1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
janneki
Lumi -lehti

Messuilla sattui eteen kyseinen uusi lehti. Ulkoisesti lehti oli ainakin minusta todella hyvän näköinen. Jutut olivat vähän "ohuita", mutta se sallitakoon tässä vaiheessa. Itse toivotan kyllä lehden tervetulleeksi hiihtomarkkinoille kunhan lehdestä ei tule pelkästään nyyskuulin ja lautaskenen uutta äänenkannattajaa. Meitä ouldskuul lanaajia kun edelleen riittää lukijoiksi asti.

Pelottavaa oli minusta vain liian halvalta kuulostava hinta. 10 EUR vuosikerrasta ei voi olla riittävä kattamaan lehden tuotantokulut per tilaaja, ei mitenkään. Toivottavasti näemme myös toisen ja kolmannenkin numeron. Tsemppiä lehden tekijöille.

-janneki-

paha

Samat fiilikset.

Ulkoisen lay-outin sijaan voisi sisältöä saada myös tekstiin. Jotenkin tuli mieleen ulkomaiset hip ja in lehdet, joissa tärkeintä on se miltä näyttää, eikä muulla ole juurikaan väliä.

Kommentin kriittisyydestä huolimatta tervetuloa ja sisältöä kehiin.

jjhenttonen
Käyttäjän jjhenttonen kuva

Kävin eilen lehden läpi. Olihan se ihan kiva... Lehden koko on tosi jees, mukava kun kädessä on iso kapistus. Taitosta pidin myös jonnin verran, ja oli myös joitain varsin hienoja kuvia. itse asiassa melkein pelkästään tosi hyviä kuvia, vaikkakaan ei mitään maata mullistavaa.

Mutta kyllähän ton paksuisen lehden lukemiseen saisi mennä enemmän aikaa kuin se reilu puoli tuntia, selvästi alle tunti, mitä mulla meni.

Aika monen artikkelin avausaukeama lupaa paljon. Tsekatkaapa vaikka Icon/Bergman jutun avausta. Hienolta näyttää, itse asiassa tosi hienolta, mutta sitten itse juttu onkin vain yhden sivun mittainen. What up? Sama toistuu esim Ylläs jutussa. Insiders guide to secret spots on aika huvittava alaotsikko Verbier artikkeliin, jossa esitellään mestat jotka kaikki on tiennyt jo vähintään 15 vuotta. Becci varsinainen secret spot, ei ole saanut viimeisen reilun kymmenen vuoden aikan kv tv näkyvyyttä kuin vain n 15 000 tuntia.

Lappi Safari artikkelin kuvat taitaa olla Lapland lehdestä tuttuja? Eli kierrätyskamaa. No, on ne ihan kivan näköisiä, että ei siinä mitään. Ehkä niitä safarilajien esittelyjä olis kandennu hiukan laajentaa. Mun mielestä ainakin esim kelkkailu ja koiravaljakolla ajaminen olisi ansainnut enemmän sanoja kuin mitä nyt sai. Ja miksei saman tien kuvia ns oikeasta vetämisestä(kin)?

Hehkutus on kyllä tosi jees, mutta ei sitä nyt tarvisi ihan koko aikaa tehdä, ja jotain perspektiiviä voisi kanssa koittaa pitää, ettei lähde superlatiivit hanskasta. Salettiin A.J.stä tulee stara, tai ehkä se on jo, mutta tuskin se kovin äkkiä esim Janne Lahtelan (joka myös on ns "vapaalaskettelija") saavutuksia paremmaksi pistää.

Lumi on kaunista katsella, mutta aika ohuelti sitä tossa kyllä on. Melkoista höttöä, siis mukavan pehmiätä pydaa, jee jee, mutta pohjat puuttuu tai on ainakin huonot, ja sukset ehkä snadisti kolisee kiville.  Jos nyt tarvii vertailla, mitä tietysti aina tarvii tehdä, niin mun mielestä Skimbaaja on parempi, ainakin mitä tulee sisällön syvyyteen. Hintalaatusuhde on kuitenkin erittäin kohillaan!

Kim Öhman
Käyttäjän Kim Öhman kuva

Menee sektoriin "ihan kiva" nätti mutta kuten JJ jo ilmaisi kovin köykäinen sisällöltään.

Skimbaaja on parantanut aika paljon mutta paljon on vielä matkaa laskulehtien ykköseen eli Loskaan.
Voi kunpa tulisi uusi numero... edes kerran vuodessa..

Lasse Nevantausta

itse messuilla tuon myös läpi nopsaan selasin, ja vähän tyhjä fiilis sinänsä jäi. vaikken mitään oikeastaan lukenutkaan tuolta, niin ei kyllä jäänyt sellainen olo, että pitää saada lehti käsiin, jotta saa lukea uudestaan.

Potenttiaalia lehdessä kyllä on, erittäin komean kokoinen, ja papru muutenkin tuntui mukavalle kädessä. kesämökille vessapaperiksi ei kyllä käy erittäin liukkaan pinnan takia.

Innolla silti seuraavia numeroita odottelen, sillä näinhän se on, ettei yleensä ensimmäisellä kerralla kovin hyvin onnistuta.

Propsit kuitenkin uudesta lehdestä, varsinkin näin edukkaasta, kyllä sitä räntäsadepäivinä kerkeää lukemaan usemmankin lehden lävitse.

hannak

Ciao Jarkko&co,

mielenkiinnolla lueskelen kommenttejanne Lumesta. Lehteä kehitetään ja linjaa muokataan palautteen perusteella, joten kiva, että viitsitte kommentoida. Sen nyt haluaisin kuitenkin sanoa (etenkin Jarkon kommentteihin viitaten), että vaikka parhaamme teemmekin, kaikkia ei varmasti tälläkään lehdellä pystytä miellyttämään. Suomi on vaan niin pirun pieni maa, että täällä ei parhaalla tahdollakaan näytä olevan markkinoita kaikille alalajeille, jos ei sitten halua tehdä harrastusmielessä kerholehteä omalle kaveripiirille... Ja meillä nyt olisi tarkoitus tehdä kaupallisestikin kannattavaa julkaisua vähän suuremmalle yleisölle. Siitä taas, onko linja oikea ja miten hyvin sen toteutuksessa on onnistuttu voi olla montaa mieltä. Aika näyttää. Mutta kuten sanottu, pyrimme kuitenkin siihen, että luettavaa löytyisi ja lehti kiinnostaisi mahdollisimman monia alan harrastajia, joten kertokaa ihmeessä, mistä ja millaisia juttuja haluatte lukea (mutta Jarkko hei, ei kovin moni tässä maassa ole niitä Verbbarin seiniä kyllästymiseen asti kolunnut)!

Lumista talvea! T. Hanna

ET

Hmm... Hanna, vietimme päivän Voden kanssa Verbassa ja kyllähän se päivän lasku oli just sitä Mofon bäkkäriä jossa 9 ihmistä kymmenestä puhui suomea ja loput seitsemän vaikenivat samalla kielellä.

Saatu offiohje oli että topille ja siitä alas, älkää lähtekö kiertämään oikealle. Padolle tulette ja siitä kylään.

En ole lehteä lukenut mutta ei varmaan kannata enää nykypäivänä hehkuttaa rotsi auki yhtään mistään, suomesta jollain kuitenkin nousee lapanen ylös, been there, done that.

Ja kukaan ei halua paljastaa julkisesti kretsauspaikkojaan, vain pienimmät hillomestat toimivat, kelin sattuessa.

vesi on pilaantunutta puuteria, kuten Sepi sanoo

hannak

No toi nyt just ei ollut se pointti.

Vaan se, että teidän miljoonan lisäksi, jotka olette laskeneet jo joka paikassa ja tiedätte niistä enemmän kuin kukaan paikallinen, tässä maassa on ainakin kaksi kertaa enemmän meitä harrasteljoita, jotka  tykätään laskea, mutta ei ihan vielä tiedetä ihan kaikkea edes näistä "perusmestoista". Ja koska Repolainen ei ihan jokaisen mukaan voi lähteä henk. koht. oppaaksi ajateltiin tehdä aiheesta juttu. Anteeksi siitä.

ET

[quote author=hannak link=topic=19883.msg132194#msg132194 date=1194381617]
No toi nyt just ei ollut se pointti.Autatko sokeaa liikennevaloissa ja kerrot mikä oli se pointti?

vesi on pilaantunutta puuteria, kuten Sepi sanoo

hannak

Hähää, ehdin jo lisätä sen tohon edelliseen vastaukseen. Tässähän alkaa taas ihan innostua, ehdin jo unohtaa miten kivaa tämä lehden tekeminen tässä maassa on... No ei, kun ihan oikeasti on kiva saada asiallista kritiikkiä, mutta sitä mä en oikein osaa arvostaa, jos jengi nimimerkin takaa huutelee kritiikkiä jutusta, jota ei ole edes lukenut (perkele!). Koitetaan nimittäin ihan tosissaan tehdä hyvää lehteä, josta ois iloa isommallekin seurakunnalle ja otetaan varmasti itseemme kaikki rakentavat kehitysehdotukset.

jjhenttonen
Käyttäjän jjhenttonen kuva

No ei varmasti kaikkia miellyttävää lehteä pysty tekemään, sehän on ihan selvää. Eikä varmasti ole tarkoituskaan? Mehän tehtiin 12 numeroa kerholehteä jonka ei ollut tarkoitus miellyttää ketään muuta kuin itseämme. yllättävän montaa se kai kuitenkin miellytti+

Jos vertailua vähän jatketaan niin kyllä mä mieluummin luen uusinta Lumea vai Lumia vai Lunta? kuin vaikka uusinta Snow Extremeä.  Ja onhan toi tietyssä mielessä mediana mielenkiintoisempi kuin Skimbaaja (pelkästään jo siksikin että se on täysin uusi lehti ja sen konseptikin on tuoreehko) vaikka Skimbaaja mun mielestä hiihto/lasku/lumilehtenä onkin parempi. Ja tietty toivon että lehti löytäisi lukijakunnan joka pystyy sen ylläpitämään, vaikkakin hitusen sitä epäilen. Ja tuota ei pidä lukea lehden kritiikiksi vaan lähinnä suomalaisten lehdenkuluttajien ja suomalaisten ylipäätään. Enkä nyt todellakaan puhu määrästä, he he. Toisaalta, porskuttaahan Edgekin edelleenkin vaikka sitä ei kukaan oikeasti luekaan, että ei se ole pelkästään siitäkään kiinni.

Eihän niitä seiniä kukaan koskaan kyllästymiseen asti pysty koluamaankaan. Mun kommentti tosta Verbier jutusta oli lähinnä huomio siitä että artikkelin alaotsikon viesti oli pahanlaisesti ristiriidassa itse sisällön kanssa. Ingressistä erotettuna jutun sisällössä ei ollutkaan mitään vikaa, paitsi että sitä olisi voinut olla lisää. Kun lehdessä kerran oli kaikenmaailman top 5 listoja ja verbier jutussakin niitä oli, niin niitä olisi kyseisessä artikkelissa voinut olla enemmänkin, vaikka viisi eri top 5 juttua? Ja ehkä nimenomaisesti juurikin insider tietoa. vaikka top 5 verbier hahmot (tyyliin 1) Arska 2) .... vaikka eihän noissakaan mitään uutta olis kun Arskallakin on jo postimerkkikin. Tosin toi puolestaan olis jo ollut mainitsemisen arvoinen Verbier trivia. ja noin edespäin) tai jotain tollasta mitä ei välttämättä voi Mondon tai lonely planetin matkaoppaasta lukea.

Ja just vaikka Icon/Antti juttu olis voinut olla paljon pidempi, tyyliin ehdottomasti vähintään 5 sivua, josta isompi osa tekstiä.

Lehdestä ylipäätään puuttui yksi kunnon pitkä kattava syväluotaava artikkeli jostain, ihan mistä vaan. Pennin Vapaalaskettelu artikkeli toki oli sitä, tai siis ainakin melkein, mutta toisaalta kyseinen juttu tai ainakin sen sisällöt on muodossa tai toisessa julkaistu niin Skimbaajassa, SXssä, Edgessä kuin Loskassakin viimeisen ties kuinka monen vuoden aikana ties kuinka monta kertaa. Eihän siinä mitään väärää sinällään ole, onhan se hyvä että yritetään sivistää rahvasta tai siis ns suurempaa yleisöä (vaikkakin epäilen että Lumi ei sitä sivistystä kaipaavaa yleisöä tavoittakaan, ne jotka se tavoittaa ovat jo ihan riittävän sivistyneitä, kiitos edellä mainittujen julkaisujen).

Joku sellanen freesi artikkeli jossa olisi vähintään 15 000 merkkiä olisi joka tapauksessa aika hiton mukavaa luettavaa.

Antti Autin haastiskin oli sinällään ihan kivaa luettavaa, mutta ehkä se tokan aukeaman yläosaan nostettu hehkutus lupaa enemmän kuin mitä juttu tarjoaa. Mä henk koht olisin esim halunnut tietää onks Antti koskaan polttanut pilveä tai vaikka harjoittanut, noh... No ei, mut lupaus on lupaus, eikä se tossa täyty.

Ei tossa lehdessä mun mielestä mitään isompaa vikaa ole, lähinnä just tollasia pieniä juttuja jotka pistää hitusen tämmöistä ehkä hitusen kriittisempää lukijaa silmään.

hannak

No toi oli asiaa. Kiitos Jarkko.

Muuks

Saako sitä lehteä mistään? Ekspolla vilahti käsieni kautta, mutten ehtinyt lukea. Ja nyt kiinnostaa entistä enemmän.

hannak

Juu, Lehtipisteistä, Akateemisesta ja Stokkalta loppuviikosta alkaen, sekä kehittyneimmistä hiihtokeskuksista. 2 egee kipale, tilaus 10 e koko ensi kausi (4 numeroa+näytenumero kausi 2008/2009) lumi@liikelehdet.fi

janneki

Varmaan varsin hauskaa, mutta toisaalta haastavaa kun saa välittömän palautteen tuotoksestaan lehdestä riippumattoman median kautta? Minusta Hannalla ja lehdentekijöillä on hyvä pointti siinä, että tarkoituksena ei ole tehdä "kerholehteä" (hauska nimi) kaverilta kaverille. Minusta Loskaa vaivasi tämä tauti ja se huononsi minusta lehden antia vaikka siitä kaikesta huolimatta pidinkin. Vaikka suomalaisia lajin legendoja on aika vähän, niin on varmasti kinkkinen tilanne ovatko he kuitenkaan kiinnostavia henkilöitä noin niin kuin journalismin näkökulmasta. Arska Saarimäki on varmasti mielenkiintoinen henkilö tietyssä piirissä, mutta toisaalta toinen puoli voi janota juttua vaikkapa Tanja Poutiaisesta tai Sanni Leinosesta. Itselleni TOP5 lumilautailijaa olivat KAIKKKI täysin outoja nimiä, mutta sinänsä en kuulu millään tavalla kohderyhmään (liian vanha, en lumilautaile), joten ei siis ihme. Hyvää on se, että jutut on kirjoitettu suomeksi, siis ihan oikeasti suomeksi.

Itse odottaisin alan lehdeltä etenkin uudelta sellaiselta monipuolisuutta, mutta kuitenkin syvyyttä jonka tietynlaisesta puutteesta täällä on ehkä eniten annettu palautetta. Ymmärrän, että on erittäin mediaseksikästä kirjoittaa vapaalaskusta, newschoolista tms. mutta pujottelu on paljon muutakin kuin vain nämä. Myös peruslanaajat joihin itsekin kuulu olisi yritettävä huomioida JOS lehden halutaan olevan suunnattu isolle kohderyhmälle niinkuin pää- tai perustamiskirjoituksessa luvataan. Minusta Lumi -lehti on hyvällä tiellä, toivottavasti todella kuuntelette asiakaskunnan palautetta niin kuin lupaatte. Tässä kohtaa ammunkin itseäni pahasti jalkaan kaiken vuodatuksen jälkeen kiinnostavista ja ei EHKÄ niin kiinnostavista henkilöistä. Minusta Jani Johansen olisi erittäin kiinnostava kaveri jutun aiheeksi (tarpeeksi vanha, tellumies)  Biggrin

Verbieristä ja sen paikoista on kirjoitettu minusta aivan tarpeeksi mitäänsanomattomia juttuja ja minusta tämä oli yksi joukossa. Sinänsä on aika hauskaa, että Bec laitetaan yhdeksi secret spotiksi, koska en tiedä montaakaan peruslanaajaa joka edes uskaltaisi suunnitella kiipeävänsä sinne saati sitten laskevan sieltä alas.

-janneki-

Heavy on paskimmillaankin parasta...

jjhenttonen
Käyttäjän jjhenttonen kuva

dude, Arska on mielenkiintoinen persoona ihan missä piireissä tahansa. Mielenkiintoisempi kuin Tanja Poutiaisen persoona on tai tulee olemaan (Tämä perustuu mielikuvaan, koska en ole Tanjaa henk koht tavannut), ja vähintään yhtä mielenkiintoinen kuin K Palander (ei mielikuva). Urheilijana tai rahantekokoneena Arska sen sijaan ei ehkä olekaan yhtä mielenkiintoinen kuin Tanja ja Kalle.

teesaa

Vieläkö pikku-Arska luuhaa Verbierissä pubissa duunissa....??? Ja on kyllä persoona!

Wannabe mies monessa lajissa!

P-tex
Käyttäjän P-tex kuva

Mun mielestä tollaista kaikkea kaikille-tyyppistä lehteä on ihan turha ruveta tekemään. Siinä palataan vaan siihen vanhaan skimbaaja-formaattiin, jossa on samassa lehdessä juttua jostain ranskan extreme-laskuista, sitten suksiboksi-testi ja juttua hyvistä perhekohteista. Se ei vaan toimi. Kaikkea kaikille, mutta ei kenellekään tarpeeksi. Jutut esim. alppikisalaskijoista, heidän treenaamisistaan yms. kiinnostanevat enemmän penkkiurheilijoita kuin nykyajan <35 vuotiaita oikeasti laskemisesta kiinnostuneita.

Four and a half feet Red Mountain!

repomeister

hola jurpot,

ette voi olla tosissaan.

-tero

P-tex
Käyttäjän P-tex kuva

Voisitko hieman selventää näkökulmaasi?

Four and a half feet Red Mountain!

repomeister

selvennetään,

relaa.com on jäävuorenhuippu. kommentit jotka tulevat tältä foorumilta ovat asialliasia, mutta edustavat vain murto-osaa suomen hiihtokansasta, mikä kannattaa ottaa huomioon.  jos tehtäisiin lehti miellyttämään pelkästään tämän foorumin käyttäjiä, olisi kasassa ehkä se 400 tilaajaa. jokainen varmaan päättelee missä mentäisiin ja kuinka kannattavaa liiketoimintaa se olisi.

ite en tiedä laskettelun harrastajien määrää suomessa, mutta veikkaanpa että tuo 400 on aika pieni prosentti. ok, kaikki relaalaiset tietävät missä esim bec des rosses on, mutta suurimmalle osalle se on täyttä hepreaa. kyseisille lanaajille mäki onkin aivan liian paha, mutta se edustaa näkyvästi verbieriä. lomamatkallaan lanailija sitten lukee rinnekartasta, että tuossa on se becci. siinä se päivittelee aikansa ja tokaisee että hullujahan ne ovat kun tuolta laskevat. tälle lanaajalle on ollut kuitenki hieno kokemus nähdä becci ja kenties näyttää töissä kuva kavereille siitä.

suomalaisia hiihtolehtiä ei tehdä relaalaisille vaan sille sille lanaajalle, joka edustaa suurinta puoluetta suomen hiihtoskenessä.

-tero

ps. ollaan jarkon ja kumppaneiden kanssa tehty joskus lehteä pääosin relaalaisille. olikin pirun hyvä lehti, mutta aika hiljasta oli se särpimien määrä leivän päällä.

P-tex
Käyttäjän P-tex kuva

Näinhän se tietenkin on. Suomi on valitettavan pieni maa.
En itse siis ole nähny koko uutta lehteä ja kommentoinkin vain edellisissä puheenvuoroissa vedettyihin linjauksiin. Tervetuloa vaan lehdelle, kyllä se hienoa on, että jaksetaan yrittää.
Ja kyllähän joku Skimbaajakin on paljon parantanut sieltä männävuosilta, ja on nykyään ihan varteenotettava lehti.
Jotenkin vaan toivois ettei lähdettäis ihan siihen täysin keskitien linjalle..
Tietenkin sekin vaikuttaa paljon täkäläiseen hiihtokulttuuriin, ettei oikein ole niitä kunnon kotimaisia keskuksia. (ei kunnon vuoria) Siis sellaisia, missä olis oikeasti kunnon offareita ja isompaa hiihtoa.

Four and a half feet Red Mountain!

hannak

Keskitiestä: sillä, että tehdään lehteä suuremmalle yleisölle en tarkoita, että haluttais tehdä keskinkertaista. Päinvastoin. Siksi kuuntelen kyllä korva tarkkana tätäkin foorumia ja sitä, mitä ja minkä tyyppisiä juttuja tästä osa-alueesta toivotaan.

Mutta tiettyä suvaitsevaisutta kyllä toivoisin. Henk. kohtaisesti yksi ehdottomasti parhaista jutuista tässä harrastuksessa on kaikki ne kaverit, joihin matkan varrella on tutustunut. Jos olisi pyörinyt pelkästään omassa kaveriporukassa ja pienissä piireissään, olisi jäänyt monta hyvää kaveria saamatta ja tyyppiä tapaamatta. Onhan se totta, että kokeneemmilla kavereilla, jotka on pyörineet pidempään suremmissa ympyröissä on yleensä enemmän ja parempia juttuja kerrottavana ja niistä konkareistakin tehdään kyllä juttuja. Mutta on meillä Suomessa myös junnuissa ihan mielettömiä persoonia ja varsinkin lahjakkaita laskijoita. Itsestäni olis kiva, jos sekä laskupiirit, että myös suurempi yleisö saisi tutustua ja kuulla myös näistä. Ja jos ei mekään niistä kirjoiteta, niin kuka sitten?

Nimittäin on se vähän surullista lukea taas parin suksi- ja kledjufirman uusista sponssisopimuksista Suomessa keski-ikäisten hiihtopummien kanssa, kun samaan aikaan tuolla ois jonossa superlahjakkaita junnuja, joista vois tulla vielä vaikka mitä, jos joku vaan vähän jeesais.

jjhenttonen
Käyttäjän jjhenttonen kuva

Tohon vikaan ei voi kuin todeta hitusen piianoorakauppimaisesti että kyllä se on ihan junnuista itsestään kiinni mitä niistä tulee. Tässä maassa on (tämän markkina-alueen pieni koko huomioiden) aika monella junnulla ollut vähintäänkin hyvät mahkut päästä mukaan vaikka mihin kuvioihin, ja ovat kyllä ihan itse saumansa ryssineet. Ja kyllä niitä myös on niin moni auttanut ja koittanut puskea eteenpäin, että voi aika lailla liioittelematta sanoa että suorastaan typeriä hangoittelijoitahan ne on ollut kun eivät ole tilaisuuksistaan ottaneet vaarin. Tulee mieleen parikin hyvää esimerkkiä siitä miten ns sadan tuhannen taalan paikka on ryssitty ja komeasti, mutta olkoon.

Siinä että on vielä joitakuita erittäin aktiivisia keski-ikäisiäkin laskijoita, joita jotkut pitää niin arvokkaina että panostaa niihin muutamia satasia tai tuhansia euroja (lähinnä tavarana, josta ei loppupelistä edes sanottavammin tule oikeita rahallisia kuluja) ns sponssimielessä ei ole yhtään mitään surullista. Päinvastoin, sehän on erittäin hyvää meininkiä. Eikä panostukset jotka laitetaan johonkin toiseen, ole mitenkään suoraan keneltäkään toiselta pois. Se sen sijaan on erittäinkin surullista että Suomessa ei ole yhtään keski-ikäistä tai edes hiukan yli kolmekymppistä laskijaa, jolla olisi kunnon diilit. Toi nyt tosin on tietysti kiinni siitä että täällä ei ole yhtään laskijaa, joka semmoisen ns ansaitsisi (paitsi Aleksi Vanninen). Mutta voisi olla, tai olisi voinut, ja on harmi että ei ole.

Veikkaan että Lumella tulee olemaan vähintään yhtä suuria vaikeuksia lukijoiden löytämisessä kuin mitä Loskalla oli (Loskahan löysi erittäinkin hyvin ne mitä löydettävissä oli, harmi vaan että niitä oli niin vähän). Vaikeuksia kun on kaikilla muillakin Skimbaajaa myöten. Lumi löytää takuu varmasti ne, joita se kiinnostaa, mutta veikkaan että niitä ei ole paljon sen enempää kuin Loskan kohderyhmääkään. Lumi on nimittäin ehkä vähän liiankin tyylikäs ja trendikäs läpyskä, valtaosa suomalaisista, laskettelijoistakin, taas on aika rehellisiä juntteja, joita esim hieno graafinen suunnittelu ei voisi vähempää kiinnostaa.

Veikkaisin myös että aika harva tän maan laskettelija haluaa rinnesafkaksi ostereita ja shampanjaa Smile Eiköhän ne halua ennemminkin bissejä ja pitsaa.

janneki

[quote author=jjhenttonen link=topic=19883.msg132237#msg132237 date=1194422543]
dude, Arska on mielenkiintoinen persoona ihan missä piireissä tahansa. Mielenkiintoisempi kuin Tanja Poutiaisen persoona on tai tulee olemaan (Tämä perustuu mielikuvaan, koska en ole Tanjaa henk koht tavannut), ja vähintään yhtä mielenkiintoinen kuin K Palander (ei mielikuva). Urheilijana tai rahantekokoneena Arska sen sijaan ei ehkä olekaan yhtä mielenkiintoinen kuin Tanja ja Kalle.Kiitos vain duude  Biggrin

Itse kun en Arskaa tunne muuten kuin ulkonäöltä, niin en osaa arvailla kuinka mielenkiintoinen persoona hän on, mutta uskon kun sanot niin. Toki ymmärrämme varmasti molemmat, että tässähän puhuttiin esimerkeistä enkä sano, että Tanja Poutiainenkaan olisi välttämättä kovin mielenkiintoinen henkilö, mutta luulen että esim. keppiä kiertäville pikkujunnareille Tanja on mitä luultavimmin suurempi idoli kuin Arska. No, Lumi ei välttämättä ole tarkoitettu 10 vuotiaalle, mutta tämä siis vain ajatuksena.

Rahantekokone on minusta hieman ruma sana. Raha kuuluu olennaisesti (kaupalliseen) huippu-urheiluun, se vain on asia joka täytyy hyväksyä. Onkin aivan sama paheksua Kimi Räikkösen miljoonia (vaikka kukaan ei olekaan tuon arvoinen) radankiertämisestä kun siitä, että ajaa harrastuksen vuoksi Jeepillä autiomaassa ei saa kuin VISA -laskuja. Suuruuden ekonomia rulettaa myös näissä hommissa, ei voi mittään.

-janneki-

Heavy on paskimmillaankin parasta...

jjhenttonen
Käyttäjän jjhenttonen kuva

Mainostauluksiko Tanjaa olisi pitänyt kutsua? Ei mulla ole mitään sitä vastaan että raha on osa öbaut kaikkea mitä täällä tehdään. Eihän siinä sinällään ole mitään ns väärää. Tommosta hiihtoliiton mainostaulu meininkiä vastaan mulla sen sijaan on vaikka mitä, se mm sotii mun esteettistä silmää vastaan tosi paljon.

Kun nyt tuli estetiikasta puhe, niin jatketaan vertailujen linjalla: onhan se nyt tosi paljon kivempaa että Lumi lehden kannessa on Rosa (niissä kuteissa missä on)  eikä Tanja (niiden rumien mainoslippulappujensa kanssa). Siis ei siksi että Rosa on kauniimpi kuin Tanja, vaan siksi että Tanjan laskukuteet on mitä on. Eihän se tietenkään Tanjan vika ole että mainoskuviot on hoidettu noissa fis hommissa niin tökerösti kuin on, että ei sillä. Mutta kyllä noissa fis kuvioissa on kyse ennen kaikkea muuta siitä että sillä hommalla tehdään massia, joten rahantekokone sanan käyttäminen on mun mielestä ihan perusteltua.

Palander taas on kunnon väriläiskä noissa kuvioissa. Panitteko merkille mitä se taas päästi suustaan urheiluruudun tai jonkin vastaavan ohjelman haastattelussa kun oli puhe Levin kisojen peruuttamisesta? Puhu ihan mitä sattuu, ha ha. hyvä Kalle! 

janneki

No joo, onhan ne aika mainostauluja, myönnetään. Tuo on vain se yksilöurheilun positiivinen ongelma. Menestys pakottaa hankkimaan isomman (sponsori)takin, että kaikki mainokset mahtuvat varmasti kuvaan.

Kaivan vähän verta nenästä... Mainostavalle taholle on erittäin vaikea päätös lähteäkkö tukemaan suomalaista vapaalaskijaa ennemminkin kuin sanotaanko vaikka kansallisella tasolla urheilevaa maastohiihtäjää. Molemmat tapaukset ovat mielestäni ainakin jollain tasolla hyväntekeväisyyttä. Nyt ei saa suuttua... Ymmärrän, että vapaahiihtoa tukevien tahojen isoimpana intressinä on hankkia palautetta tuotteista ja saada inspiraatiota oman tuotekehityksen tueksi alan ammattilaisilta eli teiltä. En tiedä millä tavalla esim. Millet tai suksisponssit hyödyntävät teidän ryhmän yhteistyötä mainontamielessä muuten kuin kuvien osalta kataloogeissa, mutta uskoisin että pelkästään se ei riitä?

Kun puhutaan kansainvälisestä kilpaurheilusta tilanne on luonnollisesti eri. Kyse on vain yksinkertaisesti näkyvyydestä ja tunnettavuuden lisäämisestä, rumasti sanottuna sponsorointiyhteistyön hyväksikäyttämisestä. En osaa sanoa onko vapaalasku isompi juttu esim. keski-euroopassa, mutta alppihiihtoon verrattuna kohderyhmän koko määrittää markkinointipanostukset, olipa ne sitten "mainostaulut" tai jotain muuta. Yritykselle on aivan sama miltä urheilija näyttää ulkoisesti jos hänen avullaan yritys ja/tai sen tuotteet saavat näkyvyyttä, voi vahvistaa yrityksen positiivista mielikuvaa ja brändiä sekä heijastaa yrityksen arvoja. Vaikka itsekin haluaisin, vapaalaskija ei näy tarpeeksi isossa massassa eikä tämän hienon lajin mielikuvaa pystytä helposti ymmärtämään tahi kohdentamaan esim. teollisuus- tai palveluyrityksen arvoihin tai yrityskuvaan. Ennen sponsorointipäätöstä on AINA on kysyttävä - miksi? Tiedän tilanteita joissa suomalainen huippu-urheilija on lopettanut omasta aloitteestaan yhteistyön, koska yritys on halunnut hyötyä yhteistyöstä enemmän ja urheilijalle on tullut yllätyksenä että hei, "mun pitää joskus tehdäkin jotain". Sponsorointipyyntöjä myös hiihtopuolelta tulee nykyään todella paljon, mutta valitettavasti ne ovat yleensä todella huonosti valmisteltuja eikä asiaa ole mietitty tilinumeroa ja siitä "siistiä juttua" pidemmälle. Se ei kertakaikkiaan riitä.

On tietysti poikkeuksiakin. Pata Degerman näyttää tekevän "toista uraa" puhujana ja yritysvalmentajana. Minusta hän on onnistunut brändäämään hienosti itsensä. Patan lähestyminen sponsorointiyhteistyön merkeissä on poikkeuksellisen hyvää ja siihen on helppo tarttua. Täytyy sanoa, että Patan ryhmän reissut ovat saaneet toimistomammat haukkomaan henkeä, koska se mitä he tekevät ja edustavat on täysin poikkeksellista ja melko "beyond" kuulijaryhmälle. Minusta Pata osaa ottaa hyödyn irti maksimaalisella tavalla myös itselleen päin, mikä on hyvä niin. Kyllähän nekin tuolla jäätiköillä ja vuorilla kulkevat "mainostaulut" kaulassa, mutta tuskin ne sen estetiikasta tai sen puuttumisesta juurikaan välittävät. Vaikka ihan oikeasti, se logojen näkyvyys ei ole sponsoroinnissa edes se tärkein asia ainakaan nykyään. Tämä tästä avautumisesta.

Heh, joo saattoi Leskisellä olla vähän pidattelemistä kun Kalle laukoi Itävaltalaisten kotiinpäinvetämisestä vieläpä suorassa lähetyksessä. Kalle on kait noissa piireissä aika oman tien kulkija (eri tavalla kuitenkin kuin Bode). Onko Kalle siis vapaalaskija?  Biggrin Kallehan veteli teidän kanssa, oliko se nyt Pältsalla ja ilmeisen hyvin vissiin? Ei tainnut olla Kallella läskejä alla? Oliko Kallella "mainostaulutakki" mukana? Urheilijayhteistyö on nykyään paljon paljon muuta kuin logo takissa.

Huh, menipä aika lailla aiheen vierestä, mutta antaa mennään vaan kun alettiin...  Biggrin

-janneki-

Heavy on paskimmillaankin parasta...

VilleF

[quote author=janneki link=topic=19883.msg132309#msg132309 date=1194463202]

On tietysti poikkeuksiakin. Pata Degerman näyttää tekevän "toista uraa" puhujana ja yritysvalmentajana. Minusta hän on onnistunut brändäämään hienosti itsensä. Patan lähestyminen sponsorointiyhteistyön merkeissä on poikkeuksellisen hyvää ja siihen on helppo tarttua. Täytyy sanoa, että Patan ryhmän reissut ovat saaneet toimistomammat haukkomaan henkeä, koska se mitä he tekevät ja edustavat on täysin poikkeksellista ja melko "beyond" kuulijaryhmälle. Minusta Pata osaa ottaa hyödyn irti maksimaalisella tavalla myös itselleen päin, mikä on hyvä niin. Kyllähän nekin tuolla jäätiköillä ja vuorilla kulkevat "mainostaulut" kaulassa, mutta tuskin ne sen estetiikasta tai sen puuttumisesta juurikaan välittävät. Vaikka ihan oikeasti, se logojen näkyvyys ei ole sponsoroinnissa edes se tärkein asia ainakaan nykyään. Tämä tästä avautumisesta.Moro, jatketaan vähän vielä aiheen vierestä. Yhdyn kyllä tohon edelliseen, Pata on saanut myytyä rakentamansa seikkailija/tutkimusmatkailija imagon niin hyvin valtamedialle että pystyy elättämään sillä itsensä. Taitaa olla Veikan kanssa niitä harvoja Suomessa jotka tähän ovat pystyneet kiipeilyn parissa. Tällä ns. itsensä myymisellä Pata on kuitenkin asettanut itsensä, jos ei nyt koko kiipeilevän yleisön, niin ainakin suurimman osan silmissä täysin naurettavaksi klovniksi. Ja tämähän ei johdu siitä että on haalinut itselleen sponsoreita tai siitä että myy itsestään juttuja lehtiin vaan siitä miten sen tekee tai siitä mitä ylipäätänsä tekee. Veikka on oikeasti yksi maailman kovimmista isojen vuorien kiipeilijöistä ja hänellä on katetta omille luennoilleen ja esiintymiselle mediassa. Pata taas ei ole oikea kiipeilijä tai tutkimusmatkailija vaikka hän niin naistenlehtien sivuilla antaa ymmärtää. Voisin vuodattaa tästä pienen kirjan verran tekstiä, mutta ei taida olla sen väärti.

Quote:
Mainostavalle taholle on erittäin vaikea päätös lähteäkkö tukemaan suomalaista vapaalaskijaa ennemminkin kuin sanotaanko vaikka kansallisella tasolla urheilevaa maastohiihtäjää. Molemmat tapaukset ovat mielestäni ainakin jollain tasolla hyväntekeväisyyttä. Nyt ei saa suuttua... Ymmärrän, että vapaahiihtoa tukevien tahojen isoimpana intressinä on hankkia palautetta tuotteista ja saada inspiraatiota oman tuotekehityksen tueksi alan ammattilaisilta eli teiltä. En tiedä millä tavalla esim. Millet tai suksisponssit hyödyntävät teidän ryhmän yhteistyötä mainontamielessä muuten kuin kuvien osalta kataloogeissa, mutta uskoisin että pelkästään se ei riitä?


Kansallisella tasolla vapaalaskijaa tai urheilijaa (huom, ei mitään tekemistä toistensa kanssa) sponsoroivan alan yrityksen pääasiallinen tarkoitus on lisätä edustamansa tuotteen tai vastaavan tunnettuutta ja sitä kautta myyntiä. Vapaalaskussa tämä voi tarkoittaa esim. lehtinäkyvyyttä tai juuri tuota kuvien käyttöä mainoksissa ja esitteissä.

Kansainvälisellä tasolla sponsoroinnin tarkoitus on sama, eli lisätä näkyvyyttä, mutta siellä tulee kuvioihin myös tuotekehitys. Kilpaurheilussa kansainvälisellä tasolla urheilijat auttavat edustamiaan yrityksiä tuotekehityksessä, jotta heille pystytään kehittämään parempia välineitä jotka auttavat heidät hyville sijoituksille ja tätä kautta takaavat tuotemerkille näkyvyyden. Näkyvyys taas lisää myyntiä ja siitä yritykset tykkäävät. Välillä tästä tuotekehityksestä siirretään ideoita normaalien kuluttajien tuotteisiin. Tämä kuvio tietenkin toteutuu vain jos kyseessä on tuote jonka kehitykseen sponssattavalla urheilijalla on jotain annettavaa. Bode Miller esim. tuskin kehittää Barillalle uusia spagettilaatuja.

Ja jos mennään hetkeksi takaisin aiheesen, niin mun mielestä lumi on oikein tervetullut lisä Suomen suht laihaan hiihtolehtivalikoimaan.

hannak

Sponsoroinnista. Itseäni siinä ärsyttää tällä hetkellä ehkä eniten se, että Suomessa media ja sen perässä firmat menee kuin lampaat Hiihtoliiton perässä. Eli Kallella ja Tanjalla ja kumparepojilla on kyllä näkyvyyttä ja sponsoreita varmasti enemmän kuin tarpeeksi ja lisää jonossa asti odottamassa sitä, että tarrapaikka takista tai kypärästä vapautuu. Alppihiihto on varmasti mielenkiintoinen laji niille sohvaperunoille, joita kilpaurheilu (penkkiurheilu) kiinnostaa, mutta uskoisin kuitenkin, että tavallinen harrastaja samaistuu ja katsoo trendit enemmänkin vapaalaskijoiden päältä ja varusteista. Tai katsoisi, jos nämä saisivat enemmän näkyvyyttä. Imagollisesti, uskottavuuden kannalta, sekä miksei myös tuotekehittelyn, alan merkeille on ehdottoman tärkeää saada omat kamat alan kokeneimpien ja parhaiden laskijoiden päälle. Skipejä ja kumppaneitahan tavislaskijat fanittaa. Vaikka näkyvyys olisikin pientä, niin on kyllä panostuksetkin ja omalla markkinoinnillaanhan firmat voisivat tätä näkyvyyttä myös lisätä. Mutta se, mitä tarkoitin junnujen sponssauksella on se, että paikkansa pitää tietysti jokaisen itse lunastaa, mutta jos suomen maahantuojat ei anna mahdollisuutta ja vähän puske näitä euroopan ja kansallisiin tiimeihin, ei sinne suoraan kovin helposti hypätä. Ainakaan vielä, kun maailman tiimeissä suksipuolella vapaalaskijoissa ei ole kovin monta, jos yhtään suomalaista junnua. Vaikka taidot kyllä riittäisivät. Ja alan lehtiin mahtuisi mielestäni kyllä molempia, konkareita ja junnuja. Mielestäni Peak teki hyvän vedn jättäessään alppihiihdon ja keskittyessään vapaalaskijoiden sponssaukseen, kuten melko moni suksifirmakin maailmalla. Ja sieltä ruotsistahan ne trendit valitettavasti edelleen pienellä viiveellä Suomeenkin tulevat.

blumi

Noilla nuorilla parkkilaskijoilla on tällä hetkellä aika mukavasti asiat, siis niillä joilla on motivaatiota pidemmällekin kuin talman takamaastoon. Ja on siellä monta kummisetää ollut tekemässä hommia, että asiat näin on.

Niin ja jarkko. On ihan turha kitistä sisällöstä. Ei se Loskakaan aina mikään timantti ollut,vaikka sitä aina vesi kielellä odottikin.

On hyvä että tehdään jotain alan/asian eteen, kuin että jätetään tekemättä ja vikistään että miksi asiat on niin kuin ne on.

Madonna

Terve,

Pata Degerman kutsuu itseään seikkailijaksi ja hän on mielestäni onnistunut asian brändäämään erinomaisesti. Mies on kuitenkin erittäin hyvä puhuja ja saa tavallisen tallaajan kuuntelemaan itseään. Huomattavasti vähemmän kukaan jaksaa kuunnella sitä "oikeaa" extremetyyppiä, jonka ihmissuhdetaidot lähentelee nollaa.

Veikkaa ei voida pitää lähelläkään tosimiestä. Sherpat ne sponssit "kovimman jätkän mittapuulla" ansaitsisi. Joku päivä kun Herra Sherpa keksii lähteä euroopan mantereelle kertomaan, että käy 10 kertaa vuodessa everestillä ja jos vielä sattuu niin, että herra Sherpa osaisi puhua yhtä hyvin, kuin herra Degerman, niin ei tarvitsisi Salomonillakaan miettiä mihin ne rahat työnnetään. Näin ei kuitenkaan ole.

Tuo Palander/vapaalaskija asettelu on suorastaan naurettavaa.
Mainostamisessa, kun ei aina ole kyse siitä, että saadaan mahdollisimman laaja näkyvyys, joskus pienikin näkyvyys on hyväksi, jos näkyvyys on oikeassa kohderyhmässä. Jenkeissä mainostajat seuraavat ylä-asteella nuorten sosiaalista käyttäytymistä ja koulun kovimmat jätkät saa sitten FUBUn vaatteet päälle. Kohta on koko kortteli FUBUn vaatteissa. Joskus vähemmän on enemmän.

Palanderin saaminen yritykseen maksaa miljoonan ja 14-vuotias friiraideri tulee t-paidalla.

Yrityksen näkökulmasta on täysin hyödytöntä lähteä tukemaan ihmistä, joka on hyvä jossain, mutta ei ymmärrä edustamisesta mitään. Kaikkien yritysten tarkoitus on tuottaa sijoittajilleen rahaa, mielellään paljon.

Varmasti kerholehden pojat huomasivat sen nopeasti, että kivoja asioita on kiva tehdä, mutta jos ne eivät tuota mitään missään vaiheessa, on toiminnan jatkaminen mahdotonta. Kuten nyt verkkolehti Dumppi (dumppi.com) on helvetin hyvä idea, mutta tuolla tekijöilleen maksetulla palkalla en usko, että se kovin montaa vuotta jaksaa pyöriä.

Vielä LUMI-lehdestä sen verran, että Luhta is fashion.

Tässä on Loska-lehden tekijöille idea:
Ottakaa kaikki loska lehden numerot, kirjoittakaa muutama uusi juttu ja vaihtakaa lehden nimeksi, no vaikka Puuteri ja tehkää uusi kierros. Kustannustehokasta, jos kerran on jo hyvät jutut, niin ei kai niitä nyt tarvitse uusia enään kirjoittaa.

Sivut