1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
Klinsmann
Monte Rosa

Vinkkejä kaipaan majoituksen suhteen. Tod. näk. 6 aikuista viikon mittaiselle matkalle maaliskuussa. 
-Champoluc vai Gressoney?
-kävelymatka hissille
-maltillisin kustannuksin
-huoneisto keittiöllä

Ruoskaaja
Käyttäjän Ruoskaaja kuva

olimma viime maaliskuussa viikon tuolla:

http://www.piccoloresidence.it/

Gressoneyssa siis - toimiva, palveluille vähän matkaa. Menisin ehkä jopa toistekin.


edit; oli muuten viininmaistajaisia sun muuta isännän toimesta asukkaille yms. oheisohjelmaa...

powerskier

Majoituksista en tiedä mutta Gressoney on ehdoton liikkumisen kannalta. Keskellä olevasta laaksosta on helpointa liikkua puolelle ja toiselle.

Klinsmann

Kiitos vinkeistä. Eli Gressoney liikkumisen kannalta, mutta entäs ravintolatarjonnan kannalta?

vilippus

Ravintoloiden kannalta Champoluc. Ei tosin mahdotonta yöelämää, mutta pientä after skitä ja ruokapaikkoja riittävästi.

mt uuperi

Mikäli omatoimimatkalle niin Alagna on ykkösvaihtoehto. Baareja ei löydy, mutta jos offarille mielii niin ehdoton valinta. Salatin huipulle vievä hissi on myös mallia joka ei mene kiinni, vaikka vähän tuulisi.

smiett

Miten tuolla gressoneyssa hoituu ruokien ostaminen? Jos meinaa ottaa majoituksen missä on keittomahdollisuus, onko mitään mistä ostaa keitettävää.. Ravintolassa syöminen on tietysti suht edullista, mutta aamiaiset voisi kyllä hyvin hoitaa itsekin jos mahdollista.

Mitä kulkuvälinettä porukka suosittelis välille milano-gressoney tai geneve-gressoney? Pääseekö muulla kuin autolla, kohtuullisella vaivalla..?

Asiasta seitsemänteen.. miten pitkä köysi pitää olla matkassa La Malfattan alkua ajetellen?

kiitos,powerskier

Gressoneyssä on yksi ruokakauppa, pieni mutta saa mielestäni kaiken tarpeellisen ainakin aamiaistarvikkeiksi.

Kartta ton linkin takana

http://maps.google.fi/maps?daddr=45.828979,7.822405&hl=fi&sll=45.828067,7.825667&sspn=0.005046,0.011362&vpsrc=0&mra=mift&mrsp=1&sz=17&t=h&z=17

On näköjään niin iso kartta että vieritä kuvaa hieman oikealle, löydät kirjaimen B, jonka kohdalla kauppa on!

Henkka80

Moro!

Mun tiedot vuodelta 2007.

Silloin siellä oli 1 kauppa mutta busalla on tosi helppo käydä alempana laaksossa vaikka Point st Martinissa asti jossa on isompia kauppoja.

Mun mielestä paras huoneistohotelli Gressoneyssa on fiocco di neve. Gressoneysta on helppo mennä mihin tahansa Rosan alueella joten mä ainakin ottasin siit kämpän. Nopeesti salatin huipulla jne.

Youtravelilta on mahis ostaa transuja ja milanosta menee aostan juna st martiniin josta busalla tai taksilla ylös gressoneyhyn.

Helmi mesta kaiken kaikkiaan

Jaa78

Alagnaa suosittelen itsekin jos pääpaino on offareilla. Alagnan puolen hissi Salatille on huomattavasti toimintavarmempi kuin Stafalin puolen hissi. Yöelämää ei tosin ole ja kylähän on jo iltapäivästä varjossa eli afterissa ei rusketu. Pari kauppaa ja kaksi erinomaista ravintolaa löytyy (=kaikki tarpeellinen). Jos sinne päätyy niin esim. Indren Hus on mielestäni hyvä vaihtoehto. Lyskamin tomisto järjestää ystävällisesi ja pienellä italialaisella säädöllä maustettuna asiat. Myös kyydin lentokentältä. Champoluciin en menisi sen vuoksi että mielestäni offareista ylivoimaisesti parhaat laskut (ja vähiten laskijoita) löytyvät Alagnan puolelta ja paljon näitä ei ehdi koluta jos pitää herätä Champolucista ja ehtiä sinne illalla takaisin.

Malfattalla olen itse pärjännyt niinä muutamana vuotena kun olen tuolla ollut 30 metrin köydellä. Riippuu tietty lumen määrästä. Jos lunta on hyvin niin köyttä ei välttämättä tarvitse ollenkaan (tämän varaan ei tietenkään kannata laskea).

Polvere Rosasta (alueen offariopas) on tullut uusi painos joka on aivan erinomainen. Todella paljon uusia laskuja vanhaan kirjaan verrattuna, paljon kuvia ja selkeät reittiohjeet.

Jumi-Jakke

[quote author=smiett link=topic=37307.msg194577#msg194577 date=1317045998]

Asiasta seitsemänteen.. miten pitkä köysi pitää olla matkassa La Malfattan alkua ajetellen?

kiitos,Opaskirja ehdottelee 50 metristä.  Hyvällä lumella kovat kundit sidesteppailee alas ilman köysiä/pipoa/hanskoja. Itse suositan köyttä. Hyvä mäki, jos lunta riittää alas saakka. Jos ei, tennarit mukaan.

http://www.ideeverticali.it/new/components/com_virtuemart/shop_image/product/polvererosa_selezione_Pagina_3.jpg

ratsupari

Moi, mistä kautta tilasit Polvere Rosa 3.? Olin Aostassa pari viikkoo sit ja kirjakaupastakaan eivät tienneet mistä sen sais. Sama oli myös Staffalissa ja Guglielminassa, jossa ainakin taka vuosina oli vanhempaa painosta myynnisä.

Jaa78

[quote author=Scex Marenda link=topic=37307.msg194795#msg194795 date=1317374107]
Moi, mistä kautta tilasit Polvere Rosa 3.? Olin Aostassa pari viikkoo sit ja kirjakaupastakaan eivät tienneet mistä sen sais. Sama oli myös Staffalissa ja Guglielminassa, jossa ainakin taka vuosina oli vanhempaa painosta myynnisä.Ostin keväällä Alagnasta Guide-baarin viereisestä urheilukaupasta.
Tommoinen löytyi googlaamalla http://www.ecstore.it/view_montagna/polvere-rosa-2.html.
En ymmärrä italiaa mutta ehkä tuolta saa tilattua?

powerskier

Ei siitä mitään kolmatta painosta ole tullut. Polvere Rosa 2 on viimeisin. Jos sulla ei oo niin googleta ja kirjaa myyviä nettikauppoja on melkein pilvin pimein.
-J-

pyh

Kun tosta Jaa78:n linkistä ottaa pisteen lopusta pois, pääsee kurkkaamaan PR3-opusta?

http://www.ecstore.it/view_montagna/polvere-rosa-2.html

Jaa78

Kyllä minulla ihan hyllyssäkin on tuo kolmas painos. Ilmestyi käsittääkseni viime keväänä.

powerskier

Pyydän anteeksi tyhmyyttäni, tietenkin se nro 3 on ilmestynyt. Errare humanum est!

-J-

Mikko S

Gressoneystä Polvere Rosan saa ostettua ainakin opastoimistosta.

Majoitus Alagnasta vai Gressoneystä?

Alagnahan on mitä sympaattisin alppikylä ja Gressoneyssä ei ole juuri mitään ja jos valinta tehdään miljöön mukaan niin Gressoneytä ei kannata edes harkita. Gressoneyssa on kuitenkin puolensa. Huonolla kelillä sieltä pääsee laskemaan hyvin rinteitä esim. Champolucin suuntaan. Vastaavasti Alagnassa on hyvin vähän laskettavaa Salatin hissi ollessa kiinni. Hissien toimiessa normaalisti uudelle Indrenin hissille pääsee molemmista laaksoista samaa vauhtia.

Gressoney on sijainniltaan myös Alagnaa kätevämmässä paikassa.

Molemmissa tapauksissa isommat ruokaostokset kannattaa tehdä tulomatkalla laakson marketeista. Kylien ruokakaupat ovat pieniä ja hinnakkaita.

Jenbach

Moikka,
Vietin viime kauden Champolucissa ja laskeskelin Luc-Gress-Alagna sektori päivittäin. On totta, ettö Gressonney sijaitsee mukavasti keskellä ja pääsee nopsasti Alagna offareille ja Punta Jolandan metsiin (suosittelen).
Champolucissa on kuitenkin paras majoitus, yöelämä, ravintola ja ruokakauppa tarjonta. Jos Champoluciin päädytte niin Champoluc Apartments on halvin, mutta Castor Hotelli ehdottomasti paras hinta-laatu suhteeltaan. Yöelämää on aika hiljaista, mutta parasta kolmesta laaksosta. Tosin jokaisesta kylästä löytyy viehkeitä pikkubaareja ja ravintoloita, ennen kaikke hyvää ruokaa.

Offari oppaan vol 3 saa ostettu Alagna La Guglieminasta paikan päältä.

Vastaan miellläni kysymyksiin, tuli tutuksi nuo kolme laaksoa viime kaudelta.

Vode

Ihan mielenkiinnosta kyselen, kun viimeksi olen paikanpäällä käynyt keväällä 2004. Italialaiset tuntuu rinnekarttaa päivittävän heikosti, kun vanhat kartat pyörii netissä vieläkin.

Tuolloin Salatille nousi vain yksi kybiini ja bygäsvät sitä Alagnan puolelta nousevaa. Punta Indrenin legendaarinen kabiini oli  toiminnassa ja Balman korihissikin tuli koettua. Nuo kai sinä keväänä laitettiin lopullisesti Chiuso ja uusi kabiini aloitti. Joissain kartoissa näkyy hissi, mikä nousee Salatilta Punta Indrenille, onko näin? Eli siitä pääsee siis vanhan Indrenin kybiinin yläasemalle ja laskemaan molempiin suuntiin, tosin Balman poissaollessa joutuu Alagnan suuntaan laskemaan montun pohjalle tai skinnailemaan takaisin..?

Olisko jollain heittää tuoretta rinnekarttaa? Koetin googlailla, mutta kokolailla erilaisia löytyy.

Muoks:

No joo... http://www.monterosa-ski.com/en/Sciare/Skirama.html

"Aina kannattaa lähteä."

Mikko S

Löytämästäsi rinnekartasta näkyykin aika hyvin miten hissit nyt menevät. Pari tarkentavaa kommenttia. Nämä näkyvät tosi hyvin paikan päälläkin, mutta jos haluaa etukäteen fiilistellä niin:
-ns. Indrenin hissi menee eri paikkaan kuin vanha eli selkeästi enemmän Gressoneyn laakson puolelle. Vanhalle yläasemalle joutuu tekemään pienen traverssin.
-Balmasta pääsee pois tekemällä traverssin Alagnan tuolihissin yläasemalle (vanha Indrenin ala-asema). Skinejä ei tarvitse. Lautailijoille voi olla aika ikävä reitti.

Vode

Ok, kiitos. Tuota pohdiskellutkin. Paras mesta majoittua offilaskemisen kannalta olis Alagna. Lyhin matka myös Malpensasta.

Minkäslainen meininki tuolla ylipäätään on. Noin niinkuin millä kiireellä hissioffarit ripataan dumpin jälkeen? Ainakin 2004 tuolla oli jenkkejä niin isoilla skimboilla, että kiire varmaan oli. Meitin paikallaollessa ei paljon sadellut, mutta muutama pehmyt käännös löytyi kyllä. Silloin mainostivat jo Freeride paradiseksi Indren / Balma - aluetta ja sitähän se kai onkin. Lie mihin suuntaan sitten kehittynyt. Taitanut olla vaan pari aika huonolumista kautta tuolla sittemmin.

Talven kohdetta tässä vain pohdiskelen.

"Aina kannattaa lähteä."

JussiMaa

Onko tuoretta tietoa alueen lumitilanteesta tällähetkellä? Tammi-helmi vaihteessa olisi tarkoitus tuonne suunnata

Genuinex

Tuolta näyttäs löytyvän http://www.snow-forecast.com/resorts/Gressoney/snow-report Tosin mukavahan se olisi kuulla joltakin paikanpäällä lähiaikoina käyneeltä tarkemmin lumitilanteesta.

JussiMaa

Tuota saittia on tullut itsekin seurattua, mutta kun nuo weppikamerakuvat näyttävät vähän kuivilta, niin sanallinen informaation paikalla olleilta olisi tervetullutta

mez

[quote author=Jenbach link=topic=37307.msg195024#msg195024 date=1317670105]
Moikka,
Vietin viime kauden Champolucissa ja laskeskelin Luc-Gress-Alagna sektori päivittäin. On totta, ettö Gressonney sijaitsee mukavasti keskellä ja pääsee nopsasti Alagna offareille ja Punta Jolandan metsiin (suosittelen).
Champolucissa on kuitenkin paras majoitus, yöelämä, ravintola ja ruokakauppa tarjonta. Jos Champoluciin päädytte niin Champoluc Apartments on halvin, mutta Castor Hotelli ehdottomasti paras hinta-laatu suhteeltaan. Yöelämää on aika hiljaista, mutta parasta kolmesta laaksosta. Tosin jokaisesta kylästä löytyy viehkeitä pikkubaareja ja ravintoloita, ennen kaikke hyvää ruokaa.

Offari oppaan vol 3 saa ostettu Alagna La Guglieminasta paikan päältä.

Vastaan miellläni kysymyksiin, tuli tutuksi nuo kolme laaksoa viime kaudelta.Olitko vaan kausilaisena vai kenties duunissa? Itsekin tullut kausi vietettyä, tosin STS:n hommissa. Enemmän vapaa-aikaa olis pitänyt olla.

Täytyy kyllä kompata, että Lucista löytyy paras majoitus eikä sieltä nyt niin kauaa Salatille laske jos aamulla lähtee puskemaan. Yömeiningistä en ole samaa mieltä koska sehän on Lucissa mitä mainioin! Vieläkö Castorissa lauletaan tiistaisin?

Alagnan kabiini oli ainakin oman kauteni aikana usein kovan tuulen takia kiinni, jolloin laskut ei onnistu. Champolucista pääsee kuitenkin kelillä kuin kelillä Antagnodiin mistä löytyy kovan lumisateen aikana ja jälkeen hyvää metsäputikkaa. Vastaava Gressoneystä on Weissmatteni mitä jotkut kehuivat ko. touhuun. Jolanda jo mainittiinkin.

Suosittelen siis Champoluccia majoitukseen vaikka sieltä hetken Alagnaan kestääkin. Lucista irtoaa myös kylästä helposti ala-aseman vierestä oppaat mikäli niitä kaipaa.

Advanced

Moi,

onko joku varaillut jo lentoja ensi talvelle Monte Rosa tai joku muu ko. alueen keskus matkakohteena? Järkevimmät lentokentät lienee Milano ja Geneve? Ilmeisesti suoria lentoja Helsingistä Milanon kentille tai Geneveen ei tarjoa kuin Finnair vai onko joku lentoyhtiö tai lentokenttä jäänyt multa huomaamatta?

Lufthansa tarjoaa halvimmat lennot Malpensaan, mutta ei onnistu ilman välilaskua... Välilaskut ahdistaa matkatavaroiden hukkaantumisriskin vuoksi (viime reissulla tavarat hukassa).

Macharza

Ainakin Tampereelta pääsee Ryanilla Bergamoon, joka Milanon kupeessa

powerskier

Kannattaa ainakin vertailun vuoksi laittaa lentojen hakuvaihtoehdoksi myös Torino. Sieltä on lyhyempi matka Roosalle kuin Milanosta taikka Genevestä.
Lufthansa välilaskuineen on hinnallisesti edullisimpia(?) koska se ei peri maksua suksista. Jos haluaa välttää välilaskuja niin sitten Finski Hulluilta Päiviltä tai syksyn/joulun alesta. Halpalentoyhtiöiden hinnat tuntuvat pieniltä, mutta kun niihin ynnää  lisämaksut matkatavaroista/suksista/aterioista jne per legi niin lopputulos on yllättävän kallis.

HannuV.

Onko tuota offariopasta tai vastaavaa saatavilla ymmärrettävämmällä kielellä?

Ja majoitusehdotuksia otetaan vastaan: ollaan tod. näk. liikkeellä vuokra-autolla, joten kauempanakin hisseiltä olevat kohteet käyvät.

Mikko S

Quote:
Onko tuota offariopasta tai vastaavaa saatavilla ymmärrettävämmällä kielellä?


Vaikea sanoa mitä kieltä tarkoitat, mutta Polvere Rosa 3 on kaksikielinen. Tekstit ovat sekä italiaksi että englanniksi.

Sivut