1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
Anonyymi
Zermattin offikoordinaatteja

Eli kaikki tieto tunturin offeista otetaan kiitollisuudella vastaan. Hissillä saavutettavat ja kipuiltavatkin.

Anonyymi

Hei, ihan hyvässä hengessä: varmasti tiedätkin, että Zermatt on jäätikköaluetta, ja kaikenlainen omatoiminen offarihäröily on syytä tehdä noudattaen erityistä varovaisuutta. Ehdotan, että otat 1-2 päiväksi ensin oppaan (about 180chf/päivä) ja tarkistat asioita hänen kanssaan hieman. Tämä on toiminut hyvin jo monta kertaa.

Anonyymi

Ihan hyvässä hengessä: tiedän.

Kysymys edelleenkin sama.

Anonyymi

Moi!

Hyvässä hengessä minäkin haluaisin Zermattin osalta kehoittaa kääntymään paikallisen oppaan puoleen. Puitteethan tuon kylän ympärillä ovat mitä mainioimmat, mutta seutu on mielestäni varovaisenkin arvion mukaan monin paikoin kohtalaisen haastavaa. Etenkin menneen kesän jälkeen saattaisi olla aihetta erityiseen varovaisuuteen. Alueen topokartat tilaamalla saat toki yleiskuvan paikoista, mutta jos haluat jäätikölle lähteä seikkailemaan ilman opasta, ota nyt ainakin kunnollinen jäätikkövarustus mukaan. 1:50000 kartassa on merkitty randoreittejä, mutta kartta ei mielestäni tarkkudeltaan ole riittävä ainoana karttana pidemmälle reissulle, jos haluat poiketa merkityiltä ja kuvailluilta reiteiltä. Karttaa paikan päällä tutkaillessa (siis vaikka tätä 1:50000) kuitenkin näet suht nopeasti, missä voisi hyviä laskuja olla.

Omana vinkkinä vielä ehkäpä se, että Findelgletscherillä ja Gornergletscherillä löytyy hienoja paikkoja, Klein Matterhornilla kannattaa olla erityisen varovainen. Minua ainakin viime talvena viimeksi pelotti noissa maisemissa aivan perkeleesti.