1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
Pemker
Käyttäjän Pemker kuva
Ylläksen offarit

Tere Tietäväiset!Oon menossa Ylläkselle tasan viikon päästä viettämään alamäkihenkistä pitkää viikonloppua...Innoistuin off-piste hiihdosta tosissani tammikuussa Alagnan seudulla (40 senttiä uutta lunta Biggrin ) Taitoa&kokemusta ei ole vielä paljoakaan, intoa sitä enemmän! Italia oli hieno, mutta nyt ei oo varaa kuin Lappiin! Kysyisin nyt kumminkin Ylläksen offari mahdollisuuksista:Joutuuko haikkaamaan pitkään, että pääsee hyville mestoille?Mitkä ovat mielestänne Ylläksen parhaat laskut?Olen yksin reissussa, joten kannattaako liisata opas?Tänks-pemker-Anonyymi

Alapa vetelemään sadetansseja kotona, tällä hetkellä hangen pinnalla on sellainen herkullinen korppu.-Voit laskea hissiltäkin offia samalla mäellä (luosukuru, tuomikuru, varmaankuru, rinteiden välit)

-Löytyy myös niitä haikkimestoja (kesänki, kellostapuli, lainio, aakenus)

-Hiihtokoulu ylläsjärven puolella järjesti ainkain ennen offariretkiä (varmista jostain), tulee varmaan halvemmaksi osallistua niille kuin ottaa yksinään opas mikäli niitä sattuu sopiville päiville.

-Hiihtokoulu tarkkailee kellostapulin vyörytilannetta säännöllisesti, kysy sieltä ennenkuin menet mihinkään

-jossain vanhassa skimbaajassa tai edgessä on ollut ylläksen offariopas, kirjastosta voisi löytyä

Pemker
Käyttäjän Pemker kuva

Kiitos tiedosta ja joo,aloitan sen (lumi)sadetanssin heti paikalla!Pemker

-More speed to U-

Anonyymi

http://www.rthtelemark.net/yllas.htm

Edellinen neuvoja tarkoitti varmaan varkaankurua...

Anonyymi

Quote:
Olen yksin reissussa, joten kannattaako liisata opas?
Heei... nyt on kyse Suomen Lapista ja tunturista, ei mistään extreme-kokemuksesta! Vaikka Luosukuru Ylläksellä on kuin sininen rinne, ei todellakaan oo jyrkkä kuin sitten siinä varsinaisessa pohjalla olevassa kurussa, joka on kuites aika pieni. Mutta on kuites ihan kivaa laskettavaa, jos et halua hiihtää niin älä laske sinne pikkukuruun asti vaan kurvaa vasemmalle rinteitä kohti sen laakean alueen lopussa, niin pääset vielä suhteellisen helpolla lykkimisellä hissille.Kellostapuli on kans kiva paikka, mutta musta lapion ja piipparin mukanaan kantaminen sinne on hiukan liioittelua, tietenkään en nyt tuomitse ketään kuka niin haluaa tehdä. Sinne löydät kans helposti yksin, mutta tietenkin porukassa on kivempi hiihdellä. Lappilaisena on tullut käytyä tuolla useammankin kerran ja eipä kellään (myöskään hiihtokoulun jepeillä) ollut mitään piippareita mukana ennenkuin siitä tuntui tulevan muotivillitys ja jopa lähes markkinointikikka Ylläkselle, että meillä nyt ois täällä tällanen extreme-reitti, mikä ei tosiaankaan oo vaikea.Jos haluat harjoitella syvässä lumessa laskemista niin loivia pätkiä löytyy kaikkien hissien vierustoilta, varo kivia. Ja toivottavasti loma-ajallesi sataa uutta lunta!!!

Anonyymi

No niin, yksinään ei periaatteessa kannata mennä paikkoihin

(eli takamaastoihin) joissa ei ole muita ihmisiä. En nyt puhu mistään vyöryistä, voi käydä niinkin yksinkertaisesti että vedät kunnon pannut ja sukset/jalat/kädet jää johonkin jumiin niin ettet pääse yksin ylös.

Kännykkä on keksitty joo, mutta silti.Eli yksin rinteenvierustoja ja pitemmille reissuille koita löytyää jotain seuraa, kysele hississä kaikilta "northface"-takkisilta.... Wink

Anonyymi

Ja se joka sanoo että lapion ja piipparin kantaminen kellostapuliin on turhaa, vois tulla keskustelemaan asiosta vaikkapa tänne tunturiin vähän tarkemmin. TAPULI VYÖRYY JOKA TALVI, ja on vain hyvää tuuria ja jonkin verran varoittelun ja asiantuntemuksen (siis laskijoiden) ansiota, ettei vahinkoja ole sattunut. Muistakaa perkele aina pitää ne vyöryvälineet messissä jos ne kerran on olemassa !!!

Anonyymi

Jari ja muut, onhan tuo Kellostapuli mukava hiihtoreitti, vaikka se lasku itse asiassa ei oo kovinkaan pitkä, mutta osa nautintoahan onkin tunturin kupeella hiihtely ja vaikka ylöskiipeäminenkin. Mutta musta on siltikin hiukan liioittelua puhua mistään vaativammasta offarista ja kuten tuossa aikaisemmin kirjoitin, niin en todellakaan mee tuomitsemaan piipparin ja lapion kantajia, mutta lumivyöryvaara taitaa kuites olla aika pieni, kun eihän Lapissa nykyisin edes tunnu satavan lunta. Suurempi vaara siellä varmasti on vaikka katkaista jalkansa (mikä voi tapahtua myös rinteessä) ja sitten avun saaminen voi olla hankalaa, jos on liikkeellä yksin. Sitten vaikka sulla oiskin se piippari takin alla niin Ylläksellä taitaa kestää aika kauan, ennenkuin kukaan ehtii sinne pelastamaan, ellet ole niin onnekas, että kaverit pääsee heti ettiin ja ennen kaikkea osaavat käyttää piipparia sen verran tehokkaasti, että löytää sut. Taitaa Äkäslompolostakin mennä ainakin se 15 minuuttia vaikka ajaisi sitä pikkutietä jollain kelkalla, ennen kuin pelastaja ehtii paikalle ja Iso-Ylläkseltä vielä paljon kauemmin.Laskeehan monet rinteessäkin kypärä päässä, panssarit selässä ja repussa, jos vaikka sattuis jotain tapahtumaan mutta kait ennen kaikkea kun tarvii näyttää kovilta hiihtäjiltä ja alpeillakin tulee käytettyä noita samoja kamoja. En tietenkään mee nauraan jollekin, kellä on kypärä päässä ja vaikka lapsille se on ehdoton, mutta hyvinhän ihmiset lasketteli vuosikymmenet rinteessä ilmankin pelkällä pipolla. Miksi kaikesta pitää tehdä väkisin muka vaarallisia lajeja.Minä olen edelleen sitä mieltä, että Ylläs ei ole mikään vuori vaan tunturi ja Kellostapulin lumivyöryriskejä ja muuta kannattaa teidän vaikka siellä hiihtokoulussa mainoa, koska sittenhän saatte lisää asiakkaita, ketkä eivät uskalla lähteä sinne yksin hiihtelemään.Kuinka pitkä se lasku muuten on, kolmisensataa metriä vai onko tuokin jo yläkanttiin arvioitu?

Pemker
Käyttäjän Pemker kuva

Hyviä kommenteja!Vaikka noi Ylläs-tunturin offarit ei ehkä ihan ole kovinta extremä, niin enpä taida lähteä yksin pidemmälle kuin rinteen vierustat.Vaikka olis piipparit, sondit ja lapio mukana, niin niillä on kait aika vaikea kaivaa itsensä pois edes "pienestäkin" vyörystä SmileEikös sieltä hiihtokoulusta saa vuokrata kyseisiä vehkeitä?Jos vain lunta tulisi, niin mieli tekee kyllä päästä kokeilemaan noita teidän neuvomia laskuja...Pemker

-More speed to U-

Lucifer

Kitisijä Kittilästä wrote:
En tietenkään mee nauraan jollekin, kellä on kypärä päässä ja vaikka lapsille se on ehdoton, mutta hyvinhän ihmiset lasketteli vuosikymmenet rinteessä ilmankin pelkällä pipolla. Miksi kaikesta pitää tehdä väkisin muka vaarallisia lajeja.

Niin ajoihan ihmiset vuosikymmeniä ilman turvavöitä, jotkut vielä nykyäänkin. Silti olen aivan varma että kypärän käyttö vähentää pirusti riskiä saada aivotärähdys tai kuolla jos pannuttaa pahemmin Smile Eipä sen rinteen korkeuserometrien määrän tarvii nelinumeroinen olla, puuta päin laskemiseen riittää vaikka 50 metriä ja huono tuuri.

Lux F.

Anonyymi

...nyt taikaakin oli joku varsinainen alppikunkku linjoilla...

Jatka samaan malliin niin saadaan hyvät naurut. :roll: