1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
Lassse
Zillertal - Mayrhofen

Terve!

Ensi kaudella olisi tarkoitus laskea kyseisellä alueella ja majapaikaksi olen harkinnut Mayrhofenin kylää. Majoitus vaan näyttää olevan aikamoinen ongelma tällä hetkellä. Nettiä selattu jo hyvin ja täältäkin luettu vanhoja ketjuja. Majoituksen ei toki ole pakko olla juuri Mayrhofenista, mutta se vaikuttaa omiin tarpeisiin pätevimmältä.

Mestoilla olen 03.01.2008-19.02.2008, joten olisiko alueelta (Zillertal) tarjolla kimppamajoitusta tai jotain halvempaa ratkaisua, kuin ne perus bed 'n breakfast -mestat. Suomalaisia kausilaisia paikalla varmasti majailee jonkin verran ja jos kiinnostaa ottaa nurkkiin yhtä ylimääräistä laskijaa kyseisenä aikana, niin ei muuta kuin yhteydenottoja!

Matkaan olen lähdössä yksin, joka sekin tuottaa pientä ongelmaa majoituksen kanssa. Kannattaako kyseisenä aikana varata majoitus etukäteen koko ajalle vai kannattaako haistella paikan päältä jotain halvempaa ja varata etukäteen esimerkiksi vaikka viikko tai muutama päivä?? Aika ei kuitenkaan taida olla se kiireisin sesonki? Käytössä ei ole autoa, joten majapaikan tulisi olla suhteellisen keskeisellä paikalla. Pieni kävely tai julkisilla sompaileminen ei toki tuota ongelmaa.

Tähän saa laittaa muitakin vinkkejä ensikertaa alpeille pidemmäksi ajaksi matkaavalle ja toimempiteitä ja asioita, jotka olisi hyvä ottaa huomioon ennen matkaan lähtö ja matkalla. Vinkkejä ja kokemuksia Zillertalin alueelta saapi myös laittaa.

Vastauksia ja yhteydenottoja voipi laittaa tähän alle tahi meiliin osoitteeseen olriix@gmail.com

janneki

Viime viikolla tuli haettua kämppää ja omalle kohdalle tuli ennemminkin runsauden pula. Tosin haussa oli majoitus pariksi viikoksi. Tietty riippuu budjetista ja tarpeesta, mutta postia tuonne:

info@mayrhofen.at

Tarkat speksit mukaan eli milloin tarvitsee, minkälaista ja mistä. Niillä on kait jonkinmoinen sähköinen ilmoitustaulu siellä. Tarjouksia tippui neljä päivää joista sitten löytyi omiin tarpeisiin sopiva. Mayrhofenissa hinnat näyttävät olevan jonkin verran kalliimmat, mutta toisaalta aika eri luokkaa kuin esim. Verttilässä tai muualla Sveitsin puolella (isommissa paikoissa).

-janneki-

ps. meille ei oikein mahdu  Biggrin

Heavy on paskimmillaankin parasta...

Eads

itse laitoin pari kautta sitten meiliä tyyliin jokaiseen majataloon/hotelliin mayrhofenissa, että tarvin jonkun pikkuluukun, ei mitään väliä millainen, kunhan on katto pään päällä. Aika monta vastausta sainkin, laidasta laitaan, ja loppujen lopuksi yhden hotellin omistuksessa olevasta hevostallista (:D) löytyi huone, 200egeä/kk oli hinta. sänky, tv, suihku käytävässä. Oli noin 300metrin päässä Penkenin päähissiltä, 100metriä Hintertuxin bussille. Koitin tsekata löytyykö multa yhteystietoja sinne vielä, en tähän hätään löytänyt, laitan meiliä sulle jos löydän.

rolleh

Tuolle aikavälille tosiaan löytyy aika varmasti majoitusta, joten jos ei täältä käsin löydy mielestäsi sopivaa, niin voi  aika huoletta lähteä riskillä paikan päälle vaikka ensimmäisen viikon varauksella pelkästään.

Jos haluat vähän kauemmaksi MRH:sta, mutta kuitenkin arvostat autottomana helppoa pääsyä mestoille, tsekkaa Zillertalbahnin pysäkit ja niiden läheisyys (www.zillertalbahn.com). Käytännössä kylät, joilla ei ole omaa kabiinia ainakaan keskellä kylää, ovat edullisempia majoittua. Juna vie kuitenkin nopsasti eri suuntiin ja hinta sisältyy hissilippuun. Esimerkkinä vaikka Ramsau (joo ei se sama, missä hiihdetään väkisin), joka on MRH:sta seuraava pohjoiseen. Junalla pääsee alle vartissa parille eri kabiinille ja bussilla myös Penkenbahnille ja Horbergbahnille. Jos lunta riittää, niin Shellin takaa lähtee lisäksi yhden hengen Ramsberglift.

NoEsteemi

Kröhäm, kaikkihan on taas rahasta kiinni. Jos on euroja latoa niin löytyy parempaa kuin latoa  eikä tarvitse keskittyä niin paljon etsimiseen.

Zillerissä(kin) "kaikki" majoitus jaetaan turistitoimistojen kautta, ja meininki on aika vuorokausihinnoittelupohjainen. Pitempiaikaisen majoituksen löytäminen viime kaudelle oli tosi kivistä hommaa, meilattiin varmaan 100 paikkaan + turistitoimistoihin, englanniksi ja babelfish-saksaksi ilman suurempaa menestystä. Löydettiin sitten tsägällä eräs opas joka majoitti meidät alakerransa pieneen huoneeseen (oma suihku ja keittiö) 500 e /kk eli vähäsen edukkaammin kuin Helsingissä asustelee.

Zillerissä on aika paljon laskupaikkoja, ja laajalle levinneenä. Ja täytyy sanoa että uuden lumen päivinä ilman autoa ois harmittanut. Mielummin tietenkin liikkuisi bussilla / hisseillä suoraan rinteeseen, mutta meidän majoitus Penkenin ala-aseman vieressä oli kyllä sellainen että jos aamusella haluaa aikaisin mäkeen, niin melkeinpä se tapahtuu autolla (Penkeniä lukuunottamatta). Siinä mielessä autottoman kannattaa kyllä hakea majoitusta läheltä ala-asemia. Itse taipuisin Mayrhofeniin (voi olla vaikea saada järkihintaista kämppää + turistimassat kaduilla saattaa haitata jotain) mutta se on bussiliikenteen solmu, tai ylemmäs kohti Hinter-tuxin alueita jossa on lumivarmaa ja paljon tekemistä,  tosin myös tuulivarmempaa ainakin ylhäällä.  Eggalmin alue + sitä vastapäinen Mayrhofenin puoleinen alue (jonka nimeä en tähän hätään muista) Mayrhofenin ja Hintertuxin välissä toimi viime kaudella aika heikolla lumella, joten en ehkä siihen makuupussiani laittais.

Jos sellasta suksivaellustyylistä touhua enemmän janoaa, niin Penkeniltä niin ylös kuin pääsee (enpä huippua muista nimeltä, mutta kartta valoittaa...), ja sieltä kohti Hoch Fügeniä. Tai Hoch Fügeniltä vastaavasti ylimmän huipun taakse josta aukeaa paratiisi (joka ikävä kyllä löydettiin vasta loppukaudesta Sad ). Sieltä pääsee sitten busseilla ja junalla takasin Mäyrähoviin. Ihan parissa tunnissa...

Onnea kämpän ettimiseen!

rolleh

[quote author=NoEsteemi link=topic=19368.msg128349#msg128349 date=1190020076]Eggalmin alue + sitä vastapäinen Mayrhofenin puoleinen alue (jonka nimeä en tähän hätään muista) Mayrhofenin ja Hintertuxin välissä...Rastkogel. Tosiaan erittäin heikolla lumella ihan koko talven. Tuuli vei, eikä tuonut mitään takaisin.

[quote author=NoEsteemi link=topic=19368.msg128349#msg128349 date=1190020076]niin Penkeniltä niin ylös kuin pääsee (enpä huippua muista nimeltä, mutta kartta valoittaa...)


Horberg? Se on ainakin sinne Hochfügeniin päin. Siihen väliin jäi tosiaan aika hyvä pätkä maastoa. Tuli ihailevasti katsottua etäältä, mutta ei lähdettyä. Niin kuin moneen muuhunkaan paikkaan. Toisaalla sitten sitäkin enemmän.

Lassse

Jeeeess!!

Kiitoksia kaikille vastanneille!

Nyt on meilattu noi turisti-infot läpi ja kateltu tarjoukset läpi. Ennen kun aloitan meilaamaan suoraan joka ikiseen majataloon ja hotelliin Mayrhofenissa, niin olisi vielä pari lisä kysymystä:

Miten Hippach niminen alue/kylä sijoittuu? kaiketi aika lähellä tota Mayrhofenia vai..? jaksaakos sieltä kävellä aamusella hissille tai illal kauppaan? Mitenkäs juna- ja bussiyhteydet sieltä?

En ainakaan vielä ole saanut mitään yyberhalpoja tai vastaavia tarjouksia mitä tuossa yllä mainittiin. Eli nyt kannattaapi varmaan alkaa kuumottamaan yksittäin niitä majataloja? Voiko noilta tinkiä tai pyytää alennusta tjs.?  Biggrin

Ja muutenkin saa laittaa lisää faktaa ja tietoa alueesta tai majoituksesta tai melkein ihan mistä vaan aiheeseen enemmän tai vähemmän liittyvästä!

Vode

Hippachista ei jaksa kyllä ihan kävellä hissille, lähikylä Ramsaussa on ainakin kaupoja, Zell am Ziller on jo isompi kylä, mut nekään ei oikein ole kävelymatkan päässä. Se (Hippach) kun on hieman syrjässä pääreitiltä, en oikein suosittelis ilman autoa tuohon kylään majoittumaan. (Mieluummin majoittuisin pääväylän varteen, Ramsau tms, jos ei ihan Mayrhofenista löydy) Bussit varmaan kulkee (aikataulut löytyy netistä, samoin kartat jne...) ja lyhyehkö matka sieltä on ainakin Horbergin hissille, joka nostaa Penkenille oikeestaan paremmin, kuin varsinainen Penkenbahn. Lisäks se on kohtuumesta operoida Kaltenbachiin/Hohfügeniin + Zillertal Arenalle. Huonoa on se, että Hinterux on kyllä kohtuupitkän matkan päässä...

"Aina kannattaa lähteä."

pt80

Tosiaan jos Hintertuxille mielii, niin suosittelisin kattomaan vielä Mayrhofenin takana olevia paikkojakin. Esim Finkenberg tms.. Bussilla pääsee nätisti jäätikölle, ja Penkenille nousee suoraan kylästä.

janneki

Yritin selailla näitä Mayrhofen threadeja, mutta en löytänyt oikein mitään sen kummempaa keskustelua paikoista ja hiihdosta noilla mestoilla vaan pääasiassa jutustelua majoituksesta.

Olemme lähdössä tuossa kuun vaihteessa paikanpäälle ja olisinkin kaipaillut hieman "hinttiä" ja "tipsiä" mistä voisi löytää tietoja mansikkapaikoista. Olisko Maijjerin kävijöillä antaa reitti-/laskuehdotuksia vai pitääkö paikanpäältä etsiä joku paikallinen jugend-horst joka neuvoo?

Kiitoksia etukäteen.

-janneki-

Heavy on paskimmillaankin parasta...

Skieer

Simmut auki, niin kyllä laskettavaa löytyy  Biggrin

Herra Hulju

kun pääset mayerhofiin, kävele seekers nimisen kaupan/huollon alakertaan kysymään vinkkejä. FENKY niminen jamppa toimii oppaana laaksossa ja koko kaupan henkilökunta tuntee laakson täysin. en tiedä hinnoista, mut kun ne kuulee, että oot suomesta, ne joko juoksee kovaa karkuun tai ottaa avosylin vastaan ja saattaa näyttää jotain laakson helmiä...

www.theseekers.at tai suorilta Fenky@theseekers.at

Herra Hulju

zori.
siis www.theseeker.at tai www.fenky@theseeker.at

hvesalai
Käyttäjän hvesalai kuva

[quote author=janneki link=topic=19368.msg136132#msg136132 date=1199726393]
Olisko Maijjerin kävijöillä antaa reitti-/laskuehdotuksia vai pitääkö paikanpäältä etsiä joku paikallinen jugend-horst joka neuvoo?Olin paikalla viime vuonna. Siinä mielessä hauska paikka, että eipä ollut kuin yksi toinen ryhmä (ruottalaisia) jotka laski offeja. Eli ei ollut kovin kiire minnekään.

"Horst" on varmaan hyvä valinta, tosin yksi niistä ei suostunut meille oppaaksi, kun oli kuulemma "niin huono lumi". Itse löydettiin ihan hyviä mestoja ja ihan ok lunta.

Multa löytyy alueen topo (Alphenvereinskarte 35/1) jos haluat lainata ja lupaat palauttaa. Siinä on toi Tuxin jäätikkö.

Oikeille offeille ei siis päästy, mutta tässä muutama rinteenvierus -- jotka on kaikki kyllä niin itsestäänselviä, että hävettää edes niistä puhua:

Jäätiköllä:
- kabiineilla (3 kpl peräkkäin) ylös Gefrorne-Wandille (jäätinkön korkein asema). Kurun/puron pohjan näkee toisesta kabiinista kun kattelee vasemmalle. Mestoille pääsee kun laskee kolmannen kabiinin ali noin sen puolesta välistä. Eli kun lähtee huipulta laskee eka luoteeseen ja sitten kaartaa tiukasti oikealle aina kun voi. Sitten vaan lasketaan niin alas kuin lunta riittää, eli ainakin toisen kabiinin ala-asemalle.

- olperer2-ankkurilla ylös, siitä sitten laskusuunnassa oikeaan mahdollisimman korkealla pysyen ja railoja varoen. Kun sitten tulee sen ison järkäleen luo, ottaa laudan/sukset kainaloon ja kiipeää ylös, harjanteen yli ja laskee alas 3er schlegeiss-hissille. Sieltä hissiltä oikeastaan näkee paremmin, että mistä pitikään tulla alas. Siinä riittää linjoja. Paras linja tulee alhaalta katsoen ihan vasemmalta, melko jyrkkä -- älä putoa kallioilta.

- kaserer1-ankkurilla ylös, hissistä pois oikealle ja siitä harjannetta pitkin (länteen) kunnes tulee hyvä kohta lähteä laskemaan (huom: harjanne todella kapea ja toisella puolella paha pudotus). Lähde lojottelemaan, laske käserer2-hissin poikki ja ihan sinne vasempaan reunaan. Siitä sitten alas jollekin hissille.

Hochzillertal-Kaltenbach:
- temmellyskenttää riittää, mutta hoitamattomat rinteet (katkoviivalla kartassa) kannattaa käydä katsomassa, eli laskut jotka lähtee Wedelexpressenin ylhäältä. Hissillä kun tulee ylös niin laskut on siinä oikealla puolella. Kannattaa haikata myös sinne huipulle ja laskea. Siellä on varmaan joku muukin laskemassa.

p.s. en sitten saanut Lizaa kiinni, joten en myöskään sun viestiä saanut perille.

ET

kuten hvesalai tuossa kirjoitteli, jäätikön offit ovat aivan ilmeisiä.

Se ei silti hauskuutta poista, sopivaan aikaan tuolla saa aika keskenään laskea niitä. Mitään ääripätkiä siellä ei ole, mutta rattoisaa loikottelua kyllä. Kyllä sinne on silti moni laskupäivänsä päättänyt, eli ei kannata räpätä niihin - yhtä ilmeisiin - railopaikkoihin, varsinkin kun niillä nurkilla ei laskeminen parane yhtään.

Muusta alueesta kuin tuosta jäätiköstä minulla ei offareiden suhteen ole kokemuksia.

vesi on pilaantunutta puuteria, kuten Sepi sanoo

janneki

[quote author=hvesalai link=topic=19368.msg136143#msg136143 date=1199731214]
Multa löytyy alueen topo (Alphenvereinskarte 35/1) jos haluat lainata ja lupaat palauttaa. Siinä on toi Tuxin jäätikkö.


Kiitos vain neuvoista ja tarjouksesta. Taidan kuitenkin hankkia kyseisen kartan sitten vaikka paikanpäältä, jääpähän jotain käteen tuoltakin reissulta  Biggrin

Yritetään pitää neuvojen mukaisesti silmät auki.

-janneki-

Heavy on paskimmillaankin parasta...

Vode

Laitetaan nyt vielä yks: Penkenillä on 150er-Tux (Iso kabiini) joka nostaa montunpohjalta Horbergin suuntaan. Oikeestaan koko kabiinin alapuoli on aika ilmeistä temmellyskenttää kohtuuvietoilla. Poispääsy ei ole ongelma, laskien kabiinille, kunhan montunpohjalla varoo ojia. Tänne voi myös oikoa helpompaa reittiä: Lähde laskemaan kabiinin yläasemalta rinnettä pitkin takaisin ala-asemaa kohti. Jonkin verran laskettuasi vasemmalla puolella aukeaa kuru, laske sinne, kabiinin ala-asema näkyy kohta mutkan takaa. Suojaisa, pohjoiseen aukeava kuru. Jonkin verran puustoa kierreltävänä.

Nää on aika ilmeisiä, paikanpäällä, kun montusta noita kattoo, niin ei juur voi erehtyä. Kabiininousussa ikkunapaikka, niin voi vielä speksata linjat.

"Aina kannattaa lähteä."

janneki

Eli Penkeniltäkin köytää laskettavaa jos vaan pitää silmät auki? Aikaisemmat kommentit viittasivat lähinnä Tuxin suuntaan. Kiitoksia joka tapauksessa.

-janneki-

Heavy on paskimmillaankin parasta...

Fjalle

Mielestäni hintertuxilla ei ole kunnollisia offareita ollenkaan (ei ainakaan viime vuonna) koska siellä tuulee aina! Ja tuuli vie suurimman osan lumesta huis nevadaan ja se mikä jää jäljellä on kiven kovaa  Sad

Sanoisin että Hochfugeniltä löytyy parhaat laskut etenkin metsälaskut ovat todella hienot, Kaltenbach aluelta löytyy myöskin todella hienot mestat sekä Zellistä löydät helposti hyvää laskettavaa, hissi ihan ylös asti ja sitten vasemmalle ja vuoriselännettä pitkin löytyy vaikka kuinka paljon laskettavaa 8)

hvesalai
Käyttäjän hvesalai kuva

[quote author=Fjalle link=topic=19368.msg136214#msg136214 date=1199807432]
Mielestäni hintertuxilla ei ole kunnollisia offareita ollenkaan (ei ainakaan viime vuonna)Sulla oli vaan huono tuuri. Me oltiin mestoilla viime vuonna 9.2.-18.2. ja hyvin riitti pehmeää.