1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
jjhenttonen
Käyttäjän jjhenttonen kuva
Ruraalit putskumestat

Ohan se kaupungissa laskeminen varmaan ihan jees hommaa, parempaa saletisti ku esim snagarijonossa pataan ottaminen, mutta henk koht ainaki tykkään että putskupuuhia voi parhaiten harrastaa jossain missä ei tarvi katella L&Tn roska-autoja.

Ite kävin just Tollolan muinaiskivikirkon takana Kapatuosian linnamäellä "pöllyttämässä". Ihan jees mesta, mitä nyt hiukan umpeen kasvanut sitten 80-luvun ja jotenki kummasti myös kutistunut.

En ehkä ehi härmäpyydaa enää laskea ennenku ens kuussa ku on valitettavasti pakko lähteä Alpeille, mikä on tietysti sääli näin kesken ennätyskauden, mutta olis hauska kuulla millasia pelimestoja landelta löytyy. Itellä seuraava missio suuntautuu Päijänteen kaakkoispuolelle, sikäli mikäli helmikuussa on kelit kohillaan...

Kim Öhman
Käyttäjän Kim Öhman kuva

Mikkelissä on Kalevankankaan metikössä ainakin yks mesta missä saa ihan ok laskua.
Ihan vielä ei ole riittävästi lunta mutta ootellaan ootellaan.

laihomx

Siellä hollolan kirkolla on muitakin kivoja paikkoja. Kokeilkaa esim. kirkkotien varrella siinä ennen tanssilavaa olevaa soranottopaikkaa. Profiili riittää varmasti ihan kaikille. Myös samasta paikasta pääsee harjulle jossa on hakkuuaukeaa. Eli mahtuu laskemaan. Korkeuserot ei päätä huimaa mutta hauskan päivän saa varmasti aikaiseksi.

Arttu Muukkonen

Lappeenrannassa on tapavainolan hiekkamontut aka miniatyyrialpit ainakin ennen olleet todella hyvät. Nyt täältä japanista ei pääse niitä tsekkaamaan, mutta luntakin pitäisi idässä olla ihan ok. Vähän urbaanimmat setit löytyy linnoituksen valleilta, tosin ne on sellaisia famelinjoja, kun keskustasta asti näkee jos on käynyt sataman puolella tykittämässä.

Hobgob

Hanko-Hyvinkää tien varressa soraasemalla muutama kilsa Nummelasta Hyvinkäälle päin on tasainen kivetön &yleensä laskematon kuoppa, jolta löytyy myös droppeja jyrkille alastuloille &tois puol tietä on toinen saman moinen.. Auton voi jättää parkkiin heti tien viereen kääntöpaikalle sorakuopan liittymän yhteydessä. Korkeuseroa muutama kymmenen metriä..

matti

Hanko-Hyvinkää-tien viereisiin soramonttuihin on myös rakennettu kivoja hyppyreitä. Jokunen vuosi taaksepäin: Uutta puuteria oli tullut parikymmentä senttiä, ja innoissani laskin sileää rinnettä edellisviikolla tehdyn hyppyrin vierestä. Ehdin juuri havaita, että hyndä oli rakennettu kuormalavan päälle. Samassa laudan kantit lipesivät lumen alla olevan toisen kuormalavan päällä, ja kankku iskeytyi aika vauhdissa lavan kulmaan. Taisi mennä minuutteja  tähtiä laskiessä, puoli tuntia liikkeelle pääsemisessä ja pari kuukautta mustelmaa sulattaessa. Onneksi ei käynyt pahemmin.
Siis etelän maastoista voi löytyä kaikenlaista roinaa, johon vapaalaskija ei muista aina varautua...

sepittajä

Rutalahti Toivakassa (Keski-Suomi) löytyy ihan hyviä siivuja jo tienvarresta

Fear ... the right and necessary counterweights to that courage which urges men skyward, and protects them from self-destruction - Heinrich Harrer

jjhenttonen
Käyttäjän jjhenttonen kuva

Ootko käyny Vällyvuoren "seinämällä" tänä talvena?

teesaa

Korpilahdella Vaarunvuorella on laskettu pyydaa sopivan harvassa mäntymetsässä. Verttiä tuolla saa yli 100m. Ei tosin tänä vuonna.

Samoin Stadista Somerolla päin lojotellessa on noin puolivälissä muutama roisi hiekkakuopppa aikanaan tullut korkattua. Kyllä tää aina esim. Peuramaan voittaa.

Nyt taisi suojakelin vuoksi vaihtua putsku ihan korpuksi.

Wannabe mies monessa lajissa!

markkuj

Sillon kun telemark oli viimeksi in ja pop, niin Punamultalukko Kangasalla oli ihan virallisten kisailujenkin paikka. Kaunis harva luonnonmetsä, vieressä myös soramonttu, Sappeeseen noin 20 minuuttia.

Samoina vuosina kyseinen harju (Vehoniemenharju) keräsi monena vuonna yllättävän paljon luntakin. Nyt ei ole hyviä vuosia ollut, enkä tämän talven tilanteesta Pirkanmaalla tiedä kuin Sappeen parkin lumetustilanteen. Onko joku viisaampi Punamultalukon lumitilanteesta?

Lasketaanko Tampereen Pyynikki muuten urbaaneihin vai ruraaleihin?

jjhenttonen
Käyttäjän jjhenttonen kuva

eiks Suomessa oo urbaaneja mestoja vaan Helsingissä?

HeMa

[quote author=jjhenttonen link=topic=34262.msg184345#msg184345 date=1294596677]
eiks Suomessa oo urbaaneja mestoja vaan Helsingissä?On, vaik Turussa. Samppiksen mäki tarjonnee oikein mukavaa loisettelua. Samoin Vartiovuoren nyppylä. Ja onhan siel muitakin, joskaan ei ihan yhtä urbaaneja.

Severius

Jos joku tietää hyviä mestoja Lahdesta (tai näiltä nurkilta) niin kertokaa ihmeessä. Hollolastahan mainittiin jo toi yksi... Itselle tulee vaan mieleen kärpäsessä se rinne siinä männistönriteenkadun vieressä. Eihän se kovin iso ole mutta paremman puutteessa käy. Jos muuten Lahden seudulta löytyy innokkaita ihmisiä pusikoita koluamaan niin mulle seura kelpais, pistäkää vaikka yksäriä.

Ihmehiihtäjä

Miesvuori Päijänteen länsipuolella Luhangan kulmilla kannattaa ehkä tsekata. Autolla pääsee kahden puolen lähelle ja taitaa olla keskisuomen korkein paikka tai sitten se oli vain huhua. hienot maisemat ja roppia riittää. Jos vaan lunta riittää.

jjhenttonen
Käyttäjän jjhenttonen kuva

Quote:
On, vaik Turussa


Maalaiskyliä ei lasketa. Vaikka niissä laskettaisiinkin.

Löytyiskö Mustankallion tunnelin holleilta jotain? Renkomäen hiekkakuopilla ainakin riittää jyrkkyys, ja Radiomäellä vois kans olla jotain lyhyitä pätkiä ihan mukavasti viettävää.

Cramer

[quote author=Ihmehiihtäjä link=topic=34262.msg184364#msg184364 date=1294604876]
Miesvuori Päijänteen länsipuolella Luhangan kulmilla kannattaa ehkä tsekata.

En löytänyt kyseistä nyppylää "kansalaisen karttapaikasta". Osaatko antaa parempia suuntimia tai jopa linkkiä mistä näkisi tarkemmin.

Ihmehiihtäjä

Muistin nimen tietenkin väärin, sehän on Kammiovuori:

http://kansalaisen.karttapaikka.fi/karttalinkki/karttalinkki.html?e=431153&n=6841142&scale=40000&lang=fi&mode=rasta

Näemmä "vastarannalla" Vuorisalossa näyttää myös käyrää riittävän, joskin hyvin jyrkkää. Kammiovuorelle pääsee (ainakin kesällä) autolla joko ajamalla pohjoisen kautta Niinimäen ohittavaa tietä josta polku, tai etelän puolelta tuosta Vintturin pohjoispuolella erkanevaa soratietä. Soratie on luultavasti auki talvella, mutta jos ei ole niin hiihtäähän/skinnaahan tuon asvalttitieltäkin. Ainakin etelärinne on skinnattavissa ylös.

Itse olen ollut tuolla vain kesällä, joten en ota mitään vastuuta laskumahiksista, mutta olen joskus ajatellut että paikka olisi keväällä vierailun arvoinen. Googleta kuvahaulla, ja löydät melkein Kolin kaltaisen maiseman Wink

Telttailu/laavuilukin tuolla voisi tulla kyseeseen, mutta epäilen että tullaanko sieltä koskaan takaisin kun vieressä on Mörkö- /ja Murhakorpi....

Cramer

[quote author=Ihmehiihtäjä link=topic=34262.msg184404#msg184404 date=1294653201]
Muistin nimen tietenkin väärin, sehän on Kammiovuori:Kiitos, täytynee käydä yksi Korpilahti-Luhanka reissu heittämässä.

puster

Tuolla urbaanissa topicissa mentiin sen verran pääkaupungin meiningeissä, ettei sinne tosiaan parantunut huudella. Mutta miten, paljastaako joku Tampereen spotteja? Tai ennen kaikkea kaipaan kokemuksia parista spotista. Mustavuoren kyljen eri kohdista (siinähän on hiekkakuopalle vievää rinnettä useampi sata metriä). "Topista" lähtevät linjat on varmaan korkkailtu, mutta entäs sieltä peremmältä kohti kaupunkia? Toinen mielenkiinnonkohde on Lamminpään maastoista löytyvä entinen Horhan laskettelurinteen pohja. Kesällä ainakin harvaa puustoa ja hissilatu hyvinkin siloinen. Talvella en ole käynyt, niin myös vähän arveluttaa miten hiihtoladut noissa maastoissa risteää. Jos tästä nyt pakkaseksi ja lumisateeksi vielä talvi kehkeytyy, niin onko mitään mieltä noiden varaan laskea?
Vilusenharjusta (se täyttömaa kukkula Kaukajärven suunnilla) olenkin tältä talvelta jo kuullut, että lunta sinne ei pääse kerääntymään. Ja onhan se, ikävä kyllä, aika avonaisella paikalla.

R.J

[quote author=puster link=topic=34262.msg184445#msg184445 date=1294688449]
Toinen mielenkiinnonkohde on Lamminpään maastoista löytyvä entinen Horhan laskettelurinteen pohja. Kesällä ainakin harvaa puustoa ja hissilatu hyvinkin siloinen.Horhan ongelma on se että melkein puolet mäestä on pulkkamäkenä, mutta vanha hissilatu todennäköisesti toimis jos nyt Tampereellekki pudottas tuoretta lunta kunnon kasan  8).

Geekster

Ruraalista mansesterista voin omalla kokemuksella vastailla:

Mustavuori tarvii joko nyt tulossa olevan kaltaisen suoja+pakkassyklin että tulee mitään pohjia, tai ihan hemmetisti lunta. Viime talvena oli kerran se jyrkempi puoli (37 astella inklinometrillä Biggrin ) laskettavissa. Se parkkipaikan seinä on pikkujamppojen kolaama, joten pohja on selvästi parempi. Lumisateen jälkeen suuntaisin melkein ekana siihen vaikka se vähän matalampi onkin. Parkkipaikalta kaupunkiin päin on se kulma käytännössä aina paljas, sitten on lunta jos on, siellä perimmäisessä kulmassa ehkä parhaiten. Horhasta samat sanat kuin edellä, pulkkamäkeä se suurin osa laskettelurinteen pohjasta taitaa nykyään olla.

Pahimpaan himoon välittömäksi ensiavuksi suosittelen sateenjälkeistä aamua mustiksen laskettelurinteessä, ainakin viime talvena ajoivat rinteet arkisin vasta iltapäivällä ennen keskuksen avaamista. Torstaiaamuna nähdään siellä Blum 3

pauliina

Terveisiä Oulusta. Lättänän paikkakunnan ainoa mäki on kaatopaikka, maisemoitu puoli siitä, korkeuseroa suunnilleen 40m.
Paras laskupaikka (pusikkoa poistettu leveän rinteen verran) on luoteeseen. Kävimme toissapäivänä, lumi oli jo tuulenpakkaamaa mutta kyllä laskeminen silti murtsikkalenkin voittaa. Pusikoitten välissä oli paikoin parempaakin. Auton saa ainakin Liikasentien päähän, ja siitä puolisen kilsaa joutuu hiihtämään/kävelemään. Valoja ei ole, mutta aika hyvin siellä näki silti, laskiessa otsalamppu päälle. Vai onko täällä muuta?

Geekster

[quote author=Geekster link=topic=34262.msg184480#msg184480 date=1294755303]
Parkkipaikalta kaupunkiin päin on se kulma käytännössä aina paljas, sitten on lunta jos on, siellä perimmäisessä kulmassa ehkä parhaiten.

Pahimpaan himoon välittömäksi ensiavuksi suosittelen sateenjälkeistä aamua mustiksen laskettelurinteessä, ainakin viime talvena ajoivat rinteet arkisin vasta iltapäivällä ennen keskuksen avaamista. Torstaiaamuna nähdään siellä Blum 3Update:
Takakulma on täysin laskettavissa, naamalaukauksia kävin tänään nautiskelemassa kolmen jalkanousun verran, sitten piti mennä laskemaan rinnettä jossa myös oli koko yön kertymä tallella. Mustavuoressa paras lumitilanne vuosikausiin, joten älkää nyt sinne menkö, parissa päivässä saan laskettua sen ehkä puhki  Blum 3