1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
Dunari
Lyngenin ja Tamokin lumitilanne?

Paikanpäältä kaivattaisiin kommentteja tilanteesta, ja muutenkin kokemuksia näin loppukevääseen sijoittuvasta laskemisesta alueella.

Pientä reissukuumetta vielä pukkaa, mutta en ole alueella koskaan laskenut näin myöhäisellä ajankohdalla kaudesta, ja tämän vuoksi olen kiinnostunut kuulemaan ajatuksia aiheesta.

kiitos paljonBörje

Eilen, tai siis tänään tultiin pois. Lyngenissä tuli koko viimeviikko vettä, joten lumi on vähän mitä on (oli ainakin HYVIN märkää, suksi ei luistanut), eikä kantavuutta ollut kengän alla. Onneksi pe-la-yönä sade tuli lumena ylhäällä ainakin Lyngseidetin puolella (ja kait joka puolella). Eilen oli kyllä huikea päivä meillä, kun ylhäällä oli joku 10-15 cm uutta lunta kruisailtavaksi.
Lunta kuitenki vielä on ihan alas asti. Aurinkoa on luvattu ensiviikolle, kattoo mite lumet sulaa alhaalla.
Norja on kuitenkin Norja, eli sinne vaa!!

ps. lähtisin itse takaisin jos vain pääsisi...

jjhenttonen
Käyttäjän jjhenttonen kuva

Laskettiin eilen Mustikan idänpuoleinen bowli. Ylimmät n 400 m lumi oli kuivaa & pehmeää, sen jälkeen muuttui keväisemmäksi. Tielle asti kuitenkin päästiin kohtuu helposti, ja sanoisin että menee ainakin 2-3 viikkoa ennen kuin tieltä joutuu lähtemään ylöspäin kävellen.

jjhenttonen
Käyttäjän jjhenttonen kuva

Eilen käytiin Sjufjelletillä, ja lumi oli vaihtelevasti hyvää koko matkan. Ylhäällä kuivaa & pehmeähköä, n puurajalta märkää, välissä pätkä kovaa.

Tänään laskettiin Nordtindenin ja Stallon välinen ojanpohja ja lunta oli hyvin, mutta se oli aika sitkeää tavaraa, eli ns liimasi kiinni melko pahasti.

Veikkaan että kausi jatkuu ilman kummempia lähestymisiä, eli lumettomalla maalla tallomista, ainakin 2-3 viikkoa ja laskettavaa löytyy ylempää hyvin vielä ensi kuun lopuillakin.

möykky

Mustikan itäpuolta n.tonnissa perjantaina.

Kuvat: 
jjhenttonen
Käyttäjän jjhenttonen kuva

Kelso laski eilen Mustikan lansipuolen rapeahkolla lumella. Tien puoleinen rinne oli ehka hiukan hauskemmassa kunnossa, lumi oli pehmeahkoa, ylhaalla kuivempaa ja alhaalla hiukan markaa.

Viime yona satoi hitusen lunta ja tod nak torman itapuoli on edelleen Møykyn kuvan mukaisessa kunnossa.

Markku Jussila

Miltä nyt näyttää? Kuinka alas pääsee laskemaan, löytyykö edelleen talvipehmeää tai joko löytyy kevätfirniä?

M L

Kaikkea löytyy. Jätkät laski 600 m verttiä parasta mahdollista puuteria toissayönä koillisseinällä olevaa kurua. Eteläpuolella firniä ja suojaisissa pohjois/koilliskuruissa puuteria. Tielle asti pääsee laskemaan vielä monessa paikassa.

töke

Jiekkivarrilla edelleen hyvät puuteri/loska laskut. Sieltä 1800 metristä aina 800 metriin asti pakkaslunta ja sen jälkeen loskaa. Fugldalenin loppu on aika vähällä lumella. Aika rajua loska/kivi vyöryä iltapäivästä, kun seinämät alkaa lämpiämään.

Carlos
Käyttäjän Carlos kuva

Yö mäet toimii Tamokissa ja on hyvä luisto, eikä upota metriä, voi laskea useissa paikoissa tielle, ultra kevyillä skinnaus/haikkaus/lasku  kamoilla törmällä ko on jaffa lämpö, eikä tuu pimiää, eikä oo sääskiä.

matti

Kevätkelit: iltapäivisin isotkin märän lumen laattavyöryt mahdollisia.

http://regobs.varsom.no/Registration/16387

takametsä

Tähän mennessä koettua: Fastdalstinden lähestyminen (kurua pitkin) menee mutapainiksi mutta ylhäällä riittää laskemista vielä hetken jos toisen. Storhaugen mettä/suo kävelyä ja purojen ylityksiä palttirallaa 500m hautumaalta, ylhäällä laskemista riittää ja lumi ei ole liimaa, ainakaan tänään.

Börje

[quote=takametsä]Tähän mennessä koettua: Fastdalstinden lähestyminen (kurua pitkin) menee mutapainiksi mutta ylhäällä riittää laskemista vielä hetken jos toisen. Storhaugen mettä/suo kävelyä ja purojen ylityksiä palttirallaa 500m hautumaalta, ylhäällä laskemista riittää ja lumi ei ole liimaa, ainakaan tänään.[/quote]

Onko valumia/tulvia ollut paljon? Yrri on vaan niistä varoitellut. Ite ollaa menos viikon päästä... Onneksi tykätään mutapainista!

Olof

Ite en oo næhny tuliva/valumia. Mutta mutta, tænææn oli esim. Tromssassa n. 20 astetta læmmintæ. Eilen oli ihan ok keli laskea, vaikkakin Kvaløjalla lumi oli jo selvæsti kosteempaa kuin edellisellæ reissulla. Gabrielfjelletille pææsi vielæ tien viereæstæ vkl:na skinnaan. Ja ylempænæ oli mæki aika lailla jæætæ. Pohjoisseinille ei tarvi alkaa kahluuvehkeitæ viritteleen. Siis jos haluaa jættææ sen mutasarjan væliin. Vaihtelee, norjalaisten pyhæperjantainahan oli niin læmmintæ ettæ laattavyøryjæ næky væhæn joka puolella. Tænææn meni kalasteluksi. Lunta on ja læmmintæ piisaa. :D 

Powder to the people

takametsä

Storgaltenilla valumia ja lähestyminen aikas vaikean näköinen mutta takas päin ajellessa Rundfjellet aivan ok lasku ja kohtuu hyvin lunta, mettä kävelyä jonnin verran.

takametsä

Gabrielfjelletille pääsi vielä tänäänkin skinnaamaan tieltä lukuunottamatta joitamia rämeiköiden ylityksiä ja lumikin oli vielä ihan ok.

takametsä

Karavaani kulkee ja sukset luistaa. Kvaløjalla Steinskartinden kohtuu hyvässä kunnossa ja tieltä "pääsee" skinnaamaan. Store Holledarenille lappaa porukkaa vielä näin illalla kuin iltamenoihin vaikkakin kiipeilyä kivikossa kohtuu paljon. Lämmintä on ja kala ei syö.

Börje

Minkähänlaista on merenpinnan tasolla tuo maasto Lyngenin alueella tällä hetkellä...?  Ollaan menossa teltalla, ja leirikenkien valinta on työn alla... Jos on vielä lunta, niin sorelit on kai paras, jos taas  jo kanervikko paistaa niin vaelluslenkkarit, muta on sitten oma lukunsa taas... Onko kukaan kiinnittänyt huomiota?

tarpio

Merenpinnan tasolla kanervikkoa. Lumiraja oli tällä viikolla n. 100-150 metrissä.

laivakoira

hello,, onko tietoa miten Lyngenin lumet,, kohti norjaa huomenna   ja lumien ja kalavesien mukaan karavaani kulkee!

 

Börje

Poispäin tulossa, siellä taitaa sadella... skinnattava lumiraja jossain 500-600 m. Huikean reissun saa Store Kjostindenin pohjoisseinälle. Yöaurinko paistaa suoraan ja muutenkin traverse ei ole mikään paha.

Muutenkin tuo Rottenvikvatnet ja Rottenvikbreen oli hyvää aluetta touhuta. Muualta ei kokemusta. Sofiatinden MML:n mukaan hyvässä kunnossa. Tosin sielläkin lumiraja aika korkeella.

Perkele ku haluaisi jo takaisin....

jjhenttonen
Käyttäjän jjhenttonen kuva

Ite en ole koskaan käynyt, mutta kaverit ovat valaisseet että Arnoyan saaren Kågtindenin pohjoispuolella pitäisi olla laskettavaa juhannuksenakin, huonommankin talven jälkeen. Eli voisi kuvitella että tänä talven... siis kesänä siellä on lunta.

töke

Niin mäkin ajattelin, mutta itseasiassa nyt on vähemmän lunta kuin viimevuonna. Tänne tuli tää helleaalto mitä viimevuonna ei ollut ja se on syönyt lumet pois. Mutta vielä on laskettavaa...

Rokkitapsa

Suuntaan heinäkuun toisella viikolla taas Lyngenin suuntaan, päämääränä toki vaeltaminen ja retkeily, mutta sukset kulkee mukana.

 

Viime vuonna Daltinden tarjosi ihan kivan laskun heinäkuun viimeisellä viikolla, joskin lähestyminen ei ollut mitenkään erityisen mukavaa. Jotain laskupaikkaa ajattelin etsiä akselilla Furuflaten/Lyngseidet, jos sieltä jotain löytyy. 

 

Otan vinkkejä ja tilannetietoa vastaan. Verttimetrejä ei tarvitse olla kauheasti, kunhan saa sukset jalkaan ja pääsee vähän makuun. Lumitilanne lienee kuitenkin viime kesää huonompi.

töke

Eilen ajoin läpi Tamokdalenin, Lyngenin, Kåfjordin ja näyttää aikas vähälumiselta Oikeestaa mitään muuta vinkkiä ei ole kuin, että ota pohjoisen puoli ja mene mahdollisimman ylös. Viime vuonna kesä kesti kaks päivää. Ja nyt kesäistä on ollut jo monta viikkoa, joten lumet on sulanut paljon.

Rokkitapsa

Kiitos vastauksesta, jotain tällaista arvelinkin!

Joka tapauksessa tulen olemaan tyytyväinen otettuani sukset mukaan, jos saan edes pienen siivun ja sopivasti vauhtia aikaiseksi Smile

Rokkitapsa

Yöllä reissuun, ja sunnuntaille nousupäivä suunnitteilla. Ottanen taas tärpiksi Daltindenin pohjoispuolen, siellä kun on lunta näyttänyt kahtena viime kesänä olevan ihan hyvin, eikä aikaa ole etsiä lumipaikkoja useampia päiviä. Kaipa yli tonnista jotain laskettavaa löytyy.

Sadetta on tosin lupailtu, mutta haitanneeko tuo.

Pikkuveli

Mitkä on viimeisimmät tiedot lumitilanteesta Pohjois-Norjasta? Kuinka ylös pitää kavuta?

Kaitsu

Jaahaste jaahas. Norjassa on pian parlamenttivaalit, ja kovasti politikoidaan hiihtäjiäkin koskevista asioista. http://www.friflyt.no/profil/ute/Erlend-Sande/Nei-og-atter-nei

Kaitsu

Ja lisää: http://www.friflyt.no/Ski/Hvem-skal-betale-redninga

Relaa voisi tehdä tällaisen juttusarjan ennen ensi vaalejamme! (vai onko uhkana, että meillakin "venstre" kaappaisi ulkoiluväen äänet? Mitäs se muuten meillä vastaa, kun lipiraaleja ja nuorsuomalaisia ei enää ole?)

Jotenkin mie ihailen suuresti tuota norjalaisten asennetta, tai uskoa siihen, että äänestämällä ja (puolue)politiikalla voi vielä oikeasti vaikuttaa asioihin. Myö suomalaisethan ollaan ihan vaan suhdanteiden vietävinä.

Tomba20

Millaisia kokemuksia porukalta löytyy vuodenvaihteen paikkeilta lyngen/tamokin seuduilta? Millainen lumitilanne on ollut viime vuosina, entä miten riittää valoa? Ei kovin pitkään taida olla päivällä valosaa?

Sivut