. Nyt kylillä oli metrin verta ja topissa reilu kolme ja paikalliset valittelivat talven huonolumisuutta. Edellispäivän jäljet ovat yleensä aamulla pois pyyhityt. Joko uuden lumen ja/tai kovan tuulen vaikutuksesta. Mitään höyhenen kevyttä puuteria ei meille tarjoiltu kovinkaan suurissa annoksissa, mutta semmoista kivaa pehmyttä laskua löytyi kyllä joka päivä.

Nisekossa offareille mennään merkatuista porteista. Jos portit ovat kiinni, niin sitten offareille ei ole asiaa. Jos portit taas ovat auki, niin se ei välttämättä tarkoita, että lumitilanne olisi välttämättä turvallinen. Paikalliset kunnioittavat "oikeutta pehmeän lumen laskuun" niin paljon, että portit ovat käytännössä aina auki. Turvallisuuden varmistaminen jää siis laskijan vastuulle. Meidän mielestä lumipakka tuntui melko stabiililta ja aika vähän siellä onnettomuuksia sattuu. Ainakin siihen nähden, että lähes järjestään paikallisilta offaria laskevilta puuttui kaikki varusteet. Järki kuitenkin täytyy pitää mukana, sillä vyöryjä sattuu (esim. meidän saapumista edeltävällä viikolla) ja itsekin näimme useita tipahtaneita lumilippoja. Lippoista tippuneet isotkaan lumikuutiot eivät kuitenkaan saaneet aikaan isompaa vyöryä.

Itse olen sen verran hyvin kasvatettu, että en mennyt suljetuista porteista tai muutoin kielletyille alueille. Paikallinen ski-patrol on kuitenkin kuuleman mukaan todella tehokas ja lippu lähtee pois melko helposti. Ja kyllä sen patrollin läsnäolo myös näkyi rinteessä.

Ja jos nyt hakeutuu Japaniin asti (jota suosittelen erittäin lämpimästi), niin kannattaahan sitä vähän käydä katsomassa oikeata Japanilaista menoa. Meno Nisekossa on nimittäin melko austraalialaista.

Semmoosta näin alkuun, saa kommentoida/kysellä.

grace

Voi, olisi tosi kiva nähdä kuvia tuolta, jos sinulla olisi laittaa tänne jotain Smile Kuluvana talvena ei pystynyt lähtemään tuonne, mutta jatkossa aion kyllä sinne kiihdyttää...sen verran kovasti kiinnostaa..

En kertonut puoltakaan siitä, mitä näin. -Marco Polo-

Movement

JAPANI ON PASKA PAIKKA. TÄÄLLÄ EI OLE YHTÄÄN LUNTA JA IHMISET KAMALIA: MENKÄÄ TALMAAN.

www.frbc.fi FreeRide Boot Camp Pallas|Lyngen Lumiturvallisuutta, hyviä laskuja ja loistavaa seuraa.

grace

Mitä! Eikö nousevan auringon maa miellyttänytkään.. smaksak...puhuvatkin kummallisesti... :lol:Onhan noita hiihtokeskuksia lähempänäkin..Jos kansainvaellusta sinne pelkäät, niin tuskinpa kuitenkaan..

En kertonut puoltakaan siitä, mitä näin. -Marco Polo-

Mikko Piironen

[quote author=Movement link=topic=16212.msg114521#msg114521 date=1171441211]
JAPANI ON PASKA PAIKKA. TÄÄLLÄ EI OLE YHTÄÄN LUNTA JA IHMISET KAMALIA: MENKÄÄ TALMAAN.Joo, ja sake on pahaa!

Onneks teillä on toisenne Smile

Juha_74
Käyttäjän Juha_74 kuva

Ape ja Mikko, hyvää tekstiä  Smile . Kiva että Fujille pääsee skinnaamalla ja raudoilla pyristelemään ylös saakka. Meilläkään ei ole köysiä ja hakkuja mukana koska pitää saada kuukauden kamat mahtumaan rinkkaan.

Pistetään kuvia tulemaan sitten maaliskuussa kun päästään takaisin himppeen.

P.s. Ape, jos laskut Hakuban alueella kiinnostavat niin tulehan piipahtamaan siellä päin loppuviikosta. Mökissä löytyy aina tilaa yhdelle Suomalaiselle Wink

grace

Ei kun ei kun, minä tykkään Japanista...lasketellut en siellä vielä ole, mutta tulevassa meinaan kyllä kokeilla;) Todellakin kiinnostaa..

En kertonut puoltakaan siitä, mitä näin. -Marco Polo-

Mikko Piironen

Lisättäköön vielä se, että kamaa ei kannata viedä ihan hirveesti mukanaan. Ainakin Nagoyan kentällä olivat aika nihkeitä ylikilojen suhteen. Kolme kiloa antoivat periksi, lopuista olisi pitänyt maksaa. Ensimmäisenä virkailija pyysi noin tuhatta dollaria kiloista. Hetken taskuja ja roskiksia täytettyämme selvisimme kyllä ilman maksuja. Mut käsimatkatavarat ois kyl tainnu narahtaa punnituksessa, mut nyt niitä ei punnittu. Mun kamat olivat reissussa lihoneet noin kuusi kiloa. Tuntuu todella paljolta, niin paljon en tuliaisia ostanut Smile Lisäksi vierekkäisten tiskien vaa'at antoivat eri lukemia. Erään sankarin kamojen osalta bisnestiskillä itse punnittu jo karsittu 19,9 kiloa vaihtui loppujen lopuksi virkailijan punnitsemaan noin 15 kiloon. Ei valitettu.


Grace: en viitannut suhun tolla kommentilla ja jotain kuvia tulee kevväämmällä kunhan vaan ehdin käsittelemään.
grace

Kiitos Blum 3 Jään odottelemaan niitä..

En kertonut puoltakaan siitä, mitä näin. -Marco Polo-

HeppuHei

Moi!

Hyvin samanlaisia kokemuksia Nisekosta myös minulla. Paikka ei ole varsinaisesti mikään alppitykittäjien mesta, mutta parhaimmat jyrkkyydet rittää useimmille. Telluilla pärjää mainiosti ja pakollisia pikkusiirtymisiä ja pois rämpimisiä tekee niillä näppärämmin. Lunta tulee tasaisen varmasti, vaikka (tottakai) tämä vuosi on sielläkin huonompi kuin melkein ikinä. Niin aina...

Köysien ali sniikkailuun ei ketään voi kannustaa, mutta se on aika tavallista. Jos on niin varomaton, että pistööri lähtee perään, ei kannata hypätä jyrkänteeltä lipun menettämisen pelossa. Pekkaporukan pekalle, joka totteli pysähtymispilliä, kehoitettiin vain pysymään sallituilla alueilla. Ajoittain kaiuttimista kuului hassu "uhkaus": Ski right! Come here, and we will take your liftpass away! Strictly off limits -kurut ovat hyvin laskettavia, kunhan katsoo ensin paikan.  Higashiyaman kurun alussa on varottava 15-20 m pudotusta. Sopii toimintaan omalla vastuulla ja hyvällä lumella. Paikallinen huhu kertoi että nuo kielletyt alueet tullaan avaamaan.

Takamaastot korkataan muuten tuollakin melko nopeasti. Ei pidä paikkaansa, että kaikki japanialaiset pysyy rinteessä. Tuulen takia hyvä lumi oli useimmiten vasta puurajan alapuolella ja metsähiihtoahan se yleensä olikin.

Kannattaa käydä. Näkee eksoottisen maan, saa hyvää ruokaa ja kelpo hiihtoakin samalla!

Ps. pienikään (35 kbyte) kuva ei tunnu mahtuvan tänne.

pitkätukka

Hokkaidolle skinnaamaan ?
Jos haluaa laskea syvää ja kevyttä lunta ei tarvii kyllä skinnata nisekon ympäristössä,paljon pieniä hiihto-keskuksia joissa yksi tai kaksi hissiä ja suht helppoja reittejä takas hisseille takamaastoista.Päivän hissilippuihin kuului joissain paikoissa ruoka ja Onsen (kuumat lähteet)

Juha_74
Käyttäjän Juha_74 kuva

Moro,

Kevät on jo pitkällä Naganon alueella. Etelän puoleiset rinteet ovat auringon paahtamia mutta pohjoispuolenrinteet ovat oikein kivassa kunnossa. Eli Hakuban aluetta kehtaa suositella. Ensi viikolla jäiselle Fujille skinnailemaan.

Paikalliset ovat todella kohteliaita ja innostuvat useimmiten höpöttelemään päivän polttavista asioista Smile Hintataso Tokion ulkopuolella on edukasta. Varsinkin syöminen ja yöpyminen ovat euroopan hintatasoon verrattuna edullista. Suksia, tellusiteitä ja muuta ulkoilukamaa täältä saa myös todella edullisesti.
Tässä pari räpsyä lisää Naganon alueelta.

Movement

Hyvän näköisiä kuvia Juhalla. Valitettavasti täällä Hokkaidolla on asiat hieman huonommin. Tällä hetkellä asemapaikkana Furano ja vettä tulee. Huomenna suuntaamme kohti Hokkaidon korkeinta töppyrää Asahidakea. Toivottavasti sieltä löytyy taas pehmoisia kinoksia.

Pahoittelen edellistä viestiä, sakella oli osuutensa asiassa.

www.frbc.fi FreeRide Boot Camp Pallas|Lyngen Lumiturvallisuutta, hyviä laskuja ja loistavaa seuraa.

Terola

Aika lepposan näköistä siivua. Mitenkäs muuten kustannukset, pärjääkö noin minkälaisella budjetilla, jos ajattelis lähinnä matkoja ja majoituksia ts. omatoimihässäkkää eikä ota mukaan pakollisia kuluja(lue sakea)???

Tero Luoma-aho

pekros

No Voe Mahhooton, Juha on sulla mageet paikat menossa :shock:
Ettei vaan purjelautailu jää toiseks... onneks se on kesälaji :lol:

Juha_74
Käyttäjän Juha_74 kuva

[quote author=JUOPO link=topic=16212.msg115226#msg115226 date=1172286233]
Mitenkäs muuten kustannukset, pärjääkö noin minkälaisella budjetilla, jos ajattelis lähinnä matkoja ja majoituksia ts. omatoimihässäkkää eikä ota mukaan pakollisia kuluja(lue sakea)???
Majoitus on huomattavasti edullisempaa kuin esimerkiksi Alpeilla. Lapin hinnoista nyt puhumattakaan. Meillä on mökki Hakubassa hissien vieressä ja hinta on öpaut 17 juuroa juntilta. Eli ei pahan hintaista. Lentäen ja julkisilla liikkuminen ympäri Japania on helppoa ja suht edukasta. Eli ei muuta kuin lentoa tilaamaan ja rinkka selkään Wink


P.s. Pekros, Jep, sormet syyhyävät että päästään taas jäiden lähdettyä rannoilta treenaamaa surffia ja leijaa

Ice Man

Moro Juha,

Kuis on kulkenu? Onko kaikki vielä ehjänä?
Aika hyvän näköstähän siellä on ollu. Noi Alpit tossa näyttää aika vähä lumisilta, mutta tällä viikolla on luvattu sateita.
Jos tiputtelee edes jonkin verran tälle viikkoa, niin eiköhän viikon päästä ole ihan kohtalaiset kelit.

Soittele perjantai iltana Frankfurtista tai Münchenistä jos on jotakin ihmeellistä. Muuten nähdään Münchenin kentällä lauantaina klo 11.

-Z

golf

olisiko hyviä linkkejä mistä etsiä majoituksia, ensi talvea ajatellen

Sivut