1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
tito 75
saanalle gondolihissi sekä rinteitä

kilpisjärveläinen yrittäjä seppo rousu suunnittelee tän tapasta settiä,ja kylpylää , lentokenttää ,  ajatuksia asiasta , minkälaisia rinteitä saanalle pystyisi tekemään ym. :?: , koko juttu löytyy  taloussanomat 24.11. ilmestyneestä numerosta, mitäs jiihenttonen esim. asiasta on mieltä :?:   1029 metriä korkea laakeapintainen tunturi enontekiön luoteiskolkassa,  käsivarren peukalossa, yrittäjiä on runsaan sadan asukkaan kylässä jo kolmasosa väestöstä , kova luku, ei ainakaan yrittämiseen kaadu kilpisjärvi Biggrin

jir

Tohon vaan enää se 300 metrin korotus/300 m. syvä tunneli + luotijunametro Helsingistä Kilpisjärvelle niin saadaan talviolympialaiset. Ja eiköhän louhasta saman tien se tunneli Tallinnaan kun kerran kaivemaan aletaan.

Hercules

Jaahas, niinpä taas. En ota kantaa, kun en ole paikallinen, mutta tässä pari linkkiä joiden kautta asian 'vastapuoliin' voi tutustua:

http://www.metla.fi/metla/esitteet/metsat/malla-saana-2006.pdf
Sisältää mm. kartan alueesta, josta näkyy rauhoitetut alueet yms.


http://www2006.metla.fi/julkaisut/mt/2005/941-koko-julkaisu.htm
Alueellahan asuu myös Suomen ainoa alkuperäiskansa, joka on joutunut vuosisatojen ajan supistamaan elintilaansa. Laaja raportti (n.350 sivua), mutta jos joku haluaa oikeasti tietää missä mennään, niin passaa tutustua.

Sellaistahan se on, mutta onneksi meillä noita hiihtokeskuksia jo onkin. Toivottavasti JJ ja kumppanit saa väsättyä sen hiihtokeskuksen sinne Norjan puolelle (?), niin ei tarvi enää noita suomen tuntureita valjastaa turismille....

Porcus se movet

Anonyymi

Vähän kyllä epäilen että saanalle pistettäisiin pari miljoonaa hissiin :shock: Kyllä meikäläinen ainakin tolle tamokin viritelmälle antaa pisteet. Taitaa rousulla olla liikaa pätäkkää, ei ole kerennyt juomaan kaikkea Hotellikilpiksen "yökerhossa" :lol:

Anonyymi

No juu. Saahan sitä suunitella. Saa nähdä sitten loppupelissä mikä/mitkä suunnitelmat toteutuu. Jottei luulisi että vaan Rousulla on suuria suunnitelmia niin tässä esimerkkiä Tromsasta...

niilo

Helkkarin hieno homma jos saavat kentän. Nyt pitää vaan panna Rousu aisoihin ja joku järkimies vetämään projektia, ei moottorikeskusta, eikä hissejä Saanalle. Vimpan päälle maastohiihtokeskus, vapaalasku, muut lumiriehat, kesälajit luonnollisesti myös. Euroopanluokan luontoliikuntakohde, ylivertainen hiihtokausi namnam. Kuka muuten on jo pitempään hehkuttanut tätä kenttähommaa, aivan ni..o.
http://tinyurl.com/y4lr9a

ShoGun

[quote author=niilo link=topic=16285.msg108126#msg108126 date=1164467869]
Vimpan päälle maastohiihtokeskus, vapaalasku, muut lumiriehat, kesälajit luonnollisesti myös. Euroopanluokan luontoliikuntakohde, ylivertainen hiihtokausi namnam.Minkä helvetin takia? Hiihtäkööt ja lumiriehukoot muualla, jos ei nykyolosuhteet sovi. Euroopanluokan luontoliikuntakohde kyseinen seutu on ilman em. lisäsysteemeitäkin, ei muuta kuin liikkumaan vaan.

// ShoGun

niilo

[quote author=ShoGun link=topic=16285.msg108128#msg108128 date=1164470501]
[quote author=niilo link=topic=16285.msg108126#msg108126 date=1164467869]
Vimpan päälle maastohiihtokeskus, vapaalasku, muut lumiriehat, kesälajit luonnollisesti myös. Euroopanluokan luontoliikuntakohde, ylivertainen hiihtokausi namnam.Minkä helvetin takia? Hiihtäkööt ja lumiriehukoot muualla, jos ei nykyolosuhteet sovi. Euroopanluokan luontoliikuntakohde kyseinen seutu on ilman em. lisäsysteemeitäkin, ei muuta kuin liikkumaan vaan.

// ShoGun


Voi ihmisen käsi, eikö mene kaaliin, että sinne pitää ensin päästä jollain konstilla. Aikoinani kymmeniä kertoja ajaneena tiedän mistä puhun, ei todellakaan nappaa 1300km/siivu. Hetan lennot olleet viimevuodet ihan herrassa, sesonkina viikon välein ja sitä rataa. Lentokentät pelastavat maailman, hiphurraa!

Senni

Taloussanomien jutun ingressissä lukee: "Tänä vuonna joulua viettävät Kilpisjärvellä ensi kertaa myös brittituristit. Matkailuyrittäjät tahtoisivat Kilpisjärvelle oman lentokentän." Juttuun on haastateltu yhtä yrittäjää sekä kunnanjohtajaa (olikohan viisasta antaa lausuntoja Metsähallituksen puolesta?). Paino siis sanalla TAHTOISIVAT.  Vielä en lentolippuja tilaisi.

Anonyymi

[quote author=Senni link=topic=16285.msg108146#msg108146 date=1164476932]
Taloussanomien jutun ingressissä lukee: "Tänä vuonna joulua viettävät Kilpisjärvellä ensi kertaa myös brittituristit. Matkailuyrittäjät tahtoisivat Kilpisjärvelle oman lentokentän." Juttuun on haastateltu yhtä yrittäjää sekä kunnanjohtajaa (olikohan viisasta antaa lausuntoja Metsähallituksen puolesta?). Paino siis sanalla TAHTOISIVAT.  Vielä en lentolippuja tilaisi.No tuo Taloussanomien otsikkohan kertoo kaiken: "Kilpisjärven matkailu kaipaa omaa lentokenttää"
Ei sinne sitä olla sinne (vielä) rakentamassa. Tarve on olemassa ja matkailu sitä kaipaisi.

jjhenttonen
Käyttäjän jjhenttonen kuva


Sinne vaan saanalle kabin banan. Ha ha haa!

markkuj

Eikös Hetan lennot ole tänä vuonna paremmassa jamassa kun koskaan ennen? Vissiin hiihtokaudella joka päivä vuoro jollain Finnairin halpakumppanilla Hiki-Vantaalta.

Sittenhän siellä on kenttä alle 2 tunnin bussimatkan päässä Tromssassakin. Pistäisivät paukkuja Tromssa-Kilpisjärvi bussiin. Se bussi on sellainen kulkuväline josta ei yhtään tiedä millon se kulkee ja millon ei. Yleensä kun hiihtokaudesta puhutaan niin ilmeisesti ei. Turistienkin kuljettaminen Tromssan kautta ja Tromssan hyödyntäminen voisi olla Kilpisjärven turismin kasvattamisen kannalta ihan hyvä vaihtoehto. Ei sitä rahaa ylihintaseen Norjaan liikaa karkaisi vaan suurin osa päätyisi sillonkin Rousulle. Tromssa on kuitenkin asteen verran viihtyisämpi ja kauniimpi kuin joku Kolari, Kittilä tai Muonio joiden kautta ihmiset sinne nyt pitää muutamaksi päiväksi roudata. Hyvä bussiyhteys Tromssasta voisi ainakin tuoda Etelä-Norjalaisia Kilpparille. Etelä-Norjalaisissakin riittäisi Rousulla rahastettavaa 10 vuodeksi ja niitä ois helpompi haalia kun Kilpparilla on maine Norjassa jo valmiiksi.

niilo

Etkö marrkuj ymmärrä, että juuri kentän avulla Kilpinen on mahdollista pelastaa Rousun tapaisilta moottorikeskusmiehiltä, saadaan Euroopasta ja Espoosta laatutietoista porukkaa koneilla suoraan tontille.

ShoGun

[quote author=niilo link=topic=16285.msg108131#msg108131 date=1164472081]

Voi ihmisen käsi, eikö mene kaaliin, että sinne pitää ensin päästä jollain konstilla. Aikoinani kymmeniä kertoja ajaneena tiedän mistä puhun, ei todellakaan nappaa 1300km/siivu.Jos ei nappaa, niin sitten ei nappaa. Jos sinne haluaa, niin sinne pääsee, ilman lentokenttääkin. Se ei taida mahtua sinun kaaliisi?

Itsekin olen ajanut sinne useita kertoja, enkä pidä sitä ongelmana. Itsepähän olen sinne halunnut. Jos mua noin paljon matka vituttaisi, hakeutuisin varmasti mielummin johonkin lähimetsikköön retkeilemään.

// ShoGun