1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
IlkkaP
Yleistellusukset rinteeseen (G3 Reverend tai K2 Work Stinx)?

Olisiko kokemuksia alla olevista suksista tai muita suosituksia yleistellusuksiksi rinteeseen? G3 reverend (Linken siteillä) tai K2 work stinx (R4 tai R8 siteillä). Nykyiset kapeat K2 super stinxit ei tunnu hyvältä kevään pehmeillä rinteillä, joten toiset sukset on tarkoitus hommata nykyisten lisäksi. Olen aloitteleva laskija, painoa 80 ja pituutta 186. Lasken enemmän lyhyitä kuin pitkiä käännöksiä ja suksien käyttö pääasiassa rinteissä.

HeMa

[quote author=IlkkaP link=topic=25747.msg158500#msg158500 date=1240770899]
Lasken enemmän lyhyitä kuin pitkiä käännöksiä ja suksien käyttö pääasiassa rinteissä.Work stinx olis varmaan parempi valinta... ja se pisin pituus (~185-190cm). Helpompi suksi laskea ja taipuu paremmin lyhyisiin käännöksiin. Rev tykkää enemmän pitkistä käännöksistä ja kovemmista vauhdeista.

IlkkaP

Ok, kiitos kommenteista. Huomenna pääsen kokeilemaan 184 cm Reverend/Linken (450eur) settiä. 181 cm Work stinxit (280eur) pitäis sitten ostaa kokeilematta, mutta teoriassa ne vaikuttaa paremmilta omaan käyttöön.

kalamies135

Mie oon kans telluilla alottelija. Pääsiäisenä kokeilin Work stinxejä Pyhällä. Oli aika pehmoset rinteet ja sukset tuntui pelittävän hyvin.

hans1

Jos lähinnä rinteessä meinaat laskea, niin Work Stinxit on paremmat. Reverend on kompromissi rinteeseen ja pehmeälle, jäykkyys riittää rinteeseen ja leveys offille. Kääntösädettä on, joten rinnesuksena ei mikään ketterin.

Itte oon pari talvea laskenut 185 cm Reverend+R8-setillä ja viime talvena koeajoin lyhyemmät Work Stinxit R4:lla Syötteellä parin laskun verran. Mulla on painoa 115 kg ja mittaa 192 cm, joten noi K2:t oli hieman lyhyet. Vaan toimi ne silti.

- Hannu -

nicce

G3:sta ei ole kokemusta, mutta Work Stinxit ovat olleet käytössä 1,5 kautta ja hyvin pelittää. Kestää vauhtia riittävästi ja suksen saa leikkaamaan sohjossa ja jäisessäkin rinteessä. Syvässäkin lumessa toimii välttävästi kunhan vaan vauhtia on riittävästi. Toisaalta jos pelkästään rinnelaskuun etsit suksea niin katsoisin ehkä hieman kapeampaa suksea (n. 80mm) on paljon nopeampi kantilta kantille ja jos et ole paljoa laskenut niin leikkaava käännöskin sujuu astetta helpommin. 

Work Stinxeista vielä sen verran, että on tätä uusinta mallia (musta, puna sekava väritys kitaran kuvalla), koska testasin aikanaan vanhempaa mallia ja ne olivat omasta mielestä aivan tunnottomat kapulat ja hyllyyn jäivät. Itsellä on pituutta 182 ja sukset on 181 mittasena eli varmaan kannattaisi ottaa tuosta seuraava pituus.

IlkkaP

Kiitos kaikille kommenteista ja avusta suksien valinnassa. Testasin eilen 185cm Reverendiä Linken siteillä ja ne tuntui turhan kankeilta ja leveiltä suksilta mulle, kun sattui vielä aika kovat rinteet aamulla. Linkenit oli kyllä mukavan tuntuiset. Ostin sitten 181cm Work Stinxit ja laitoin niihin R8 siteet taempiin reikiin. Tämän päivän laskujen perusteella nuo toimikin hyvin auringon pehmittämillä rinteillä täällä Ylläksellä.

telemaster

Itselläkin on yhdet 08/09 kauden 181cm sukset varastossa paketissa. Hyvä kuulla että toimii. Muuten vinkkinä vielä suksen etsijille, että Rovaniemen suunnassa on City Sportilla ostajan markkinat, hyvää tellusuksea vielä todella edulliseen hintaan! Nämäkin lahti pariin sataan...

Hemppa

Lainataanpas viime kauden topikkia..

Work Stinx 08/09 on päätynyt ostoslistalle ekoiksi telluttimiksi ja pituutta olen nyt arpomassa. Itsellä on vartta 172 cm joten aloittelijalle voisi periaatteessa 174 pituiset riittää. Toisaalta hyvin kehittynyt keskivartalo (88kg) varmaan jonkin verran kompensoi, ja kysymys kuuluukin, että riittääkö se 181 senttisiin sivakoihin saakka? Käyttö tulee olemaan pääasiassa etelän mäkien sahailua kunnonkohottamismielessä. Ehkä Lapin kevätsohjoihin päädyn loppukaudesta myös kaatuilemaan. Taustasta vielä että alppivehkeillä on jonkin verran tullut laskettua, eikä tellutkaan aivan vieraat ole.

Monot tullee olemaan Scarpan T2X ja siteet G3 Targat. Rottefellan R8 oli vaihtoehtona, mutta targat ilmeisesti hieman vähemmän jäykkinä soveltunevat rookielle paremmin.

Ja nyt siis haussa on setti jolla nauttisi parhaiten just tän ekan talven. Jos koukkupolveiluun enemmänkin hurahdan, niin sisäinen gearwhore pitää kyllä huolen välineiden päivityksestä  Wink

HeMa

[quote author=hemppa3000 link=topic=25747.msg162437#msg162437 date=1251981922]
Itsellä on vartta 172 cm joten aloittelijalle voisi periaatteessa 174 pituiset riittää. Toisaalta hyvin kehittynyt keskivartalo (88kg) varmaan jonkin verran kompensoi, ja kysymys kuuluukin, että riittääkö se 181 senttisiin sivakoihin saakka?Massasi kyl riittää 181:lle. Jos ihan noviisi oot, ni alkuun saattaa olla hiukan hankalampaa... Mut toisaalta, noi sukset kävis silloin useaksi vuodeksi, etkä siis olis heti ens keväänä ostamas pidempää ja jämympää suksea kuin toi 174...

72kg pygmi, joka pääasiassa laskee noin 180-190cm sivakoilla.

Hemppa

Joo... Voishan se olla vähän turhan suuri harppaus 174 tellujen ja 188 alppivehkeiden välillä. Mites muuten, onko ne K2:lla mitannu jo viime kaudella lyhyeksi tuotoksensa, kun kuulemma ainakin tän kauden mallit on 3-4 senttiä ilmotettua pidemmät?

HeMa

[quote author=hemppa3000 link=topic=25747.msg162453#msg162453 date=1251998849]
Joo... Voishan se olla vähän turhan suuri harppaus 174 tellujen ja 188 alppivehkeiden välillä. Mites muuten, onko ne K2:lla mitannu jo viime kaudella lyhyeksi tuotoksensa, kun kuulemma ainakin tän kauden mallit on 3-4 senttiä ilmotettua pidemmät?K2 mitoittaan suksensa edelleen niinkuin aina ennenkin... ja muut pelaajat samoin. Eli elä turhaan katso pelkkiä pituuksia cm, vaan kuvittele sukset enemmänkin (xtra small)-small-medium-large-(xrta large) kokoina. 174 K2 on small/medium ja 181 taas medium/large. Sun noin 90 kg elomassa meinaa notta kattelet noita large-suksia...

Macharza

Kommenttini hemppa3000 kysymykseen, ei suksista vaan siteistä.

Jos olet jo alppia laskenut ja tottunut viemään suksen kantille hyvällä tuntumalla, valitsisin R8 siteen.
Minun mielestä paljon jäykemmän tuntuinen ja saa paremman suksi tuntuman.
Tosin meikän arvio G3 siteillä perustuu jo ainakin 5 v vanhaan malliin.

Edit: Arvioni perustuvat nimenomaan rinnehiihto kokemukseen. Offarit vedän lätyillä ja randositeillä. Telluttelua offareilla en vaan osaa.

Hemppa

[quote author=HeMa link=topic=25747.msg162454#msg162454 date=1251999660]
K2 mitoittaan suksensa edelleen niinkuin aina ennenkin... ja muut pelaajat samoin. Eli elä turhaan katso pelkkiä pituuksia cm, vaan kuvittele sukset enemmänkin (xtra small)-small-medium-large-(xrta large) kokoina. 174 K2 on small/medium ja 181 taas medium/large. Sun noin 90 kg elomassa meinaa notta kattelet noita large-suksia...

En olekkaan ennen ajatellut että se menisi noin.. Mutta largella lähdetään siis telettämään. Tosiaan alppityyliseen alamäkihiihtoon on tulossa samalta merkiltä Sidestash 188 pituisena, mutta telluilla on ne mäet ja vauhditkin sitten pienempiä.[quote author=Molto bene link=topic=25747.msg162456#msg162456 date=1252000755]
Kommenttini hemppa3000 kysymykseen, ei suksista vaan siteistä.

Jos olet jo alppia laskenut ja tottunut viemään suksen kantille hyvällä tuntumalla, valitsisin R8 siteen.
Minun mielestä paljon jäykemmän tuntuinen ja saa paremman suksi tuntuman.
Tosin meikän arvio G3 siteillä perustuu jo ainakin 5 v vanhaan malliin.

Joo on sitä alppia tullut laskettua, ja telluja ollaan nyt hommamassa että pysyis mielenkiinto yllä tossa kotimäessäkin. Aluksi piti hommata vain omat monot ja ottaa tuntumaa vuokrasuksilla, mutta kun conrad-setä pistää samaan pakettiin sukset ja siteetkin niin halvalla, niin olkoon sitten menneeksi.

Pienen söörtsin ja guuglettelun jälkeen aloin itsekin epäilemään tota Targaa. R8:lla taitais saada kuitenkin enemmän irti niistä välineistä. Jatkakaamme pohdiskelua. Ettei vaan tässäkin kävisi niin että se tieto lisää sitä tuskaa. Kyllä tää interweb-hiihtokin on välillä haastavaa..