1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
kiertojäykkyys
"Vakavaa" rinnelaskua Itävallassa, missä?

Talvi tulee! Biggrin

Tammikuun 2011 lopussa on pitkä viikonloppu pyhitetty hiihdolle. Startti Munchenista autolla, max. ajoaika n. 2h. Minne mennään? Haussa vaativaa rinnehiihtoa, mustaa ja punaista.

Ytimekkäät kommentit rinteista (ei hintavertailuja, ajo-ohjeita, tms.), kiitos!

Macharza

2 h ajomatkan päässä on alue Mayrhofen-Zillertal-Hintertux

Ihan itse ytimekkäästi hakua peliin tänne Relaaseen ja huttua löytyy

kiertojäykkyys

Kiitti.

Huttua tosiaan on foorumilla, pari tuntia kahlasinkin haun kanssa. Olemassaolevat hutut ovat enemmän kuitenkin offarikyselyita/kommentteja. En löytänyt varsinaista rinnehiihtothreadiä aiheesta. Monesti aiheet vaeltaa, keskusteluahan tämä tietysti onkin.

jaksu

schladming. ajoaika menee tosin 2 tunnin yli.

Hyde

Kitzbühelin Hahnenkamm on kuulemma vetänyt useammankin laskijan totiseksi :mrgreen: 1,5h Mynkkenistä.

kiertojäykkyys

"Vakavuutta" varmaan löytyy Hahnenkammista. Samaisena reissuviikonloppuna tosin isot pojat kisaa siellä... parempi antaa tilaa. Ei olla niin "vakavia", vaikka hyvin lähellä  :shock:

Muita ehdotuksia?

Flachau kiinnostaisi Herkun kotikylänä, en ole vielä sinne ehtinyt, kuinkahan mäet?

b3

Olin eilen ja perjantaina hintertuxissa, ainakin sen verran vakava paikka että mm. palander, poutiainen, Croatian ja italian super G gurut olivat treenamassa. Negatiivisena puolena, se jäätikkö jää on oikeesti kovaa kantsii terottaa kantit hyvin.

ps. siellä jossain lähimaastossa 10km? on se euroopan jyrkin hoidettu rinnekin.

kiertojäykkyys

Kiitti. Joo, se onkin se "Harakirinä" tunnettu, täytyypä katsastaa majoituksia tuolta.

Hyde

Flachaun vieressä Obertauern. Duunireissulla paikalliset suositteli ja muutaman kerran tullu käytyä valmismäkiä laskevien kollegoiden kanssa. Össilän lumivarmimpia paikkoja jossa hissi-hotelli zydeemi pelittää. Rinnevierusoffia löytyi vielä pari vuotta sitten. Gamsleiten yksi alppilan jyrkimmistä rinteistä. Matkaa vaan tulee HB:n apres skihin yli 2h. Prost!

gerberos

[quote author=kiertojäykkyys link=topic=32703.msg181206#msg181206 date=1289160114]

Muita ehdotuksia?

Flachau kiinnostaisi Herkun kotikylänä, en ole vielä sinne ehtinyt, kuinkahan mäet?Kyllä Flachaun sijaan esitetyistä valitsisin Hintertux-Mayrhofen akselin. Flachaun muutamat tiukemmat laskut (WC-rinne esim) on todella lasketussa kunnossa jo aamupäivällä. Toisaalta kyllähän kumpareinen musta rinne on aika "vakavaa laskua"  Biggrin

mcc

1. Zillertal- sieltä löytyy baanaa totisellekin skimbaajalle viikoksi
2. Kitzbuhel- pariksi päiväksi tosi jees.

molempiin alle 2h

APy

St. Anton tai Ischgl. Anttonin kisarinteet Kapallilta kylään pysyvät nykyään aika hyvin silosina ja profiili on sitä luokkaa, notta useimmilla alkaa kannat luistaa hyvissä ajoin ennen ala-asemaa. Ischglissä löytyy yllättävän paljon varsin mukavaa punamustaa rinnelaskua. Kolmannekseen molemmissa on aikalailla kelvollinen after...

Eero V
Käyttäjän Eero V kuva

[quote author=Hyde link=topic=32703.msg181215#msg181215 date=1289195633]
Flachaun vieressä Obertauern. Duunireissulla paikalliset suositteli ja muutaman kerran tullu käytyä valmismäkiä laskevien kollegoiden kanssa. Össilän lumivarmimpia paikkoja jossa hissi-hotelli zydeemi pelittää. Rinnevierusoffia löytyi vielä pari vuotta sitten. Gamsleiten yksi alppilan jyrkimmistä rinteistä. Matkaa vaan tulee HB:n apres skihin yli 2h. Prost!Eikö asia ole hieman päinvastoin? Obertauern on aina ollut lumivarma paikka jo alkutalvesta, mutta sen rinteitä ei ole kovin arvostettu. Tosin musta kumpareikko Gamsleiten on poikkeus. Minusta OT sopii rinteidensä puolesta paremminkin perhekohteeksi, koska siellä ski-in/ski-out toimii hyvin, ja kaikilta rinteiltä on lyhyt matka takaisin, rinnealue kun muodostaa täyden ympyrän.

Mutta alueelta löytyy offareita, sekä rinteen läheltä että kauempaakin. Ja ainakin seuraavissa YouTuben filmeissä tarjonta näyttää tosi hyvältä. Tarvitaan kuitenkin paikallistuntemusta (ja tuuria lumisateiden ajoituksessa), ennen kuin tällaista löytyy:
t@brof

Itävallan pisin rinne löytyy Krippensteinista (ainakin mainostavat niin) Rinne on kyllä ihan ok ja saa hapot jalkoihin, tosin se onkin sitten keskuksen ainoa rinne. www.krippenstein.com
Keskukseen mennäänkin laskemaan rinteiden ulkopuolelta ja ainakin viimetalvena kun lumisateet osui kohdalleen niin oli kyllä hauska paikka ja laskettavaa riitti hyvin paripäivää lumisateiden jälkeenkin.
Itse kylä hiljainen ja hieman sivussa isoista teistä.

Suosittelen lämpimästi jos liikutte tuollapäin

Samalla reisulla käytiin tuolla OT ssa. Lumisatella paljonkivaa laskettavaa varsinkin sillä puolella missä on keskuksen ainoa gondoli. Pelkkää rinne laskua ei kyllä montaa päivää tuolla jaksaisi.

jaksu

Kaveri kyselee rinnelaskumestaa niin toinen suosittelee jotain Krippensteinia. Biggrin

alpakka
Käyttäjän alpakka kuva

Bad Gastein.

kiertojäykkyys

Kiitos, jaksu, nain se juttu vaeltaa...

Kiitti muillekin kommenteista, Zillertal on nyt varattu, tammikuun lopulla tulee raportti Biggrin

Cramer

Itävallasta ei ole kokemusta kuin Ischgl ja Kappl, mutta mielestäni parhaat rinteet on ollut Monterosalla Italiassa. Siellä oli pitkää, leveää ja profiililtaan hyvää rinnelaskua. Paikka mielletään enemmän vapaalaskupaikkana, mutta suosittelen vierailemaan rinteidenkin puolella Wink