1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
viller
Zillertalin nykytilanne?

Viikon päästä on lähtö Zillertalin alueelle, ja tässä nyt aloin mietiskelemään mites offarit ovat kunnossa siellä päin? Mayrhofen taitaa olla se lähin keskus, mutta auto kulkee, joten muistakin lähimestoista olisi kiva kuulla kokemuksia!

veikkonen

Zillertalissa ei autoa välttämättä tarvitse, vaikkakin offarit eivät ihan kylällä sijaitse. Suosittelen hintteriä jossa jäätikön ansiosta on ainakin varmasti lunta. Pari viikkoa sitten oli vielä aika surkea lumitilanne jopa lumetetuissa rinteissä, offareita ei käytännössä ollenkaan.

rolleh

Tällä hetkellä on ihan turha unelmoida offista. Edes jäätiköllä ei ole muuta kuin tuulen puhaltamaa korppua. Rinnelasku on koko laakson pituudelta kunnossa, mutta aika tekemistä on, jos haluaa käännöksenkin tolppien oikealla puolella tehdä.

Viikossa tosin ehtii tapahtua paljon. Ainakin jäätikön suhteen. Sadetta on luvattu huomiseksi ja tiistaiksi lumirajan noustessa 1300 metriin.

viller

Tänään näytti Innsbruckissa sataneen lunta, ja me taidetaan mennä launtaina vetämään Stubai Gletcheriin tsekkaamaan heidän antinsa, joka viimevuonna oli loistava.

Onko tilanne siellä päin rolleh muuttunut yhtään? Pidetään peukut pystyssä.

pt80

Viime viikonloppu Stubain jäätiköllä.. Rinteet oli loistavassa kunnossa ja sunnuntaina pyrytti aikalailla lisää lunta sinne ylös..

Offareista en osaa sanoa, kun en sinne uskaltautunut.. Smile

Railma

Kaveri jäi Zilleriin minä jouduin käväistä pari päivää Suomessa töissä Sad ja yllätys, yllätys! Heti kun lähtee pois niin lunta kuulema alkoi satamaan!!

Ei lunta hirveästi ole tullut mutta jotain laskemista siellä kummiskin on, kuulema...

Onneksi olen lähdössä takaisin :lol:

rolleh

Joo, tiistaina tuli tosiaan pari kolkyt senttiä lisää joka paikkaan. Lämmin kuitenkin on, joten purkaksi on mennyt vähänkin alempana. Jäätiköllä taas tulee - tai siis ainakin tänään tuuli - kaiken tuulipaakuksi. Muutamista paikoista saatiin vähän pehmeämpiä käännöksiä, mutta etsimällä sai etsiä. Aika uusi fiilis Tuxissa...

Tulevaisuus on valoisa eli ei ole lumisateita näkyvissä. Tosin eihän sitä koskaan tiedä.

viller

Terveiset aurinkoisesta Zillertalista.

Eilen käytiin Stubaer Gletcherissä, ja puuteria ei juuri ollut. Muuten kyllä kelit suosivat, kuten näyttävät suosivan, jos ennustuksiin uskoo. Tänään kokeiltiin tuo Hochziller ja erityisesti Hochfügen, jossa tosiaan olisi potentiaalia vaikka kuinka kunhan sitä lunta vain olisi lisää.  Helpoimmiten saavutettavat offarit kun olivat paremmin pakkautuneita, kuin itse viereiset rinteet.

Huomenna käydään Hintertuxen kokeilemassa, mutta puuteria ei tuoltakaan reissulta juuri voida odottaa.

hvesalai
Käyttäjän hvesalai kuva

Viikko Zillertalissa takana ja helposti saavutettavaa offaria riitti laskettavaksi joka päivälle. Smile

Viime vuonna Verpparissa olleelle Zillertaalerit tuntuivat hyvin oudolta sakilta. 99,9% muista laskettelijoista ei poistu lanatulta rinteeltä koskaan ja seuraavat 0,09% vasta kun joku muu näyttää esimerkkiä ja avannut reitin ensin. Edes rinnekarttaan katkoviivalla merkityt semi-offarit eivät saaneet rinteisiin pakkautuneita brittejä, venäläisiä ja hollantilaisia innostumaan, vaan nekin jätettiin suosiolla suomipojille (toinen ryhmä joka tavattiin hortoilemassa sukset olalla rinteen ulkopuolelta oli rakkaita naapureita lännestä).

Paikan ehdottomana erikoisuutena oli vuoristo-oppaat (Everest, tjsp), jotka eivät halua lähteä offareille, jos puuteria ei löydy nivusiin asti ilman nollahaikkausta.

viller

Minkä tyyppistä offaria sait laskettua ja missä? Kunnon puuteria en mistään löytänyt.

Tosiaan kyllähän tuolla on tehty noita semioffareita, joihin nuo 1vko-vuodessa-vuokrasuksilla-k***päät eivät mene, ennen kuin nuo offarit ovat muuttuneet laskujen määrän takia perusrinteeksi. Tosiaan missään muualla en ole nähnyt näin huonotasoista massaa, kuin täällä Zillerissä. Muutama laskija meinasi tulla selkään kun odottelin kaveria rinteen reunassa näkyvällä paikalla.

Oli myös aika näky kun jotkut täysin aloittelijoilta näyttävät uskaltautuivat Penkenin Harakiriin(Itävallan jyrkin rinne), ja tulivat lumipilvenä alas. 10 vuotta olen laudalla mennyt aktiivisesti, eikä tuo jäinen 78% jyrkkyydeltään oleva rinne ollut minullekkaan helppo.

justus

Pohjia ei kyllä löydy riittävästi kuin Hintertuxilta. Sielläkin peruspaikat puhki, mutta pienillä haikeilla saatiin viime viikolla ihan ok kurveja. Jengiä vaan tuntuu Zillertalissa/Tuxertalissa olevan niin "mukavasti", ettei oikein välillä sekaan mahdu, tosin pienellä haikkirykäisyllä niistä kyllä pääsee eroon.

rolleh

Nykytilanne aikaisempaa parempi. Viileämpää saisi olla ja jotain olisi kiva välillä nähdä, mutta on se vaan mukavaa, että on edes jonkinlaista lunta tänäkin talvena.

Railma

Etsivä löytää Biggrin

rolleh

Eipä tartte enää hirveästi etsiä. Jollain kopilla ylös ja siinä se on.

arzie

Jatketaan vanhaa ketjua. Onkos siel Zillertalissa ketään paikalla jol ois infoa paikallisesta offaritilanteesta? Huomenna tosin tullaan itekkin paikanpäälle, mut saa kertoo silti.