1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
VilleK
Zenmaster vs. Monster. Kumpi telluksi?

Termos

Nyt on alkanut telluttaminen kiinnostaa siihen malliin, että omat kamat on saatava tuleville lumille. Varastosta löytyy tällä hetkellä kahdet projektiin sopivat alppisukset, joista toisiin olisi tarkoitus ruuvata NTN-siteet kiinni. Monoksi olen jo aikaisemmin hommannut Crispin Evot.

Käyttö tulee varmaankin alkuun olemaan aika rinnepainotteista. Kuski on mitoiltaan 174 cm ja 68 kg, alppilaskemista takana useampi vuosi.

Kumpaa suksea aletaan ruuvaamaan vai onks millään mitään välii?

Head Monster iM 78
- 177cm
- mitat suunnilleen 124-78-110
http://www.ski-depot.com/miva/merchant.mvc?Screen=PROD&Product_Code=311328&Category_Code=headskis2009&Product_Count=14

Elan Zenmaster
- 185 cm
- mitat 124-92-114
http://www.backcountry.com/elan-zen-master-skiKiitokset.

puuha

Mä ruuvaisin ne noihin leveempiin Elaneihin.

Raid

Oon omistanu molemmat em. sukset. Elaneissa ei tosin ollu tellusiteitä kiinni. Zenmasterissa on selvästi pidempi sivuleikkaus ja siksi mielestäni Monster oli paljon hauskempi rinnelaskussa, sillä pystyy ajaa eri pituisia käännöksiä ja se on nopeempi kantilta kantille. Tietysti, kun on kapeampi.. Kumpikin suksi on varsin jäykkä ja sietää hyvin vauhtia.

hans1

Keskeltä kapeempi on parempi rinteessä ja leveä taas kantaa paremmin pehmeällä. Kummastakaan noista ei ole kokemusta, mutta nykyiset kauden 2007 G3 Reverend-telluni ovat yleissuksiksi hieman turhan pienellä leikkauksella varustetut vaikka jäykkinä kestävätkin vauhtia rinteessä. Siksipä olen tässä jo pari vuotta haikaillut keskeltä hieman kapeampien mutta muuten suht samoilla mitoilla olevien Stöckli Stormrider VXL:ien perään, mutta kun noita ei ole halvalla saatavana edes kevätalessa... Useampia suksia en jaksa mukana kantaa ja reilu satakiloisen tarvin pehmeällä läskit sukset alle.