1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
Kohto
Zermattiin vai Cervinaan?

Ensi talven hiihtomatkan suunnittelu on jo alkuvaiheissaan. Porukalla on ollut haluja lähteä Zermattiin laskemaan ja sähköautoja katselemaan. Tutkittuani hiukan asiaa, huomasin Zermattin vieressä Cervinan, josta on rinteiden kautta yhteys Zermattiin. Itse asiassa rinnekartan perusteella näyttää siltä, että kyseisen alueen kaikki rinteet ovat toisiinsa yhteydessä ja sama hissilippu käy molempiin keskuksiin.

Cervina näyttää olevan selvästi halvempi paikka kuin Zermat. Tästä syystä olisin kallistumassa Cervinan puolelle, jos tuonne alueelle lähdetään.

Tällä palstalla lienee kokeneempia asianharrastajia, jotka ovat käyneet molemmissa tai toisessa paikassa. Onko mitään erityistä syytä, miksi pitäisi mennä Zermattiin? Ellei nyt sitä lasketa, että voi illalla katsella sähköautoja kadulla Smile Laskemisen puolesta taitaa olla ihan sama, kummassa kylässä nukkuu yöt.

jariarkko

Itse pidin Cervinian puolen rinteitä hauskempina kuin Zermatin. YMMV.

tfl

Totta kyllä, Zermatt on nykyään jo todella paljon Cerviniaa kalliimpi vaihtoehto.

Huonolla säällä ylimmät hissit menevät kiinni, ja puolen vaihtaminen Cervinian ja Zermattin välillä on vaikeaa/mahdotonta. Lisäksi välimatkat ovat suuria ja hissit hetkittäin hitaita, joten alueen laidalta toiselle kestää aikaa reilusti (tunteja).

Hiihdollisesti Cervinia on ehkä parempi rinteiden osalta, offarit taas Zermatt voittaa n. 6-0. Itse valitsisin oman suuntautumisen ja halujen mukaan kohteen tuolla perusteella.

Hyde

Komppaan edellistä lähes kymmenen reissun kokemuksella vuoroin kumpasessakin. Cerviniassa lähtee herkästi ylähissi kiinni. Zermatt on noista se parempi jos haluaa offille tai tourille tai vaikka 4-tonnisille. Rinnelaskijatkin tykänny enempi Zermattin puolen rinteistä. Lisäksi Zermattissa riittää enemmän kyläpotentiaalia Blum 3 Anttilasta ollaan saatu usein hyvä paketti safkoilla ja hissilipuilla.

Kohto

Kiitoksia todella paljon kommenteista. Juuri tätä varten nämä foorumit ovat olemassa.

Erityiskiitokset Hydelle linkistä majoitusvaihtoehtoon. Saanko muuten kysyä, millaisilla hinnoilla kyseinen paikka tarjoaa viikon majoituksen, hissiliput ja puolihoidon. Siis suunnilleen, jollei ole hirmuinen liikesalaisuus...

Cervinan ylähissistä vielä kysymys. Millä todennäköisyydellä hissi on kiinni kokemustenne mukaan? Joka päivä, pari kertaa viikossa vai kerran viikossa. Olemme matkustamassa luultavasti tammikuussa, joten sen mukaan sää tilanne kannattaa arvioida.

mirar2

Näistä kahdesta ehdottomasti Zermattiin. Jos oikein ymmärsin, tavoitteena on saada edukkaampi majoitus, mutta saada laskettua myös Sveitsin puolella.  Muutama tuttavaperhe on ollut Cerviniassa viikon ja ainoastaan parina päivänä ylähissit olleet auki. Reissuun mahtui myös päivä, jolloin koko Cervinian puoli oli kiinni, mutta Zermatt ei. Ko perheille se oli viimeinen reissu Cerviniaan. Halvasta hiihtomatkasta tulee äkkiä kallis, jos ei mäkeen pääse... Tälle talvelle lienee meidän yht 3 viikon aikana joka 3. päivä Zermattissa Klein Matterhorn ollut laskijoille joko täysin tai osittain kiinni. Kävelijöitä / turisteja käytetään yläasemalla ja maisemapisteessä, mutta laskuvälineiden kanssa ei millään tekosyyllä ole päässyt. Ajavat hissiä 80 km/h tuuleen asti. 90-100 km/h tuulet olivat viime talvena hyinkin tavallisia. Silloin joskus aikoinaan hissit pidettiin aina auki ja vastuu alastulosta oli laskijalla itsellään. Tammikuussa nelitonnisilla on usein myös kylmä.

Cervinian suunta on enimmäkseen etelään ja rinteet ovat myös tuuli / sääherkemmät, ts menevät kaikkinensa kiinni helpommin kiinni huonommalla kelillä. Matalat tulevat usein Zermattiin etelästä ja iskevät ensin Cerviniaan. Tuuli + auringinsulattamaa korppua löytyy useammin siltä puolen. Zermattissa on laskettavaa enemmän joka ilmansuuntaan, puuteria voi hakea ja löytyy pitkälle kevääseen asti. Tämä on toistoa, mutta jos haluaa käydä Italiasta Sveitsin puolella laskemassa, täytyy ottaa huomioon siirtymisessä menevä aika paikasta toiseen. Zermattista Klein Matterhornille voi varata vähintään tunnin siirtymiseen, ruuhka-aikana reilusti enemmänkin. Viimeinen hissi takaisin Italiaan lähtee yllättävän aikaisin takaisin tammikuussa. Tämä rajoittanee huomattavasti laskupäivän suunnittelua.

Kukkaroa Zermatt keventää huomattavasti enemmän kuin Cervinia. Kylä on ollut aina kallis ja se korostuu vahvan frangin aikana. Laskullisesti Zermattin puoli on vaihtelevampi, mutta tämä on täysin makuasia.

Kohto

Quote:
Jos oikein ymmärsin, tavoitteena on saada edukkaampi majoitus, mutta saada laskettua myös Sveitsin puolella.


Kyllä Tarkoitus on saada majoitus edullisemmin ja tietenkin kyläkin on varmaan halvempi.

Olemme kyllä ajatelleet laskea tasapuolisesti molemmissa keskuksissa. Rinnelaskuunhan Cervina on tämänkin ketjun mukaan yhtä hyvä ellei jopa parempi kuin Zermat. Offareilla ei ole tarkoitus kauheasti laskea.

Ymmärrän kyllä siirtymiin menevän ajan, mutta toisaalta niin sieltä Zermattistakin pitää siirtyä Cervinaan.

Nämä viimeiset viestit antavat hieman mietittävää. Jos Cervina on tosiaan noin tuuliherkkä, pitää harkita Zermattia, vaikka alunperin ajattelin Cervinan ajavan saman asian.

Bebe

[quote author=mirar2 link=topic=40629.msg204132#msg204132 date=1336471140]Matalat tulevat usein Zermattiin etelästä ja iskevät ensin Cerviniaan.Njet, näin tietääkseni. Zermat saa suurimman osan kamasta "nordstausta", eli luoteis/pohjois rintamista joista osa kantautuu etelään harjanteen yli. Cervinia taas saa nauttia isoista mutta harvinaisista välimerellisistä jytkyistä jotka taas tulee pohjoispuolelle välillä hiljaisina viileinä tai kuumina sateina... näin paikallinen tapaili.

Cervinian tuulisuus johtuu joko fööneistä tai muuten vain sen epämukavasta muodosta, kaikki eteläsektorilta tulevat ilmavirrat pääsee jylläämään koska mesta on niin aukea.
Eli mirarin huomio kannattaa ottaa todesta, jos ilma liikkuu on cervinia aika paska. Siinä suhteessa zermatt huomattavasti parempi.
Toinen huomion arvoinen juttu tuon tuulen kanssa on että sen ansiosta saattaa jäädä sveitsiin... Jos klein ei kulje, paksi jää zermattiin tai skinnaa harjanteen yli.
Nimimerkki, vastatuuleen, sumussa joskus pätkän skinnannut.

Nelitonniset kannattaa jättää tuossa tammi-helmikuussa väliin, railot ovat aika avoinna ja huonolla kannella silloin. Ei tuo breithornin plateau ole niitä railoisimpia mutta reunarailot ovat useinkin vielä täysin fyllautumatta. Puhumattakaan että lumisillat ei ole ehtinyt käydä läpi kevätsettejään ja eivät kestä piruakaan.

Cervinian puolella loistava hotla on El Piolet, vanha paappa vetää sitä ja sen poika on ilmeisesti oppaana.Joten jos italia sujuu,saa hyvää infoa ,siellä viihtyy ja on aika edukkaahkot huoneet. hotel sport siinä torin vieressä on kuppanen homehelvetti, välttäkää. siivoojat yrittää sisään vaikka olisi aamuyö ja tuoli kahvan alla.

Itsellä jos pitäisi valita, ottaisin zervinian jos kukkaro kestää. Jos ei, valkkaisin aivan jonku muun mestaan. Cervinia on hieno mesta hyvällä säällä muuta jos tulee skeida keli, siellä alkaa viiltelemään ranteita aika nopsaan. 
Viereinen Valtournenche kuuluu nykyään samaan passiin, joten sieltä saattaa saada jotain synninpäästöä mutta alue itsessään ei ole kovin iso.

Kohto

Quote:
Cervinian puolella loistava hotla on El Piolet,


Kiitokset Bebelle hotellivinkistä. Ilmeisesti kuitenkin kyse Al Piolet hotellista:

http://www.hotelalpiolet.com/

Huoneet näyttivät kuvien perusteella siisteiltä ja suhteellisen moderneilta.

Noin yleisenä kommenttina sanoisin, että pysymme luultavasti suhteellisen tiiviisti rinteissä. Offaria korkeintaan ihan rinteen vieressä.

b3

Valtournenche on mun mielestä ihan hyvä paikka laskea, porukkaa ei ole kovinkaan paljon. Kun olin siellä katottiin aamulla kummalla puolella, cervinia vai zermatt paistoi aurinko ja mentiin sinne. Paremmat säät oli Zerviniassa, kun cerviniassa oli sinkki paistoi vuoren toisella puolen aurinko. Ja joka päivä päästiin hissillä takas.

Jyrki Komppa

Cerviniassa olen viikon asunut ja takaisin ei tarvitse mennä. Tykkään laskea offaria ja se on paljon parempaa Sveitsin puolella.
Cerviniasta on pitkä matka Zermattiin ja se vaatii hyvän sään, tuuli sulkee usein hissit. Omalla viikolla vain parina päivänä pääsi yli. Cervinian rinteet ovat todella loivat ja hissit voivat olla kiinni jyrkimmissä rinteissä ilman mitään näkyvää syytä. Zermatt on namu! Saako yhteislipulla kaikki Zermattin hissit? Aiemmin vain Klein Matterhornin, tosin muut ovat jo todella pitkällä Cerviniasta käsin.

b3

Joo ne kaikki hissit lähiseudulla on samalla lipulla, ei mekään laskettu muuta kun Kleine Matterhornilta kylään ja sinkissä sekin on kypsälasku. Zermatt on vaan turhan kallis, tai ei ainakaan löydetty niitä halpoja majoituksia.

Kohto

Cervinasta Zermattiin on pitkä matka. Kauanko siirtyminen Zermattiin kestää. Eli kuinka kauan on kauan? Tunti, kaksi tuntia, enemmän?

lexa
Käyttäjän lexa kuva

[quote author=Kohto link=topic=40629.msg206244#msg206244 date=1345120748]
Cervinasta Zermattiin on pitkä matka. Kauanko siirtyminen Zermattiin kestää. Eli kuinka kauan on kauan? Tunti, kaksi tuntia, enemmän?en kellottanut, mutta muistaakseni n.1,5h. ja takas zermatista klein matterhornin kabiinille pelkkä hissinousu oli jotain 30min nurkilla, siitä sit jonoista riippuen joko kabiini tai ankkurit, että pääset cervinian puolelle. ei hirveesti jää aikaa touhuta zermatin puolella jos meinaa cerviniassa majoittua. 

b3

En kokenut tuota siirtymistä ongelmaksi. Ekalla kabiinilla ylös ja myöhään iltapäivällä takas. Sitä paitsi lasku Zermattiin oli/on ihan hauska.

TimothyRyder

Itse olen muutama vuosi sitten ollut Zermattissa viikon. Kun puhutaan noista siirtymistä, puhutaan yleensä huipulle noususta. Zermattissa kesti joka aamu tunnin-puolitoista päästä huipulle niillä kabiineilla. Eli jos siirtymäaikoja laskee, kannattaa laskea sen mukaan, kuinka nopeasti lasket alas. Ylös kun pitää joka aamu mennä kuitenkin. Lisäksi Zermattissa matkat hisseille oli aika kuppaset.

Cerviniassa kylä on pieni ja kaikki on suhteellisen lähellä hissejä. Kylänä Zermatt on tyylikkäämpi ja tarina kuulostaa paremmalta, mutta itse majoittuisin Cerviniaan ja kävisin päiväreissulla (kengät reppuun) Zermattissa. Hintataso Z:ssa oli jo silloin täysin posketon, joten lounaat söin yleensä C:ssa. Sillä viikolla (maaliskuu) kelit suosi ja hissit toimi joka päivä.

b3

[quote author=Kohto link=topic=40629.msg206244#msg206244 date=1345120748]
Cervinasta Zermattiin on pitkä matka. Kauanko siirtyminen Zermattiin kestää. Eli kuinka kauan on kauan? Tunti, kaksi tuntia, enemmän?

Autolla muuten se matka kannattaa unohtaa.

Kohto

En minäkään halua ajatella niin, että matka Cerviniasta Zermattiin olisi jonkinlainen kärsimys. Ylöshän on mentävä joka tapauksessa ja laskeminenhan on aina hauskaa. Mutta jos matka olisi kestänyt suuntaansa luokkaa 2-3 tuntia, niin tällöinhän Zermattissa ei olisi kertakaikkiaan ehtinyt kuin piipahtaa ennen kuin olisi ollut pakko lähteä pois.

Cerviniassakin varmaan ihan kohtuullisesti pääsee laskemaan. Esimerkiksi Valtournenche kiinnostaa. Ainoastaan tuulitilanne hieman huolestuttaa. Olisimme kuitenkin menossa sinne luultavasti tammikuun lopulla tai helmikuun alussa.

ninzaa

Moro.

Olin Cerviniassa huhtikuussa 2008. 5 päivää laskettiin pelkästään Cervinian puolella, Zermatin ylähissien ollessa kiinni. Zermattiin kyllä pääsi ränniä pitkin, pois varmaankaan ei. Riskiä ei otettu. Silloin lippuun piti erikseen ostaa "kansainvälinen lisä" joka olisi lähes tuplannut päivälipun hinnan. En tiedä miten nykyään on.

Hissien sulkeutuminen varmaan vaihtelee paljolti tuulen suunnista, tuolloin tuuli oli jatkuvasti Cerviniasta Zermatin suuntaan.

Cervinian hissit olivat nopeita käyttää Italialaisten jonottaessa aina väärällä puolella lähtöaluetta. Pienellä järjenkäytöllä aamuruuhkissa jonossa seistiin noin 5 min. Lipunmyynti kangerteli ja keräsi hulppeat jonot joka aamu.

Keskellä viikkoa luonto tarjosi yhden iltapäivän ja yön aikana noin 80cm uutta lunta, joka pysyi pakkasella yli 2500m. Ainostaan kylässä mentiin plussalle. Cervinian rinnealueen "vasemassa" reunassa olevalla vanhalla tuolihissillä sai vei vedellä kaksi päivää pitkää ja hyvää rinteenviurustaa. Ainoat muut putskusta nauttineet olivat muutamat snoukkaajat, jotka kasailivat hyndiä lähellä alimpia hissiasemia.

Huhtikuussa ylimmillä hissiasemilla pakkasta oli lähes 20 astetta, tammikuussa voi olla sietämättömän kylmä.

Cervinia on ihan hyvä, jos ei odota liikoja. Lähinnä keskus ainakin tuolloin täyttyi Milanolaisista lapsiperheistä, joita oli jaloissa kyllästymiseen asti.

Lento Milanoon, bussi vuorille ja kämppä aivan joen varressa maksoi n. 400 per naama. Siis melko edukasta.

(pahoittelen kiireellä vedettyä huonoa suomea!)

-Asko

Kohto

Kovin on kahtalaista infoa täältä luettavissa. Osalla porukasta on hisseistä huonoja kokemuksia ja tuuli tuntuu vaivaavan kovastikin. Osalla taas ei ole mitään ongelmia ja Cervinaa pidetään ihan hyvänä köyhän miehen Zermattina.

Kysymys lienee siitä, millaisen riskin itse haluaa ottaa. Zermat vain on niin selkeästi kalliimpi paikka kuin Cervina, että mielellään itse menisin Cervinan puolelle. Lisäksi Valtournenche kiinnostaa. Olen kuullut pitkästä rinteestä paljon hyvää.

Mikko S

Valtournencen mäki on hieno, mutta ei sitä koko päivää jaksa laskea. Kabiinin vierestä löytyy hienoa, mutta suht tiheää metsäoffaria.

Olimme joitakin vuosi sitten vuodenvaihteen majoittuneena Valtournenceen. Kylä ja majoitus olivat mukavia, mutta tuolta on aikamoinen hissittely varsinaisen hiihdon pariin. Valtournencesta jos lähtee Zermattiin rinnekartan toiseen laitaan niin perillä kerkeää just ja just kääntymään. Mainittakoon vielä, että huonolla kelillä Valtournencesta ei pääse hiihtäen Cerviniaan Zermattista puhumattakaan.

Puhtaasti hiihdon kannalta ajateltuna suosisin majoituksen hommaamista Zermattista. Cervinian mäet ovat, kuten mainittua, pääsääntöisin loivia lojotuksia auringossa.

Reissua en kuitenkaan kadu, onhan tuo Matterhorneineen todella hulppeaa seutua.

Midi

Laitetaas tähän omat kokemukset viime maaliskuulta. Neljä yötä tuli vietettyä Cervinian puolella ja kolme päivää laskettua, joista kaksi Zermatin puolella ja yks päivä ylähissien kiinni ollessa Cerviniassa/Valtournencessa.

Jos lompakko ei määrää sijaintia, niin menisin ehdottomasti Zermatin puolelle. Hintaero maiden välillä on kuitenkin sen verran suuri, et Cervinia on ihan varteenotettava vaihtoehto. Riskinä tosiaan tuuliherkkyys, joka katkoo yhteyttä.

Siirtyminen Cerviniasta Zermatin puolelle vei meiltä puolesta tunnista puoleentoista tuntia, riippuen mihin alueelle mentiin. Puolessa tunnissa kerkes lähirinteille ja 1,5 tuntia kauemmas, jossa mm. loistava terassi Blue Lounge:
http://www.myswitzerland.com/en/restaurant-blauherd-2571m.html

Hotelli sijaitsi rinteessä lähellä Cerviniaa. Rauhallinen hotla, josta pääs laskee suoraan rinteeseen. Hintaa 150e/2h huone/yö. Hotellin (ralli)kuski vei tarvittaessa iltasin kylille ja haki viimeistään puolilta öin takasin.

http://www.monrevehotel.com/

Cervinia oli ainakin maaliskuun lopulla rauhallinen mesta, jossa muutama hyvä ruokapaikka, joihin  kannattaa mennä heti klo 19 pintaan, jos haluu pöydän. Yöelämästä ei merkittäviä havaintoja, Dragon Pubissa oli sama Walesiläinen kaveri parkissa tiskillä joka ilta.

Kohto

Midi: Kiitokset hyvästä kommentista. Juuri tällaisista on mielestäni eniten hyötyä. Selkeät linkit paikkoihin mitä suosittelee ja realistinen näkemys siitä, mitä on odotettavissa.

Hotelli vaikutti hienolta, joskaan ei ihan ilmaiselta. Olisiko muuten kenelläkään mitään suosituksia hotelliksi tai muuksi majapaikaksi. Seurueemme on siinä mielessä hiukan ongelmallinen, että meitä olisi ilmeisesti kolmen hengen porukka lähdössä.

Paivareppu

Jos rahaa on niin Zermatin puolelle majoittuisin minäkin. Cerviniassa paikallisen pyhäpäivän/loman kohdalle sattuessa vaatii liikenne sekä jonotuskulttuuri aamuisin lippuluukuilla&hisseillä hetkittäin jonkin verran kärsivällisyyttä.

Cerviniassa joskus käytetty sellaista pikkuhotlaa kuin Hotel Rascard (niillä ei taida olla omia nettisivuja). Ei kummoinen, mutta hyvä kyökki siellä oli. Emäntäporukka oli mukavaa ja puhui ihan sujuvaa englantiakin. Majoitus 2 hengen huoneissa tais olla 50e/vrk. Tuohon sisältyi tod hyvä aamiaisbuffa ja mainiot sapuskat iltasella. Iltaruokaan sisältyi myös olut ja parikolme karahvia punkkuakin  :mrgreen: 
Sijainniltaan tuo paikka oli sitten vähän kehnohko.

beisik

Voisin laittaa omia kokemuksia kämpistä Zermatista myös tähän, mitä nyt enää muistaa. Vaikka tosin eivät taida välttämättä alkuperäiselle kysyjälle sopia.

chalet gusti:ssa majoituttiin avovaimon kanssa nelisen vuotta sitten, mielestäni hinta oli silloin ihan kohtuuhintainen verrattuna zermatin hintatasoon. Meillä oli pieni yksiö (niillä taisi olla muitakin) jossa oli keittomahdollisuudet. Mukava isäntäväki, mies oli rinnehiihto-opas, puhuivat hyvää englantia. Kämpälle pääsi takaisin laskemaan suoraan sunnegan rinteestä. Oli siellä juna-aseman päässä zermattia, jyrkässä rinteessä (portaita jonkin verran). Lähimmälle hissille, sunnega, oli ihan ok kävelymatka joen vartta pitkin, n. 5 min. Tosin pitkä matka jos haluaa mennä cervinian suuntaan.

Testa grigia -garni hotelli, siellä oon ollut muutamia öitä pari kertaa. Se on aivan zermatin ytimessä, suoraan pääkävelykadulla, kävelymatkan päässä juna-asemasta. Tosin hisseille on matkaa, ja kadun mölinä voi kuulua kämppiin. Ihan ok buffet aamiainen.

Ja tosiaan viikon reissulla ei päästy kertaakaan cervinian puolelle kun hissit olivat kokoajan kiinni. Emme saaneet kuitenkaan rahoja takaisin yhdistelmälipusta koska hissit olivat olleet joku päivä kuitenkin auki (mitä ei oltu ilmeisesti huomattu rinnetauluista, tosin tätä epäilen aika paljon). Zermattin ravintolat ovat muuten todella kalliita, että se kannattaa huomioida. Etsimällä voi löytää halvempia pastapaikkoja tms. Hieno paikka kaikenkaikkiaan, hintataso vaan alkaa olemaan liian kova.. Saas nähdä mitä tapahtuu jos/kun euro romahtaa vielä pahemmin..

Tramper

Zermattiin lähdössä ja Ranskan tiheisiin tuolihissiverkostoihin tottuneena hiukan mietityttää,että Zermattin kylästä lähtee rinteisiin vain pari junaa ja pari kabiinia. Nekin vielä eri puolilla kylää.

Eli onko oltava liikkeellä aamuhämärissä massiiviset ruuhkat välttääkseen?  Ala-asemillekin tuntuu olevan matkaa, toimiiko skibussiverkosto?

Eikä hotellissakaan näytä olevan wlania. Löytyykö kyliltä, rinnekuppiloista yms?

b3

Zermatt han on autoton kylä joten luulisi siellä julkisen liikenteen pelaavan. Mentiin sillä junalla ja kabiineilla ylös, ei minusta ollut pahemmin jonoja. Siellä jossa puolirinteessä oli/on joku "solmukohta" jossa jonoja oli enemmän. Ihminen tulee viikon toimeen ilman Wlania.
Mun mielestä on turhanpäiväistä ottaa stressiä säästä, se nyt on mikä on.

wilber

Vietin viime vuonna 4 kk Zermatissa ja Cerviniassa.
Suosittelen ehdottomasti Zermattia, jos laskeminen eikä budjetti ole pääroolissa.

+Paljon paremmat rinteet - jyrkempiä, paremmin hoidettuja
+Offarit 100 % paremmat
+sää yleensä parempi, usein oli aurinkoista Zermatissa ja Cervinian puolella näkyvyys nolla
+enemmän majoitusmahdollisuuksia
+ravintolat
+Sveitsissä asiat toimivat, Italiassa taas ei
+osataan englantia
+mukavimmat ihmiset kaikki vuoren pohjoispuolella!

-hintataso on korkea, mutta kyllä löytyy esim. halvempiakin ruokapaikkoja kun vähän etsii ja kyselee.

Niin kuin edellä mainittin, niin ylähissit alueiden välillä ovat suljettuina n. 50 % päivistä. Mutta vaikka pääseekin yli, niin se on erittäin aikaa vievää. Jos esim. haluat Cerviniasta Rothornin alueelle Zermatissa (joka on mielestäni paras hiihtoalueista), niin se on päivän mittainen retki ja ehdit laskea ihan muutaman laskun Rothornilla ennen kuin on palattava takaisin.

b3

Tulin just kotiin tuolta alueelta. Pyydaa sai laskea joka päivä Wink

Kelit vaihteli kyllä ihan kokorahalla ja oli kylmä aamulla -18C.

Zermatin hinta taso on järkyttävä:
- kahvi 4 CHF / cervinia 1 EURO
- Kertanousu toppiin 50 Euroo / Cerviniassa kokoalueen päivälippu 54 EUROO
- spagetti 30 CHF / cerviniassa 8- 10 euroo ja paljon parempaa
- lasi viiniä 4 CHF / cerviniassa 1,5 euroo

Ja ylähissit olivat auki joka päivä vaikka välillä olikin kaamee sinkki, siellä on pitkä ankkurihissi jolla pääseen Zermatista Cerviniaan se on varmaan auki joka kelillä?


Mikko Piironen

Miks kukaan suksilla liikkuva ostais kertanousun toppiin, kun päivälippu maksaa näköjään 75CHF (Zermatt) tai 86CHF (International)?b3

[quote author=Mikko Piironen link=topic=40629.msg216793#msg216793 date=1364890271]
Miks kukaan suksilla liikkuva ostais kertanousun toppiin, kun päivälippu maksaa näköjään 75CHF (Zermatt) tai 86CHF (International)?Oltiin hutissa yötä, skinnattiin Klaine Matterhornin viereen, laskettiin Breithornin itäpuolelta jäätikkö alas Zermattiin ja nousiin hissillä takas Klaine Matterhonin toppiin ja laskettiin Cerviniaan. Siksi kertanousu. Kuvassa säälittävän näköistä laskua parin päivän takaan..

Kuvat: 

Sivut