1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
Keppo
Zillertal - mistä kylästä majoitus

Vanhoja Zillertal ketjuja oli vaikka kuinka, mutta koska aiheeseen liittyvä materiaali oli hajaantunut aika moneen vanhaan ketjuun, availlaanpa uusi kylien vertailuun.

Kovasti näyttää siltä että  Zillertal kutsuisi tulevalla kaudella. Näppishiinto ei ole kuitenkaan tuonut ratkaisua kysymykseen mikä olisi paras kylä majoittua. Speksit:
- keikat todennäköisesti pari viikkoa tammikuussa (loppu) ja pari maaliskuussa (puoliväli)
- Pääosin suunnitelmassa hiihto Hochzillertalissa ja Zillertal arenalla, lumisateella ehkä myös Gerlosstein
- Tux on jo tuttu, sinne ei näillä keikoilla ole välttämättä hinkua, eli majoitus laakson pohjalta.
- Lasku offia, tarvittaessa haikataan (jos kelit sallivat)
- Ei autoa, eli julkisilla pitäisi päästä kätevästi ainakin Zillertal arenalle ja Hochzillertaliin
- Jonkinlainen kauppa pitäisi olla kävelyetäisyydellä
- Isommat kauppakeikat ja satunnaiset vierailut muihin laskumestoihin onnistuvat tarvittaessa vaikka taksilla

Kulkuyhteyksiä kun on selvitellyt, on jäänyt kuva että eri bussilinjoja on paljon (liikaa?), mutta kulkevat harvoin. Junalla ei taas kaikkialla pääse kävelymatkan päähän hissistä.

Laakson pohja kaipaisi siis jotain selkeämpää suksibussijärjestelmää, kuten linjaa Fügen (hissi) -Kaltenbach (hissi)-Aschau-Zillertal arena-Ramsau-Horberbahn Smile 

Seuraavia mietintöjä on ollut mielessä:
Kaltenbachista pääsisi lokaalisti suoraan mäkeen ja takaisin kämpälle, vaan onko järkevää (lue vaihdotonta) yhteyttä Zillertal arenalle? Juna+bussi yhdistelmällä matka-aika kasvaa aika pitkäksi. Kaupoista en oikein saanut tolkkua.

Aschau sopivasti keskellä. Suora, joskin hieman harvoin kulkeva bussi zillertal arenalle. Kaltenbachiin hyvät yhteydet (bussi tai juna). Ilmeiseti pieni kauppakin löytyy. Lienisikö tämä parempi kuin Kaltenbach?

Zell am zillleristä suorat yhteydet molempiin: Bussi Zillertal arenalle ja Juna Kaltenbachiin. Isohko kauppakin on. Kylä on kai aika hajallaan ja osasta majoituksesta pitkä matka Junalle? 

Ramsau näyttäisi tällä hetkellä heikoimmalta lenkiltä. Lieneekö jotain jäänyt huomaamatta?

Liikaa vaihtoehtoja siis... Kertokaapa, Zillertal-gurut, mistä kylästä majoite kannattaisi hankkia näillä spekseillä.

Jos jollain on suositella 3 makuuhuoneen huoneistoa tai vastaavaa majoituskapasiteettia jostain noista kylistä kävelymatkan päästä juna-asemasta, otetaan ehdotukset mielenkiinnolla vastaan.

sirJeppe

Moro!

Aschausta, jos majotuksen otat, kannattaa tarkistaa etäisyys junapysäkille ja kauppaan. Kerran majotuttiin Aschaun ja Zellin välissä. Majoitus oli mahtava, mutta muuten liikkuminen perseestä.
Itse ottaisin ennemmin kaltenbachista majoituksen. Pääsee kävellen hochiin ja junalla muualle liikkumaan. Kylästä löytyy kaks kauppaa. Toinen siinä juna-aseman vieres ja toinen sen takana zellin suuntaa (tässä kannattaa ehdottamasti asioida).
Kaltenbachissa ei juurikaan ole mitään yö elämää. Mut mut ainakin yksi hyvä pitzeria löytyy ja ihan ok afterit=)

Arenalle liikkuminen on mitä on (ski dösällä tai sit juna+bussi).
Kuten mainitsitkin niin Zellin majoitus tarjonta laajalla alalla, joten sinne jos päädyt niin kannattaa katsoa mistä ottaa. Todennäköisesti menee skibussilla ajeluks siellä, että pääsee arenalle.

DaKing

Ei tuohon optimaalista ratkaisua löytyne, kun laakso on niin levällään. Parempi vuokrata auto Münchenistä, jos sinne lentää?

It's good to be DaKing!

Lassie

Kahteen kertaan laaksossa käyneenä äänestän Zell am Zilleriä.

Kämppä oli suoraan juna-asemaa vastapäätä, josta oli siis hyvät yhteydet koko laaksoon. kylästä löyty (2009) kunnollinen kauppa, muutama ravintola ja joku yökerhon tapainen, jossa oli strippari JOKA keskiviikko... ja jos tanssijalkaa alkoi vipattamaan enemmän, niin Mayerhofeniin pääsi iltajunalla ja takas taksilla, joka oli muistaakseni 10-15e.

Toinen kokemus on Mayerhofenista, joka oli selvästi kalliimpi. Toinen haittapuoli oli se, että itsensä löysi valitettavan usein Penkenin hissijonoista ja illalla baarista...

Muista paikoista ei kokemusta. Auto tietysti helpottaa elämää, mutta ei ole vättämättömyys, jos siis löytää huoneiston hyvältä paikalta. Turreinfoon kysely ja silleen, ne varmaan auttaa mielellään...

Keppo

[quote author=DaKing link=topic=41367.msg206200#msg206200 date=1345038078]
Ei tuohon optimaalista ratkaisua löytyne, kun laakso on niin levällään. Parempi vuokrata auto Münchenistä, jos sinne lentää?Auto ei oikein houkuta monestakin syystä. Suurin lienee se että mielestämme skibussit ovat yksinkertaisesti miellyttävämpi tapa liikkua mäkeen ja takaisin - auto ei.

Muina syinä tulee mielee ainakin seuraavat
- Ajaminen kaksi kertaa keskieurooppaan ja takaisin ei houkuttele.
- Vuokratessa taas kulut nousevat varsin korkeiksi, kun autot tarvitaan yhteensä neljälle viikolle. Käytännössä tarvitsee kuitenkin yhden farkun per kolme henkeä, jotta saa kamat ja ihmiset kentältä mestoille.
- Vaikka ehkä pärjäisi yhdellä koppimopolla ja yhdellä jolla kuljetetaan tavarat, ei tuolla lokaalistikaan pärjää pikkuautoilla kun sovittelee useita parimetrisiä suksipareja autoon (vuokraamoiden kattotelineet voi unohtaa, eli takapenkki on kuitenkin käännettävä osittain).
- Kuskien pitää laskupäivien jälkeen selvistellä kunnes pääsee kämpille

Itse asiassa todennäköisesti taksit tarvittaessa aamuin illmoin tulevat edukkaammaksi kuin vuokra-auton seisottaminen parkkiksella, kun ei se kyyti hisseille varmaan kustanna kuin tuon 10-15 euroa. Eli tuokin on ihan kelvollinen vaihtoehto.

Keppo

Kiitoksia kommenteista tähän asti. Yleensä olemme viihtyneet hyvin kuolleissa pikkukylissä. Yksi pubi riittää, eli varmaan mikä tahansa nosita kylistä täyttää tämän vaatimuksen. Kämpän löytäminen tuskin on ongelma - kun vain osasi päättää mistä kylästä sen haluaa.

Onko tuolla suoraa bussia kaltenbachista Zillertal Arenalle, vai onko ainoa vahtoehto juna+bussi? Tällaista en ainakaan aikatauluista löytänyt. 

sirJeppe

[quote author=Keppo link=topic=41367.msg206214#msg206214 date=1345051704]
Kiitoksia kommenteista tähän asti. Yleensä olemme viihtyneet hyvin kuolleissa pikkukylissä. Yksi pubi riittää, eli varmaan mikä tahansa nosita kylistä täyttää tämän vaatimuksen. Kämpän löytäminen tuskin on ongelma - kun vain osasi päättää mistä kylästä sen haluaa.

Onko tuolla suoraa bussia kaltenbachista Zillertal Arenalle, vai onko ainoa vahtoehto juna+bussi? Tällaista en ainakaan aikatauluista löytänyt.Ei muistaakseni ole suoraa yhteyttä. Ainakin itse tuli liikuttua sinne juna/bussi yhdistelmällä.

jeppe jääkarhu

Joskus kymmenen vuotta sitten vorderlanersbach oli hyvä pikkukylä, loistava pubikin löytyi (Music Pub). En tiedä onko jollain tuoreempia kokemuksia paikasta, mutta ainakin silloin bussilla pääsi laaksoa ylöspäin Tuxiin ja kylästä pääsi suoraan hissillä laakson alueelle.

Kaitsu

Joo, Zellistä hihtobussilla rautatieasemalle ja sieltä junitse Kaltenbachiin tai Mayrhofeniin.

Lanersbach ja Vorderlanersbach on ihan hyvän kokoisia kyliä, niistä löytyy jo hyviä ruokapaikkojakin useita. Mutta jos suunnittelee enimmäkseen laskevansa Kaltenbach-Hochfügen-Gerlos-putikoita, on ne vähän sivussa. Sen sijaan mainot kylät, jos useimmat päivät viettää Penken-Eggalm-Hintertux-akselilla.

Gorgon

Tämä kysymys ei nyt suoraan majoitukseen liity, mutta mikä olisi kokemuksenne perusteella paras ajankohta Zillertaliin, kun tavoitteena on puuterin pöllyttäminen?

DaKing

Viime talven perusteella: koko talvi.
Mutta hieman vakavammin: tammi-helmikuu. Suurin osa hiihtoalueista on sen verran matalalla, että maaliskuun lopulla uusikin lumi menee kevätauringossa muussiksi aika nopeasti. Skinnausvalmius/-halu tietty lisää mahdollisuuksia.

It's good to be DaKing!

tammela

Jou.
Toissa talvena taas sai nauttia +11:sta kahdessa tonnissa terdellä et silleen. Tammikuun puolivälissä. 700 m. on about laakson pohja edennyt ylös merastä. Vaikuttaapi joo.

Viime talvena vaihdettiin Val Gardena Zilleriin niinkin hyvissä ajoin kuin Münchenin rautatieasemalla. Mayrhofenin turisti-infossa oli vino päivä virkailijalla ja otti vähän lämpöö kun naurettiin hieman ääneen tarjoamalle majoitukselle- 400 € /yö. Naama kurtulla joutui soittelemaan majoitusliikkeitä läpi, kun sähköinen järjestelmä(majoittajat) oli buukattu aika hyvin. Katalogi jossa on oikeasti lähes kaikki majoittajat on paksu ja paperinen. Satasella yö selvittiin-kerrostalotyyppinen yksityisen vuokraama kämppä. Neljälle jantterille.Mainio poliisiin viittaava pubi kolmen minuutin/kymmenen minuutin päässä :shock:. Skimbabussi meni lähes oven editse.

Välillä asiaankin palatakseni Zell Am Ziller palveleepi mainiosti hiihtäjää. Vaikutti riittävän kokoiselta tarjotakseen palvelut ja yhteydet pelaavat mainiosti. Hyvin se juna/bussi toimii. Ei kauaa tarvi skimbabusseja odottaa ellei jää Gerlosin puolelle jumiin kun myräkkä sulkee yhteyden Ziller Arenalle. Pitkä hissi-intensiivinen siirtymä. Kaltenbachiin pääsee junalla ja assalta parisen sataa metriä alahisseille,vetävät ihan hyvin toisin kuin Penken Mayrhofenissa.

Tuolla suunnalla juhlivat kaupoista M-preis, Billa ja Spar. Kotisivuilta löytynee toimipistehaku.

Ite näkisin et kattoo majoituksen sijainnin suhteessa omiin kulkumahdollisuuksiin ja on ajoissa liikenteessä, niin on varaa valita.

-kivi-

Parina talvena ollaan tuolla oltu, molemmilla kerroilla samassa majotuksessa Hippachissa, tosin meillä on ollut aina auto käytössä, joten siitä on ollut helppo siirtä minne ikinä on halunnut mennä. Vähiten ollaan Penkenillä laskettu, ollaankohan kerran käyty. Parhaimmat siivut ollaan saatu HochFügenin puolella, sieltä saa tosin nopeasti vertikaalia.

Tuonne ei tosin viitti millään mennä majoittumaan, viime vuonna oli  ainakin parina päivänä tieyhteydet poikki lumentulon takia...

Börje

Kertokaa kokeneemmat sedät, että mistä noita edullisia (mikä on edullinen... <30-50 €/yö?) majoituksia voi plarailla? Jos jokusen linkin sais nii oisin erittäin onnellinen. Ite oon vaan löytäny noita hotelleja, joiten huoneet maksavat monta rahaa....

tammela

Hejsan Börje.
http://www.zillertal.at/en/winter/home/
Tuossa on etusivulla hakukone oikealla.
Sinne vaan majoituksen tyyppiä kehiin.
Hyvä siitä tulee.
Sorttaa hakutulokset mieleiseen järjestykseen ja avot.

Börje

[quote author=tammela link=topic=41367.msg208768#msg208768 date=1351004241]
Hejsan Börje.
http://www.zillertal.at/en/winter/home/
Tuossa on etusivulla hakukone oikealla.
Sinne vaan majoituksen tyyppiä kehiin.
Hyvä siitä tulee.
Sorttaa hakutulokset mieleiseen järjestykseen ja avot.No siellä pyörin mutta tais olla hakukone liian vaikee meikäturren käytettäväks... Mut ehkä tää tästä Biggrin tack so mycket!

Hidvenkkanen

Laakson pohjalta hieman ylöspäin majoitusta:

http://www.urlaub-anbieter.com/urlaub-huette-zillertal.htm

http://www.berghuetten.com/

http://zillertal-huetten.at/

jne.

Suosittelen jos baarit on jo nähty ja on muutama tyyppi jakamassa
kuluja. Ja kun lumet on kohdillaan on päivän eka mäki kiva aloittaa omalta ovelta, eikä hissijonosta.

Carlos
Käyttäjän Carlos kuva

Spider sanoo, ja on taalojen nano.
Jos auto, mitä kuulosti, että on? Eiku kauas maierista (maieri kallis) ja sitte on vaan kaikki edullisempaa, ko on hyvä tukikohta.
Lyhyt matka jokapuolelle Austriaa: 2h Alrbergin laaksoon ja se on jo eri lumiolotiloissa ja illaksi takas baseen.... Toimiiiii
Toiseen: oikee-eri-jouhea on 2h, on Tirol ja mesta oli jotain: Sauzhesee tai sinneppäin??? Aivan sairasta freetä suoraan hissiltä jataas illax kotiin.

Hidvenkkanen on ja sanoo kyllä.
Delmontte mies sanoo kyllä.

Äkkiä mäkeen.