1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
erp
Itävallan kohteet

Tarkoitus olisi 'poiketa' Itävallassa laskemassa muutaman päivän, maksimissaan noin viikon ajan, pääsiäisen aikoihin. Mitä kohdetta suosittelette? Innsbruck on tämänhtekisen suunnitelmamme mukaan reitin (autolla italiasta suomeen) varrella, joten joku kohde siitä lähistöltä saattaisi tulla kyseeseen. Isoissa kohteissa on tietty puolensa, mutta pienempi, vähemmän ruuhkainen ja halvempi kelpaisi myös mainiosti.Mikä on hintataso noin karkeasti noihin aikoihin (liput + majoitus)? Majoituksessa halpa = hyvä. Kamojen roudaaminen matkan aikana on myös hankalaa, joten missä hintaluokassa suksivuokrat ovat tuolla päin maailmaa? Kamojen (suksien) ostaminen saattaisi myös tulla omalla kohdallani kyseeseen...

moikari

pääsiäinen on tänä vuonna huhtikuun puolessavälissä, joten lumet on aika varmasti vähissä alpeilla ja paikat ovat tod.näk jo kiinni..... kannattaa valita joku paikka jossa pääsee laskemaan jäätiköllä eli kannattaa katsella jo "kesähiihtopaikkoja"

T: Mikko

Kyl tosta voi laskee, siitä on jo joku menny....

Lucifer

moikari wrote:
pääsiäinen on tänä vuonna huhtikuun puolessavälissä, joten lumet on aika varmasti vähissä alpeilla ja paikat ovat tod.näk jo kiinni..... kannattaa valita joku paikka jossa pääsee laskemaan jäätiköllä eli kannattaa katsella jo "kesähiihtopaikkoja"

Fiksun matkan päässä Innsbruckista on ainakin Stubain mestat. Siellä on jäätikkökin. Tietysti jos tulisitte Timmelsjochista rajan yli (ei kaukana tolta reitiltä), siis jos se on auki, voisitte pysähtyä laskemaan Söldeniin. Siellä on rinteitä auki varmasti vielä huhtikuussakin.TB

Lux F.

Anonyymi

Hiukka Innsbruckista eteenpäin ja tiukka oikea. Zillertalista löytyy majoitusta ja laskettavaa. Laakson perällä Hintertuxista lumikaan ei lopu.Heti Brenneron jälkeen ja tiukka vasen. Stubaital on paikan nimi ja lumi ei lopu sieltäkään. Stubai tuntemattomampi suomalaisille, mutta MC tason paikka ja kesän treenipaikka monille.Söldeniin on jo hieman pidempi koukaus, samoin Ischliin. Tosin ajallisesti nyt niin pitkä ajomatka ole, kilometreissä alle 100 km koukkaus.www.bergfex.at ja www.tyrol.com , sieltä pitäisi löytyä pinetä infon poikasta. Ei se lumi mihinkään sieltä pääsiäiseksi lopu. Valitsee kohteen, jonka huiput ei lopu 2000 metriin.Riippuen mistä Italiasta sitten lähteekin, mutta laskun kannalta valitsisin reitin Sveitsin kautta. Milanosta suoraan ylös ja kohteeksi esim. Engelberg. Lumi on parempaa ylhäällä, samoin Verbier on parhaimmillaan tuohon aikaan vuodesta. Italian puolella halpa majoitus Cerviniasta ja laskua varmasti hyvissä olosuhteissa Matterhornin juurella.

horst

Tohon aikaan tosiaan Stubai on ainoa varteenotettava mesta, se on vaan aika loiva ja tylsä paikka... plus parkki ja paippi ihan syvältä...jos ihmeitä sattuu et lunta ois viel pääsiäisen aikaa tänä vuonna tai et on muute aikasemmin liikkeellä, ainaki nordkette/nordpark, axamer-lizum ja schlick on käymisen arvosia mestoja. ne kaikki on salettiin parempia ku stubain jäätikkö. hyviä freeride spotteja on aksussa sen junan alla ja schlickissä siellä "sääkameraharjanteen" takana. kettellä überall.halpaa majoitusta vois olla tarjolla ainaki kranebittenin campingissa. sieltä voi vuokraa esim. asuntovaunun suht. koht. erittäin halvalla. mesta löytyy ibk:n lentokentältä joku 3km länteen. opasteet on hjuvat.niin ja jos niitä laskukamoja meinaa ostaa, niin hinnat on tohon aikaan varmasti halvemmat ku suomessa ikinä missään alennuksissa. mut todennäkösesti lähes kaikki kamat tai ainaki hyvät on jo myyty pääsiäiseen mennessä ja kaupat on täynnä kiipeilyromua ja uikkareita.

Anonyymi

Stubai, Axamer jne. tietty juuri Innsbruckin lähettyvillä.

Hintertuxissa lunta riittää sata varmasti, koska on jäätikkö. Rinteetkään ei mitään aivan helppoja. Kuka sitten mitäkin parkkeja ja hyppyreitä hakee. Olettaisin ettei kysyjä ainakaan juuri paipin sijainnin tai hyndien perässä ollut.Pääsiäisen aikaan ei kannata miettiä Innsbruckin lähimäkiä, joissa ei muuten suomituristit koskaan käy, vaan kunnon keskusia.Kamppeiden ostosta sen verran, ettei ole sitten pienintäkään järkeä edes miettiä ostavansa kamoja jostain kaupungin urheilukaupoista. Suosittelen keskusten kauppoja ja varsinkin jäätiköllä tai väliasemalla olevien vuokraamojen/kauppojen tarjontaa. Italiasta, juuri tällaisesta kohteesta saa kamat halvemmalla kuin Itävallasta. Kuluvan kauden poistuvat mallit saa kantaa -50 -60% alenuksella, koska kyseisissä paikoissa halutaan pitää esillä uusimmat mallit.

Harkinnan arvoista on ostaa testisukset. Esim. testaat vaikka useampaa eri merkkiä ja mallia, sitten kun mieleiset löyty niin hierot kaupat testaamastasi parista.

Itse ole ostanut näin keväällä ja kesällä. Kaverini osti samalla tyylillä tammikuussa Tuxin jäätiköltä.

horst

ai mitä kunnon keskuksia? ai ku ei suomituristit käy ni sit ei oo kunnon keskus Smile no ei vaa, kukin laskekoon mis haluu... mut tosi näädät kärppää aina oikeilla spoteilla Winkniistä kaupunkien kaupoista kuiteki täytyy viel sanoo, et kyl niitä kannattaa tsekkailla. en sit tiedä kuin halvalla jostain jäätikön inter sportista niitä kamoja irtoo, mut esim. viime helmikuun alussa ibk:ssa Herviksessä sen kauden Burton Custom +cfx-siteet +Ruler kengät makso yhteensä 530 egee vrt. pelkkä dekki Suomessa sillo 700 euroo. ainaki insbruckissa ne alennukset alkaa normaaleissa urheilukaupoissa helmikuun alussa ja spessu lautakaupoissa sit kuun lopulla. tosiaan pääsiäisen aikaan alkaa oleen jo ei-oota laskukamojen suhteen...

Hmm

horst wrote:
tosiaan pääsiäisen aikaan alkaa oleen jo ei-oota laskukamojen suhteen...


Aika pitkälti noin. Aikasemminkin loppuu jollei satu olemaan ihan hiihtokeskusten lähellä. Analogi F2-piipperi, lyhyt Ortovox-lapio ja sondi maksoi muistaakseni yht 200€ joskus maaliskuussa.

"Well, I'll say this: climbing can kill you, but women can destroy you. There's a big difference, y'know." — Derek Hersey