1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
J.p.g
Telemark siteet

Ajattelin perustaa uuden aiheen, koska ainakin itselläni on paljon kysymyksiä telemark siteistä. Neuvoja siis kaivattisiin uusien siteiden ostoon, suksina toimivat K2:sen work stinxit. Laskukokemusta on kaksi vuotta, ehdotuksia?
Eli mitkä siteet menevät suoraan K2:sten insertteihin?
Millaiset siteet ovat voilen hardwire crb:t kokemuksia?

mattikoo

Mulla on ainaki muutaman vuoden vanhoissa Hippy Stinxeissä Rottefellan Cobrat. Muistaakseni meni suoraan insertteihin. Sidettä en oikein osaa muihin "nykyaikaisiin" tellusiteisiin verrata, koska mulla on aina ollu rotiskoja. K.o. firmalta olenkin omistanut varmaan puolet ikinä tehdyistä malleista (riva, kärkiside, cobra, 412).

Itse asiassa olen itsekin ruuvaamassa Völklin 724 pro:ihin tellusiteitä ja tuli mieleen kokeilla jotain muuta kuin vanhaa kunnon rotiskoa. Tykkään suht. löysästä swingistä.


Ruoskaaja
Käyttäjän Ruoskaaja kuva

Siinä tapauksessa ei muuta ku Linkeniä alle! Swingin saa löysäksi kuin jurrisen m****, silti voip luottaa ettei sivakat lipsahda jalasta kovassakaan menossa.

edit:Niin ja Linkut menee ainakin uudenpien Rottejen kanssa samaisiin reikeleihin, eli vissiin myös K2-insertteihin.

HeMa

Rotten siteet, G3:set, Blackärin siteet (O1 jne.), Bomberit ja Voilet saa suoraan kiinni noihin tyhmiin insertteihin. Siis myös noi Voile CRB:t.

Linkeneistä en oo varma, ainakin ennen käyttivät vanhaa Rotten reikäjakoa (joka vielä löytyy R8:seista, eli noissa siteissä on tupla reiät). Tierä sitten ovatka muuttaneet reikäjakoa täksi kaudeksi (viime vuonna tehdyt Linkenit käyttivät vielä tosiaan tota insertteihin sopimatonta reitystä).

Voile CRB suksii aika pitkälti samalla tavalla kuin vaik toi R8, mut on laukeeva pannuttaessa. Mie tykkään ainaski omistani.

Jos aikoo skinnailla paljon, ni 3-pin Hardwire CRB on parempi vaihtoehto. Toki Switchback on paras side Voilen valikoimasta himo skinnaajalle, ei vaan oo vielä laukeevaa versiota. Tosin tuokin korjaantunee ensi kaudella, näin ainaski pikkulinnut liversi.

mattikoo

Millasia kokemuksia porukalla on laukeavista tellusiteistä ylipäätään? Mulla oli joskus vuonna miekka ja kilpi Rottefellan laukasulaitteet, mutta sen jälkeen ei ole kokemusta. Tuli vain mieleen, että ehjät polvet vois sittenki olla ihan kiva juttu.

HeMa

[quote author=mattikoo link=topic=21452.msg139636#msg139636 date=1206372325]
Millasia kokemuksia porukalla on laukeavista tellusiteistä ylipäätään? Mulla oli joskus vuonna miekka ja kilpi Rottefellan laukasulaitteet, mutta sen jälkeen ei ole kokemusta. Tuli vain mieleen, että ehjät polvet vois sittenki olla ihan kiva juttu.Pääasiassa laukeavilla lasken, kun ei innosta missata toista kautta. 7TM pelittää niin kuin lupaa, ja hyvin lyhyen kokeilujakson (eli säätöjakson) jälkeen ei oo ollut ongelmia ennen aikaisen laukeamisen suhteen. Tosin se vanha perus Allmountain on vähän lepsun tuntunen (ei kovinkaan kiertojäykkä), uus Power tuntuu paremmalta. Voilen CRBt tuntuvat kans ihan hyviltä peleiltä, ovat kierojäykempiä kuin 7TM ja taitavan olla inan kevyempiäkin. Pientä trimmaamista niidenkin laukaisu-asetusten suhteen kyllä oli alukksi.

J.p.g

Mulla oli nimenomaan nuo 7tm:n allmountainit joista en pitänyt ollenkaan. Kuitenkin haluaisin pitää jalkani ehjänä, kun tapana on hyppiä olisi se laukeavuus hyvä vaihtoehto. Siksi juuri minua kiinnostavat nuo voilen siteet.
Mutta onko voilen siteiden kanssa niin paljon ongelmia kuin olen lukenut vai onko pienet uudistukset parantanut siteitä?

Saako voilen siteitä suomesta, vai onko ulkmomailta tilaus paras vaihtoehto jos niin mistä?

HeMa

[quote author=J.p.g link=topic=21452.msg139642#msg139642 date=1206379560]
Mulla oli nimenomaan nuo 7tm:n allmountainit joista en pitänyt ollenkaan. Kuitenkin haluaisin pitää jalkani ehjänä, kun tapana on hyppiä olisi se laukeavuus hyvä vaihtoehto. Siksi juuri minua kiinnostavat nuo voilen siteet.
Mutta onko voilen siteiden kanssa niin paljon ongelmia kuin olen lukenut vai onko pienet uudistukset parantanut siteitä?Ei mulla ainakaan mitään ihmeenpiä onkelmia oo ollut.

Suomesta noiden Voilejen hommaaminen tuntuu olevan hiukan hankalaa, kun maahantuoja ei niitä halua tuora. Ite oon tilannut niin T-P:ltä kuin suoraan Voilelta SLC:stä.

mattikoo

Mites muuten NTN:n tilanne tällä hetkellä? Kuulin jotain huhua, että testeissä olis hajoillu vehkeet aika pahasti. Uudet monot nimittäin hankintalistalla ens talvea ajatellen. Vanhat kunnon terminaattorit saa palvella vielä tän talven.

jv

Onko HeMa tuo Voilen CRB-setti löysemmän olonen verrattuna Rkaseihin? Tarkotan lähinnä tuota jousien antamaa "vastetta". CRB-homma vaikuttaa muuten aivan tolkun peliltä ja siehän olit skinnaillukki niilä aika laila? Tosin Voileltahan saa pelkkää release-kittiä erikseen, Rkaseihin sitä ei vain taija saaha rehellisesti kiini siinä olevan "jäänestolevyn" virittelyn vuoksi, mitä luulet Hema?

janne niini

Quote:
tyhmiin insertteihin


Näin tellu-nyybienä: miks pidät insertejä tyhminä? Onko niissä jotain häikkää noin toiminnallisesti? (kestävyys lähinnä tulee mieleen...)

IMHO insertit ois ihan ässät alppisuksissakin (siis jos vaan valmistajat tekisivät kaikki sitten samaan standardiin sekä siteet että sukset)HeMa

[quote author=jv link=topic=21452.msg139674#msg139674 date=1206441022]
Onko HeMa tuo Voilen CRB-setti löysemmän olonen verrattuna Rkaseihin? Tarkotan lähinnä tuota jousien antamaa "vastetta". CRB-homma vaikuttaa muuten aivan tolkun peliltä ja siehän olit skinnaillukki niilä aika laila?Sivusuuntaan tuntuvat olevan samaa luokkaa. Perus HW on hiukan neutraalimpi kuin R8, mut aktiivisia siteitä tarviikin vaan ne jotka ei osaa laskea :shock: :lol:. 3-pin HW on about samaa luokkaa R8 kanssa, mutta niillä skinnailu on palajon mukavampaa, ku voi skinnata pelkillä rotanloukuilla.

[quote author=Zei link=topic=21452.msg139678#msg139678 date=1206445824]
Quote:
tyhmiin insertteihin


Näin tellu-nyybienä: miks pidät insertejä tyhminä? Onko niissä jotain häikkää noin toiminnallisesti? (kestävyys lähinnä tulee mieleen...)

IMHO insertit ois ihan ässät alppisuksissakin (siis jos vaan valmistajat tekisivät kaikki sitten samaan standardiin sekä siteet että sukset)


Telluja kun tulee ruuvattua niin moneen kohtaan suksea, riippuen hiukan lasku tavoitteista. Lisäksi monet tellusuksia tekevät firmat on niin vanhakantasia, että ehotellut siteenpaikat on aikas syvältä (eli väärässä kohtaa). Ideana insertit olis jee (esmes Blizun sivakat ja Duke plus insertit vois olla aikas pop), mutta tellujen kohalla toteutus ei mun mielestä oikein toimi. Hommahan tosin saattaa muuttua, jos saadaan joku järkevä ja dominoiva reikäjako standardi. NTN saattaa olla hyväkin ratkaisu inserttien kanssa, mut oikeesti kuinka vaikeeta sitä on nyt porata 4 reikää ja pistää se side just siihen mihin sen haluaa?

jv

Äläkä unoha HeMa, että oikean laskutekniikan ommaavilla pittää olla vielä massiivisen näyttävät ja voimakhaat reisilihakset. No nämät  puuttuu tietenki meikäläiseltä molemmat  :D. Muuten sitä lipsuttelis varhmaan Linkeneilä, nehän mennee suohraan ko kiskoila. Tuo passiivisuushan - vaikka tuon Linkenin kanssa -  korostuu minun mielestä paljon tuola kovala rintheelä, suksea pittää ajjaa ihan ajatuksen kanssa.

HeMa

[quote author=jv link=topic=21452.msg139696#msg139696 date=1206463449]
Äläkä unoha HeMa, että oikean laskutekniikan ommaavilla pittää olla vielä massiivisen näyttävät ja voimakhaat reisilihakset. No nämät  puuttuu tietenki meikäläiseltä molemmat.No en miekään millään isoilla reisilihaksilla juhli. Linkenit kyllä on kivat...