1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
Pizza
Zermatt

Pääsiäisreissu suuntautuu kyseiseen kylään. Kyseisiä rinteitä kolunneilta kysyisin vinkkejä "helpoille" offariretkille. Helpolla tarkoitan hisseillä tavoitettavuutta ja nopeaa exittiä takaisin rinnealueelle. Reissuun lähdössä mukaan 10v poika joka täynnä tarmoa offien suhteen, mutta kunto + tekniikka vielä vähän hakusessa. Eipä se mukana laskevalle isällekkään ole ihan leipälaji, mutta mukana toistaiseksi roikutaan :D.  Söldenin ja Obergurglin "hissioffit" alkutalvesta hyvin poika kolusi ja nyt olis tarkoitus suoriutua samasta Zermatissa. Katselin että Stockhornin alueen kabiini poistunut tälle kaudelle käytöstä. Minkälainen alue muuten on laskea? Mikä on alueella olevien keltaisten rinteiden (skiroute?) vaikeusaste? Maaliskuun lopulla varmaan jo lämpöä piisaa alhaalla joten kaikki ylempien alueiden vinkit otetaan vastaan. Onko kokemusta järjestetyistä retkistä Zermatissa? Ottavatko mukaan lapsia ja onko tarjolla retkiä aloittelevalle takamaiden koluajalle?

Tramper

Sunnegga-Rothornin alueen vasemman reunan tuolihissien (Patrullarve, Kumme) kautta pääsee punaisten rinteiden vierustoille, jossa kyllä lääniä riittää. Pari viikkoa sitten alueet oli kyllä jo puhki laskettu eikä sen jälkeen ole kaiketi lunta sadellut; toivottavasti Pääsiäiseen mennessä tilanne muuttuu.

Gant-Hochtälli -kabiinin yläasemalta lähtee pienempi kabiini alaspäin Rote Naselle, joka on siis Stockhornin free ride-aluetta. Varsinkin Stockhornin huipulle menevän nappihissin rinne on jyrkänpuoleinen, mutta sen kyllä näkee hyvin hissi ala-asemalta. Seurassa mukana ollut 11-v poika selvisi siellä hyvin, mutta kovin oli kumpareinen melkein koko alue. Alhaalta päin katsottuna nappihissin vasemmalla puolella riitti laskettavaa hankea, mutta sitten piti mennä jäätiköstä varoittelevan narun alta. Laskimme aika lähellä skiroutea kallioiden välissä, joten aika turvalliseksi siellä vielä olonsa tunsi; jälkiäkin ol toki jonkin verran.

Yksi hyvä alue on myös Schwarzseen oikean reunan Hörnli-ankkurihissin ympäristö, jossa harvoin tuntui olevan porukkaa. Alaspäin sieltä kannattaa lähteä punaista rinnettä ankkurin ala-asemalta eikä kierrä Stafelin kautta, matkalla on nimittäin ylämäkeäkin. Keltaiset skiroutet 59 ja 60 jätettiin kokeilematta, näyttivät ruvelle laskettuina turhankin haastavila...