1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
Anonyymi
(Suhteellinen) lumen määrä Alpeilla, eritoten Dolomiiteilla

Pitäisi mennä Via Ferratoja taas kokeilemaan, mutta ainoa mahdollinen aika on kesäkuun viimeinen viikko. Silloin saataa olla vielä liikaa lunta reiteillä.Onko siis porukalla tietoa siitä, onko loppuva talvi olllut kovin runsasluminen. Tai onko sulaminen aikaisessa/normaali/myöhässä?Liput pitäisi panna tilaukseen...

Anonyymi

Keskimääräistä niukemminhan lunta tänä kautenakin Dolomiiteilla on ollut mutta enemmän kuin viime vuonna. UK:n Ski Clubin sivuilta löytyy ainakn Cortinan tiedot, jotka antavat keskimääräiseksi huhtikuun lopun ylärinnesyvyydeksi 105 cm ja tämänhetkiseksi (19-Apr) lukemaksi 70 cm.

http://www.skiclub.co.uk/skiclub/home.asp

Anonyymi

Gardalla ei tällä hetkellä ole lunta alle 2000m. Sen yläpuolella on joitain lumiläikkiä. Alle 2000 metrin on vain joitain lumivyöryjäämiä. Pohjoisempana lunta on jokun verran enemmän, ja kuvien perusteella Dolomiittien hiihtokeskuksissa lumi peittää vielä 80-90% alueista jotka ovat yli kahden tonnin eivätkä ole suoraan aurinkoon. Lämpötila on kuitenkin ollut jopa yli 30 astetta, joten lumi sulaa aika vauhdilla.